klik..klik..

29 April, 2014

Amelia Shafer Photography



Assalamualaikum.....


20/04/2014 ari tuh kami ada sessi bergambar 1 family..hehehehe....sempena birthday adinda...mama x buat pun jamuan besar ..sekadar tempah kek untuk adinda pastu panggil jurugambar...kekekeekek...

cantik x..cantik x...jom tengok gambar....










 Pada mulanya susah sangat la nak suruh adinda ni senyum tau..mama dh risau tau....dia mcm nak masam muka.nak nangis pun ada..nasib la aunty photographer ni pandai....pandai la dia amik mood adinda neh..hilang la malu adinda pd dia...adinda cm segan2 sket..lepas tu okeh dah.....mekaseh la banyak2 aunty photographer yg sabar dgn kerenah 4 beradik neh..............

 Tengok adinda dh ok sket.....mau la nk senyum2... abang adam mcm biasa la dh paham kan...abang addin...sokmo la senyum...tp ari tuh dia ada masam muka gak...sebab berebut belon dr adam..kekekeke...adik addina dia tu benarnya baru kena selsema dan mengantuk pada hari itu....
eeee cantik kan gambar2 ni...susah tau nak dpt gmbr 4 beradik gini..tambahan pulakphotographer yg friendly sangat dengan kanak2 ni....mmg hebat la aunty amelia neh!!!!

 Tara!!! ada jugak gambar kami 1 family...nak amik 1 family ni pun mcm2 hal..kekekeke.....mmg kena byk bersabar....abeh peluh jantan keluaq tau....kekekekeke..

kak amelia shafer..terima kasih sangat2 atas hasil gambar yg cantik ini...berpuas hati..bukan senang nak jd photographer ni rupenya...lagik2 untuk snap pic kanak2.....yerla..nampak gaya photographer utk kanak2 pun kena main peranan ya untuk amik mood kanak2 neh...

pada mereka yang tertanya2..dgn siapakah saya ambil photographer ini... boleh rujuk di bawah ini yer...
4hb-5hb mei ini..kak amelia akan berada di Kuala Lumpur..pada yg berminat..boleh cuba cari beliau di sini ..boley la berurusan dengan beliau nanti yer...senang direct ke kak amelia...

ID FB :- Amelia Shafer 
INSTAGRAM :- AMELIASHAFER
SMS/WHATAPPS/CALL :- +6012 - 4707224





28 April, 2014

Addin ke Farm In The City..

Assalamualaikum...

Hari ini..dan pagi tadi..addin dh bertolak ke Farm In The City...ini kali ke2 addin ke sana..kali pertama sama mama & papa...mama ada kata ari tu x yah pga ea..sbb dah pergi..addin ckp nak pergi jugak..sebab ini pergi dgn kawan2...oooo ok..mungkin feel pun laen sket kan...addin..addin....

Pagi tdik masa sampai kt skul..skul kata kena ada jam8pagi...730am addin dah sampai..dia bangun 5.45am tau...sebab seronok sangat kot ea.....mcm2 la mama ni bg pesanan...mama cakap simpan dalam kepala..addin cakap simpan dalam otak lah...hahaha..ok la ok la.......

Masa ni 2bas baru sampai..x lama pastu baru sampai lagik 2...semuanya ada 4bas...addin bas D...seronok betul dapat naik bas.hahaha.....oh addin.....


Bas dah sampai..mereka pun dh masuk dalam barisan....masa ni addin sibuk la..asyik2 mama..mama..meh jap...mama work x ari ni...mama..mama..jgn lupa amik addin karang tau....okeh addin........

Semua bas dh ready..rasanya ramai parents yg dtg anta dan mahu tgk sampai bas berjalan pergi...termasuk la yg menulis ni kan...nak bagi kanak2 semua tu naik bas..teacher mereka mintak parents antakan anak2 ke bas masing2 berpandukan nama dan nombor bas yg telah di senaraikan...

Addin bas D...dan ini dr klas addin..semua pg nampaknya...

Ok addin..bye2..semoga dapat ilmu yg bole dimanfaatkan....pg sana pgg binatang jangan hover2 sangat ea.....dh pgg apa2 basuh tangan..pesan mama........kekekeke...dengar ckp teacher tau addin..jangan sendirian berjalan ya...ini pesan bibik subuh2 tadik... 😊😊😊😊

25 April, 2014

Addin & kura-kura...

Assalamualaikum...

Hari ini dijadualkan addin ke sekolah ken bawak binatang...x kisah apa jenis binatang pun.....

Ini ptg semalam...p kedai binatang tu...dia sampai sana dh mcm2 nak pulak...aku ckp xder..xder..beli turtle jek...itu pun dh hazabedah aku tgk turtle tu sejak dia bertuankan addin..wah!! Muka gembira si addin bila ckp nak pg beli binatang....

Makanya mama belikan 2ekoq kurak2...1 pun harganya rm8.50..addin mintak 3ekoq..oh x boley 2ekoq jek bole kata mama..kehkehkehkehkeh......

Ini perbezaan jantan dan betina...budak kedai tu cakap.. Yg corak penuh tu jantan..yg corak sikit tu betina..kalau dia salah..aku pun salah la kan...aku bukan tau sangat pasal binatang ni...ok amik la jantan & betina.....



Apabila sampai rumah...........






Walah!! Kalau la kura2 ni pandai bercakap..mesti dia kata tolong la jgn usik2 aku/sakitlah...bla bla bla bla...mesti punya lah....lepas tu pulak...aku x sangka adinda bole takut..dah la terjerit pekik sampai la jam10malam....aku pulak jd tension...........yg si addin xmo tido...sebab kura2 x tido lagik......pagi tadi belum azan subuh dia dh bangun nak p tgk kura2 dia.....

Sepanjang dia dpt kura2 ni..mama sangat lah risau addin oi!!!! Mmg betul2 dia buat main dgn kura2 tu..dia paksa kura2 tu bjalan..d letak atas lantai...dia paksa kura2 tu makan..dia tabur makanan banyak2...gagagagagagga...addin...risau mama dgn jAngka hayat dia.....pagi td sebelum keluar umah dia amik kura2 tu pg basuh kt sinki.katanya nak mandikan....ahaha ahah ahahah....


22 April, 2014

Banjir....

Assalamualaikum...

Semalam aku rasa pecah rekod..nak balik umh amik masa dekat 2jam lebih sampai..perjalanan yang biasa dalam setengah jam sahaja....

Kesian kt adamlah...nasib baik semalam masa dia balik dr sekolah tu ada makanan aku bawak...dr cheras selatan aku nengok kete mcm dh slow..eh tertanya gak kenapa awal2 dh slow kan...x terpikir aku kt stesen komuter serdang tu bole banjir macam ni sekali...


Gambar ni ihsan dr mereka yg tepek kt FB...aku pinjam naaaa....

Giler lama semalam nak sampai umah..terketaq2 dh lutut aku walaupin bawak auto..menguap toksah cakap la dh dekat 20 kali aku rasa....nasib baik la semalam papa keje pagi...aku balik dh plan nak masak..skali papa kata x yah papa p beli lauk sket kt kedai..aku sampai umh papa xder keluar..terus masuk dapo..x menahan dh tgk kambengggg..kasi bakar lah.....hikssss...

Ni nha...makan panas2 gitew..nak makan nasi pun x selera dah.....

Ari ni dan esk xdak air ya..harap maklom illa....cpt la berakhir catuan air oi!!!

21 April, 2014

Catuan air

Assalamualaikum....

Tadi p TM...sebelah tm ada kedai jual2 tong ni...aku tgk rege bole tahan murah...rembat la 1...skg kt umh 2ari 2ari..ada air dan xder...rasa mcm kena ada 1 tong lgik lah...tu yg aku beli tadik...kata mereka sampai penghujung bulan april ni saja catuan air di buat yer...kalau betul alhamdulilah....kalau berlarutan...bertabahlah wahai hati...kekekeke...almaklomler rumah aku ramai askar..kekekeke...

Selamat Hari Lahir Yang Ke3 Adinda...

Assalanualaikum.....

Hari ini 21042011 .genaplah puteri mama 3tahun...adinda sudah terang bercakap..dan masih lagik dalam menyusun ayat apabila bercakap... Training utk tidak memakai pampers masih belum berjaya..dah pandai ckp tapi pampers pakai lagik...ishhh adinda ni.....

Kek adinda from www.zauqi.com kek dia sangat sedap hokeh...mmg rekmen lah....pada yg berminat tu silalah ke website dia..kalau kita ada design sendiri pun bole bg kt dia..kompom dia boleh buat....better beritau awal kalau nak order...adinda ni dh last minute order..jd dpt la simple gini...

Ini sessi photoshoot semalam...oh adinda malu sama photographer..maybe baru kenal kan..jd agak makan masa utk amik mood dia semalam...

Inilah family kami!! Hehehehe..kalutnya lahai..adinda tu muka masam sbb addin pgg pisau kek dia...


Happy birthday sayang...semoga adinda berada di bawah lindungan lembayung kerahmatan allah s.w.t....

15 April, 2014

Adam diserang asthma kembali...

Assalamualaikum...

Semenjak sebulan yg lalu..adam diserang asthma... Paed kata adam jenis uncontrol...tapi x la kuat...jadi sebelum ni adam diberi ubatan..sehingga la ambil antibiotik tapi x ok jugak batuk adam...

Doc advise adam pakai menda alah ini...yer tau x bp elok dgn ubat2 gini..apakan daya cara ni saja yg adam boleh lega...adam x lah sampai x boley bernafas..sampaikan kena kejar ke hospital..tidak..adam tidak sampai gitu...

Doc bagi 2 jenis ubat ini..yg biru ventolin pakai untuk 1week sahaja..yg oren flixotide yg mana adam kena amik 3bulan berturut..ianya tidak la berpanjangan..jika dh ok..doc akan suruh stop...

Adam mmg ada history asthma ni..last adam kena sewaktu umurnya 7bulan...dan kembali semula umurnya 7tahun...mungkin faktor cuaca pun jugak...tambahan sejak masuk sek darjah 1 ni..adam mcm aktif bersukan hoki..


Yg warna biru kena guna setiap 6jam selama seminggu..

Yang oren kena guna selama 3bulan berturut2... Pagi dan malAm sahaja...

Semoga adam cepat sembuh yer..bt masa ni adam kena kurangkan aktif bersukan sket...

05 April, 2014

Addina 10 bulan sudah...

Assalamualaikum....

Semalam 4/4/2014 genaplah addina mama ni 10bulan..wah!! Pantas sungguh masa berlalu...lepas ni dh kurang la bau2 baby....apa pun mama tau dina tido malam tetap nak bau mama kan..hahahaha....




Tadi adik p injek dos terakhir untuk pneumococul...alhamdulilah selesai semuanya...

Addina sekarang dh berdiri lepas2 tangan...gigi atas nampak cm dh penuh...dah terang sebut mama!!! Naik tangga dh lulus sampai ataih!! Semoga addina sihat selalu ya!!! 

~ Cameron Highlands ~ Part 2 last!!

 Assalamualaikum....
lama bena nak bt entry part 2...dh bt last pulak tu..kekekee..ok lahh..blog aku ni x sehebat blog org laen...ramai giler pengunjung..aku ni nth ada ke tidak...kekeke..apa pun suka dgn blog aku ni..sbb aku suka baca entry lepas2....



okeh..hari ke 2 kami ke butterfly farm...tpt ni dekat sangat dn tpt penginapan kami..budak2 dr semalam nak p sini..terpaksa lah singgah..ikut aku malas jakkk.. hahahaha

 Lepas beli tiket kena turun ke bawah utk masuk sana...mak ai tangga...aku tgk dh pikir nak balik kang kompom au mengah2 tahap gaban.....dh x sehebat dulu..dulu asal cuti sem aku akan naik gunung...

 Minah ni dh pandai sekarang..almaklom la teroka pg tpt2 gini umur dia dh besar sikit dh paham kan..jd seronok sangatlah dia....


 Aku masuk sini aku agak terkejut jugak..sebab rama2 dia banyak sangat2....dan jinak2.....x mcm kt kl aku rs..kt kl tuh cm sikit2 jak..ni x.kt baju tgn kita pun dia leh hinggap....2 org ni suka nak tangkap2..

 seorang tukang tangkap...seorang tukang jerit2 gediksss sebab seronok....



kat sini ada jugak binatang laen..mcm2 eh....mcm mini zoo jugak aku tgk........sekian setakat ini saja lah crita ku...tenet cm slow x best la nak upload2.....

SILA TINGGALKAN LINK ANDA DI SINI YER.... :):)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Text Select - Hello Kitty

background