klik..klik..

30 December, 2011

Dinosaur Park, A Famosa

25 Krismas yg lepas....kami ke A famosa.....bersama2 family papa..alhamdulilah...semua adik beradik papa ada...termasuk lah pengantin baru..kami kesana semalam jek pung....bertolak pun dh nak masuk tgh ari..sebab tunggu papa tido dulu...bg tenaga kt dia dulu..ehehe sebab papa br abeh keje malam....jum layan pic lg best erk..ehehee


Semasa sampai di sini, kami sampai dh agak petang..jam 4 gitu...jadi hanya sempat masuk ke Dinosaur Park..asenya Dinosaur Park neh mcm baru lg erk...masuk pun x mahal mana..RM12 sahaja.....

 Masa sampai masuk ke sini menatang neh la yg nyambut kami...dia berbunyi pastu lidah terjelir2...mulut ternganga2..terkejut jugak tawww..adam aadin dh bt muka nak ala2 spoil..hehhehehe....

 Neh pintu masuk ke dalam tpt2 Dinosaur tuh d letakkan...masuk dalam tuh just ikut arroe merah yg ada tuh..bentuk muka bumi mmg mcm hutan2 sket..kalau malam x pasti bukak ke x......

 Lepas masuk jek kt pintu d atas neh kan..akan terjupe telur yg beso neh..kuingt gitu jek..skali tiba2 ada bunyiiiiiiii....terkezut la kejappp....hikhikhikhikh

 Rupanya ini yg keluar..huhh terkejut gak lah..lepas terkejut tuh gelak la kami....ekkekekke...adam n addin dh start teruja....

 Agak besar jugak dia....bergerak2 leher ekoq, lidah terjelir..semua cukup...

 Sampai sini mcm agak real jugak la..seolah2 berada d alam dinosaur....ehehee..ada kolam air yg jernih..dia bergerak2 seolah2 tgh makan dedaun d pokok2 itu...

 Masa sampai sini dah jam 4ptg..tapi cuaca masih mcm panas lagik...apa pun cantik jugakla cuaca ms tuh....kalau hujan pun ase cm x best lahhhh..sebab neh tanah merah....

 Ini adalah kali ke 2 mereka g tgk dinosaaur yg gerak2 gini..1st time pg ms kt pusat sains..kt sana mereka menangis.kali neh agak ok sket..sbb dh besar sket kot...
kt belakang tuh tulang temulang dinosaur...

 Abeh dr tgk dinosaur singgah sini..sementara otw nak g cek in......

kita sambung pulak..ke karnival..d malam nya





25 December, 2011

Selamat Bertunang Nus Saibah...

Ini cerita 2 weeks punya cerita...ekekekke..ok la kan...janji ada..drpd xder..hohohoh..x sempat nk update mcm dulu2...masa neh menghadiri majlus pertunangan Nus Saibah di Bandar Bukit Mahkota....dia merupakan salah seorang anak kepada ahli politik yg tgh popular/hangat d perkatakan  pd ms sekarang.... ;);)
 Adam, Opah, Nus & Mama + dinda....... :):):)

Mama & dinda.......

2 pic jek la buley ya............bye2..

semoga Nus sampai ke jinjang pelamin.....x lama lgik dh neh...ehehehe





16 December, 2011

Fareeda ~ Crazy Price ~

Tadi pagi..pas anta kanak2 ke nursery..terus ku berdesup ajak mr hubby g Fareeda d bangi nun....ehehee...papa..tq bebanyak yer sebab sudi melayan + membelanjakan mama tudung2 ini...hajat d hati target 5 helai..tapi 2 helai ajer yg berkenan..
tadi kt Fareeda punya laa ramai umat..ada yg sanggup dtg tuh dr johor bertolak jam 5pg..uish semata2 nk dptkan rege gila2 neh..
yang daku termimpi2..tergila2 sama Rozanna rainbow 3 layer tuh..sampai jam 1015pg pun..org dh ramai....byk yg dh nk abeh...dah tu mereka pun keluarkan kejap2 yg hak rainbow tuh..ish x koser la nk tunggu lama2..sbb papa ada kan..pastu nk kejarkan solat jumaat + papa g keje...
makanya..dpt la ini saja.....

Dapat Rozanna 3 layer Polkadot sama cheetah...jadik lah....Fareeda masih ada sale sehingga abeh cuti sekolah neh..tapi utk rege 2 d atas neh x dpt la mcm tdik kot....

ok la nk titon..ngantuk sudah......



Journey To Pulau Aman , Batu Kawan...

Pulau Aman terletak d Batu Kawan nun....x tau pulak ada Pulau Aman....sebuah perkampungan nelayan yg sesuai untuk mereka2 yang berminat untuk memancing.....Ini ialah jetty untuk ke Pulau Aman.....
Bersama kak ina..sepupu ku....dia tgl d simpang empat..dialah yg ajak ke sini..selepas p makan tgh ari kt umh dia..measeh kak ina...sudi bwk kami smpi ke seberang nun...

Tangga kt jetty untuk naik boat ke Pulau Aman..kuat tangga neh..kukuh.xder lah tkt sangat...

Tu dia...boat dh sampai..x besar mana pun boat dia....

Beginila keadaan di dalam boat..masa kami pergi..cmpr dgn mereka2 yg mahu balik kg kot..ada yg mak pak mereka tgl d Pulau Aman nun..almaklumla..br start cuti sekolah kan..

Dah nak sampai dh kt Perkampungan Nelayan neh..

Opssss..ada sekolah rendah kt situ..menurut org kg kt sini..untuk anak2 mereka yg sek menengah...mereka kena naik boat tiap2 hari pg dan balik..untuk ke sekolah d seberang sana...


Masa kami baru sampai....ramai lagik org yg dtg..x pasti mereka tuh pelawat atau org kg di situ..memasing bwk beg besar2..balik kg kot..

Ini bila jalan masuk lagik ke dalam kampung..ada sedikit banyak rumah yg x sipa lagik..

Peta kt Pulau Aman..ada sekolah rendah..maknanya mesti ramai penduduk dia kan..tapi masa kami sampai...mcm xder org pulau neh...
Nha pada yg minat memancing dan nak bermalam..ada homestay di sediakan....ini salah satunya..ini kt tgh2 kg..ada yg tepi2 laut tuh jugak..


Kami ke sini.....tujuan utama nk p situ ler..restoran terapung..makan seafood..tapiiiiiii...sampai dh tgh ari..byk yg dh abeh...melepasss...

Dia neh nampak pulak peti ice cream tuh......apa lagik....g tenggek situ selagik x dpt2...

Selain seafood dia terkenal jugak dgn mee udang....makanya kami semua order la mee udang dia....sedap jugak......opsss gmbr mee udang x sempat snap...sorry..

Dah abeh makan..jum balik..ari dh nk petang kang hujan pulak....

Sementara tunggu boat dtg....tgk si adam tuh x tkt lgsg erk...seriau akuhh!!

Boat dh sampai..org pun makin ramai...
oh yer.....ada beli brg2 ikan kering, ikan masin keropok etc..hasil dr perkampungan nelayan ini.....

babai pulau aman......


SILA TINGGALKAN LINK ANDA DI SINI YER.... :):)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Text Select - Hello Kitty

background