klik..klik..

29 July, 2011

Tukar Selera Pulak....start menggila balik....

Tadi pagi kan....keluar nk ke sogo....pastu jalan jem glerr aku x tau la kenapa....frusy gler2 x dpt g sogo ari neh.... ( mcm la x leh g ari lain kan...ngengada...ekekkek)..maka denga itu..ku mengajak mr hubby g tpt lain...hubby kata bole tp kena dia g solat jemaat dulu..yerlahhhhh x kisah laa tunggu pung..( ala bukan lama pun kan) ..sudahnyaa hubby bawak ku pg beli menda alah neh..yg ku dok rengek kt tlinga da tetiap ari...( eh x la tiap ari...selang 4,5ari jek..hahaha )

 Neh ler yg ku nyambar tadik...merah lagik u..ekekee...dh slalu NIKON/..makanya bertukar pulak pada CANON...amik merah lagik tali merah,body merah beg nya pun merah..hahahaha..
yang neh x tau pulak bp bulan ku pakai.....hrp2 lambat la sket jemunya...

 Oh yer...pasal yg NIKON P7000neh pulak...ku nk letgo gak lah...neh pun jrg pakai.....rs pun mcm dh jemu..ekekkekee...masa membeli canon tadik...ternampak yg bawah neh...try n error mcm best jek....rege pun ok lahhhhhhh...tapi brand lain......


 Brand samsung....gambar mmg solid x pecah...ada byk function...ada bbrp function yg ku suka sangat yg mana kt dslr pun xder....mmg best function tuh..camera neh pemes kt obersea nun....




19 July, 2011

Pepes Tauhu

Pepes Tahu...itulah menu bibik...yg dia suka buat....slau ku perasan..tiba2 kelmarin tergerak nk bertanya n merasa..apakah isi di dalamnya....sekali pandang cara bungkusan n isinya adalah mcm lepat pisang...oh tp bukan!! ( sebab dia hanya msk mknan utk dia makan...n daku masak untuk diri sendiri n hubby ) pttlah dia slalu suruh ku beli daun pisang byk2..nasib baik kt NSK ada murah2...ehehhee....

 Inilah rupenya....ms dia buat tuh byk ada 6....cara bungkusannya kalau di teliti sangatlah kemas...kalau aku..malas nk bt2 menda cm gini....ekekekeke...

 Tengok isi dia..mcm lepat pisang kan..tapi tuh sebenarnya tauhu + udang + cili api..yg telh dihancurkan...dan di kukus...nth apa lgik menu dia buh..tapi yg pasti skali ku try mmg sedap weh!!
makan ratah2 gitu pun sedap.....bibik kata kalau ada kelapa parut lgik sedap.....





17 July, 2011

iOi Mall, Puchong

video


Pening naik neh!!!! laju bebeno..........






11 July, 2011

Gino's Pizza


Gino's Pizza  / Pasta Italian neh terletak di Hulu Langat..betul2 tepi jalan Kampung.....lupe pulak nak snap pintu masuk pizza neh....balik dr Empire Subang..terus kami ke sini...masa neh kami sampai dalam jam 6 ptg..org x berapa ada lagik..slalu lalu sini..tapi x pernah singgah..semalam 1st time singgah...

 Addin kalau air sampai dia lah dulu....mesti rasa!

 Merajuk sudah....dia x kira tempat, masa nak merajuk...asal boleh....!!

 Adam...dh pandai nk bergambar...tapi nasib2 la dpt rupe cmner dia pose kn..elok,elok la..x elok mcm2 rupe lah d btnya.....

 Chenta hati mama.....DIALAH SEGALA2NYA.....:):):):)
opsss...telahkan ada 3 gelas kt ctu...ku nak bg tau..pilihan air kt kedai neh x byk tau...ada 4/5 jenis jek...tuh ler airnya yg ada pung kami order..itu pun bukan mereka bancuh..tp dr dalam tin...

 Makan x sampai lagik...jadik...mereka jadik agak jakun seketika..almaklumlah bila sampai tpt2 baru neh..mcm nk try explore pulak tempat2 itu....

 Neh yang kami order..1st time sampai sini, xnak order byk2..tkt x kena tekak kan..x silap neh Italian pizza kot....papa yg order..mama kureng sket pizza2 neh..adam n papa mmg hantu ! hehhehee

 Dia neh kalau bole makan nak guna sudu...dan kalau bole xnak tangan tuh kotor sket pung....payah la adam kalau cm gini slalu!!

Nhaaa..neh mama punya Lasagna Beef...banyak tuh...x larat nak abeh...sedap la jugak....





08 July, 2011

Abang Addin & Adinda

Salam semua......slalu pic abang adam & adinda..tapi kali neh pic abang addin & adinda pulak...
abg addin skg time menyusu mcm jadi habit dia pulak..mesti nk baring sebelah dinda..pastu dia usik2...godek2 dinda..x kira la dinda tgh tdo ke x....
mari kita tgk reaksi mereka...ehehhee

 Masa abg addin baring sini....mama dh sound dulu..minum susu jek..jgn usik adik..dia jwp " ok "...ehehheee

 Masa neh pun ok lagik.....dinda pun mcm x marah...kdg2 dinda marah..

 Mama lepa sekejap jek...wahhh kaki dia...dia start nk agah2 dinda..dinda sukaaaaa....slagik xder rs sakit kan.....

 Bila mama tegur....kaki dia agkt sket...tapi tangan dia start berjalan......

Baru okehhh sket..tapi still nk usik2 jugak...jadi main jek lahh gentel2 rambut dinda....ehehhee....



***** Moral Of Story :- memang dinda x boleh di tinggalkan walaupun sekejap sahaja.....




05 July, 2011

Dah lama x update blog.....


Huhhhh....dah lama rasanya x update blog...sejak ada dinda neh..mcm busy2 pulak...ekekekeke.....
byk menda nk di kongsi cte..pengalaman...tapi kemalasan..kemelandaan......


Pasal Adam...sekarang dia xder..ikut atuk n opah pergi jalan2 sabah..saja jek...dan ini adalah 1st time adam naik kapal terbang..dulu kecik2 dia neh kuat menangis...takut nak bwk jejauh..takut nanti dalam flight menangis kuat2 ganggu org...tiap2 ari call opah tanya adam cmner...opah ckp dia nampak seronok ajer..x sebut pun pasal mama & papa...addin n dinda..ekekekkee...


Pasal Addin....agak kesian jugak...sebab dia bangun pagi asik tanya mana adam, last2 explain jugak kt dia..2,3 ari neh xder ler kawan bergaduh dia....serta kurang sket menangis...cuma selepas lunch hour mama amik addin bawak pg office...seronok sket dia..kt rumah nak main ngn dinda..dinda x tau apa lagik..gelak sket2 gitu2 buley lahhhhh...

Pasal Adinda....dah masuk 2bulan lebey..masa neh nk pg cek up..senyum kemain....alhamdulilah lepas injek xder la demam ke apa..dia neh jam 4/5pagi baru nk tido apa ke halnya...dah tuh xnk letak..nak mama pgg ajer n agah2 dia..aisehhh dinda..masih lagik waktu us....hehehehe

mmmm..itu saja setakat ini kot..mama busy sket ngn online buss..neh..serta buss2..lain.....almaklumlah nk raya..semua nk cpt kan...


SILA TINGGALKAN LINK ANDA DI SINI YER.... :):)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Text Select - Hello Kitty

background