klik..klik..

23 August, 2011

Dinda Punyerrrrrr....

Terima kasih kepada Sungguh Kawaii Shop kerana dpt menyiapkan dinda punya sgala menda alah neh sebelum raya...nthnya pakai raya ke x nanti..hihihihi sbbnya byk sgt kot aksesori dinda neh...normal la tuh kan......

 Mama order 2 set untuk dinda, 1 tuh set hat n shoes..1 lg tuh set shoes n hairband..


Susah btul nk snap pic dinda pandang camera...dia lebey suka tgk apa yg abg2 dia buat..berbuih2 mulut mama panggil dinda..apa pun abg2 jugak ttp dinda nak tgk..

" Just One Of The Girls "


15 August, 2011

Pearl Haya & Fareeda

Hari sabtu yg lepas, Pearlhaya gallery senawang ada buat sale 1day sahaja..start 7pagi - 7malam....online pun ada..tapi online punya tudung limited saja kan.....jadiknya daku neh menggila..saja risik2 mak..nak pg x..upenya mak pun nak pg..makanya pagi tuh pergila kami...pagik2 lagik jam730 dh keluar umah..dengan gigihnya nk pergi sale itu..ekekekkee....
sampai2 sana...mak ai....ramai gler org..mcm x sesuai jek bt sale dlm kedai tuh..next time ku suggest peral haya cari lah dewan yer...br best sket...ehehhee...
( gambar dlm suasana kedai dpt snap sket jek...sebab ramai sgt..mcm bertolak2 ajerrrr....) nasib x bwk kanak2....yg bapa2 kelihatan tunggu di bwh khemah sahaja......

pada hari itu, PH ada tawarkan harga tudung bagi chiffon less 30%, tapi chiffon dia x keluarkan semua..dia keluarkan sekejap2 jek dlm stgh jam..kalau nk rebut, kena rebut slow2..hahaha..sbb boss dia ckp tkt koyak..
selain tuh less 50 % 
dan selain itu 3pcs = rm100....

Inilah hasil sambaran pada hari itu...3 dr kanan tuh dari pearlhaya..yg akhir ada kerongsang tuh dr fareeda...yg oren tuh yg ku rebut dpt ler 1..jadik...merah n orange tuh chiffin..yg pink polkadot tuh yg kain biasa sejuk tuh....yg polkadot tuh less 50%....warna tuh jek yg ku kenan....

balik dr pearl haya meyinggah la kami ke Fareeda pula..hari yg sama fareeda pun bt sale..tapi fareeda sampai 28hb neh..tudung2 fareeda tidak kurang hebat jugak..melilaiu2 mataku melihat warna tudung ituu....ekekkeke..tapi fareeda neh kain dia sangat;ah lembut..kena jaga btul ler.....




10 August, 2011

Oh Adam,....Oh Addin......

Tadi berbuka di luar lagik...tujuan nak mencari kasut adam n addin...ku shopping bukan kena tunggu weekend..tapi kena tunggu hubby cuti..nasib lah kalau kena weekdays....tadi berbuka kt secret receipe sogo...pastu jalan2 nak cari kasut budak2 neh..xder yg kenan d hati mama....hehhehe

pastu..papa ajak tgk kt Mid Valley..kesana ler kami lepas berbuka tadik....xder jugak yg berkenan..ish..cerewet kah mama mu ini adam addin..hikikhihhkhhkhiihhh....

 Huhhhh..masuk Pumpkin Patch..ingt ada ler kasut yg ctk2..tp mama x kenan jugak..sudahnya dinda punya yg dapat..hahahaa..adoiiiii betapa hazabnya..g masuk mall dgn budak 2 org neh......yg ini mcm x paham bhasa..ase dh paham, tapi bt2 x paham kannnn...


 Dia kalau berdua mmg menjadik2..kalau salah seorang mmg elok jek.......adoii gini ler kalau bawak mereka..seronok sangat nak bergurau2..nasib x ramai org....


Tengok geram pun ada..nak marah pun ada...mama pun ase cm x tenang.........x bawak kesian..dh bawak..mmg kena byk bersabar..kann kann kann,,



08 August, 2011

Berbuka Puasa di Sawarabina Cafe..

Ari neh berbuka puasa di luar..di sawarabina cafe, tasik titiwangsa....adalah sangat murah hokehhh...RM 29.90, berbeza ngn ar rawsha RM 50 seorang...

 Neh no meja kami.....

 sebelum berbuka puasa...orang x ramai lagik....

 Dia macam biasa..exercise lebey lahhhh....

 Budak neh lagik dasyat dr abang dia taw skg neh...


Sementara menunggu waktu berbuka...


Sesuai sangat kalau bawak kanak2 kat sini..tempat luas...puas mereka berlari...

 Adam sibuk bertanya kenapa roti neh xder isi..ehehhee

 neh mama punya mknan..makan pun x puas...budak2 neh kalut..air tumpah lah..gggrrrrrr...

 Dia neh mcm org berpuasa..mmg sakan dia makan....
makanan kt sini boleh tahan sedap jugak...nasi dia, kebab dia, sedap...

** 3 gmbr dr bwh x ctk sebab guna henpon.....





07 August, 2011

Tq Atuk.......

Tadi atuk & opah bawak adam n addin pg shopping..mmg tiap2 tahun atuk akan belikan mereka sorang 2 pasang baju n sepasang kasut & sandal....tapi tahun ni, mama dh pesan kt atuk x payah bwk mereka berdua..atuk ttp nak bawak jugak..nhaaa amikkk..mereka naik minyak..mintak macam2..yg atuk layankan ajerrr...ekekee....

Ini hasil untuk hari ini..atuk sememangnya adalah peminat tegar pada brand polo..jadiknya atuk belikan lerr mereka neh polo nya brand...Jeep tuh adam yang nak atuk cakap..topi tuh free gift..dpt 2pcs kalau beli 700 above...atuk kata mmg ssh bwk adam n addin skg..kena dahulukan permintaan mereka , baru boleh nk membeli baju bajan mereka..kasut x sempat..hari lain..





05 August, 2011

Hobi Papa

Papa kalau time dia cuti ke...x cuti ke..asal ada masa free suka g memancing..dulu memancing ikan..tapi skang memancing udang....dah x larat asenya telan udang jek..kekekkee..tapi papa tetap x jemu...dia kata feel masa tarik udang bila makan umpan tuh best....yerk..??mmg pung..

 Ini hasilnya dalam masa 2jam x silap..ini udang harimau....

tapi.........
.
.
.
.
.
.
.
..




 Ini kt tempat udang galah...udangnya x amik pic.x sempat..udang galah ngn udang harimau neh kalau dh dpt berbeza2 jugak...udang harimau bila nk tarik dia dr mata kail tuh dia akan lompat2..udang galah dia nak sepit kita..dgn sepit dia yg pjg2 tuh...sakittt woo kalau kena...

ini budak mmg rajin ikut..perangai sama mulut sama2 naik....

 Tengok ler...dia mesti nak jugak..ada 1 joran..slalu dok rungut kenapa dia x dpt2 prawn...ehehehe mmg la x dpt..sbb papa x buh mata kail..ekeke..adam suka angkat2..tkt tersangkut kt diri sendiri..mata kali tajam..







04 August, 2011

Adinda 3bulan sudah

21hb ari tuh genap dinda 3bulan..sekejap btul masa berlalu yer...
semalam, dinda pergi injek..alhamdulilah..xder demam ke dedar apa2..lepas neh injek pada bulan 9 pulak...

 Muka cam marahh jek eh..ehehe sebenarnya dinda mengantuk tuh..baru lepa menyusu...masa neh nk pg injek...

 Kalau abg dinda yg ini telah mendekati dinda, mama ke sesaper kenalah berhati2 lebih...kalau x.....abeh di kerjakan dinda..pendek kata dia bt dinda neh mcm anak patung....huhhh..mmg seriau kalau addin dekat dgn dinda.....tanpa kawalan...

Tq to opah...dinda masuk 3m opah belikan dinda ini...sangat menarik...ehehe..kita pakai raya jek lah...

 Dinda di samping abang2 yg huru hara....ekekke

Kalau denga abang adam,,mmg gelak saja lah dinda....kalau ngn abg addin, abh di kerjakannya....erk dinda...




SILA TINGGALKAN LINK ANDA DI SINI YER.... :):)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Text Select - Hello Kitty

background