klik..klik..

29 September, 2013

Mothercare sale...

Assalamualaikum...

Mothercare start sale jumaat kelmarin...cuma 3ari pertama ni ada tambahan diskaun la kan utk pemegang vvip kad dia..jd semalam jengah la ke mothercare KLCC..kt sana aku suka p sebab sana besar dan banyak sket itemnya.... 

Kali ni membeli utk princess pulak...utk abang2 x beli sbb dah beli masa sales ari tu dan masih ada lg yg x berpakai...kekekeke...menggila aku nengok baju gegurl ni taw...

Adinda & addina..adinda badan x besar mana..lg ctk kalau dia pakai size 12-18m...ada jugak aku amik size 18-24m..saja beli besar sket boley pakai next..next.. :):):):):)..

Tgk yg ni of coz utk addina kan...berkenan plak aku...jd la by basahan kt umah kan...yg belang tu size 3-6m..tp cutting besar..rsnya pakai slg pun besar tu...

Ni masa dh last2 nak ke kaunter ternampak plak 2pattern ni...trus amel laaa..kenan btol aku yg owl tu...hahaha lantakla..owl pun owl la..cantikkkk....

Kalau tgk semua baju kan..hehehe..yer seluar mereka dh banyakkkk la sangat...tp kan td masa g midvalley ada 1 jeans tu ctk jugak..aku dh pgg np la x amekkk tadi...kan dh teringat2..hikhiksshikshiksss.....

Aku mmg suka membeli di mothercare sebab..kain dia x panas..lembut sangat2..lagik 1 cotton on kids tu..tu pun sama..materiAl kain mcm mothercare.....

Ok la..setakat ini ajer cte mak2 yg gemar menyopping brg kanak2.....☺️😊☺️😊😉

ABC

Assalamualaikum...

Panas2 gini sedap kan telan ABCni....ni abc kt dlm midvalley..kedai nama warung x silap aku yg berhadapan dgn FOS...aku benarnya suka teh tarik dia kt situ...mee rebos dia pun sedap...tapi kan..tgh2 aku menikmati abc yg sedap ni...tiba2 adam tanya aku.... "Mama...tu apa benda tu???eeee telur katak ke??"gggrrrrrrrr......eeee adammmm..hahahaha..

Adik addina yg cool...dia ni x suka landok dlm kete..nak melalak ajer kdg...keluar dr kete trus diam...nasib addina cool time mama shopping ea.....💋💋💋

27 September, 2013

Tropika Virgin Coconut Oil

Assalamualaikum...

Apa lagik..online shopping manjang....hikhikhik..masa dlm pantang ari tu aku ada membeli produk gini gak..yg set warna purple tu...kelmarin nampak kawan beli yg ini..oh produk baru aku rs kot....sedang elok yg beli ari tu pun dh abis kan...makanya try order jenis ni plak....ari tu lavendar..kali ni roses...skg addina pakai sabun mandi yg lavendar tu..sangat la wangi..dan tepek baby oil ni pun sedap..x berminyak..trus resap..yg ni aku nk ltk kt rambut addina yg cm segan2 nak tumbuh tu...kekekeheheheh....

Toy's R us

Assalamualaikum.....

Ari tu pg midvalley...dh lama x masuk toy r us...skali masuk tgk banyak berubah dah dlm tu...skali tgk2.waaaa ada baju2..mcm2 la...blanket cantik2...pre walker utk baby pun cantik2....waaa cantik2 semuanyaaa...harga?? Of coz la kannn..



Untuk baby2 nya mittens n booties...rompers set segala bagai tu..mmg cantik2...

26 September, 2013

Ikut mama pg berurut.....

Assalamualaikum....

sian dak kecik neh..pagi2 dh kena ikt mama p berurut..kekeke sian jugak kt kakak n abang2..pun ikut sama sekali...nasib baik la memasing ok.....makcik urut tu ckp..xper bawak jek la semua..dalam kepalaku dh risau benarnya..cner la addina nanti time mama tgh berurut..masa otw tu mmg waktu time tido dia..jadik masuk jek kete dia mmg x tido....abang2 dok agah2 kan mmg x tido la...

sampai je umh makcik urut..dia mcm mengantuk dah..gesel2 mata..isap penumbok...arghhhh tu tanda2 dia nak tido tuh....mama tau dah...tu mmg dah ngantuk sangat tuh...hehehe..oh rs lega disitu..keekkk..susukan dia dulu..lepas tu trus lelap....makcik ltkan dia dlm bilik lena btul...nasib dh hujung2 berurut dia bangun...abang n kakak main toyssssss yg ada..suka la mereka.....

masuk jek kete dia sambung tido balik...
sian adik ikt mama ke hulur hilir sekarang ni...
tunggu bibik balik ea..adik leh dok umah jek...bawah 1y ni doc kata x elok keluar2 selalu..persekitaran kita x tau cner kan....

**legasikitbadanmamalepasberurut..

23 September, 2013

Cinta Jannah






Assalamualaikum...

Siapa yang sehati sejiwa dgn aku layan cte neh.kekekkee...dlm sibuk2 aku dgn kanak2 kt umah tuh time bibik xder 3bulan neh...boley pulak aku melayan cte neh..dah la waktu2 maghrib khennn.....minggu ni minggu akhir....waaaa kna cpt2 balik....minggu ni aku mintak la lauk pauk dr mak...hahahaha...mak x sempat masak mak...cinta jannah last minggu neh..hahahaha aci ea...

ptg ni adam ada kumon....waaaaa kompom !!! aku sangkut jem lagik...grrrrrrrrrrrrrr....

21 September, 2013

Udang Goreng Butter...

Assalamualaikum....

Semalam kan kt FB teruja ku melihat seorang rakan tu masak udang goreng butter...aku ni udang x bp makan sangat..tapi ada la makan sket2 kan...cum addin n mr hubby yg suka makan...jemu plak aku asik goreng,sambal,masak lemak cili api, sweet sour........

Makanya...kebetulan masih ada balance udang yg hubby memancing ngn yg beli...jd bt la masak butter.....pagi2 lagi jam 10aku dh start masak sebab nanti si kecik addina tu bangun...dia kalau bangun mmg kena hadap la kan...melainkan kalau bangun dh kenyang xper..kekeke..kalau bangun tido tentu la lapar kan...ngam2 soiiiiii aku dh nk siap dia dh kuek2....jd dpt la masak 2 jenis lauk ari ni....

**** eh aku nya sarang telur tu x bp menjadik tau...x jd halus2...maybe sebab x pusing lelaju sgt kot senduk tuh....xper nanti cuba laei...

~ happy weekends uolssss ~

19 September, 2013

Cool blog....

Assalamualaikum...

Cuaca td rs cm suam2...tp dahagakan cool blog...hehehe...sementara tunggu budak abeh skul..p beli ni jap....

Sedapnya wei...honey dew milk tea....hihihi

Melorot adik....

Assalamualaikum....

Mama ltk sekejap jek..mama nk p dapo jap...balik ke depan tgk2 adik dh melorot..ishh mmg bahaya..lps ni kena ikat wpun sekejapan kan...


16 September, 2013

Selamat Hari Malaysia.....

Assalamualaikum.....

Selamat Hari Malaysia semua..!!!!
Saya sedap lagik memilih untuk tido........


15 September, 2013

Makan2....

Assalamualaikum.....

Hari ni bday adam kan..makanya dia request nak makan kt serai...jdnya ke serai paradigm la kami tadik......mama n papa pun makan la sama kan...amboiiii bila la aku nak slim2 neh!!

Kesini la kami tadik sempena bday adam..kali ke 2 dgn kanak2 kami ke sini..biasa kami 2jek...hikhikhik....

Kekekeek...ni jek gmbr aku yg ada pungggg....


Anak2/ kanak2...kejap2 nak tukar tempat..eeee gerammm tau....adinda dh dok dlm tu mmg x leh kemana la dia...selamat!! Hehehehe....sementara tu ggu makanan sampai kan......

Ini nasi kerabu aku yg punyaaaaaa...hehehehe...

Ini nam pe ntah...lamb yg aku tau tu....hubby yg makan...kanak2 mereka suka kan sate serai....lupa nak snap pic.....heiheheieie...

Makanan kat sini mmg sedap2 belaka..air dia pun sama..suka btol aku ngn limau madu, milky bandung....ada lg 2,3 jenis air yg best2...macaron dia pun sedap lembut jek..x manis sangat...boley la nak makan....... Ok la setakat ini jek bebelan weekend ini......esk cuti lg best2......

Bergambar depan kedai party shop pun jd laaaa...kekeke

~ happy weekend ~


Happy Birthday Adam Mukhridz...

Assalamualaikum....

Hari ini 15/9...genaplah adam mukhridz berumur 6tahun.... X lama dah adam nak masuk 7tahun pulak...sek rendah dh x leh nak main2 sangat yer... Waaaa sekarang dia mcm dah tahu apa tu hari lahir..dan dh mula bole demand nak itu ini..di hari lahirnya.....

Harapan mama..semoga adam menjadi anak yg soleh...dgr cakap mama & papa...adam dh besar sekarang dan dah punya 3org adik...harap mam adam dapat jugak bagi contoh yg terbaik pd adik2 yer.....



"Selamat Hari Lahir Adam Mukhridz"


***dia cakap weekend ni cuti panjang..apa kata kita pg jalan2 makan2...hamboiiiii........papa on night shift la adam.....


14 September, 2013

Jelly Bunny...

Assalamualaikum.....

Jelly Bunny...asenya semua org tahu kedai ni kan....aku ni dh banyak kali masuk kedai ni..tapi x pernahnya beli....tadi saja jalan balik dr toy r us sblh tu...masuk la jap....skali ada gak kenan...lg pun aku risau melecet...risik2 kt kawan2 yg ada pakai mereka kata x melecet...ok aku beli tdik..2pasang plak tu tamak!! Kekekeek...tapi kalau nak compare sedap pakai..aku prefer crocs la lagik sedap...hehehe..tapi utk cm aku ni yg slalu kejar adinda..harus pakai flat2 ajerrrr...makanya ni la hasilnya tadik....

Mula2 amik 1 jek yg kiri tu..skli sampai kaunter aku tnampak merah tu dr jauh...cantik pulak khennn..kekekee..bila nk test xder size..budak tu pun p amek kt dalam..tgk2 ada...ok la selesa aku hambek lerr...

Ni kasut pertama utk addina aku beli...td abang2 ajak p toy r us...makanya aku menyelit la skali kan...kekekeke..kakak adinda  pun xder kasut gini dulu....hehehehe...

Mekaseh la kt en hubby melayan kami tadik...

13 September, 2013

Pisang....


Assalamualaikum...

Baru2 ni kan aku ada terbaca kt page pakar sakit puan yg tersohor tu..ttg pisang yg kulitnya bintik2 ni anti kanser...wooooo..1st time aku dgr tau..selama ni aku dok beli pisang yg cantik2 ajer kulitnya..kekekee..

Aku ngn adinda mmg leh di katakan tiap2 ari telan pisang...sekurang2nya sebijik la...tp kalau adinda x abis aku yg abiskan...hehehe...


Ni nha pisang bintik2 yg aku jupe tadik...pegang,belek2..mmg elok pisang ya..xder la kecut2 lagik kan.....x tau sejauh mana kebenaran itu..wallahualam.......jom makan pisang!! 

Sementara menunggu ....

Assalamualaikum....

Sementara menunggu adam & addin keluar skul...kita makan / minum dulu!! Kekeekke....


11 September, 2013

Telah Selamat Terbang..

Assalamualaikum....

Hari ini baru hubby p poskan tiket bibik tu...last week beli..hari ni br dpt pos...sbb surat pengesahan dr majikan x siap lagik kan....tiket tu bertarikh 28/10 nanti...banyak masa lagik nampaknya....makanya td en hubby guna la pos biasa...yg memakan masa selama 2minggu untuk sampai...

Telah selamat pun terbang ke Banten Jawa Barat...harapnya bibik pulang seperti yg tlh di tetapkan...selama 3bulan dia bercuti rehat + beraya....inilah satu satunya bibik yg aku ada sejak tahun 2008....kanak2 pun dh bertanya bila bibik nak pulang...aku x memberi jawapan yg tepat yg mana akan memberi harapan pd mereka...cuma cakap nanti ajer......... 

10 September, 2013

Adinda..........





Assalamualaikum...
Kesian cik adinda ni tadik..meraung2 nangis nak ikut mamanya p kerja...bukan x buley bawak kamu adinda...karang dia kacau mama sampai x boleh nk bt keje.... dia jenis kacau suh jawap apa soalan dia tanya dan tgk apa dia buat.....dh hilang konsentrasi akuu kannn.kekekekee....mmg la ada org lain yg buley layan...tp dia tetap mama!! mama!! tgk neh!! tgk tu!!!!.kalau aku x tgk dia meraung2 pulak.........

tadi jiran kt umh opah dtg....jiran ni mmg rajin melayan kanak2 ini.....suka la tu adinda telah dibawak berjalan ke restoren upin & ipin....petang kang dia bikin gamat pg cerita dkt abang2 dia..especially addin....hahahaha..bersiap sedialaaa akuu dgn jawapan yg munasabah ea.....kakakakakaka..... 

terima kasih la pd jiran yg sudi melayan adinda........:):):)

06 September, 2013

Kopiko L.A Coffee

Assalamualaikum....


Aku ni bole jugak la d katakan mudah terpengaruh dgn iklan...kekekeke...lagik2 iklan sabun/pewangi ni..mudah ya amat..hahaahaha..... 

Td p singgah jp umh opah kanak2 ni...aku ternampak sachet ni..tp x berbukAk lagik...tanya la opahnya...sedap ke ma? Opahnya pun jawap..."entahler x berbukak lg pun"(ms tu x pasan yg x bukak lagik) makanya... "Org amik 2sachet la ye mak".....amik leerrrr kata opah..heheheh...balik td sampai umh trus ku bikin...owh rsnya mild2..bole la kena dgn tekak aku....sedap !! Harap2 perut baby addina pun ok...maka dgn itu..esk p beli brg dapo jgn lupa masuk dlm list ea.. X bole minum selalu ni kopi2 gini kan...x elok kan...ye aku tau.........byeeee nk ulit kanak2 jap..... 

05 September, 2013

Xder rambut dah...

Assalamualaikum....

Semalam addina genap 3bulan...dan semalam jugak la addina telah dibotakkan oleh papa...alhamdulilah...addina x meragam semasa proses mencukur sedang dijalankan..kekekekeke...selepas cukur tu..addina nampak cm agak kurang selesa kan..pastu mama pakaikan topi baru dia cool sket..kekekeke..

Bdo-KL...

Assalamualaikum....

Last week bibik ada sms menyatakAn hasratnya untuk pulang ke malaysia bp hb...alhamdulilah..ada sedikit lega La aku kt situ kan....

Dia nak balik 28/10..selepas raya haji..jangkaan ku ialah pada awal nov kalau dia nak balik pun...tp ok la dh dia ckp nak date tu..kalau lg cpt aku pun lg sukaaaaa..kekekekeke...


Semalam & kelmarin dok tanya lagik bila nak pos tiket..katanya tkt lambat sampai...

Dah selamat aku beli tiket dia...dan inshallah akan diposkAn weekend ni..beserta surat menyurat la yg menyatakan aku ni majikan dia...kalau x kang byk soalan minah tu dpt...

Tiket dah beli ni bik...jadik jgn xmo balik pulak..kekekekeke....ini jek la 11jek bibik yg aku ada sejak tahun 2008-kini 2013.......... Masa tu aku nak masuk anak 2...skg anak 4 dah...hehehehehe....alhamdulilah rezeki dr allah s.w.t......

04 September, 2013

Soap dispensing Bottle Brush -munchkin-

Assalamualaikum.....

Ni nak cte..berus botol pun dah canggih manggih skg ni yer.....


Ni nha..aku beli online..dlm berus tu bole letak sabun..eh eh..teruja pulak aku nk m'try...kekekeke..kalau travel senang kot..isi sesiap..tp kalau berhari2 kena la bawak spare jugak kan...dia byk kaler..aku pilih hijau..........addin cakap hijau...kekekeke...

Senang hati tul....

Assalamualaikum...


Dah balik pun...alhamdulilah dia x batuk2 mcm ari tu...dekat 3x dia muntah di hospital semuanya lendir2 yg keluar...nampak dia mcm lega...

Ni sementara tunggu abang2 balik dr skul...layan mickey mouse sekejap ea..lps ni kena simpan balik ipad tu ye kakak...weekend baru boley semula....

3bulan sudah......

Assalamualaikum......

Hari ini 4/9 genaplah adik addina 3bulan....semoga adik sihat sentiasa....


Dan pada hari ini jugaklah adik dah berjaya meniarap dengan sendirinya...marah2 jugak lah..kekekeke....

03 September, 2013

Adinda masuk ward...

Assalamualaikum....

Doakan adinda cepat sembuh ya kawan2......inshallah esk baru bole keluar....

SILA TINGGALKAN LINK ANDA DI SINI YER.... :):)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Text Select - Hello Kitty

background