klik..klik..

23 April, 2013

"Happy Birthday" Adinda Mea Marissa

Assalamualaikum....
21/04/2012 hari ulang tahun anaknda Adinda Mea Marissa yang ke 2....
 
  
Adinda dah 2y..cepatnya masa berlalu mama rasa...dan x lama lagik.adinda nak jadik kakak sudah...:):)

Mama ada bercadang jugak nak bt majlis untuk dinda..tapi mama rasa keadaan sekarang cm x larat..jadik..mama belikan saja kek untuk adinda...merasa la adinda potong2 kek ea.....hehehehehe..

 Mama balik jektrus suh adinda potong kek..kekeee..teruja jugak la adinda..hehehee..lepas potong xmo lepas..sbb lebey nk main jek kan....
Apapun..mama harap dinda jadik anak yg solehah bila besar kelak..
belajar rajin2....dengar cakap mama & papa yer...
adinda skg dh 2y..cakap pun dh jelas sikit..kiranya semua org boley paham dah la apa adinda mahu..kalau bercakp sesuatu.....

akhir kata selamat ulang tahun untuk adinda sayang mama papa & dan abang2..x lama adinda nk jadik kakak........ :):)

19 April, 2013

Lagi dari Needles Crafts...

Assalamualaikum...

Mama bebudak ni pantang npk menda yg dis suka..lagik2 barangan kanak2 ni...kalau x beli mmg x tdo malam dibuatnya..hahahaha.....penyakit btol kan..jgn la diikut weh.....

Last week ada order selimut utk kanak2 ni...kena la amik 3 kan..memasing dh paham la skg...sebelumnk order tu, ada jugak tunjuk kt kanak2 ni..jd memasing pilih karakter yg mrk minati..jgn x tau adinda pun pandai dh skg...hehehe..jadik..dh sampai pun tadi...
Alhamdulilah...kain jenis fabriknya lembut...x panas pun...dok dalam ekon pakai..syoklaaaa..besar pun besar....

Ni gmbr mereka..ssh btol nk snap pic mereka bsama..mmg huru hara....



17 April, 2013

Kuantan Tembeling Resort

Assalamualaikum...

2weeks yg lepas..kami ke Kuantan Tembeling Resort..saja jalan2 ke pantai timur...tapi x byk jalan sgt pun..sbb mama x bp larat la..jalan sampai ke cherating jek pung...
ini la resort yg kami duduk...berada di dalam hutan banat....tpt tgl kami pun terlindung dek hutan hijau yg sejuk mata memandang.. ( ikutkan dgn jiwa aku x kena tpt ni..hahaha )
 
Kanak2 2 org neh...dh tentula seronok kan...
sampai dalam tgh ari..sementara nk tunggu ptg mereka nak mandi swimming pool katanya....bagi layan ipad dulu.

Agak2 dah redup budak2 ni perosah papa mama ajak p swimming pool....
Ok..jom kita pg...mamax larat la nk masuk dlm pool...papa la yg melayan...

ok adam..lulus dah.. :)


Sementara papa nak p tpt dewasa...mama tgkkan kanak2 jap...dalam tuh kt tpt dewasa...sampai leher papa..kalau aku harus tenggelam dah..hahahaha..

wah!!! kemains eronok anak daresss neh....ni 1st ime dia masuk pool tau...ari tuh dulu kecik lagik.....hehehehe

Kesokkannya pulak..kami turun ke pantai pulak...resort ni ada private beach dia sendiri..mmg org luar x leh masuk..yg menginap & tinggal dalam ni jek buley....awas!!! makanan..byk beruk kt sini...

 
 Huh!!! bercinta wei nk turun ke bawah tuh..aku rs cm nk terberanak pun ada....

Cantik kan..halus mulus jek pasir dia...cer tgk batu tuh..macam mata penyu kan..kekekee...
er....tembeling tu binatang ke?????sapa taw?

Tu pakngah..dia x mandi...mana layan pantai2 neh..dia sibuk amik pic kami jek....hehehehhe


 Paling seronok sekali....ombak x la kuat mana masa ni..tp kuat la jugak berbuai2 ditolaknya kami.....aku pun mandi jugak tau..tp gambar x yah la ea..mcm mak dugong dh rupenya..aku rasa hahaha..

 Udang masal sambal...

 Siakap 3 rs gaknya..

 Pari bakar...
malam pertama tu ni lah makanan kami..ada lagik malas aku nk snap..masa ni hubby p beli bawak balik umh..x larat kami nk keluar dah..
malam ke2 tuh baru kami keluar p makan kt tanjong lumpur....

 :):):):)
x cukup sorang..sebab adinda tgh tido masa kami turun ni...next time la adinda layan pantai pulak ea...

bye2 Kuantan Tembeling...
 








10 April, 2013

Tilam & sarung bantal from Needles Crafts

Assalamualaikum....

selalu order applique blanket + bantal...
tapi kali ni utk adik baby mama order tilam dan sarung bantal..bantal panjang kiri kanan tuh x yah la kot..sbb ike pengalaman abang n kakak baby.mereka x suka sgt bantal panjang tuh...
jadi sebulan yg lepas mama order set ini..yg Dora tuh saja bt tambahan untuk kakak adinda...yang panjang sikit tuh bantal organic..kakak adinda ada 1..jadi mama mintak order sarung 1 lgik...boley la tukar2 nanti kan..

dah x ingt la baper kali beli ngn neddles craft ni..hikhikhik..byk kali jugak la...
ni baru sampai kelmarin..tilam tu agak tebal dan berat jugak la...
selama order dgn dia...berpuas hati la dgn jahitan dia..fabric dia pun lawa2...

pada yang berminat boleh la..ke page Needles Crafts ini...
tgk mana yg berkenan..terus inbox dia dgn gambar..kebiasaannya dia akan reply pd malam la...


**** mmg penyakit btol la kalau tgk barang2 baby & kids neh.. :):) 
next order....mama ada order blanket utk abang n kakak adinda...dia belum pos lgik tuh..sbb baru settle payment..kekekeke

Baby palace - The Mines

Assalamualaikum...

Semalam jalan jem..time balik...dh tu hujan pun lebat....x larat nk drive plak...so, benti p jalan2 kt the mines..teringat pulak kedai baby yg kt level 4 baru bukak tu..niat asal nk jalan2 tgk ajer dulu la...alih2 terjebak jugak..kekekeek..dh tu ada gak yg sale rege sepasang rm10..jadikla utk bt basahan pakai kt umh kan..sesambil tu selit gak sikit2 yg cun2 lebey kan..hahahaha..



Outlet kt the mines nama dia Baby Palace...tapi kalau dlm facebook namanya baby outlet malaysia..
ni terletak kt level 4...

Addin yg setia mengikut mama kemana saja lorong mama masuk..ekekekee....

Agak kalut jugak la kan..kalau ada addin & adam....soalan dia semalam.. "mama, kenapa byk baju utk gurl sahaja"?ohhh adik baby kita gurl yer.." mmmmm...dia yg tanya dia yg jawap..okeh..ekekeke

Ini jerk la pun yg sempat di sambar semalam...mittens n booties sangat cantik la skg.ohhhh tidak boley tahan okeh....so itu baju tido yg bawah2 tuh RM10 sahaja sepasang...oh ok la utk dok umh ajer kan....mittens tuh x perlu beli banyak kan..sbb x pakai lama mana pun...socks sahaja la..yg pakai lama.....tapi kalau jalan2 mana terjumpa cantik pun mahu jugak laaa beli kan..hahahaa...cukupla kot ea 10 pasang tue..hehehee...

01 April, 2013

Adinda berinai...

Assalamualaikum....

Adinda tadi ngn kelmarin tlh diinaikan kaki tgnnya oleh bibik.... :):) buatnya time adinda tido..elok pulak ajer nyaa dia tgh tdo...asal mama balik jek..atik mama..atik mama..heheheeh....



7m sudah...

Assalamualaikum....
alhamdulilah..hari ini sudah genap 7bulan....
ada lagik 10minggu untuk adik baby keluar :):)
semoga segalanya dipermudakan....amin....

SILA TINGGALKAN LINK ANDA DI SINI YER.... :):)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Text Select - Hello Kitty

background