klik..klik..

28 September, 2010

i Phone 4g

Owhhhhhh....ku dh teringat2 sama ini I phone....sangatla suker.....Harap En.Mazlan dapat la blanja kan..ehehheee....
owh papa..tgk la ini..tgk la.....hahhahaa.....tahu tahu....u pun suka kannnn....







24 September, 2010

adam & Addin

 Ari neh kisah mereka berdua...mereka berdua neh kadangkala baik sangat main bersama..kadangkala bergaduh la sangat2 sampai tarik2 rambut...

 Si adik addin miqael..baru masuk 2thn sebulan...perangai???macam2 la sangat yg dia dh dpt..lelagik dr abg dia adam kan.....dia neh mmg murahla sangat senyuman....

 Taraaaa..Adam....baru jugak masuk 3y bulan neh...ntah bila laa budak neh nk grad potty training...aku ckp dia jwp....ada jek jwpn dia dia.....sekarang sangat la becok....

 1 Malaysia!! masa neh dia yg suruh mama dia amik pic time dia buat 1 Malaysia...ekekeke...

 Oh dia pun x bole ketinggalan....nk jugak buat 1 Malaysia kan....jadik kena laa snap sama pic dia....


Akhir skali.........si addin ini....budak yg suka buat sepahhhhhhhh.....selagi x suruh tdo...dia akan bt sepahhhh sana sini..........

22 September, 2010

Hasil Tanaman Bibik

Dikala tanaman bibik sedang menghijau...dia xder kt malaysia neh..nun balik beraya sebulan kt Indon...
bibikku neh leh katakan rajin menanam gak laa..mcm2 pokok..sebabkan umh neh limited jek tanahnya..jadik mana yg dan jerk laa eh..ekekeke......

 Inilah salah 1 tanaman yang bibik tanam..tuh daun pandan,pokok cili & pokok daun kunyit...sumernya hidup segar menghijau....kalo ku yg tanam ntah la..lepas beberapa hari layu la jadiknya..yang sebelah daun pandan tuh rasanya cili api kot..sebab xder cilinya lagik..

Taraaaaaa....inilah pokok cili yang ku war warkan dah berbuah...masa mula tgk ada cili rasa hati cm pelik gak cili apa neh..yerlaaa ku kan kureng sket pengetahuan pasal pokok2 neh..kalo asal tk cantik jekk ku suker la..ekekkee...
masa mula petik...ada trasa pedas2 gak kat tangan..tiba2 perasaan jadi konpius..eh poko cili api ke neh..
lepas petik tuh...terus call bibik tanya benih apa dia tabur...
dia kata benih cili kering..& pedas katanya....oh cili kering....
maka, terjawablah persoalan ku kan..ekekkeke..& juga terjawab apabila si enamisdi kata, kalo cili api dia nya buah ke atas, kalo cili hijau dia melayut...nhaaaa..sumer cili yg ku tgk kt pokok neh melayut2 ke bawah...
tapikan...dh patut petik ke??sebab ku tgk mcm dh patut petik jek.....

Apapun...cili neh dh selamat petik..banyak neh la yg ku dapat..macam kacang pulak ku tgk eh...selain tuh ada jatuh berguguran dgn sendiriknya...malas nk amik plak..amik yg di pokok jek...ini adalah cili pertama yg berbuah yang ku petik jua..masa petik neh..si addin tergelak2 sambil berbahasa jerman dia tuh...dia pun cm pelik eh...




21 September, 2010

Adam yang asyik...

Adam kan sekarang, kalo dia bosan tgk cartoon kt tv..hp mama dia yang jadik mangsa taw..hp papa xnk pun dia usik..takut kot....yerlaa papa marah kan adam.....kalo adam usik..kalo mama xper...ikikkikii...

Neh la games puzzle yg adam suka main sekarang...mcm2 ada dlm tuh..gambar binatang, abjad, angka dll..

waktu neh kalo kita panggil nak mintak tolong apa2 kejap..hampeh!! jangan harap dia nak layan kita...apa perkataan pun dia xkan jawap dari kita....

Makin tertunduk & asyik la sangat...& waktu ini jugak..kalo addin datang dekat..mmg kenala tempias dr dia sket...

Dah x larat pegang kot...letak akhirnya....& akhirnya dah penat....mama nak shushu....
ekekekeee....




17 September, 2010

Aidilfitri 2010

Selamat Hari Raya Aidilfitri....
dari kami sekeluarga...
Addin mmg bt spoil betul la eh....nk pgg botol susu..mama dh suh letak dia xnk jerit2..
ish adam pulak..nk korek hidung ke tuee??ekekeke..
hehee...ini ialah pic kami masa di pagi raya selepas solat raya n bermaaf maafan di pagi raya...hehee..lepas tuh papa xder..papa g keje...papa keje pagi ari itew...
cam biasa tiap2 tahun kami beraya di KL dulu...

 Oh adam...sejak baby neh lahir..adam asik dok cuit2 jek..risau mama tau...sbb adam kasar sket..
neh anak SIL ku..ms neh br berusia 15hari....bb gurl......
nama dia Zariesha Massera....

 Hari raya ke2 dalam jam 3ptg..kami dh sampai umah tok wan (onyang adam & addin ) di Pendang...
Adam & Addin sangatlah excited dpt pg kt batas sawah padi neh...lagi2 ada pulak lembu2..mmg excited mereka tgk binatang mcm ayam & lembu...budak bandar masuk kampung katakan..ekekee..

Adam tjerit2 panggil cow...
dengan harapan cow akan dtg dekat ngn dia..ekekee....

sekian utk kali ini..nanti sambung laen..













08 September, 2010

Salam Aidilfitri Dari Kami Sekeluarga..

Salam Aidilfitri Dari Kami Sekeluarga..
Disini ku menyusun 10 jari...mohon kemaafan sekiranya ada kata2 yang menyinggung hati & perasaan kawan2 semua...baik yang mengenali diri ini atau silent reader...
Raya tahun ini, macam biasa..kami akan beraya di KL dahulu....kemudian ke Ipoh & Alor setar....
kepada semua yg beraya jauh2 tuh....pandu lah dengan cermat yer...
berhati2 di jalan raya.....

wassalam.....





SILA TINGGALKAN LINK ANDA DI SINI YER.... :):)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Text Select - Hello Kitty

background