klik..klik..

26 December, 2013

Sessi 2014

Assalamualaikum....

Selesai sudah segala yuran untuk addin miqael....baju pun dh kena up size....yer addin makin membolat sejak cuti sekolah ni...


Addin akan memulakan sekolah pada 6/01/2014...ok la tu..minggu sebelum tu bole la mama tumpukan sekejap pd adam yang masuk darjah 1...harap2 jugak adam ok..risau jugak nanti time2 nak membeli makanan...walaupun diberi bekal..mesti dia ada rasa nak membeli jugak kan......harap2 semuanya di permudahkan..dan berjalan lancar.....

20 December, 2013

Mari membalut & melabel...

Assalamualaikum....

X lama jek lagik sekolah nak bukak dah....huh!!! Segala rutinku akan berubah pada thn 2014 yang beberapa hari saja lagik akan tiba......

Dah tiba masa untuk kita membalot & melabel...banyak jugak nak kena balut & print nama neh...baju pulak blom lagik p anta jahit lencana..inshAllah akan diselesaikan dlm masa terdekat ini....

Amin....

11 December, 2013

Adinda & Addina yang punyer....

Assalamualaikum.....

Cantik x?cantik x???




Hehehehe..beberapa koleksi tambahan untuk Adinda & Addina...nasib la mereka ni jenis mau memakai...bila dah mau mama pun makin menjadik2..kekekeke...

Beli/tempah di mana???

Beli/tempah disini..kalau ada yg berkenan spt dalam gambar tu..bole order terus...kalau nak request warna pun bole...berpandukan pada pattern2 yg telah sedia ada tu....

Sangat berpuas hati dengan hasil kerja akak ni tau...padat2 dia punya HB..xder pun longgar2 mcm nak jatuh..dengan erti kata lain...x kedekut gam..kekekeke...kekemasan pun sangat puashati...

Kalau nak request warna..x lama pun akk tu buat..dia mintak masa 1 hari jek..mungkin sebab ari tu aku order pun dh malam kan....

Selesai sudah...

Assalamualaikum....

Alhamdulilah...segala persiapan untuk sessi persekolahan baru adam & addin dh selesai....

Semalam dah selesaikan bab buku..nasib org x bp ramai kt sekolah tu..banyak betul buku budak2 sekarang yer..aku rs aku dulu pun x byk gini...adam pun bole tanya..buku2 semua ni adam punya ke??knp banyak sangat ni??hehehe... Yerla adam mama nak adam blaja rajin2...selesai sudah...lepas ni bab membalut & melabel nama pulak yer...

Adam akan bersekolah disini...selama 6y la ea..rsnya xder kemana2 dah nak pindah pun...

Sementara menunggu mama p cek list buku....

Sempat mereka bergambar...mama tgh beli buku tu...

Ok lega sudah..setelah selesai...almaklomla 1st time anak masuk  sekolah rendah kan...

Harapan mama adam & addin belajar rajin2...dgr cakap cikgu.. Jgn nakal2 kt sekolah...benarnya mama pun ada rasa risau sket bab masa membeli di kantin nanti...xper nanti yg tu mama tau lmbt laun adam akn paham jugak kn...nanti mama ajar ea.....

10 December, 2013

Addina Mea Mikayla yg punyerrrrr....

Assalamualaikum....

Sejak ada 2 gegurl ni...menjadik2 aku la..penyakit btol...x tahan tgk aksesori,kasut,baju dan segalanya untuk gegurl...

Freddie The Frog...

Last 2month aku ada order kasut..kasut tu utk kanak2 yg belum bole berjalan punya...yg agak tertarik bagiku ialah..kt tapak kasut tu bole letak nama atau pesaja la yg kita nak cetak...kebanyakkan  nama la...


Inilah yg dimaksudkan ....nampak dalam gmbr aku ni mcm x cantik kan..nampak mcm biasa2 jek..lagik2 yg putih tu...hakikatnya x yer..material dan pattern kasut ini sangatlah cantik..lembut ajer...putih tu mmg cantik...masa sampai aku sangkakan addina belom boley pakai lagik...skali sampai umah terus bg dia test...tgk2 dh bole pakai...ngam2..longgar sketttt ja...

Kasut ni kalau ada mahu cetakan..mmg kena tunggu agak lama la..hanya yg btol2 bole sabar jek bole bt tempahan yer..kalau x janganla yer...

Oh yer sapa2 yang berminat...sila la inbox kesini...bole tgk koleksi2 yg dia ada..

09 December, 2013

Muzium Tentera, Port Dickson

Assalamualaikum....

Port Dickson dikenali dgn "Bandar Tentera" jadi jom ler kita p Muzium Tentera...Adam & Addin agak teruja dapat tgk kereta kebal dekat2....


Masa ni baru sampai kt tangga nak masuk tu...adinda xder masa ni sebab dia naik kete maksu dia..mereka dh keluar awal2 lagik.....







Tersangat la teruja dpt tgk kereta2 askar ni dgn dekat..mcm biasa bg soalan bertalu2...papa tolong jawapkan..kekekeke...

Amvoiii kemain vivik aku bgambar...hahahaha...

Short vacation...

Assalamualaikum....

Percutian yang tidak dijangka dr awal...hehehe..x jauh mana pun..ke Port Dickson ja...


Ni masa otw...pg pun dah petang...jam 530pm kami sampai di PD..alhamdulilah cuaca kt Pd sangat cerah...


Dah sampai...terus bergambar kt depan bilik...amboii vivik kemain lagik..kekekee..


Ini pulak view dr Balkoni kami...siang & malam..santek kan......


Ini view blah kanan balkoni...bot2 mat salleh banyak berlabuh disini...polis marin pun ada...cantik2 bot disini...




Sampai2..terus kanak2 request nak mandi pool..nak p pantai dh ptg sangat..x yah p la...mandi pool aja...nasib la mereka ok......xder org pun petang tu mereka ber3 sahaja.....


Adik menonton saja abang dan kakak mandi manda...bole ajer iktkan mama nak bg adik mandi...tapi xperla mama takut adik selsema nanti...adik pun ada history kena warded....

Kakak dah kesejukkan tu..tapi xmo naik..mama paksa baru mau naik...gigil tu...
Ok dah nk maghrib..jom naik..

Kami dah siap2 nak balik........

Bye2 pd....tempat yang sangat privacy.....Marina Crescent Condominium

Kekekee..semalam jek kami di sana x kemana pun..esknya tu kami ke muzium tentera......

08 December, 2013

Baju sekolah...

Assalamualaikum....

Dah selesai pun kelengkapan dan pakaian sekolah untuk adam...tahun depan...azam baru,kawan baru,environment baru..segala2nya baru......

Big Bad Wolf Book Sale..

Assalamualaikum......

Semalam lepas maghrib kami ke the mines...misi :- mencari buku untuk kanak2....untuk mama apa ea??x tau....yg pasti masa ku pergi ramai btol peminat novel ya...berangkut sampai 100bijik buku pun ada...aku siap tanya lagik..sendiri punya ke ada org kirim skali??kata dia x..mmg dia punya....aku mmg rasakan "wow!!"hahAhahaha....mungkin aku bukan peminat novel kan..gitu la rsnya....

Ku kesana x banyak membeli pun..beli semua untuk kids.....


Keterujaan Adam & Addin dpt jupe buku carssss...kekekeke..mereka pun rambang mata...tapi mama & papa pesan amik buku yg btol2 utk membaca..tulisan pulak xmo yg kecik2 sangat...

Dah agak mesti dia bukak buku shark tu...tapi x amik pun..dia xmo pulak....

Itu komik Iron man..dia minat..tapi tulisan lahai..bole bt org rabun...x payah la adam...cari buku laen...ok mama..nasib adam ok..

Ini adam & addin yg pilih..asalnya terlampau banyak adam memilih buku cerita..jd bila dh nak byr tu aku pilihkan mana ok n mana x...stars wars tu minat btol laaaa..itu bukan buku cerita..tp buku aktiviti dalam dia bole jadik kad..gitu la bunyinya...yg laen2 tu buku latih tubi sama buku cerita..latih tubi dia aku suka sangat sebab isi dalam colourful..

Ini buku kisah2 nabi...aku percaya budak2 ni akan belajar sejarah2 nabi ni...banyak tajuk lagik ikutkan..tapi adam suka btol amik yg bertajuk perang.....ini RM1...menarik jugak buku ni pd isi dalam dia..ada cerita bergambar dan colourful...

Ini untuk Adinda bole..addina pun boley hiks...itu semua isi dalam yg keras2..rambang mata aku tgk buku kanak2..mcm tengok baju yg comey2...hahaha.. BBW ni berakhir 15/12 jam 9malam..sekarang ni dia 24hours...kalau sapa2 yg pergi tapi mengejar masa,better pg awal pagi..sbb awal pagi jam 7pagi pun dh jem...minggu ni aku p keje redah jem yg teruk jugak....

05 December, 2013

Implanon

Assalamualaikum.....

Nak cerita ni...bulan ni genapla 5bulan aku memakai implanon di lengan kiri......

Kad ni kena bawak nanti time nak bukak implanon...lambat lagi no...

Alhamdulilah...setakat ni ok la ku rasa...period mcmana??period aku ni x tau la nak kata apa...mmg dr belom kawin period aku x menentu..sesuka hati jek nak dtg....bila dh kawin lagik dia bt weng...dalam setahun kdg aku bole kira bp kali dia nak mai....kekekeke.....

ok..sejak pakai implanon ni..dan sejak abis pantang period aku x pernah mai pun....sebab aku menyusu baby kot jugak ea...tapi aku rs normal untuk diriku yg period kadang2 mai..kdg2 x ni......

masa nak pasang ari tu..doc ada cakap...period mmg akan jd x menentu..dtg mengikut masa atau x dtg lgsg....oooo...dan kadang2 jugak ada rs mual...loya..sakit pale...itu x berpanjangan..sekejap2 ajer...

Lambat lagik nak bukak implanon... 2016.... Harapan aku..implanon ni bekerjasama baik dgn aku ya.....lepas bukak ni..aku harap dapat pasang balik...ya!! Aku mmg akan pasang lagik...
Pada yang nak pasang tu..p La pasang...sebaik2nya hari pertama period...

04 December, 2013

Addina 6m+ pneumococul

Assalamualaikum...

Hari ini 04/12/2013 genap sudah addina 6bulan....dan ari ini jugak la dijadualkan dos pertama addina punya injection pneumococul...walaupan addina hanya duduk dirumah...tapi kurasa addina kena ambil jugak injection ini....

Addina bermula injek ini start 6m..jadi..addina perlukan 3dos..dos pertama sudah tadik 6m...dos ke2 bulan 2 nanti..dan dos yg terakhir april nanti...3dos sahaja..bermula umur 6bulan,8bulan & 10bulan....alhamdulilah..addina sihat walafiat......

Pneumococul ni ku rasa agak penting jugak...lagik2 pada anak2 yg tinggal di nursery...addina injek kt tpt dia dilahirkan jugak ,KPMC kajang kos disana RM260 termasuk consult doc...

Taraaaa!!! Inilah kami tadik..apabila semua abang & kakak nak ikut..gamattt seketika..nasib sampai awal org x bp nak ramai....ok la mama & papa bawak...sbb dok umh jek kan sejak dr cuti sekolah ari tu.......

SILA TINGGALKAN LINK ANDA DI SINI YER.... :):)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Text Select - Hello Kitty

background