klik..klik..

30 September, 2012

Dynamo Downy

Assalamualaikum.........
Dynamo Downy...
nak kata baru, x la baru sgt kan...
masa aku beli neh harga promosi ..x silap dalam RM 19+....
masa jalan2 tgk sabun tuh.ternampak yg ini..aku neh asal ada tulis downy jek aku mula la terjebak....
sebab.....pd aku..asal downy jek...ada bau wangi...ekekkekekke..
jadi nya aku pun try la beli..
skali lepas seminggu, aku tanya bibik....bik, sabun ni cmner yer?ok x?
bibik kata " enak sekali baunya...ada wangian mcm downy ni jugak...( dia tunjuk la botol downy tu )...
so, aku pun ok...bibik aku neh dia jenis terus terang nya org..kalau x sedap dia ckp x sedap, kalau x elok, dia ckp x elok....kira lama jugak la bertahan dynamo neh....kalau xmo pakai downy yg biasa tuh pun xper..leh pakai yg ini...
aku x pasti, ada ke x warna laen....sebab yg ku pandang dia pink...kekekeke....

ok sapa2 yg nak cuba..boleh cuba...

Aku yang pasrah..... :))

 Butik bukak jam 11pagi..ini gmbr 7.20pagi tdik......huhuhuhuh....yg bertabah sahaja bole tempuh keadaan gini.....gagagaag

 Jam 930am..nombor giliran di agihkan..rupenya no 92 aku...tapi ttp mcm jauh...
kira mmg tersenarai la dalam 100 org yg mereka cakap kan...

 
 Zain datang..aku rs tiap2 minggu kot depa neh dok jemput artis....
dok la kalut mereka nk amek gmbr sama zain...kakakakaa..aku nk snap muka zain jek..boleh la dpt la sikit....zain ku tgk dia ada soping gak tudung..3-4helai x silap aku dia membeli....cute jek zain neh..kulit putih gebus...mcm kanak2..ekekkekee

tapi.....
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

 Aku yang pasrah..kikikikiki....

 Aku nak buttefly hitam/brown..tp bila sampai turn aku xdak warna tuh..floral pun xdok...tgl warna biru ngn purple jek..purple n biru tuh terlampau terang sgt..aku non berkenannnnn...makanya..tgk2 yg laen kenan la ini..jd amik la ini..yg laen2 tuh mcm dh ada.....kaler xder la sebijik2 kan..tp ala2 sama lah........jadiknya aku amik la kaler oren mcm nk lemak2 ketam..ish x reti ku nk sebut kaler...
makanya ari ni hasilnya dpt la 1 sahaja..jgn tidak yerk!!!

xperla mungkin bukan rezeki aku yg best hari ini...
nanti kita cuba lgik yer..lepas neh...lepas jek solat subuh..mmg aku trug pg..hahahaha

::::: dengar cerita, next year staff fareeda akan berkerja 24hours, mengikut shift...tukang jahitnya lahh ::::::


Nesvita...........



Assalamualaikum...
di hening malam yg sunyi neh..aku dh tido..tiba2 perut berkeroncong pulak..
mmg lapar!! ish x boleh tido pulak dah..
jd bangun turun p dapor tgk apa yg ada....
Yeay!! nesvita 3in1 choclate...
bancuh panas2...wah sedapnyaaaa rasa...isi2 dalam tuh pun mcm makin banyak pulak....
sedap ajer..coklat terasa jugak..

settle naek atas..x leh tdo pulak..ok jom kita blogwalking..... :)

good night semua...
happy weekends....

28 September, 2012

Adam & Homework...


Assalamualaikum...

 



 



 Adam sejak 2 menjak neh dia banyak sangat2 homework..
time rajin mmg rajinlah..time malas, punyalah seksa mama nak suruh buat..macam2 alasan dia..
dh dekat 2weeks neh dia x pgg ipad & playbook..hp mama & papa mmg dia x berani lah nk pgg skg kan...
time rajin menulis duduk..time malas dia baring2 gitu..paatu tulisan jadi x ctk kan....
adam kata nak work bwk aeroplane...kenala rajin2 belajar kan......




27 September, 2012

Thepoplook.com

 Assalamualaikum....









Sekali lagi poplook restok baju Henley Tunics ni..ala dh byk kali mereka restok neh..sangat ku suka pakai baju ini...selesa tau....kain pun x panas..gosok pun senang...bibik pun ckp...enak sunggoh gosokin baju ini.ndak susah...kekekekeke....ku sudah ada warna yellow and black...mula2 beli 1 dulu sbb tkt x ngam kan..wpun tgk size dia mmg npk ok...tp takut gak kan..skali sampai ok..so beli lagik..semalam baru tgk website poplook..ingt nk amik yg fushia...tp x sempat bt..skali pagi neh keluar pulak.apa lgik..cpt2 amek red n green.hehehehe...mcm nk grey pulak....hish................


*** kalau nk cepat2 kemana2..baju neh kira baju pantas..hahahaha ....



26 September, 2012

Wordless Wednesday...


Assalamualaikum....
 




 
 Rindu sama kamukk semua....



25 September, 2012

Order Thru Gnote..Advance......

Assalamualaikum.....


Wah kedai mamak skg pun dh advance yer...
Gambar ni aku amik kt Fb laki aku..
amik order pakai Note dh...
neh kt kedai mamak..Syed Bistro aku rasa..
aku jarang masuk mamak..jd x tau la kannn..

kehkehkehkehe...






Untuk Kawan2 Adam & Addin...

Assalamualaikum....

Sekarang aku tgh bz siikit2 jek persiapan untuk birthday adam & Addin kt sekolah..
tema kali neh...
kek..transformers..
goodies pack ..spiderman & barbie
ala boleh la tuh...
transformers ada tp ssh nk cr skg..malas aku nk pening2 lah..
bt kt skul pun jek kan..
lain2 aku panggil KFC suh dtg layan budak2 tuh..ekekeeke

ni yg sampai tadi pagi ke semalam ptg..aku nengok dh ada kt opis...sampai en posmen tu cakap...tiap2 ari brg awak akan sampai ila..hahahahahaha..alaaa ok la tuh..kaya poslaju kannnnn...
yg ini ku order 40 boy & 40 gurl..
depa sessi petang jek ada dalam 70 org..xperla aku extrakan 10pcs..


oo yer...goodies neh aku order kt sini..sapa yg berminat p la tgk yer...
dia ada kedai di equine park..aku neh malas sgt nk berjalan sana sini skg np nth...jd order online sahaja.....

sea star party shop

pada yang malas nak pk2 byk.leh order kt sini tgk dia dh siap pack2 mcm neh..mintak jek nk tema apa..aku mitk transformers tapi nan hadooo....

ok bye! mau p amek adam...








23 September, 2012

Tabita Product...

Assalamualaikum....

Adoi!!!! blog dh bertukar wajah bila nk update baru...start la aku menggagau balik!!!


Aku neh berhari2 dok google pasa tabita..sibuk dok dgr macam2 hal pasal tabita..kata x ada pengiktirafan la..mcm2 lah...tadik kak zaara..yg menggunakan tabita..dia whatapp kt aku pasal menda alah neh..aku try bukk tgk..alhamdulilah..harap2 mmg betul erk.....

so, pada yg berminat dgn tabita..rasanya x perlu ragu2 lagik la eh...




18 September, 2012

"Happy Birthday " Adam Mukhridz ... 5y

Asalamualaikum....

15/09/2007

15hb ari tuh..genaplah umur adam mukhridz 5 tahun...
semoga adam beroleh kesihatan yang baik, menjadi anak yg soleh, rajin2 ikt papa&mama solat, rajin2 buat homework..rajin2 nak p skul...jangan garang2 sangat dgn adik2 yer....

mama & papa sayang adam,addin n adinda....
muah!!!!

1/10 insyallah kita sambut birthday di sekolah yer!!
persiapan semua dh siap..okeh!!




Enfakid A+ ~ Tq Mead Johnson ~

Assalamualaikum.....

Tgh hari tadik posmen datang pos sample enfakid A+ kt umh...
cm biasala ada produk baru kan..Enfakid A+ bla..bla..bla...ada la cte dlm surat tuh tdik....
dapatlah 3 pek + sekali renew keahlian.....hikhikhikhik...


Susu pek2 gini..slalu ku dapat time pg bawak budak2 neh ke Kajang Plaza utk cek up atau demam ke..doc mesti bagi..kdg siap bagi beg skali....best2....ngeeee.....sekarang adam addin..ada rasa ke xder rs ke semua balun...susu adik pun jadik....tapi adam n addin dh kurang menyusu..kdg2 ajer...time2 nak tdo tuh....kalau tgh rancak maen, mmg xder nya la mitk susu..

apa pun tq mead johnson..................







16 September, 2012

Fareeda Jualan Masyhur Syawal...

Assalamualaikum

seawal jam 6.30am..aku dh beratur kt Fareeda tuh..ingtkan awal la jugak..upenya x sangka2..ada yg sudah beratur seawal jam 1pagi...huhu..hari ini merupakan hari terakhir jualan masyhur syawal..kiranya harga tudung neh agak murah la jugak...
ianya bermula dr jam 8am-2pm nnti.
ptgnya pulak..persembahan dr tudung2 baru bakal menjelma utk aidiladha..


 Gambar neh aku snap masa jam 8pagi tdik..ramai giler kan..buat julung2 kalinya aku berada di belakang yg kurasakan belakang la sangat..sebab seelum2 neh ku berada pada lingkungan 50 yg terawal..

 Ini masa turn aku dh sampai depan Cimb...lega sket...

 Gambar kabur x ctk...np nth...
ini no giliran,jugak untuk cabutan nombor bertuah...
aku mmg x puas hati dgn no neh..sebab...aku dtg no 209..yg blkg tuh dpt nombor 100+...apa kes kan??
ramai jugak la tdik yg bertekak pasal nombor neh..sudahnya mereka lepaskan jugak sikit..
pada aku, fareeda neh mcm x best sket tang giliran untuk masuk tuh..rsnya fareeda kena bt system nombor mcm bank tuh..tp bukanlah panggil sorg2..bt jenis yg masuk sikit2 dalam 20org  gitu lah..
fareeda pun kalau ada duit lebih lgik..beli ler bangunan lgik besar sket...y x yer x??ngeee..
just my opinion...

Taraa!!! ari neh 2 jek aku sambar..ari neh boleh sambar 4 helai seorang..tapi yg pattern2 baru keluar tuh limited..mereka ltk kt kaunter..yg tuh boleh pilih salah 1..ikt aku nk semua ada yg kt kaunter tuh.tp x boleh..jadinya td 2 neh jek yg aku kenan..

Akhir kata..semoga Fareeda terus sukses selalu.rajin2 la bt sale yer!!!
ptg neh ada open house Fareeda..insyallah la kalau aku rajin aku pg yer..



14 September, 2012

Crocs Off season clearance Deals buy 2pairs at rm60

Assalamualaikum...

semalam ku dpt email dr crocs...
x pasti outlet laen kan..
tetapi ini hanya di Tropicana City Mall..
nasib x pg semalam..lepas dpt terus ku ajak hubby..
nasib hubby kata cek balik btul2 bila date dia..sekali esk daaaa..hahahahha..

mengikut gmbr di atas mcm selipar jek kan..
kalau nk puas hati pg sana yek x....hikhikhikhik..

sekarang org dok kecoh2..kata ala crocs ory ngn x ory menda yg sama jek..pattern mmg npk seakan2 sama kan.
apa yg aku nampak..
size crocs kt outlet adalah x sama selain di outlet...
lebih2 lagik kasut utk kids...
lg 1..hubby ku ada gout...dia kata..dia mesti nk kena cr crocs..dlm banyak2 kasut/sandal dia pakai..dia kata paling selesa adalah crocs..lebih2 lg kalu time dia punya gout tuh dtg...mmmmm..walwahuallam...apa pun kita mencuba utk yg terbaik ajer kan!

jadi neh start esk..pd yg berminat dgn crocs neh..leh la pg ke sana yer..
clearance stok..dgn tawaran harga RM60 utk 2pasang..

::::: Bagiku crocs neh x semua pattern cantik2...kadang2 jek cantik..kalau utk kids cantik2 jugak... ::::::

** sekadar berkongsi info :) **








13 September, 2012

Pembaharuan Pasport untuk pembantu rumah

Assalamualaikum...
seawal jam 6 pagi tadik, selepas solat subuh...terus aku ke kedutaan Indonesia untuk pemaharuan pasport maid aku...tujuan pergi awal sebab nk settle awal kan..xmo kena dtg utk kali ke2..

Pasport maid aku mati bulan 2/2013 nanti..lambat lg kan..hehee..sebaik2nya awal 2bulan korang dh boleh pg buat..sbb xder apa2 masalah nanti...kiranya ini masuk thn ke6 maid aku berbakti sama aku..hehehehe....

masa aku sampai..dalam jam 6.25pagi..huhuh..org dh beratur panjang..asenya maid aku ada lah org yg ke 100+ beratur...mcm nak masuk fareeda pulak..hahaha..
ada beberapa gambar yg dpt aku snap...

meh aku ceritakan mengikut step..manala tahukan ada yg akan pergi nanti kan..boleh lah bt sebagai rujukan..hehehehe..kalau byr kt ejen mintak tolong buatkan x silap aku ejen mitk dlm 1k+...kalau iktkan mmg kena byk buang masa kt sana...
aku x dpt nk snap byk gmbr..sebab dlm tuh terkawal dgn cctv yg bersepah2 dan mmg ada warning "NO CAMERA" jadik x semua step ada gmbr yer..

KOS PERBAHRUI PASPORT KALAU PERGI SENDIRIK BERBANDING MENGGUNAKAN EJEN
*parking aku ase ikt jam..tadik aku kena RM12 -6.25am - 10.30am-
*pasport RM 18
* insuran RM 60/setahun ( korang p amik form n byr kt pejabat pos boleh )
* Selebihnya kena korban masa jek lah...hehehehe..


 Jam 6.25am
Step 1 :- pada yg mahukan segala urusan nak selesai dengan cepat..anda boleh lah datang seawal yg mungkin..mengikut sumber cerita..ewahhhh..org yg menunggu di bahagian depan2 ini..mereka tlh beratur seawal jam 3pagik taw..memang beribu2 org tau...lg 1 tkt form abeh..korang kena dtg esknya pulak....
ini step pertama..kena beratur di luar jalan besar nun...


Jam 7.45am
masih beratur..perbarisan mereka asing lelaki dengan perempuan....
tuh pintu besar mereka bukak sikit jek tau..mmg ngam2 badan kita masuk..itu untuk laluan perempuan..mereka akan lepaskan lebih kurang dlm 100-200 org dahulu..dalam dh tenang br lepaskan lagik..
begitu jugak dgn lelaki..apa yg ku nampak...pengawal kt situ mcm garang r....kt luar tuh banyak ulat tau...hati2 dgn ulat2 itu ya....

step 2:- apa bila dah masuk ke dalam..mereka akan beratur untuk mengambil form dan nombor giliran..form akan diberikan setelah kita tunjuk pasport + insuran..lepas pintu besar nun aku x leh snap pic dh..byk gler cctv..kan apa2 hal nayerrr jek aku..ekekkeke..
selepas mereka amik form + nombor giliran, form tuh mereka kena isi cepat2..aku yg tgh beratur malas nk p q ke depan..sbb tgk mereka neh mcm ikt betul peraturannya..walaupun maid aku dh lepas ke dalam dulu..nasib form tuh x tanya byk..cuma dia x tahu full adress aku...
form mereka bagi mengikut sektor..iaitu,peladangan, perkilangan, pembantu rumah etc.. 
 (ok gambar setakat itu ajer yg aku dpt eh )

Step 3 :- selepas mereka isi form..mereka akan beratur pula untuk amik gambar...selepas amik gambar..otomatik mereka akan masuk terus ke tpt kaunter..dimana mereka akan berurusan untuk pemprosesa pasport baru...di situ nanti baru majikan boleh masuk n duduk sama pembantu..jd, masa neh duduk la sambil layan apa2 majalah ke.gadget ke..sementara menunggu turn...kalau nak ke kantin pun boleh..kt kantin tuh nanti...ada jugak tv yg bg tau sekarang giliran nombor berapa...jd kt situ nnti kita leh agak2 la kan...

step 4 :- jam 9pagi, kaunter dibuka...Nombor anda telah dipanggil..kt sana ada 25kaunter..bagi kaunter untuk pembantu rumah, hanya ada 2 kaunter sahaja..iaitu kaunter 17 & 18..selain tuh untuk sektor2 lain termasuk hal2 pernikahan/perceraian.... masa ni..pastikan maid punya pasport,ic majikan dan insuran telah di photostat setiap 2keping..dan masa ini jua, maid anda akan disoal siasat secara spontan..kira nasib2 la kena dgn kaunter yg cerewet ke x...bagi pembantu rumah, kalau xnk byk hal..gaji mestilah rm600 ke atas...

step 5 :- setelah menghantar ke semua dokumen, anda diminta duduk sebentar..nanti nombor anda akan dipanggil semula untuk mengambil resit..dr step 4 nk ke step 5 x lama pun..x sampai 15minit.. ( kalau xder masalah la kann )

step 6 :- selesai dpt resit n buat pembayaran rm18..anda diminta ke kaunter di luar sana untuk mengambil pasport..nanti kt sana, mereka akan panggil nama..maka siaplah pasport maid anda....

*** Pada pendapat aku... cara berurusan dengan Kedutaan Indonesia ini adalah sistematik ..sebab aku tgk xder yg kelam kabut..semua ikt turutan yg tlh mereka tetapkan...
berurusan di kaunter adalah dalam 1 jam..
kaunter bukak jam 9 pagik..masa kaunter bukak tuh..semua org dh dpt nombor n sedang menunggu...

jadik pada yg nk berurusan hal2 segini..aku nasihatkan dtglah seawal yg mungkin..supaya kalau ada sebarang masalah..mungkin boleh selesai pd hari itu kan..kt sana ttp pun 4.30ptg..

sekian.....................




12 September, 2012

Maid Proctector Insurance...

Assalamualaikum...

Esok pagik2 subuh tok kadok...aku dh kena p embassy...hubby tunggu sana sebab dia shift malam minggu neh....
tadi p amik insuran utk bibik..

Dasat weh maid2 skg dh kena ada insuran....
esk  ke embassy sebab nk renew pasport bibik yg akan tamat pada bulan 2 thn depan..
awal kan aku p buat..yer mmg sebaiknya p buat awal 2/3bulan...
insuran maid yg aku amik neh aku amik yg paling murah punya..hahaha rm60 setahun.....

maid aku neh dh 5y sama aku..nk renew pasport..kena ada insuran..nak x nak kena bt la wei...ikt aku x payah jer.neh 1st time aku buat..dan aku rs pun mcm baru jek ada kan insuran neh?eh ke dh lama?aku jek yg baru tahu?hahaha..dan bibik aku pun x tahu yg dia ada insuran neh taw..aku ckp ngn hubby x pyh ckp..hahahhaha..

esk weh aku dh leh bayangkan situasi kt embassy tuh weh....dgn byk giler prosedur..kaunter sana sini...uwaaaaaaaa...maid jugak akan di soal siasat dlm bahasa indon tau..berkenaan dgn gaji,majikan etc...

harapan aku esk..moga2..tgh ari dh settle dan aku dh leh balik.....xmo la wei kena dtg byk2 kali..aku x suka p sana..dh la jem..sesak.....



Taman Buaya, Melaka

Assalamualaikum...
neh nak crita kisah 2 sept yg lepas..balik dr wedding..kami p bawak 2 hero kami ke Taman Buaya..mak ai..panas terik tau ari tuh...sampai pun dalam 330pm x silap..
Last ku pg taman buaya nth bila x ingt..asenya zaman sek ren kot..punya lama giler..serupa mcm x pernah pg.ingt2 lupa..masa sampai tuh masuk jek dalam nampak mmg byk sgt perubahan..skg buaya2 dok dlm tpt yg berkandang batu2.dulu x silap..kita lalu atas buaya kan.pagar2 pun byk guna kayu kayan..skg x besi dh..

jom tgk gmbr..pe lgik kn...

 masa sampai2 jek..2 org neh dh mcm berani2 takut nk dok sebelah buaya tu utk amek gmbr..yg si bulat tu lgik la..mampu bt peace jek lah kt situ..hahaha..

 Bila papa p duduk situ br la adam nampak berani sikit..addin larik dah..

 KLCC

 A famosa..


 Bangunan Kehakiman

 ish adam..dia neh mmg, bila suh amek gmbr jek..mesti suka bt aksi tau..

 Again!!

 ok sudah memulakan perjalanan di dalam tmn buaya..
masa neh kami dok tgk burung..ada mcm2 kaler sememangnya menarik perhatian busak 2 org tuh..







Buaya kt sini gemok2 jugak..masa kami lalu..dlm tgh2 panas terik..buaya2 tdo kot..letih nk jwp soalan adam addin tau..kenapa buaya x bergerak2...addin biasalah dia nak samakan buaya tuh dgn kita manusia ni..dia ckp, xkan siang2 tido..org tido malam2..hahahaha..

 Masa ni tgk monkey pulak..aku rasakan..monkey2 kt situ jinak2 lah.sebab lepas gitu jek ku tgk...


 mama & papa 3a's yg semakin membolat..hahahahaha.

Dah2 jom balik..dh la panas terik..huhu...
sebenarnya dlm taman buaya neh ada tpt mandi tau..tapi kami x lalu ke sana..sbb nanti tkt tersangkut dgn 2 org neh..jdik kami amik shortcut.hahahaha..
masa nak balik addin mmg melalak2 lah..sbb xnk balik..
x puas kot jalan...
nanti la addin kita pg zoo pulakkkkk...

budak2 neh makin membesar..mcm dh mengenal binatang,jdik npk mereka mcm seronok dan ingin mengenali/ ingin tahu dgn lebih dekat lagik kan....





SILA TINGGALKAN LINK ANDA DI SINI YER.... :):)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Text Select - Hello Kitty

background