klik..klik..

29 August, 2012

Pulau Pangkor Ogos 2012

Assalamualaikum....

Masa hari raya ke 4 ari tuh...kami ke Pulau Pangkor...tiba2 jd nk ke pulau pangkor neh..sebab..ada cousin ku bertunang kt lumut ari tuh....rumah dia betul2 dkt ngn jeti lumut tuh...jadiknya...bercadang la kami nk ke seberang selepas majlis bertunang tuh.....kami kesana bersama2 3 family.....sangat kalut hokeh!!!hahahaa..

aku neh..last ke pulau pangkor masa umur 11tahun....giler lama dh kan..serupa mcm x pernah pg..jd...ingt2 lupa ajer lah....

 Dah sampai kt jetty Pangkor...mcm byk perubahan kan...eh dh tentu la ada perubahan kan..cantik dh..

 Dari kejauhan dah nampak " Selamat Datang ke Pulau Pangkor"

 Adam n mama..dia neh mmg excited dh berminggu2...lepas mama bt booking..hahahhaa....adam cakap "Kulau Pangkor"..

 Ini kt bahagian atas bot..owhh..mama x tau pun adam ngn abg2 n kakak dh naik atas. ( sebenarnya itu pakcik makcik adam iktkan pangkat nama kena panggil )

 Menginap di sini..rata2 hotel yg ku cari dh full....di sini ajer dpt..condo 2 tingkat....
selesa la jugak..cuma x puas hati tang grill kt tingkap..mereka x letak atau mmg akn letak nanti..tu x pasti..mmg sgt2 bahaya pd kanak2...

Sampai pun dh nak ptg la jugak..x lah ptg sgt....
budak2 neh dh terkinja2 nk berjalan ke pantai..sbb dr atas boleh nmpak pantai...jadiknya pg la mereka..sama atok2 nya..ingtkan mereka jalan2 ajer..skali ku turun tgk masing2 dh togel gitu..kekekekke...tgk si  addin..dia yg lebey...

::::: Continue..............






27 August, 2012

Salam Aidilfitri 2012..

Assalamualaikum...

kembali bersua kita...setelah seminggu ku bercuti...
syoknya weh cuti..ari neh mmg monday blues betul aku neh....
keje berlambak2..nk bukk email pun takottt..hahahaha
jom layan gmbr.hari raya pertama kami..
aku x la ltk byk mana pung....

 Taraaaa....sepatutnya kami ber5..tapi yg sorang tuh napa nth sejak 2 menjak neh liat bena nk bergambar....

Neh nha dia...lagik syiok layan cartoon...dgn susu yg berbotol2....

 Susah betul nak dpt gmbr susunan yg cantik..kekekekeke..tgk la budak2 neh..
ini gambar daku bersama2 adik ipar & bibik....

 Ini mak, abah mertuaku + opah + adik bongsu hubby... ( acu )
gambar kami sama mak abah xder pulak thn neh....  


yeay!!! puteri papa sorang neh jek agak cool sikit....
di pagik hari raya..dia neh sibuk ajer ke meja tpt kuih2....
dan inilah tahun pertama adinda beraya setelah berjalan... :)

" selamat hari raya aidilfitri"









16 August, 2012

Selamat Hari Raya..

Assalamualaikum..

Beberapa hari sahaja lagi kita akan menyambut Hari Raya Aidilfitri...
dikesempatan ini, ku nak memohon ampun dan maaf andai ada salah dan silap dalam tutur/tulisan kata2 yang menyinggung mana2 pihak/rakan di alam maya,mahu pun di luar sana....ehehehehe..
Pada rakan2 di luar sana..mahupun di alam maya..yang pulang ke kampung jauh2 tuh..berhati2 lah di jalan raya yer..memandulah dengan cermat..ingatlah org yg tersayang..kikikikik..
Daku mcm biasa..raya pertama memang di KL sahaja..tiada mengikut turn pun kami laki binik.ehehehhee
raya ke 2..barula pulang ke utara nun di pendang..daku x singgah Ipoh pun..

Jom kita tgk gambar....
2011

2010

2009

Tahun ini sekali lagik kami ber5 yer...tiada penambahan ahli keluarga yer.........kekekekke

" SELAMAT HARI RAYA ADILFITRI"
kepada semua pembaca iLLa's Diary.........

Maaf Zahir & Batin...





15 August, 2012

FAREEDA Paddlepop...

Assalmualaikum......

saya mmg pemint tudung Fareeda..sapa x minat jgn baca erk...ekekekeekekke...
 uwaaaa..esk seharusnya seawal jam 7pagi saya akan beratur di FAREEDA Bangi...untuk dptkan 
Paddlepop Ribbon tuh...

 Khabar Gembira Jualan Masyhur untuk Esok ! Khamis 16hb Ogos 2012 !!!

100 pelanggan FAREEDA yang terawal berpeluang untuk membeli dan memiliki Tudung "Sofiya Paddal Pop Brooh Eksklusif Reben" yang sangat Popular untuk pelanggan WALK IN sahaja.


Harga Promotion : RM150.00 sahaja.



Butik FAREEDA di Buka Esok mulai Jam
11.00 pagi hingga 11.00 malam.


Macam gini nha weh......
uwaaa..paddlepop ku sikit...nak tambah sikit ja lagik...
tapiiiiii...bp pcs pulak dia bg beli seorang..harap dpt le lebey dr 3 kan........






Nelayan Titiwangsa KL

Assalamualakikum....
Sekejapan sahaja kan kita dh berada di penghujung Ramadhan kan.....
mmmm...persiapan rayaku alhamdulilah semua dh siap kot..
kalau ikt bak kata en hubby....selagik x raya..selagik tuh ada jek yg x cukup..kakakakaka..

k lah..nak cite neh..korang tau x..aku kan 2x dok ulang berbuka kt nelayan tuh tau..sebab aku nak makan roti jala dia..yg lembut + kuah kari ayam dia yg pekat itu...sedap weh.....
kali pertama pergi..bawak 2 hero tuh...huhhhhh aku mmg kena byk sabarrrrr..hahahhahaha

kali ke 2 pergi aku g ngn hubby jek..ekekeke..kt sana kami pun lebih makan steam Boat nya jek lah..ada udang, sotong, ketam dan segala jenis ball2..yg laen tuh...

 Ini lah dia roti jalanya weh...aku mmg byk makan neh jek lah...hehehehe...
makanan cm nasik + lauk2 yg laen..aku x pasti la kesedapan dia kan..
sebab kami x amik nasi..kami amik steam boat....kuih2 laen...lepas tuh pulaknanti mereka ada bakar sate jugak.tapi kami x lalu dah...jadiknya balik awal ler..

Ini gambar masa pergi mula2..x tau pulak en hubby snap gmbr neh..skli tgk ad dlm hp dia..ekekekee..alahai....berbuka kt luar pun kena masak gak..akkakakkaka..x kisah lah.....
kt Nelayan neh dulu mrk xder bg air free..air kira laen.tapi skg x.mereka hanya bagi air sirap & oren sahaja..pastu nak top up ada mereka letak dia setiap sudut..jdiknya..pergila kamoo amik air dgn bwk cwn yg ada tuh...kalau nk rasa air laen..kena beli lah..
tembikai, teh tarik dia mmg superrbbbb..hehehehe...

** gambar makanan lain x dan amik lah...




12 August, 2012

Fareeda Nyata Jelita....Terima Kasih...

Assalamualaikum....
apa khabar semua???kita semakin hampir di hujung ramadhan kan...x lama lagik nak raya dh...bahang hari raya ku jugak dh semakin terasa....
thn ni..raya tema kaler merah youuuuuu....
hehehehe..alhamdulilah...semua dh selesai.anak2 dan bibik serta en hubby dh settle..ku neh jek yg x settle2 lagik..dah merata jalan p cari baju..x berkenan ajer nya yerrrr...
sian en hubby..yg setia ngekor.kemana saja....
esk bermula lagik pencarian d saat2 akhir ini..harapnya dpt yg di minati...

Sejak 2,3 minggu neh...ku neh asyik la dok berulang ke Fareeda Bangi nun.....ok..ini tadi pagi punya cerita....jom tengok gmbr skli....


Ku keluar rumah dalam jam 8.45am..dgn harapan dpt lah awal kan..apa yg ku tgk..dtg awal2 neh dpt la warna yg cun2 kan...kekekkekeke..sampai2...mak ai..rsnya aku org yg ke16..
ini situasi masa sampai tadik...

Ini pula..masing2 dh berdiri..bersiap sedia nak masuk dalam....
masa neh dh beratur buat 2 barisan....ramai jugak lah..kt blkg2 nun..penuh setia menunggu..nth pe hal nya..2 ari neh bukak kul 11pagik..

Taraaa!!! ini hasil rembatan pagi tadik....aku beli x tgk brooch jenis apa..tapi aku lebih tgkkan pada warna..warna apa yg xder amik..amik..amik..
lagi pun limit seorang oleh 3 helai sahaja...

Dan akhir sekali..oppssssss..alhamdulilah..rsnya bertua jugak la hari ini..beratur nk dkt 2 jam kan..kekekeke..aku dpt duit raya weh dr Fareeda..merupakan 20pelanggan terawal dan memakai tudung Fareeda....jadik aku org yg ke 16..alhamdulilah....mekaseh fareeda..nanti bg lagik yer..hehehehhe

opsssssssssss...
yg kt atas tuh crita tadik..

ini cerita last week..last week aku g 2 kali x silap...

Ini warna yg ku rembat.eh mcm byk biru ajerrr...

Ini pun last week..mula2.pg dh pasang angan2.aku nk amik 2 jek..2 jek eh...skli sampai x boleh thn daaa....jadi nyambar la jugak..eh mcm yk merah jugak lah..kekekkeke..
tgh bulan ramadhan neh.ada la sale sikit kan..boleh lah...

tgk tudum dh berhelai2..baju 1 apah xder lgik tau..aku nk p cari la dlm ms tdkt neh...



09 August, 2012

Jumpa kawan

Assalamualaikum....

semalam ku berbuka puasa di Restoran nelayan titiwangsa..
kali neh pg npk mknan mcm best pulak...

mcm2 la ku makan semalam..nasi mmg x sentuh langsung..waaa illa..kekekkee


Budak 2 org tuh yang ku bawak...tgklah mereka jumpa kawan...time neh..mcm2 cerita keluar..ultraman,batman,spiderman,ironman,bumblee bee,optimus..semua ada lah...terjumpa pulak kawan jugak yg melayan cite2 gitu..wahhhh..sakan...siap panggil adam addin lagik..ajak main ultraman2..erkkkk..keekeke..


Ini jek pic mknan yg sempat ku snap....udang..udang neh npk cm besar..tp x besar mana.yg bt aku geram....dia banyak telurrr....wahhhh sedapnya mkn.kekee.addin lagik suka...

dulu titiwangsa air kena beli..tp skg dpt air free air sirap sama oren...
kalau nk lain dr 2 air tuh.kena beli la yerk.....


04 August, 2012

Jemput Ke Page saya...


Salam semua..
Sepanjang bulan ramadhan..page saya ada menawarkan pelbagai tawaran yg menarik..
Jom ke page saya
~ Butterfly Boutique ~ 
bagi pembelian RM200 dan keatas..anda akan diberikan free gift Story Book Pillow mengikut pilihan anda sendirik... ~ NO BOOKING ~

::: SAH SEHINGGA 8HB INI SAHAJA :::
 



02 August, 2012

Jualan Gudang

Assalamualaikum....

Semalam kan..hari pertama Poney start buat jualan gudang..
sepanjang jalan dkt2 situ mmg gah dgn banner2.....

Lokasi :- mereka buat dkt dgn pejabat urusan Poney..
harga serendah RM 5 
pg pun dh petang jam 430 gitu..sampai2,.org so so ajer..parking senang la..sbb dh ptg kot...

 Inilah banner yg terpampang sepanjang jalan yg berdekatan dgn Poney....tgk mcm best jek kan..ikikikiki

Gambar neh dr kwn aku..ms tuh aku kt umh..dia amik dr fb kwn dia kot..cer korang tgk beratur pjg giler kan...masa neh pagik lagik..belum bukak kot...mcm beratur nk p crazy price fareeda pulak..hihihihihi..

Dah ptg kan..org x la ramai mana...

kesimpulan bagiku mcm x berapa menarik.....
sebab :-
1- tempat mcm sempit lah...agak x berapa selesa nak memilih..
2-harga yg ada pada baju adalah harga asal..kita nak tau dh less jadik brapa, kena pulak p cari staff dia tanya "ini sudah less jd berapa?"br la staff terkial2 tgk kertas bg tau....mmg kt dinding tuh ada ltk..tp org dh ramai sgt..mana nk nya p tgk kan..ko bt la mcm JJ tuh..kt tgh2 kirai baju tuh ada ltk harag sebelum n selepas less..
3-masa aku masuk...masing2 tgh beria2 mengirai baju...x bp best lah sbb kebanyakkan baju untuk mereka yg berumur 12y keatas...ku tanya pd staff.mana tpt baju2 dlm 1y..staf kata dh bercampur aduk..ok fine..paham..sebabkan tpt yg sempit..mmg SUSAH SANGAT DH NAK MENCARIK.....mungkin org yg dtg pagik dpt yg best2 ke...ku x tau lah kan...
skali tarik shirt..umur 11-12y..skli tarik lagik 9y..mmg terang2 nampak utk budk yg dh besar skt lah..sapa yg dpt kecik2 tuh pun kra bernasib baik bagiku...

itu saja komenku kali ini...
INI BUKAN NK KONDEM YER.TAPI KU MELUAHKAN APA YG KURASA...HEHEHEHE...

****SUDAHNYABALIK TANPABELIAPA2....DUIT AKOO PUN SELAMAT...******

jom pg PICC Pulak..tgk sale METROJAYA..ngeh2....





SILA TINGGALKAN LINK ANDA DI SINI YER.... :):)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Text Select - Hello Kitty

background