klik..klik..

26 March, 2011

Dah ada Date untuk Bersalin......



( pic from mr google)

Yer...utkk 3rd baby neh ku xder pilihan lain...mmg kena ceaser...jadiknya...tarikh telah pun kami pilih pada 22/04/2011, Jumaat Pagi..( jam bp x pasti lagik ) tgu last cek up pada 07/04/2011....huuu...dah ada date neh lagik cm rs byk perasaan yang dtg....yer la sebelum2 neh 2 org hero tuh...ku merasa sakit untuk bersalin normal...tapi x berjaya....

Now dah nak masuk 35weeks...masih ada lebih kurang 3weeks saja lagik..dah terbayang2 apa yg akan berlaku pd diri ini...grrrrrrr......ehehehee....harap2 kwn2 semua dpt ler doakan daku dengan baby yer...semoga semuanya dipermudahkan..& sihat2 saja...
di kesempatan ini, daku nk mohon ampun & maaf ya....andai kata ada terkasar tulisan di dalam blog atau di mana sahaja yg membuatkan rakan menyinggung perasaan..ecehhh....,,ekekeke mcm nk raya pulak....bg yg mengenali diri ini..jum ler lepak kt spital jumaat tuh..hahahhaha....tapi x pasti lagik cm bp operate......





19 March, 2011

Kisah...Jumaat Petang & Malam.. :):)


As salam semua...ehehehee..ayat cm gempak jek bunyi kan..kisah tuh..hahhhahaa....
xder ape ler sangat ctenya pun...cte pasal pg Parenthood kt Mid Valley dgn cte pasal 2 budak hero neh jek ler...

 Masa kat Mid Valley, hubby suh masuk kuiz.ms tuh mama dok sibuk tgk booth laen...skali papa mereka panggil suh masuk kuiz..erk,tgk kuiz utk nestum..papa kata boleh.,.boleh..kalau yg ada baby dlm perut..kakakaakaka..skali dgn slumber mama pun pg ler duduk ctu..dgr ler makcik neh pok pek..pok pek...
lepas dia pok pek..pok pek..dia akan bagi soklan..kita jwp kalau betul dpt ler tin nestum dia tuh...


 Sesambil dgr, sesambil isi form..ah so kt situ pun offer ler duduk suh isi form2 tuh..
budak 2 org neh mmg kompom xnk ketinggalan kalau tgk mama duduk mana2..sib x kacau sgt....mereka pun dgr ler makcik tuh pok pek2...

 Si adam sibuk tanya mama dia apa org tuh ckp..utk apa neh mama..apa mama buat lah..mcm2 lah...
akhirnya nak tau..apa ah so tuh tanya..??"u punya baby skg umur bp"?daku dgn slumber ckp..ini umur 3y..lepas tuh dia ckp ohhhhh..x bole masuk ini kuiz....u punya anak sudah besar....aiseyyyyy..papa ler neh...jegil2 mata mama kt papa tawwwww...papa kata td ah so tuh ckp yg ada bb dalam perut pun boleh..adeh...apa2 jek la..salah infomation ler neh....


kesimpulan ku....parenthood kali neh x berapa besar mcm ari tuh..ada 1 hall jek..ari tuh mrk bt skali 2 hall..neh sebelah tuh ada MAPEX gak bt pameran...jadik apa yg mama nak mmg xder ler kt sana...
jadiknya balik gitu ajer ler..


malam tuh pulak.....ingt nk g pasar malam kt putrajaya....skali dalam kete hujan.......
so,terus le menghala ke Alamanda bersama2 2 hero itu.....

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.



Mereka ber2 neh agak fanatik sama spiderman...
tgk masing2 kt tpt masing2..neh masing2 tgh mood baik..ler neh x bergaduh....so,duduk diam2 jek..cuma nyembang2 gitu jek....

 Dalam kereta...adam xder keje laen..dia pg bawak sticker2 neh semua..beli kt Mid Valley siang tuh..terpekik terlolong nkkan sticker tuh..mata tuh npk ajerrr apa yg org jual..

 X cukup kt cermin kete..kt muka pun taruk..ms neh opah call..dia nak ckp...boleh pulak adam ckp nanti turun dia xnak bukak...grrrrr..adam jgn bt gilerrr...

 Owh!! rupernya kt kaki pun ada.....mama jenuh pujuk adam suh bukak semua sticker yg ada kt tubuh dia..mcm2 la racun ckp mcm2...br bukak..


dah sampai alamanda.....


Mesti bagi mereka layan ini transport..seround 2...eheheheee...pas tuh br leh jalan.....


16 March, 2011

33 weeks.....


This week your baby weighs a little over 4 pounds (heft a pineapple) and has passed the 17-inch mark. He's rapidly losing that wrinkled, alien look and his skeleton is hardening. The bones in his skull aren't fused together, which allows them to move and slightly overlap, thus making it easier for him to fit through the birth canal. (The pressure on the head during birth is so intense that many babies are born with a conehead-like appearance.) These bones don't entirely fuse until early adulthood, so they can grow as his brain and other tissue expands during infancy and childhood.
 
 
Sudah 33weeks...ada lagik 5weeks lagik utk mama kendong baby eh..lepas neh kita jupe yer baby...begitula kedudukan baby di dalam yer..kalo pusing pun baby,mama ttp kena c sect..alahai....x merasa ler utk bersalin normal yek...
x mengapalah..apa pun harap2 mama & baby selamat semuanya...amin.....



Airport - KLIA


Baru isnin ari tuh atuk & nenek adam berlepas ke Mekah, mengerjakan umrah...
harap atuk & nenek sihat2 di sana yer..mereka pg selama 2minggu....
neh cm dh nk seminggu..kejap jek eh...


Apa ler gaknya nenek ngn mak ngah bt tuh yer....oh tuka sim kad eh...

 Masa neh mmg ramai sangat orang kt airport untuk pg mengerjakan umrah..mungkin cuti sekolah & musin sejuk kot kat sana...tuh yg mereka memilih waktu neh eh...

 Adam,kalau dh jupe sepupu dia...mmg sakan....neh tgh sakan ler neh mcm x sedar diri...addin masih bule di kawal lagik..hanya dok dlm stroller...

 Taraaaaaaaaa....sudah turun pun..yer lah mn leh tahan kan...nak jugak jongket2 kan...

 Adam & papa...dpt lah snap sekeping.....

Mereka kalau dah jupe mmg mcm belangkas..mereka berdua neh mmg baik...jarang bergaduh..neh duduk kt kerusi pun nak skali..ekekekeke..

Minum air pun nak kongsi..mula2 cm berebut2 nk minum...skali amik ko..pahit..ekekekekeke...

sekian n3 airport...x byk pic ler nk snap..mama pun melayang2 ms kt sana..ehehee...




11 March, 2011

KENAPA?????


woooo...woooooo....kenapa face book x boleh bukak neh???!!!!







10 March, 2011

X Lama dah nak jadi Abang Long & Abang Ngah....




Xlama lagik mereka berdua akan jadik abg long & abg ngah....cmner ler yer rupenya keadaan kalau mereka neh beradik nanti...insyallah adik mereka gurl pulak tuh...ekekekeke..
As salam...kami berdua neh kadang kala adalah sangat baik..dan kadangkala jugak bercakaran yang teramat2 sangat....sampai mama nk jdik mcm hulk.....ekekeekkee..x lama lagik kami akan jadi abang...ehehee

Time neh mood baik..bule ler sengeh2 kan mama...tgk gigi adam tuh dh sompek..eeeeeeeeee..

Kesian kat saya tau, kadang2 saya slalu kena buli ngn abg adam....( addin x panggil adam, tapi panggil ayam)...ekkee..apa la addin...dh bp kali mama ajar khennnn....

Ini mainan kegemaran saya, ultraman, power rangers & spiderman...
sejak 2 menjak neh addin kalau nampak baby mesti sebut2 baby,baby...addin mcm paham jek yg dia nak dpt adik....harap2 addin sayang adik yer..jgn lepuk n buli adik jek yer......







09 March, 2011

Disney On Ice " Worlds of Fantasy"



Kembali lagik!!!! Last year ada bawak adam & addin....
tgk thn neh pun mcm best jugak....
Start awal april nanti....harap2 dpt ler bawak adam & addin pg sebelum mama nak bersalin....
kali neh adam & addin lebih paham lagik kot...sedangkan pergi ari tuh pun mereka nampak seronok....

Ini Harga ticket yang di tawarkan.....kalo kt category 3..mmg npk jauh ler...


SILA TINGGALKAN LINK ANDA DI SINI YER.... :):)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Text Select - Hello Kitty

background