klik..klik..

29 March, 2012

Trip To Kidzania @ Genius Aulad Bandar Tun Hussein Onn

Assalamualaikum semua......
Hari ini dan pagi tadik..adam ke 2nd trip ke kidzania..x sabar2 dia nak ke sana....bangun pagi pun senang la pulak..yerlah berjalan dgn kawan2 + nak naik bas kan...

jum r tgk gmbr.xder gambak x syok r kan...
org bukan suka dgr bebel2 neh..hahhahaa

 Tepat jam 8am..bas sampai..sangatlah selesa bas dia....

 Dah turun siap2 beratur nak naik bas..cner la teacher2 neh leh sabar eh layan kerenah bebudak tadika neh...kalau daku.....hancusss..hahahhaa..x bley sabar gitew...mmg sabar ajer tgk teacher2 neh nguruskan bebudak neh.....


Mula2 elok beratur..x sampai 10 menet dh bersepah2 balik..lahai kanak2...ehehhee..

 Tengok..dah berterabur balik..ikikikikikik....


Dah naik bas pun..punya la seronok...ehehehe..
balik2 terus cite macam2 non stop !! okeh.......
ayat last, lepas neh nk pg lagik sama papa & mama.....

okeh adam!....

gambar kt kidzania..of coz mama xder..tgk teacher adam bwk camera..kot ada mereka nak bg ke jual ke t..kan..hahahhaha...





27 March, 2012

Tq Mr Hubby......


Assalamualaikum semua...............

mengidam???idak la mengidam......tapi mmg ku giler gadget....menda alah neh lama dh ku kenan..x la lama erk..sejak d keluar kan..lgik2 bila dok iklan kt Tb nun..hahahha..


Sekali weekend ari tuh..hubby tiba2 bawak p beli...wahhhh bestnyaaa rasa..hahahaa...
terima kasih banyak2 ye papa..nanti agak2 dh jemu mama bg tau erk..ekekkekeke....

apa pun memang best lah ~ SAMSUNG GALAXY NOTE ~ ini..................
TAPI....KALAU NK COMPARE DGN APPLE...APPLE LG BEST..KALAU LA IPAD/I PHONE ADA BT DESIGN MCM NOTE NEH BESAR DIA..MMG KU PILIH APPLE..hehhee...
opssss...itu charger henpon blackberry..bukan Samsung Note punya..pinjam jap..nasib soket sama..

opssss ku memilih warna putih.....gambar dalam nanti la york..






17 March, 2012

Hot Air Balloon Yg ke 4 @ Putrajaya

Salam semua.....

Ini ialah kali ke 4...rsnya tiap2 tahun kami ke sini...hehhee...alhamdulilah..kena dgn masa keje papa..ari neh papa cuti..jd ctk sgt lah tuh kan...anak2 pun seronok...susah & x best kan kalau bercerita xdak gambar...ok jum kita layan gambar yg x seberapa neh..hikhikhikhik...

 Parking x lah jauh mana pun..kt celah bangunan..makanya kami berjalan kaki lah nak ke tpt kejadian..ehehhee

 Stroller ttgl pulak kt umh opah.....dnda dok la dlm kendomg eh.....
kanak2 mmg dh excited sgt...

Sebenarnya sebelum sampai ke sini, kami p makan jap dlm dlm gerai2 tuh...alas perut sket..ehehhee..
neh sementara tunggu belon2 tuh naik..slalu waktu2 gini belon dh nak naik...

Dinda tu papa nak snap pic suh pdg camera..jd sambil tu papa tanya mana belon dinda..tuh dia beria tunjuk ke atas..hehehe..

Dengan Bujang pertama mama..bujang ke2 susah btul nak bergambar....

 Masa neh org mcm x berapa ramai lagik....

 Duduk seketika........mmg mereka mcm penat sket...

Papa kata mcm lambat jek lagik belon nak naik...papa ajak balik lah sbb mcm nk hujan..tkt x sempat nk cr tpt berteduh...walaupun bawak payung...ehehehe..
Kesian pulak nak balik awal..sebab mereka dok tanya mana..
sampai sini..suh berdiri atas tuh..kekekeke..

 Masih lapang lagik...org pun x putus asa menunggu.....

 Papa x bley tahan tgk ice blended ini...papa beli..sedap sgt...walaupun harga agak mahal sedikit.....boleh katakan makanan kt situ mahal sket lah..dadih yg biasa rm1 pun jadik rm1.50 tdik...

Adinda & Bibiksss haruslah ada  khennn..hhahhahahaa


Cik wawan, auntie ida n kak sofea pun sampai.....adam lama dh x jumpa kak pea..mcm jejak kasih la jadiknya....kami dh naik ke bangunan apa x ingat..cepat2 cr tpt berteduh takut2 hujan kan...

 Inilah belon pertama yg dinaikkan..........jenuh jugak menunggu...ingtkan sampai dh lambat..upenya belon lambat naik..

 From Dubailand....

 Beberapa bijik belon yg baru nak naik..tengok dr kejauhan jek lah thn neh....

 Bersama...adik iparku...apa biras yek??hehehe..

 Lama btul nak naik..api asyik padam jek kot...hhehehee

 Naik sket dah....

 Naik dah pungggg..

Tuh dahan naik...thn lepas x pasti ada kek x..mama nak tgk belon kek..x kesampaian la nampaknya.....
lepas neh jek balik...x larat nk tunggu sampai malam...
saper pg malam...dpt la tgk bunga api..............

" Happy Weekend"






16 March, 2012

Butterfly Boutique

Salam semua......

jemput ke Butterfly Boutique Jom!!!

pelbagai koleksi untuk si manja anda.......







15 March, 2012

eeeeeeeeeeeeee.....

Eeeeeee geramzzzzz............apsal nak update blog bergambar dr BB x lepas2???????????
Sent from my BlackBerry® smartphone powered by U Mobile

09 March, 2012

Happy weekend

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

 Next week start cuti sekolah....kemanakah anda jolly,molly n tolly ya......اِنْشَآءَاللّهُ esk daku akan ke johor..doakan kami semoga selamat tiba ke destinasi...harap2 kanak2 punya mood okeh......

Happy weekend!!
Sent from my BlackBerry® smartphone powered by U Mobile

03 March, 2012

Adam & Skul


Salam semua....
masuk di bulan ke 3 ini...adam ada penambahan bahan bacaan yg di bawa balik ke rumah...
setakat ini, alhamdulilah..adam dh boleh baca surah al-fatiha, counting A-Z, 1,2,3,Doa makan,tido serta beberapa ayat dia dalam solat dan selawat2 yang ada....mewarna pun dh pandai sedikit xder terkeluar2 sgt dh....insyallah yer adam...teruskan belajar bersungguh2 yer...

 Ini cerita pada hari sabtu lepas...mama n papa ke skul adam..ada parents sharing day...erti kata lain..mcm kita p amik report card lah.....hehe...neh maklumat yg mereka letakkan di pintu bawah sebelum naik atas.jd apa2 parents boleh la baca kt situ....

 Ini hasil kerja mewarna utk umur 4,5 dan 6y..masa neh sempena aulidur rasul kot..sbb gmbr yg mereka warna tuh mcm masa maulidur rasul jek..ehehehe..
cantik kan hiasan mereka kt bwh2 tuh..rajin teacher2 mereka...

 Masa ini turn adam jumpa dgn teacher class adam..teacher Rahna x silap nama dia..sangat friendly..mama pun selesa nk berbual dgn dia.nk bertanya pun rs selesa la jugak..adam pun nampak suka dgn teacher2 dia..tiap2 ari balik skul sebut nama teacher...adam agak takut jugak dgn teacher dia..kalau2 kt umh dia bt perangai...mama suka ckp nanti mama call teacher..nha lepas tuh dia ok..ekekke

teacher kata adam ms 2weeks br masuk mcm diam sket..skg dia dh ok n cool sket...mungkin ms tuh adam baru nak sesuaikan dgn environment kot..yerlah sebelum2 neh adam pg nursery jek..( itu pun sebulan jek) pastu terus masuk skul kan..alhamdulilah adam dh bole terima dgn environment sekarang....
sekarang mama dlm proses untuk memujuk Addin pulak..untuk anta skul..dia kata dia xnk..adoiiii...xper slow2...hikhikhikhikhik..

 3buah buku ini adam akan bawak balik ke rumah....buku neh mmg keluaran dari Genius Aulad...

 Isi kandungan dalam buku ini..suku kata bergambar....nampak gaya cm mudah jugak la adam nak paham dan mengeja....


Buku ini tentang Adam & Dina...adam kata buku ini kisah adam...hehhee..mama tanya napa kata kisah adam..sebab...dalam buku ini nama dia adam..hahhaa...apa2 ajer lah adam.....

tiap2 malam..sebelum tido..adam akan bukak ke3 3 buku ini + number chart dia...mama pun x boleh la nk ngantuk2 time adam bukak tuh....ehheh..paling2 45minit ajar adam....kalau addin kacau sket2 mmg jd 1jam stgh....addin xper nanti p skul skali ya........

*** Monday neh adam ada rombongan ke masjid yg berdekatan...semoga semuanya berjalan dengan lancar...amin....


` Happy Weekend `













02 March, 2012

Please Reinvite me....



Salam 1 Malaysia..Selamat Pagi...... :):)
berkaitan dgn Tajuk entry d atas..heheehee....
mintak la jasa baik kawan2 / saudara mara / pelanggan yang saya kasihi....
re invite  BBM saya 284D6386
atau  pada sesiapa yg sudi nak add anda di jemput.....
ntah macam mana semalam.saya menerima 1 mesej..dalam bentuk kena bukk link tuh...bila saya bukak..terus handphone saya hang....dan mr huby terchinta.....tolong la buatkan semula...tapi x berjaya...abeh contact BBM saya hilang... :(:(

lepas tuhh.......
jangan lupa singgah sini yer...jangan lupe LIKE yer... :):):)


TQVM.....








SILA TINGGALKAN LINK ANDA DI SINI YER.... :):)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Text Select - Hello Kitty

background