klik..klik..

17 April, 2011

Macaroon


Dari ari tuh lagik nak makan macaron....asik2 tangguh jek untuk order di online yg skg neh banyak yg amik tempahan....sudahnya nth cner ase cm x bley tahan...g ajak papa ke Harrods KLCC untuk dapatkan macaron neh..bukan nak makan byk pung..sket jek....sebab ianya pun manis gak kan....
makanya semalam..lepas g cek up..berdesup ler kami ke Harrods Klcc..sampai2 teru tuju ke sana...adam dia suka ler tgk kaler2 gitu..semua nak..tp kt Harrods x byk flavour mereka bt...asenya ada 5 sahaja...bukan nak byk pun nak sket jek...beli le 6pc = RM18..lepas tuh dah..keluar dr situ sebelum hero2 tuh merapu2 kan..

 Ini ler macaron yang mama nak sangat tuh...ehehe dpt jugak dalam masa yg terdekat + singkat neh....
Berebut2 makan dengan adam tau...ehhehee..nanti lepas mama abeh pantang kita beli lgik yer adam....

 Tengok...abeh di kerjakan dak adam...dia jek yg nak pegang pelastik neh..pastu goncang2kan...dia mitk makan sekejap tuh jugak...tapi mama x bg..ehehhee sebab adam belum makan nasi lagik.....
mmmmmm...rasanya???bole tahan sedap jugak...macaron kan manis..dlm 5 perasa neh..asenya sedap lagik perasa coklat dia....

Interframe kejap ngn bear yg sedang on duty katanya..hehehehee..

lepas ke sini, kami g makan...lepas tuh....jangan x cayer..daku pg PC Fair tau...bawak 2hero neh skali....hahahhaa...nasib mereka x bt hal.....
huhhhh..agak jauh jugak lahh berjalan n terasa la jugakkk..kesengalan2 di badan neh......
malam tdik..masing2 tdo awal adam & addin...






14 April, 2011

Tommee Tippee Pilihan Untuk Bakal Baby....




Akhirnya Tommee Tippee pilihan mama untuk bakal baby dalam beberapa hari saja lagik....saja amik lain dr yang lain dgn abang2 mereka...sebab nanti yg lebey2..adalah si adam...dia tuh semua botol dia bole skg..janji ada isi..cuma si Addin jek..xkan nak botol lain selain botol dia...tunjuk botol neh kat dia pun dia mcm geli..geli tgk teat dia kot..ehehhehe....masa zaman melahirkan adam & addin, Tommee Tippee neh mana ada lagik....neh baru kan...

beli botol neh masa sale kt Mothercare ari tuh..dpt ler harga RM 36.00 untuk 2 botol neh...tgk teat dia pun cm mudah nk dpt kan..so rembat jek lahhhhh.....harap bb ok nanti..bila mama nak pg work...bb mesti kena pakai botol kan...hrp x susah ler nk memilih teat nanti seperti abg2 mereka dulu....

masih ada lebey kurang bbrp ari saja lagik baby nk keluar...
harap2 semuanya selamat & di permudahkan......amin....

** Baby dh besar sket nanti mama upgrade botol yg chanteks2 yer...ngeee...**


10 April, 2011

Berjimba - Jimba kt umah Zealvia ;)


Sabtu ari tuh daku d jemput oleh zealvia ke rumahnya untuk makan nasik minyak...nasi minyak tuhh..ekekeke..lagi pun x lama dah nk bersalin kan...so, dia bg ler ku makan nasik minyak...hahahahaa....zealvia neh..kawan kenalan mama di alam maya masa kami sama2 pregnantkan 1st baby dulu...jumper di dalam forum cari.com...apa lagik jum kiter layan picas ler yg ada....

gambar2 yg ada neh...sumer kenalan dari forum.cari tuh....seorang jek daku x sempat nk jupe..cik puan has..dia dtg ptg kot..ku nk kena balik awal..sebab mr hubby nak keje..almaklumler datang kali neh bwk hubby kan..ehehee...

 Kasi intro...hikhikihkkhik...neh ler tuan romahnya...tuh dia pgg anak Phoebe ( id dalam cari )...

 Neh anaknya Ryyn...dh besar dh memasing...

 Neh makanan yg di hidangkan..zea masak jam 7 pagi tawwwww..hahahhahaa....apa pun mmg sedap nasik minyak ko zea!!! tanya ros tambah2 aku makan tawww...hheheee..

 Taraaaaaa!!! neh kek carrot yg kak nisda buat.....dah la ari tuh birthday dia....dia pulak yg kena bt kek...apa pun kek akk mmg ada rasa taw!!...

 3 mak dara pingitan...hehehehehe......dah aku yg snap..xder ler gambar daku kan....hehehe...

 Cantik pulak pic neh aku nengok weh!!!! hehhehehe...kak nis, selim melim...biler ler leh dpt cm akk nya cutting..ehehee..

 Neh memasing tgh munggah barang mainan...ya ampun zea.....anak aku..yg kepala bwk semua keluar mainan tuhh...ehehhehehe.....

 Ya ampun laei....x nyempat nk tolong kemas...hiihhihihh...budak2 neh mmg leka main mainan yg ada kt situ..byk gler...anak2 ku sampai xnk makan....adam jek makan kek carrot...

Neh yg sempat daku jupe....masa kt umh zea...neh time ku nk balik..ya allah..x semenggah muka ku..ekekekkee..mmg x larat dh ari tuh.....


Aloe Lip Treatment



Sejak pregnant neh...mcm2 alahan yg didapati mama adam & addin neh...biasa la kan..nama pun pregnant kan..pregnant kali neh rsnya alahan kali neh mmg paling teruk di alami...
lagik dekat nk bersalin neh..lagik rs mcm mabuk2 yg teramat sangat....
pastu bibir pun jd pecah2..keadaan mula jadik x selesa n ssh nk makan..may be panas dalam kot....


Ari tuh..tgh ari dh x thn sgt kot...pedih2 rsnya bibir neh..wpun dh pakai lip balm yg telah sedia ada..ms tuh kebetulan ke jusco...lalu pulak kedai body shop..jadiknya, masuk2..terus tanya kt sa tuh..nak utk bibir..tjk ler daku bibir yg dh luka2 neh...sa tuh suggestkan yg ini...dia kata yg ini elok utk treatment...nak xnk amik ler..dengan harga RM32/pc....terus pakai lepas byr tuh...pakai dalam 3ari ....alhamdulilah nampak la perubahannya....





06 April, 2011

Sekinchan Ikan Bakar @ Balakong



Memandangkan lagi beberapa hari nak bersalin kannnnn.....jdiknya mama neh nk makan  lah memacam.ekekkee...mcm2 request kt papa nak makan.,papa pun layan kan jek lah......dh tuh kt Balakong tuh ada Sekinchan ikan bakar baru bukak 1april ari tuh, jadiknya kami menuju ke sana....baru bukak x smpi seminggu..org mmg ramai sgt..jdik nya servis jd agak slow sket..walaupun staff mereka nampak ramai sgt...
okeh...jum ler layan picas yg x seberapa byk daku snap neh.....

 Neh menu yg dia ada...x dpt nk snap btul2.sbb berebut ngn adam....

 Setiap meja ada peringatan ini.....maksud dia neh...utk pesanan kita memilih ikan/udang/sotong/ketam etc ....bp byk yg kita mahu...

 Si adam, mulut x berhenti2 bercakap...pok pek..pok pek..makan x seberapa...bcakap mengalahkan mak nenek...lelagik pg tpt baru kan..mcm2 soalan dia...dah tuh ckp nak kuat2 pulak tuh...bt semua org leh dgr...maluuuuuuu.....bp kali kena piat ngn mama..suh ckp slow2..

 Time neh papa g pilih ikan apa yg nak d ambil...adam mmg nk ikut tuh..tp bila ckp papa g toilet br dia x ikut....kalau x ya allah......dia yg kalut....kompom!!

 Addin sejak 2 menjak neh....kuat merajuk..x bole kena marah sket...kalau kita marah dia akan lawan.ckp..."ayin nk jd askar"ekekek...neh pg mana2 horse tuh mmg x lepas dr tgn...tdo pun bwk....

 Neh air yg kami order.....segelas tuh rm2.00..pendk kata air yg melibatkan susu rm2...kalau air buah x pasti bp rm....ada lagik gelas besar lg dr neh....

 Neh sambal ikan bilis...papa kata sedap...mmg licin papa makan....mamanya x mkn pung..

 Taraaaaaaa...mama n adam...x sememeh muka ku...dh dkt2 nk bersalin neh.....bibir pun pecah2...

 Neh menu ikan bakar kami....ikan pari..amik 2 ekor...rm7.00 seekor..sedap ikanb dia lembut jek...

 ini pula ikan kembung rm 10.00 seekor...sedap jugak...ikan dia mmg fresh2.....

Lala....x silap ku papa ckp 250gm @ rm5.00..lala neh papa makan sorang...ku x bp makan..sebab sedap dok adap ikan kembung ngn pari tuh....adam pulak takut ngn lala neh...nth ngaper la dia tuhhh..

ok....total semua makan kt situ rm42.00..dengan nasi 4pinggan..nasi tambahan dia kira rm1.00..resit ku dh buang..hikhikhik...

So far.... servis kt cawangan neh....tadik agak slow sket la...x tau la sebab br bukak ke org ramai kan...atau mmg slow kalo compare ngn tpt laen...







05 April, 2011

Barang Baby & Mama



Hanya ada beberapa hari saja lagik, ku nak bersalin...
separuh barang dh di hantar ke rumah mak...kerana akan berpantang di sana...untuk beberapa lama...
( x pasti lagik bp lama kan..hehhehe )
Inilah beg yg akan di bwa ke hospital nanti..x byk mn pun bawak...bwk yg asas jek utk baby n mamanya....walaupun dh tau bila nk bersalin, saja jek prepare awal2...sementara ada yg ingt neh kan...kang luper2 kesian pulak papa kena dok ulang2 kan...Lagi pun..skg neh dh ada rs skit2 mcm x selesa..pendek kata mcm ada rs sakit sket2 lah..kt tang perut tuh dan sekitarnya..ehehehee.....
7hb neh, khamis ada last cek up...hrp2 ok ler bb ms cek up tuh....xder berlaku emergency apa2 kan...yer lah..kalau boleh biarlah betul2 bb keluar bila dh betul sampai masanya....


xder apa pun yg di isinya sangat..asas2 jek....neh beg mama dgn baby nanti yg akan di bawak ke hospital..baju bb pun dalam 2 helai..sepasang lagik ada kt dalam..dh masuk malas nk kuarkan..ehehhee...
harap2 semuanya ok........



01 April, 2011

Unifi...


Semalam baru pasang unifi...registernya dh lama..org lain dh lama pakai..daku br ler nk pakai...ehehee...

 Ini channel yg adam n addin suka..channel kanak2 ler pe lg kan...ekekeee..byk pasal mcm blajar channel neh..

 Ada 3kotak..unifi...erk 1 lg dpt telefon...tp ku x pasang pun telefon...huhhhh bahaya kalo pasang telefon...mn ler tau kan.......kt umh kan ada bibik..bukan x percaya..tp berhati2..
so, simpan saja telefon tuh...

 Ini channel home pakej..x silap papa amik pakej VIP10 tuh..

Yang ini pakej utk business packages...pakej terbaru dia jugak ada yg connected dgn cctv..
ikut masa pemasangan dalam ms 4hours..tp semalam 1jam stgh jek dh siap..kontraktor yg pasang tuh pun very friendly...dia terangkan mcm2 pasal unifi neh....



SILA TINGGALKAN LINK ANDA DI SINI YER.... :):)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Text Select - Hello Kitty

background