klik..klik..

30 March, 2014

Cameron Highlands ~ part 1 ~

Assalamualaikum...

Poyosss btol kan...CH jek pun..ada part2 pulak..hahaha..gasakkk lah wei...

Jumaat ari tu kami ke Cameron Highlands pula...papa ada kerja sket kt atas nun...settle kerja baru jalan cari tpt untuk bermalam...dh ku pesan siap2 kt papa..kalau xder kosong bilik kita turun sahaja lah....

Ini adalah 1st time naik ke Cameron setelah ada anak..last naik tahun 2006..masa tu baru 2 bulan kawin..kekekek..aku mmg x brapa gemar naik ke sana..atas sebab jalan dia yg cm tu btkan aku loya meloya dan muntah..kekeke...

Kami naik ikt tapah ari tu..setengan jam perjalanan..adam dh muntah...lepas tu diikuti adinda & bibik..adam 2x muntah..huh!! Kesian betul kt mereka...berhenti sekejap ku lumurkan jerslin oil pada adam & adinda..mcmana aku bole kuat ari tu ..cuma rs cm pening2 sedikit..dan nasib la jugak addina tido!! Masa naik tu...

Jalan sampai ke atas nun...last skali jupe la tempat menginap...kami menginap di Natasya Resort...ok bilik boley tahan..view pun cantik..cuma aku berpikir..kalau bukan cuti sekolah ni mungkin sunyi keadaan kt situ..oh takut aku rasa!!kekekeke...

Ini lah nombor bilik kami...nak ke bilik ni...kete park atas..kena turun tangga..pastu naik tangga sket..gitu...

Yg ada jenis katil gini...Natasya Resort..servis sangat bagus...cepat!! Apa saja kami mahu cpt dtgnya...

Hall...kerusi tu bole d jadikan sofa bed...

Ini dapurnya..mmg x bole memasak..tapi ada microwave & peti ais...

Ruang balkoni kami..sangat besar!! Puas la kalau kanak2 ni nak berlari...


Ini view dari balkoni kami..sangat cantik...atas nun sket kea farm...disana la tpt ku membeli sayuran...

Tempat mula sampai kami jejak..utk legakan yg penat muntah2 tu..kekeke...



Bee farm...geli geleman aku nengok bee2 neh...



Kat bee farm ni jugak bole kalau nak petik strawberi sendiri..harga Rm25 untuk 1mangkuk=2org sahaja..jadi aku ckp x payah la petik..beli sahaja makan..kekeke...

Ini yg dibeli kt situ..rm25 dpt 2 bekas yg besar tu..pastu strawberinya besar2 gemok2 manis2..wowww mmg sedap pa wei...makan kt atas sedap lah kan...


Yg ini kami beli makan disitu...yg atas tu dia buh cream..sangat sedap!! Yg bawah strawberi salut coklat....

Ini pula..bawahnya tu ada strawbei..harga Rm5 satu.....

Lepas tu ke sini pulak..kami jalan jek sampai ke atas..sambil mencari bilik..x rushing pun..kalau ada..ada la rezeki kami kan..kalau xder..mmg balik kl lah...hehee...


Kanak2 ajak turun ke bawah nun..mama kata malas..keke jd x p la ke sana..jauh la wei...




Sudahnya...mama masuk dalam ni beli la beberapa tea...kekeke..

To be continue part 2........;


27 March, 2014

Bayou Lagoon Park Resort,Melaka

Assalamualaikum....

Balik dr johor ari tu kan..kami menyiggah bermalam di melaka...yer semua sudah di plan awal sebulan lagik..almaklomler anak ramai..kena la plan btul2 kan..kekekeke...gambar aku x amik byk sgt wei kt sini..
 


 Ini lobbynya...kena amik nombor tau untuk cek in..masa aku sampai ramai btol umat....



  

Ini ruang tamu nya...

Ruangan parking yang sangat besar...banyak parking hokeh...


 
 Ini bilik airnya....bilik air ada 2..

 Sementara untuk masuk ke pool..kita akan lalu tpt2 ini.....anak2 aku teruja lebey....

 Lagik mereka suka kalau jupe menda2 gini..almaklomlaaa mama jarang bwk tempat2 game
 neh..kekeke

Nampak kan keterujaa mereka jumpa game..ekekekekeke..slalu layan game dlm ipad jak...


Ini pandangan dr ats....

Ini lah pool nya...kanak2 sibuk nak p sinik jek..sampai dlm tgh ari..punggung pun belom panas dh asak2 ajak p pool....sampai kt pool pun panas terik lagik....

mmg banyak slide kt sini...air pun ada air panas dan air sejuk...eh x la panas sangat..suam2 gitu....

Adinda nak mandi jugak.tapi xmo lepas sendiri...mcm takut2 pun ada....asyik berkepit dgn papa..buai pun xmo naik....ish dinda neh....

Memilih nak mandi kt belah mana..abang2 kalau boley semua slide dia nak mencuba...tp agak ssh sikit papa nak follow sebab adinda asyik berkepit...mama??xmo mandi ngekor jek..amik gmbr sket2.ekeekee.

tengok adinda tuh xmo lepas..ajak naik dok dgn mama pun xmo...

Ini slide yg kolamnya air panas...boley tahan tinggi jugak..mama cm biasa la risau sokmo..

Yang sana nun lgik tinggi aku rasa...mereka mintak2 nak kesana..mama x bg!!!

Mula td x bp nak ramai..ni dah ramai....kolam sangat besar....banyak kolam jugak...yg tgh renovation pun ada..

Blah kiri tu blok tpt kami menginap....jauh jugak berjalan nak ke pool ni....


1 jek yg aku rs x best la..ko mandi ke.ko x mandi ke..tag label kt tgn mesti pakai....kalau xder kena beli...biasa tpt2 yg ku pergi..siapa yg nak mandi sahaja kena pakai tag....dan ada guard yg jaga...sepanjang aku kt pool ni aku x nampak guard yg jd kolam neh....x dgr pun bunyi wisel2....eh mg aku tgk xder lah....

apa pun bilik dia sunggoh selesa la..semua lengkap...keselamatan pun lengkap...

Kumpul & Tebus... Aeon & Giant

 Assalamualaikum......

Sekarang ni aeon & giant ada buat mcm gini...kena collect stamps pastu tampal....
dh tiap kali aku p 2 tpt ni asik dpt jek kan..jadi menjadik rajin le sket utk aku ngumpul..kekkekeke


 

 Ini aeon punya..sampai ke 40 dh boley redeem pisau tuh..skg aku dh melepasi 40 tuh..belum lagik kesempatan nak p redeem pisau tuh....hehehehe...yg no 60 tu aku x minat la..hahahaha....yg no 70 tu okeh.kekke..byk btol pisau aih!!


Ini giant punya pulak..pasrah btol aku..dh separuh aku tampal..dh x ingt pulak form tu pg mana.,.aku rasa dh terbuang kot...maka semalam..isi ler balik baru punya....giant punya dia xder step2..mcm aeon..dia kena kasi abis..kalau sempat, dpt la..kalau x sempat...melepas laaa...ke2 2 ini berakhir julai nanti...

aku nengok pisau ni harga bukan maen lagik....nak jugak tgk sejauh mana kehebatan pisau2 ini.kekekekke

26 March, 2014

Sanrio Hello Kitty Town...


Assalamuaikum....

Mama & papa ada kerjain sikit di johor...makanya..terusin aja ke sini deh...kekekeke....sangat seronok kalau utk gegurl..utk boy abang2 ckp bosan..maybe dgn tahap umur dia dh masuk 6&7y..mrk x bp nak suka dgn thomas,barney,bob kan..

 kami ke sini..sini....bangunan pun ala2 kidzania..adik badik jugak neh...

Sementara menunggu mereka2 ke toilet..kita bgambar dulu sebelum masuk...

Kakak adinda yg terlampau excited nak jupe hello kitty..

Ok..dah sampai pun depan hello kitty..sblm say hai2..bye2 kt abang2 untuk naik ke atas..kita bgambar dulu..




 








Gelang neh bukan beli..tp kita kena masuk join avtiviti dlm tuh...hello kitty ni ala2 kid zania...tp aktiviti mereka ada 6 sahaja..setiap aktiviti yg dibuat mereka akan kasi chop pada kad....ini part jewellery...masuk kalau bawak 2 kad maka 2 gelang la kita dpt..dpt charm hello kitty..pastu t lgik pilih nak mana.mcm2 ada.dinda amik 1..bibik amik 1..tp charm semua aku amik ltk kt adinda punya..kekekeke..
















ini pulak..aktiviti costume....ini jek costume paling kecik yg adinda leh pakai..kecik bebeno adinda neh....
Inilah kad aktiviti kt dalam tuh..setiap aktiviti yg dibuat mereka akan cop..masa ni baru buat 3 aktiviti,..adinda x dpt lengkapkan 6..aktiviti bt biskut tu x dpt masuk.... :(







Cafe kt dalam tuh...kosong ajer aku tgk...mahal sangat kot..mungkin ramai yg makan kt luar dr sini...apap pun cantik decorationnya..all hello kitty...
















 Ada show...sangat menarik hokeh!!!..kekekekekk..


Sessi bergambar sama helo kitty...adinda suka la sangat..xmo turun pulak..dok kelebek hello kitty tuh....


 ini aktiviti bt badge...mereka bagi 1pc gmbr hello kitty tu..dan kita warna..pastu nanti mereka akan copkan.jd badge.menarik..





dalam banyak2 gmbr...ni jek 1 yg akoo beli..RM35 sekeping..kalau 3pcs RM105....









Abang adam & addin mereka masuk sini..papa ckp sikit pun xmo nak bgambar dgn maskot...takottt kott..hahahaha...










setakat ini sajala cte bercuti kami2..... nak p tu.pg la pagi2..kalau leh sampai masa org belom nak ada lagik..ekeke..kami sampai dalam jam 1030am...mmg cun2 dh time tuh.trus bt aktiviti...org x ramai lagik..syiok.........

kalau masuk helo kitty atau the little big club RM55/seorang dewasa dan kanak2 sama harga..
kalau mahu masuk 2 tempat RM85/seorang dewasa dan kanak2 sama harga..
kanak2 bawah umur 3y x perlu bayar.....

kami asing2 masuk..sebab kalau abang2 masuk kitty..mmg mereka x leh bt apa...semua aktiviti gegurl punya...kekekeek..jd papa bawak boys..mama bawak adinda & addina..kekeeke...

SILA TINGGALKAN LINK ANDA DI SINI YER.... :):)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Text Select - Hello Kitty

background