klik..klik..

31 October, 2013

Holiday work book!

Assalamualaikum...

Cuti sek x lama jek lagik kan...semalam aku p jj..tgk2 ada jual buku latihan utk cuti sekolah nanti..setakat ni kami xdak plan nak p mana2 yg jauh..cuma dgr kata atuk n opah jek nak bawak budak2 ni p berjalan....pg la..pg la....

Banyak lg aku beli....hrp2 mrk x jemu..hiks... Ok adam n addin no ipad  ya...only weekends..... Harap misi aku berjaya........

30 October, 2013

My dear warehouse

Assalamualaikum......

My dear warwhouse kembali lagik.....aku x tau la wei nak beli apa lagik..tiap2 tahun aku pg...dulu mcm2 aku beli..lan ni x tau nak beli apa dah..pernah pergi balik saja pun ada...xpa aku x terkilan...aku mmg gitu orgnya..hikssss....

Pada yg rasa2 nak p tu...p la tgk..ada yg berbaloi dibeli ada yg so so.....hehehehe...
Bermula esk 31/10 - 10/11 ni...

29 October, 2013

Acaner la adik ni nanti....

Assalamualaikum....

Alhamdulilah...bibik dah sampai malaysia malam tadi...walaupun bibik dah sampai..tapi aku agak merisaukan tentang addina ni... Sebab apa??

Sebab..masa bibik balik cuti selama 3bulan..addina baru sahaja lepas pantang...dan sekarang lagik beberapa hari addina nak masuk 5bulan dah...semalam bibik sampai dan pgg dia..dia dh laen macam pandang2 bibik dan bt jebik2 muka...disamping kakak adinda yg melalak2 terjerit pekik marahkan bibik pgg addina.....arghhhh sudah!!

Oh!! Pagi ni lps suboh tetiba Ku memikirkan mcmana la addina ni tglkan start ari ni...risau dia melalak2...mengamuk nangis terAn2 dia tu...harap sangat bibik dpt tAngkap cepat rentak dia....(akan ku explain pd bibik karang)

Ini merupAkan detik2 pertama kali addina baru mahu mengenali bibik....abang ngn kakak xderhal dh kan...risau jugak dgn adinda yg menjeles kuat tu!! Harap2 addina ok la.......risau jugak mama ni dik :(....

25 October, 2013

Kalendar 2014...

Assalamualaikum....

Kot la thn depan sapa2 mau p holiday...dh buley la bt planning dr skg kan...nak kawin ker....kan....... :):):):) nak bersalin setakat ni aku rs nombor yg cantik 14/4/2014 kan...aku x la beranak lagik kot...inshallah.........hiksssss :):):):)

17 October, 2013

Kesian addina selsema lagik...

Assalamualaikum....

Last week ada ku bawak addina p jupe paed..sebab tgk dia dh start selsema...aku ni mmg merisau sangat2 la kalau budak2 ni demam,batuk & selsema.....almaklom ler mamanya dulu ada asthma jugak....


Sementara menunggu turn...layan snap2 gambar..hikssss..bawak addin ajer..2 lagik kt umah opah.....

Kesian saya kan dah 6ari selsema...nasib la mama x keje minggu ni....

Doc cek2..dalam paru2 ada kahak sket..mama mmg agak risau kalau dlm paru2 berkahak ni..sebab dia mcm nak kd asthma kan..mama mmg ada asthma dulu sebelum kahwin...tadik kena la saya amik nab...

Alhamdulilah..lepas amik nab..selsema saya beransur kurang...ada beberapa ubat doc bekalkan...harap2 ubat tu berkesan untuk saya..saya minum kuat lagik susu mama yer...

Doakan untuk saya yer..semoga saya beroleh kesihatan yang baik2 aja...

15 October, 2013

Salam Aidiladha....


Assalamualaikum.....

Pagi ni macam2 menu yg di masak oleh opah.....ada rendang ayam..ada rendang daging...kuah kacang...kuah lodeh..nasi impit dan laen2...tgh ari kang menu laen yer....


Ini let menu yg sempat di snap.........

3 orang ni dari pagi dh sibuk nak ke surau nak tgk moo.....pagi2 siap2 mandi dah..sampai nak terlelap2 balik la tunggu pak ngah ngn paksu mereka..kekekke...breakfast pun x lagi tu...


Seronok bukan main yer........


Berlatarbelakangkan dgn mooo...

Dah janji ngan mama nanti addin tgkkan adinda....

Alhamdulilah...dah selamat dikorbankan.....

Salam aidiladha dari kami sekeluarga....

14 October, 2013

Adik selsema.... :(

Assalamualaikum....

Addina cepat sihat yer sayang...kita nak raya ni...adik selsema kelmarin..ari ni baru npk cm kurang...sian adik sejak selsema ni cm ganggu dia nak tido sket..


Ini gambar siang tadik...adik merengek sket xmo masuk buai..biasa siang2 adik nak masuk buai..atlast mama bawak naik bilik..ltk atas katil dia terus tido..afa la dekat 2jAm adik tido.....

Cepat sihat yer sayang...mama risau kalau anak2 x sihat ni....kalaulah mama ni doktor kan..........

10 October, 2013

Jualan gudang poney

Assalamualaikum....

Last year pergi mcm hampeh!! Trus trang aku cakap...mmg x best..ntah apa2 baju..budak umur 13y keatas yg banyak...kali ni aku x tau la kan...start ari ni..pg la wei sapa yg ada kerajinan tu...

Ni dia buat berdekatan dgn pejabat dia sebelah southcity tu...siapa biasa lalu highway sungai besi tu..ada nampak kan pejabat urusan poney tulis besar2 tu..nha kt area deret tu la mereka bua....

Aku snap tadi ms dlm kete..gegar plak camera..maklumler kete belakang ada kan...

10-16 oktober 2013
10pagi-7ptg

09 October, 2013

Selesai di sini...

Assalamualaikum...

Alhamdulilah...selesai sudah urusan di malaysia...dah pun ku email segala bagai...esk bibik akan ke KTKLN untuk submit dokumen ini...

Sungguh ketat sudah undang2 skg...harus diikuti la yea...cop ni la yg mereka mahukan rupenya...pada yg ada maid tu..silalah apply kartu KTKLN...kad ini mcm lesen besar untuk mereka ke luar negara...

Harap2 esk urusan di sana selesai dgn baik2 aja...

07 October, 2013

Cuti hari raya aidiladha & little ihtifal

Assalamualaikum....

Hari raya haji x lama jek lagik kan...waaa meriah kanak2 ni bercuti...

Walaupun cuti hanya 3hari..tapi jd 5hari gak kan..kalau dh masuk sabtu Dan ahad sebelum raya...yg ini addin cakap... "Yeay!! Mama addin cuti 3hariiii".....

Sekali bila selak part yg ini pulak:- 
Mama..mama..yg ni x payah la kita pergi..addin malas la...walah!! Anak aku yg sorang ni mmg anti sosial btol la!! Sukan xmo p..skul bt trip pun xmo p...ish..ish...eh yg ni kena p..sbb abang adam nak amik sijil...addin bole jwp..mama jek la ngn papa ngn adam pg..addin dok umh..wahai anak!! Adehhhhhh...

Hal maid...harap dpt selesai dlm masa tdkt ini..

Assalamualaikum...
jadual penerbangan bibik ke mesia 28/10 ni..harap2 dpt settle dgn cpt...

 Ini status yg baru dikongsi tadik.....mmm...

Ini contoh kadnya..begini la rupa kartu itu.. mesti ada yang tanya kan apa itu KTKLN? ialah Kartu Tenaga Kerja Luar Negara..maid aku dh ada kad mcm ni...konon nak p renew...skali macam2 mereka mahukan....baru leh dpt renew.....

mereka mahukan..
1-surat perjanjian dengan agensi.
2-surat kebenaran bercuti drpd majikan.
3-insuran
4-Photostat kad pengenalan majikan

kesemuanya mestilah ada cop dengan kedutaan indonesia di malaysia....dh lepas buat ada semua tu..bibik kena buat semula medical di sana..barula kartu/kad ni boleh dpt n berlepas ke malaysia....
harap hal ini dpt settle sebelum 28/10 ini..tiket bibik 28hb tuh..jam 8malam....
ada rs kesian jugak sama dia..nak ke tpt bt kad ni dgn tpt tgl dia makan masa dalam 2 jam..pgnya naik motor...

KTKLN ni hanya boley dibuat di INDONESIA SAHAJA..
boley pergi kt sini...pada mereka2 yg ada maid tu..bila mereka balik nanti..suh mereka p buat...
 (a) Badan Nasional Penempatan Dan Perlindungan Tenaga Kerja Indonesia (BNP2TKI) di Jakarta
(b) Balai Pelayanan Penempatan Dan Perlindungan TKI ( BP3TKI )
(c) Pelayanan Penempatan Dan Perlindungan TKI ( P3TKI ) di provinsi
(d) Pos Pelayanan Penempatan Dan Perlindungan TKI ( P4TKI ) di provinsi
(e) Lapangan Terbang (Bandara) Soekarno Hatta-Jakarta Dan Juanda-Surabaya )

lepas tu urusan di malaysia pulak kan...yg kata ada undang2 baru mengenai kena buat I CARD tu kan..xperla dh sampai sini hal di sini pulak...harap2 segala urusan dipermudahkan...

04 October, 2013

Halfest

Assalamualaikum....

Tadi ptg ke sini... Npk mcm x ramai org... Tapi sangkaan meleset.. Sampai2 dlm ramai org... Tp x la ramai sangat..still bole tolak stroller x ganggu org...hehehehe...

X membeli apa sangat pun...jalan2 sambil merasa..kekekeke...sambil jalan berhenti merasa...banyak jugak la booth tadi... 

Jalan2 sambil merasa...budak2 ni makanan memilih..coklat2..manis2 sgt mmg x layan la..org offer pun mmg xnak...
Ku beli madu jek utk kanak2 ni...booth madu byk sangat..harga pun laen2...

Terima kasih Adabi...masa nak balik tadik lalu kt ngn adabi..mereka bg ni dalam kotak..alhamdulilah..cucur bilis tu mama ngn dinda jek la telan...2 blkg tu perencah nasi goreng kampung..belom pernah lg bt nasi goreng guna perencah...sedap ke x..nanti2 la try ea..depan tu kari ayam daging.. 

Sempatla bgambaq dgn chefwan ni... Anak2 aku kenal chefwan ni tau...tau ajer mereka dia ni popular....adam nak jugak menyelit..kehkehkeh...

 Chefwan kata jangan lupa tau tag gmbr kt instagram...ok chef!! :):):) kata papa...


Sekian untuk hari ini ... :):):):)


SILA TINGGALKAN LINK ANDA DI SINI YER.... :):)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Text Select - Hello Kitty

background