klik..klik..

30 July, 2012

For Bibik's Easy Work... Magic Mop :)

Assalamualaikum....

selamat pagi semua........

cam lemau jek pagi isnin neh..daku pun masuk opis lambat...hehehehee

Cantiksss x warna fink neh??cantik kan....
Hehehehe..aku belik sebab mcm mudah jek...kaler pink kan...
hehehehe magic mop nama dia..senang sgt guna..pijak kt tpt kaki tuh..nanti yg putih dlm tuh akn berpusing dgn sendiriknya..laju tau dia pusing....
yg bulu mop tuh pulak mcm jenis fiber...slalu kita kalau mop lantai pakai mop biasa tuh..kdg air tumpahan tuh x serap kan..tapi neh dia menyerap..mudah sangat..
bibik ku cm biasa x pyh ajar..dia mcm reti pulak cara nk guna....nampak dia cm suka sgt dpt mop neh..mcm dia dpt utk barangan dia plak..ekkekek...





28 July, 2012

Untuk Adinda Lagik.....................

Assalamualaikum...

Neh nak crita...barang2 gegurl neh mmg comey2 kan..
aku mmg x boleh thn la wei kalau tgk gegurl nya brg..lagik2 kalau aku dh kenan..
masalah aku neh..kalau dh kenan sgt..dan x beli/dapatkannya..mmg ku x tdo lena malam taw...hahahahaha...
baru2 neh ..eh x la baru sgt..order dh lama..cuma baru dpt jek...
ku order lagik aplique Blanket...
ari tuh order kira 1 set la..utk katil adinda termauk bumper cot..
tapi yg kali ke2 neh x..ku cuma order applique blanket ini...


Neh nha yg ku beli lagik..
ari tuh warna purple..kali neh warna pink..
sangat chanteksss hokeh.... :)

tuh gmbr burung hantu tuh timbul tau..
ini boleh guna kalau nk travel jugak.....

ada yg kenan x??
kalau kenan p jenguk kt sini..
dia kena tempah dulu..paid deposit.dh siap nnti dia inform utk fullpayment pulak...

** JAHITAN DIA SANGAT KEMAS.....



25 July, 2012

Adam yang penat...


Assalamualaikum.....
setiap balik dari school gini ler adam...
ini gambar siang tadik..dia kata dia puasa...
adam puasa..tapi belum dpt lagik penuh....
x kesahlah adam janji adam mencuba...dan mmg ada rasa cmner puasa itu....

tadi x pg pasar ramadhan...sebab papa ada ari neh berbuka sama2....jadiknya terus balik...
dia mcm marah la jugak kan..bukan xmo p..tapi nanti nk p ngn papa...
jadik merajuk la jugak dia tdik......hehehhee
dan ahirnya tido.slalu dia baring terus.ari neh duduk pulak..dh penat sgt lah tuh...

tiap kali balik dr skul aku slalu pesan jgn tido..tp dia tido jugak.. 
sebab aku x bg..sebabnya nnti sampai umh..time nk turun kete tuh dia mmg akn melalak2...
bingit wehhhh...hahahahha..
adam kan juara menangis.....hehehe







Pari Bakar..

Salam.....
ku letak menu untuk ari ini...belum bakar pun lagik...perap jek dulu....kekekekeke


aku neh...berbuka kdg2 tanpa hubby...jd,bila tanpa en hubby..ku makan x seberapa lah....dia kan keje shift....semalam la baru hari pertama berbuka dgn dia...tuh pun kt luar..sbb lama atas jalan semalam.jem sikit..3-4 ari neh dia shift malam..jadi berbuka sama2..kena la ada menu yg kuat sket kan...dia mmg suka makan.aku pun suka makan gak..tp x la sehebat dia..akakakakakkk..

menu seterusnya...x tau apa...setakat ini..pari neh jek lah..hehehehehe
nanti kita buat la air asam cicah.....





Adam , Addin & Adinda...

Salam semua.....
dah lama rasanya x update kisah 3 org kanak2 ini kan....
hehehehehe...
mereka sekarang sudah membesar dan makin membesar.......
sudah pandai berkasih sayang di antara satu sama lain...dan jugak sudah memahami gaknya erti adik beradik...
cm biasa lah..kejap baik..kejap gaduh..
apap pun juara "MENANGIS" tetap di sandang oleh 'ADAM'..yer adam merupakan abang kepada addin & adinda..ekekkeke..adam mudah menangis..silap sikit di ammg suka nangisssssssss...

Adam tahun ini 5y..
puasa??mmmm...setakat neh belum penuh ada penuh lagik..asal ptg jek..dia mula la ngelupur..ajak p pasar ramadhan..masuk jek kete selamat la.....
alhamdulilah...setakat ini..adam sudah boleh membaca ABC,1,2,3 gabungan suku kata..etc..adam jugak dh hampir masuk iqra 5...kt umah..adam neh mcm liat sket nak bt homework tau..kena mama kerah baru nak buat....harap2 adam rajin belajar yer...


Bujang ke2 mama addin...addin baru 4y...tapi cakap menjadik2..dia mmg byk bercakap dr adam..
sekarang makin menjadik2..lorat sinetron dia neh.....tapi  x lah kerap...dia neh kdg2 tersasul..yerlah dr tersasul tuh pun kdg2 melarat2....adeh addin....
Addin dh free diapers...skg dia mintak nak pg skul pulak..insyallah tgk lepas raya cner..masukkan jugaklah addin ke sekolah....

Taraa!!! satu2 nya puteri mama.....
dah masuk 1y 3m pun.....huhhh..dia lagik hebat dr abg2 dia tau..bab panjat memanjat mmg dh terror..
serammmm mama dik...
dh pandai mintak makanan....apa kita mkn dia pun nk makan sama..
adinda neh sensitif pada cuaca sejuk..dia mudah kena batuk & selsema....
bangun pagi2 skg..asal masuk jek dapo mesti sebut "nak.nak..."hehehee...
asal nampak mama tgh bersiap ajer.dia dh pg tpt tudung mama..hehehehe...





24 July, 2012

Pantene & Nivea

Salam  semua...
apa khabar semua???
mood update blog tenggelam timbul daaaaa...

rasa x terlambat kot..daku nk ucapkan.."Salam Ramadhan " kepada semua readers blog ku ini...ecececcee...

Neh nak cite..eh Pantene keluaran baru ni ka???
daku nth napa suka kt pantene..semua kaler bau dia sedap..
ari tuh p giant, cari shampoo..skali tgk eh ada pantene baru..ke aku yg baru tau?
yg ini jenis jernih nya..bau pun sedap...dah tiap2 ari pulak nk shampoo rambut...eekekekeke...


 Yang ini nivea pulak..kalau deodorant ku suka nivea...nivea neh pun mcm baru jugak kan..
mula2 bau kt kedai mcm sedap jek..
skali sampai umh..eh mcm bau utk men lah....
kelebek2....cm gmbr pompuan punya..
tuh la asal baru jek nk try..hehehehe..


 






18 July, 2012

Ari ini Iqra..

Hari ini..adam ulangkaji Iqra..
dh bt ulangkaji..baru leh mama bg ipad...muehmuehmuhe..
tapi byk main2..gelak2..ketawa2...


09 July, 2012

Magic Of The Night - Putrajaya

Assalamualaikum....

Nak cite pasal pg  putrajaya malam sabtu ari tuh..
tujuan sebenar..nak bwk org ipoh g tgk floria....konon..sampai pun dh jam 930malam..
kami dh dpt parking..mereka x dpt2 lgik parking....
skali mereka kata mereka nk balik..walah!!!
ok la..kami pun dh turun..dan dh berjalan ke tpt kejadian....malas nk patah balik kan...
jadiknya..jom le kita tgk gambar...













Tengok jek la gambar neh weh....malas aku nk bercerita..ekekekeee






05 July, 2012

New Bedding set untuk Adinda..

Macam biasa..mama nya kegilaan pada stuff baby mmg melampau tau..eh melampau ke??x kan..sekadar memenuhi kepuasan hati..kekekekeke....ari tuh ada tempah set tuh kt needles crafts..ctk sangat2 fabrik dia.jahitan pun kemas....jom tgk gambar..

 Taraaa....dah siap pasang....cantik kan..neh terlebey flash lah + lampu..

Adinda kan sebelum dia tido.dia suka layan toys2 dia neh dulu...

 Neh lepas pasang..mula2 agak teruja la dia..senyum jek.tau2 jek baru kan...kekkekee

Dah puas duduk baring pulak...Adinda malam2 mmg tdo kt tempat dia...nak susu nanti dia jerit la..cakap "nenennnnnnn"kekekekekek

set neh kita boleh pilih n design apa...nak buat apa.bantal ke..pillow je ke.terpulang...nanti dia bg la harga kt kita....siapa yg terlebey minat macam mama 3a's neh...sila like page ini ya...hehhehehe....tentang harga.you all tanya tukang jahit tuh yer.hehehehe







SILA TINGGALKAN LINK ANDA DI SINI YER.... :):)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Text Select - Hello Kitty

background