klik..klik..

28 June, 2012

Aku yang stress... :)

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

Selamat pagi semua.....ƗƗɐƗƗɐƗƗɐ ....berbalik pada tajuk d atas....arghhhhh...dh 4m tau aku ✗ period.....bagiku sangat normal.....tp kalau mr papa tiba2 ckp akoo pregnant apa kes kan...tiba2 jd tanda tanya plk kt diriku sendirik.....oh tidak mungkin !!!

Last week papa p belikan upt...dia suh bt..Ɨƚɑ"̮ Ɨƚɑ"̮ Ɨƚɑ"̮Ɨƚɑ"̮ Ɨƚɑ"̮ Ɨƚɑ"̮ ....aku ✗ tau la dia cuak ke apa...yang aku tau dia mmg nk baby lagik....sorry pa..bukan skrg kalau nak pun..dan kalau bole ✗ yah la lg eh..eh..eh..eh...kekeke....

Aku p bt la pagii2...dlm byk2 kali bt upt....neh la pertama kali aku kena upt tu invalid.... ✗ boleh baca...hokeh!! ( ✗ amik plk gmbr ) dh ✗ leh baca...aku trus buang lah..line apa pun ✗ keluar......aku rasa aku ✗ peknen lah........belum bt lg utk kali ke2.....apa pun kena bt gak..sbb papa kata aku peknen!! Mmg dia tuh !! ƗƗɐƗƗɐƗƗɐ ...................

Tiba2 plk stresssss pikir balik pasal upt ♈ƍ invalid tuh!!!
Sent from my BlackBerry® smartphone powered by U Mobile

27 June, 2012

Tm Loyal Customer.....

Assalamualaikum....

semalam papa dapat call dr Tm..dijemput menghadirkan diri ke Tm dekat dengan Mines tuh...
mereka kata mrk nak bagi hadiah..jd papa lah salah sorangnya telah terpilih....masa mrk call tuh papa siap tanya lgik..neh betul ke nk bagi hadiah atau kang pg2 kena join tuh ini.... pendek kata.. papa x suka if ianya cm konsep MLM lah..hahhahaha...

Jemputan ini juga adalah sempena birthday papa pada bulan june..serta mereka kata bill unifai papa payment cantik...mean xder outstanding....papa biasa la kan...dia mn leh tunggak2 neh.kekkekek...
 

jom kita tgk apa dia dpt.....

papa dpt hamper bg cabuan nombor bertuah..sebelum cabut nombor..ada lagik yg papa join ..tp dh pg dgn addin..mananya nk ada gmbr byk2 kan..papa kata dia ada potong kek.. Ini yg papa dpt, no7 mekaseh pa....mama suka...kekekekee..papa tunggu mama balik kerja br dia bukak.....ngeeee...
papa cakap dia ingt dpt LCD/ipad..ekekekke..
 

 Dalamnya tuh semua coklat...budak2 neh x berapa gemar...jd x berapa mkn la sangat...papa jek yg makan....

Yeay!!! tu pasal mama kata mama suka kan...dlm hamper tuh ada 2 dr tupperware...
bertambah lagik koleksi tupperware mama..

apapun mekaseh TM..nanti buat lagik ya........





26 June, 2012

Adam & Homework


Assalamualaikum....

Hai semua readers....cewahh..cm ramai jer yg dtg blog ku kan...
neh saja nk cte pasal adam ...sudah 6 bulan adam bersekolah....
ini ialah kali ke2 adam bwk homework balik ke umah...
selain homework dr sekolah....adam jugak ada ku beli buku2 tambahan untuk buat kt rumah..
adam neh kdg2 rajin, kadang2 malas ya amat..mcm2 la dia punya alasan bila nk suruh buat,..bila dh buat..nk bg perabihkan tuh pun hazab....jd bertabahlah wahai hati mama yer..kekekekeke


Ini hari ini punya homework dia bawak balik ke rumah...ada 3 muka surat.masuk2 jek kete terus bukak beg tjk kt aku dia nya homework..ok malam nanti kita buat....punya la aab nk suruh dia siapkan 3 muka surat neh,,mcm2 laaaaaa adam....skjp bt, skjp maen....pastu aku rs ad ala dkt 10x asik keje memadam ajerrrr....

 Ini kerja yg aku bg suh d bt kt umah......adam neh dh bp kali ckp..ttp tgn kiri..aku tgk cm ssh jek dia menulis tgn kiri...adam saja ku bg byk buat latihan utk NO 2 sbb no 2 dia mcm x bp cantik..ekekekkekeke...


Ini homework masa cuti sekolah yg lepas...byk jugak masa neh....x leh nk kata apa dh..mmg mcm belacan...kekekke...adam dia bt homework jenis x suka duduk setempat...suka tuka2 tmpt..bosan gamaknya eh...tp aku pulak yg rimas tgk nya...






24 June, 2012

"Happy Birthday Papa "

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ



Hari ini 24hb merupakan hari ulangtahun papa.....tapi ✗ syok...sbb papa shift malam....
Ari ini ahad...keluar umh pun dh tgh ari..lepas zohor..kami pg tpt ATV dan melawat kolam udang baru di kemensah..papa pe lagik tersangkut la jugak....

Apapun, semoga papa sentiasa peroleh kesihatan ♈ƍ baik...semoga dimurahkan rezeki....dan moga2 apa ♈ƍ diimpikan menjadi kenyataan............

Akhir kata I love you papa......
We love you so much!!
Sent from my BlackBerry® smartphone powered by U Mobile

17 June, 2012

Happy father's day papa...


Hari ini ahad..papa keje la plak..taoi kira ok lah sebab papa dh cuti ari jumaat ngn semalam sabtu...puas gak papa dh bwk kami jenjalan...semalam pun papa dh blanja makan kt bagan lalang..hehehhe..


Happy father's day papa..we love you so much!!!!!!!





14 June, 2012

Hasil seni adam.....

assalamualaikum....

hehehe...ini hasil kerja adam semalam...masuk2 jek kereta terus bukak beg..cm biasalah kan..kalau ada apa2 dr teacher....

"Ini baju work papa mama....nah adam buatkan"..hehehee..mama senyum dulu la kan...
pastu br la tanya.....kenapa baju work papa byk warna neh....."iya la mama kan baju work papa ada yg jalur2 byk....adam buatkan la sama mcm yg ada "

aik, kenapa tie papa warna red?papa mana ada tie warna red?
xper lah..kalau papa xder adam bt la bg ada....
muehemuehmuehmuehe..... :):):)
okeh...

adam neh ku tgk bila time dia mewarna..dia mcm nak cepat ajer..
pastu sambil mewarna dia start la dgn imiginasi dia yg bermacam2 tuh....






08 June, 2012

Masjid Kristal


Kalau ke ganu x sah la kan kalau x p Masjid Kristal neh..mmg cantik sgt masjid neh.....masjid neh terletak di pulau pak wan man....

 Masjid Kristal telah dirasmikan oleh Bekas Perdana Menteri, Dato' Seri Abdullah Ahmad Badawi. Yang Di-Pertuan Agong, Tuanku Mizan Zainal Abidin bersama-sama Raja Permaisuri Agong, Tuanku Nur Zahirah telah berkenan berangkat ke Majlis Perasmian Masjid Kristal di Pulau Wan Man, Kuala Terengganu pada 8 Februari 2008 jam 6.00 petang.




Ini jalan menghala ke Masjid Kristal..masa kami sampai..org x bp ramai lgik..dan parking byk kosong lagik..jauh kan nk berjalan...tapi parking kt depan masjid tuh dh penuh...

Haruslah ada kan.tp mcm jauh jugak gmbr neh..x kisahlahhh janji berlatar belakangkan masjid kristal.hehehe
yg belakang tuh apa kes..kehkehekeh..

owh...mereka pun nk bergambar jugak..hehehe..tunggu kami td tuh ..



Cantik sunggoh masjid neh kan....

Masa papa p masuk dlm tuh...sedang ada kanak2 dr maan nth papa ckp ari tuh..mereka sedang belajar solat...dalam neh x besar mana pung..


Masa nak pg sini..ku x ckp pun dgn minah neh nk p mana..sampai2..dia mcm terkejut la kan...dia cakap " sampai jua..bibik ke sini ya..selama ini nonton di tb 9 aja....cantik bangat "hekhekhekhek.

Mama kenapa kita dtg tpt colat, tp x colat???berkali2 dia tanya aku soklan itu...dan telah pun d jwp..masa nk balik d tanya lagik dgn bibik....cute aja tgk dia jln pgg tgn adik..slalu melepuk adik ajer...

adalah dlm 45minit kami kt masjid tuh..org pun ramai jugak..jom balik p tpt laen...addin marah mama..kenapa x bwk stroller..kekekkeke..

dia mintk amikkan gmbr dia belakang tuh ada gbr masjid.okeh..

mamat ini emangnya malas berjalan tau..hari itu..mmg kesian la tgk dia..berjalan jauh...yerlah selama ari neh kan asik dok dlm stroller jek....rasakan...hehehhe

dari kejauhan tersergam indah Masjid Kristal.....
nak tau kt mana terletaknya kristal itew?????

disini...


.
.

.
.
.
.
.
.


Masjid ini dibina daripada kaca dan keluli, masjid pintar pertama di Malaysia dan mempunyai keluasan 2,146 meter persegi. Masjid ini boleh memuatkan 700 jemaah pada satu-satu masa dan dilengkapi dengan prasarana teknologi maklumat dan liputan WiFi yang membolehkan pengunjung menggunakan kemudahan akses internet bagi membaca al-Quran elektronik.

***Yang bertanda merah tuh la kristal nya..yg berada pada setiap 4 penjuru... (kalau salah tolong inform ya )


07 June, 2012

TTI - Sungai Terengganu - Pulau Duyong - TTI

keesokannya tempat pertama kami pergi ialah Masjid Kristal...
x sah kan kalau jalan2 ke Terengganu x p masjid neh...

tapi kami ke TTI River Cruise dahulu..sebab nak naik boat...

Sepanjang perjalanan 45minit....ada seorang staff mereka akan memberi penerangan ttg sungai di Kuala terengganu ini...upenya banyak pulau yer...br ku tahu....

Kena beli tiket dulu..RM 15 dewasa / RM 5 kanak2..

Jetty meghala ke boat..cantik...cuaca pun ok...cuma panas terik sket lah...

Cam biasa..kekanak 2 org neh mmg excited kalau bab2 naik kenderaan dalam air neh...x sabar2 la jugak...tiket belum beli mereka dh pakai baju orenggg tuh..kehkehkehkeh..pakngah, bertabah la melayan yer...lepas neh xder peluang lgik dh kan....pakngah dah nak kawin...

 Orang lain semua dok dlm..mereka 2 org neh jek yg nak dok keluar sket...mmg x tkt lgsg...
melambai je yerr..

mama yang risau tgk mereka dok situ..asik melambai2 jek kami kt dalam tuh..hehee

Ini kapal kepunyaan Universiti Malaysia Terengganu...
kapal ini digunakan oleh student UMT, untuk buat research kt tengah2 laut nun..
harga kapal ini x silap 14juta...besar dan cantik sekali....

Ini ialah bot nelayan...atasnya tuh bubu.....bot tuh kaler hijau kan.ianya mengikut negeri..kiranya setiap negeri lain2 warna..ini bertujuan supaya nelayan dia menceroboh masuk negeri laen.....itula cte dia.....

Ini ialah tempat baiki bot nelayan..bot yg besar tuh utk ke laut dalam.......

 Dari kejauhan...tersergam indah masjid kristal.......

cont.........masjid kristal + di mana terletaknya kristal itewww...



Marang Waterfront Resort & Spa

Sampai ganu ari tuh dh malam....
Kami menginap di Marang Waterfront Resort & Spa..
kedudukan hotel neh betul2 menghala ke Jetty utk ke Pulau Kapas...
dah tuh berdekatan dgn pasar Marang...cuma jauh sket la kalau nak ke Pekan KT...

**** SEDIH TOL X DPT NK P CANDAT SOTONG...ANGIN KUAT MALAM TUH..***

Dari luar hotel...harga kt sini..dalam 150 ke atas..rsnya...kami amik bilik yg seaview..price dlm 200+ utk semalam..amik 3 bilik...

ini kt lobby hotel..cantik..dia bt mcm dlm rumah.....


Ini bilik untuk bibik..terpaksa amik yg berdekatan..sbb senang dia nk uruskan hal kanak2 + packing baju etc....

Ini bilik kami...mengadap ke laut bilik2 ini...adam n addin bo layan..sbb lautnya x bole mandi...


06 June, 2012

Jalan2 Terengganu....

Salam semua....
weekend ari tuh selepas ke Temerloh kami ke Terengganu...
semua planning last minute..sebab?? sebab papa last minute dpt cuti.maka.dlm bbrp ari saja lagik mula la kelam kelibut cr hotel ..neh atuk adam ajak..dia nk jalan2 ganu katanya..dh lama x kesana...
cari sana sini hotel semua full..yg semalam hrg 3k pun full tau....
last skali..ku call jek terus..merayu sakan la kat minah yg jawap tuh..kehkehkeh..
terus transfer utk deposit...

 Masa neh otw ke ganu ler...kete x bp banyak arah sana...gler weh trasa jauh pulak naek kete neh...

 Senget plak gambar ku snap...dah sampai ganu....



Sian dia neh..drive sepanjang perjalanan..xdak ganti2 dgn daku pung....hehehehehhe..
apa pun..tq yer papa.bwk kami jalan2 ganu tanpa sesat2......

cont.....



05 June, 2012

Pernikahan Syed Amirul Ahmadi & Syarifah Nasyrah

Salam semua....

mmmm..minggu ini..bulan ini..layan ajer la gambar2 org kawin eh..hehhehe..
2hb ari tuh ku ke temerloh..cousin ku kawin .....

 Nikah sabtu pagi..jadi jumaat petang kami bertolak ke temerloh..menginap di Hotel Sri Malaysia Temerloh...
daku bersama sepupuku..merangkap pakcik 3a's...
( ish..bayangkan..anak2 ku ramai byk neh..hahahhaa..)

Pengantin dah ready utk dinikahkan....sedang menunggu tok kadi sampai....


 Relax...relax..amer..hehehhee

 Tok kadi sampai dah...pengantin lelaki kena sign dulu....
tok kadi neh melawak jugak orgnya...

 Sedang  mendengar Khutbah nikah...panjang jugak....

 Majlis sudah pun bermula..pengantin lelaki nampak agak gabra jugak..hahhahaha..

 Alhamdulilah..selesai sudah...pengantin lelaki membaca taklik...

Penyerahan mas kahwin serta membatal air sembahyang...

 Dah selamat amer jadi suami kepada nas..

 Ini masa nak berarak ke umh pengantin perempuan...x jauh mana pung sebelah ajer..

x tau pulak ada 2 pengantin..rupenya..pengantin 1 lagik tuh abang si pengantin perempuan....masa nak berarak tuh baru ku tahu ada 2 pengantin...hehehehehe...yer r banner kt luar pun 1 jek....

sekian sahaja untuk wedding kali ini....
next week majlis di Kuala Kedah pula....

" Selamat Pengantin Baru Buat Amer & Nas "




SILA TINGGALKAN LINK ANDA DI SINI YER.... :):)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Text Select - Hello Kitty

background