klik..klik..

31 May, 2014

Bidor Station Kopitiam...

Assalamualaikum....

Tengah hari tdik lunch di luar..berdekatan dengan rumah jek...kami ke sini...Bidor Station Kopitiam...x tau la ada ke x cawangan nya..

Agak tertarik dengan decoration kedai ni..alas meja mereka pakai kain batik sahaja..yg lain of coz cerita pasal bidor....

Kami duduk di area luar..jadik dpt la snap sikit2..segan nak amik gambar kekekeke...

Di setiap atas meja akan ada nama2 tempat ini..mcm sungkai/slim river/trolak etc..sempat snap tanjung malim jek..


Sebenarnya kan..aku x nampak lagik apa  yg popularnya kedai ni..masa hubby nak p byr kt dalam ada gambar2 ni..kebanyakkannya artis2 malaysia ni...
Kedai ni pun org besar2 yg merasmikannya..rasanya ada cawangan / HQ dia..sebab di area umh aku ni kedai ni mcm tersorok sikit..maybe org2 area situ jek yg kenal kot..

Ini makanan yg en hubby order tadi..aku x tau la apa nama dia..lupa..banyak giler...

Ni aku punya..nasi goreng bidor..pedas..boley la masakan dia..dengar kata..lempeng kelapa dia sedap..tapi ada pagi jek...

Ada jual mcm2 kek...nampak menarik..harga x tengok pulak....


Ni kek2 yg dok dalam peti ais...nampak mmg best...kami x order pun tadik..makan 2makanan tu jek...air pun sedap..service cepat jugak...


Sepetang Di Tasik

Assalamualaikum...

Petang tadi dh 6.30pm...bawak kanak2 ke Tasik area umah ni jek...sampai pun lagik setengah jam nak jam7...

Adinda baru bangun tido..bila cakap nak p tasik..kemain seronok eh...


Sakan melompat2 aih...mama jarang bawak p tasik..kekeke..pasal takut x terkawal..sebab papa ada tu yg gagah bawak..hikssss...


Sampai2 p tengok ikan..adinda & addina sakan tengok ikan..abang2 terkinja2 dh nak p main kt playground...kt tasik ni ikan besar2...kt pintu masuk tasik ni..siap ada cina jual makanan ikan...


Kemain seronok abang addin eh...mula2 mcm x reti..takut2 nak duduk keke...

Adinda pun nak jugak..dok la jap....

Yang ini pun dia nak naik...nasib hero malaya mama ada...😊😊❤️❤️😛😛

Ok...jam 7 sudah wisel pak guard pun berbunyi...dia dah suh balik...tasik ni jam 7 jek dh kena kosongkan..mmg dijaga....sebelum tu mama nak bgambar sama kanak2.... Addin tu merajuk..sebab x puas main lagik..kesian...nanti kita datang lagik yet..

30 May, 2014

Manjakaki...Aeon Big Bandar Tun Hussein Onn..

Assalamualaikum...


Tengok brochure dia menarik jek kan..kekeke..ada banyak cawangan...

Senang nak tau bp Rm kan...semua dh tersenarai....

Kaunter pertanyaan/pembayaran...lalu jek sini dah bau serai yg harum sangat...

Ini kt ruang menunggu sementara menunggu turn...

Siapa2 yang nak urut kaki tu boleh la ke sini...tempat sangat selesa...

Lelaki...dengan lelaki...
Perempuan...dengan perempuan...
Bilik yg selesa dan selamat......

Ulang ke Poney

Assalamualaikum.....

Siang tadi lepas kerja sementara nak anta adam ke kumon..ke Poney la akuh sekejap...papa ada ari ni....cakap kt papa nak cari seluar boys tu..dh banyak senteng...ewah!! Kekekeke... Sampai sana..walah!! Org x ramai..bole kira ea bp orang ajer...dah tu banyak yg cantik2 lagi mereka keluarkan...

Pada pandangan aku..x la lama sangat pattern yg mereka keluarkan tu..baru2 jugak lah...x kisah la..sebab nak pakai bt basahan jek dok umh...sampai2..mmg kelebek seluar jeans..sama papa..papa cakap xder pun size adam..banyak size addin dan umur 11y keatas...kalau x beli adam punya jangan dibeli addin punya..gitu lah....mereka dh pandai sekarang..... Ok la..jalan masuk kedalam..wah cantik2....papa sudah memegang..dia ckp ni cantik..aku pun lagik lah kan...hahahaha...

Tanya kt amoi tu..kenapa lagik cantik2 bila sudah mahu abis sale??dia jawap.."mesti maaa kasi keluar semua..new arrival sudah Q banyak woo..." Oh..maybe mereka ada target la tu kan...

Style poney...amik tgk kalau kenan p checking kt kaunter...bp rm...sebab kadang xder yg ada tag price....aku tadi..cek kt kaunter harga laen..bila nak byr harga lagik jatuh..wah!! Hahahaha....

Ni gambar yg sempat di snap..laen mereka dh amik memasing punya..ada yg kakak dh ada adik xder...jadiklah bt basahan pakai kt umh kan....dress rumah2 tu susah betul la nak dpt size adinda..gasak amik jugak size 18m...

Oh ye..tadi ada jual payung..ari tu xder..kalau time hujan rege payung Rm10..kalau x hujan Rm15...aku sampai td hujan...maka dapatlah aku Rm10..kekeke..

Esok sapa2 mau p..p la pagi2..kot ramai org kan.....

28 May, 2014

Kemangkatan Sultan Perak.





Assalamualaikum....

Al fatihah..... sultan perak dikatakan meninggal pada jam 1.45pm tadi di IJN Kuala Lumpur..


Walaupun ku tidak menetap di negri Perak.... tapi ku tetap berbangga menjadi rakyat perak...

Dari dia kita datang dan kepada dia kita kembali..Allah yang maha besar & maha berkuasa.
Semoga roh Tuanku ditempatkan dikalangan orang2 yang beriman...


Cuti Sekolah..kemana kita???

Assalamualaikum.....

cuti sekolah dh start..anak2 pun dah pandai sekarang..... kelmarin si addin dh atur perancangan cuti sekolah dia..hebat sekali....aku yang seram....kekekekekeke.... addin cakap..cuti skul mama..lepas balik pulau kita pg legoland waterpark pulak yer...wah addin!!! seram mama nak...hiksssss....




Cuti dh start.... perancangan awal 2bulan telah dibuat..makanya akan ke Pulau Pangkor la kami bawak staf2 pergi bercuti sekali kan..x jauh mana pun pergi...telahpun mereka jugak x pernah ke pangkor....kesana hanya 2 malam sahaja....


 Semoga segala urusan dipermudahkan...selamat sampai ke destinasi dan selamat pulang semula...
selamat bercuti semua.........

23 May, 2014

Poney warehouse sale..

Assalamualaikum....

Hari ni 23/5/2014 bermulanya poney sale  kt Hq poney di Serdang Perdana...setiap kali poney bt sale..memang akan aku pergi..beli ke x belakang citer ea..kehkehkeh.. Last pg bulan january ari tu..mmg x best langsung la kt mata aku kan..pg dan balik saja.....

Tadi waktu lunch hour pas anta kanak2 p skul..pergila aku kesana jap..masuk jek dalam..wah..menarik ni..hehehehe..new arrival pun mereka ada letak..tapi less dalam 10% lah..laen2 tu 50%, 70%..semua kena rajin mengirai...oh penat kekekeke...aku tarik mana kenan jek..dah tu kalau adik ada kakak kena ada..abang kena sama gak....

Masa aku sampai org x ramai sangat..suam2 gitu..bole la nk selit2 kan..sapa nak p tu dinasihatkan bawak la assistant kalau ada bawak baby dan kanak2..dalam tu cm sempit sket..

Aku pergi yg kt Serdang Perdana..kt SACC Mall pun ada.sana besar maybe selesa sket la kan...kt Serdang ni parking senang..bayar Rm2 masuk ke parking tempat lapang tu ea...

Ni hasil pergi tadi..maknanya kena la ngan mata aku..kehkehkeh..ada yg adik dh ada kakak xde..jd beli utk kakak..abang2 beli shirt ajer...nak beli seluar waduh ramai sangat org kt tpt seluar ..malas mak nak nunggu..kalau free2 ari laen p la ulang nanti kan..hehehehe...

Eh bila nak pakai ni..adehhhh..dh penuh dalam lemari tu gantungan x berpakai lagik....yg penting kena sorok2 dr kakak adinda..dia main amik jek nanti suh bibik pakaikan....

Ini free gift dr poney....mama kena simpan...sebab nanti berebut2..lagik2 si mek adinda tu...tq poney...

22 May, 2014

Tq Lazada

Assalamualaikum....

Last week ada menyoping dgn lazada..xder niat pun mulanya nak menyoping...tolak scroll..cm biasa...ada iklan2 yg lalu depan mata aku kan....

Skali tetiba iklan tu lalu depan aku dgn warna yg agak menarik di mataku..kekekeke....sebab kan warna aku teruja..hahahaha....

ini xdak brand.cokia punyaaaaa..tapi buley la pakai...kekekekke

Aku beli ni nha...fabric steamer..sebab dia warna purple yg cantik.....

Kiranya servis lazada ni agak pantas kan...ni 1st time aku membeli dgn lazada...

Packaging luar mcm ni..bukak lagik ada kotak seperti gambar di atas..sangat teliti pembungkusan mereka...

Pada mulanya bt pembelian xder perasaan risau ke apa..sbb aku dh pk cantiknya purple...trus suruh en hubby tersayang bt transaction...dia pun melayan aku..tq papa... I lap u..hahaha...

Bukak2...jumpa kompenan yg pelbagai..masa sampai en hubby xdak..dia keje..dgn gigih aku bukk sendiri nak tgk..x sabar punya pasal...dlm hati ada debar2 jugak...takut indah kabar dr rupa kan..kehkehekehe...berjaya jugak aku pasang sendiri..slalu mesti nak tunggu papa.....

Ini body dia yg penting..oh sangat menarik jugak lah...........


Yeay!! Aku telah berjaya memasangkannya dan terus rasmi...mmmm boley tahan jugak la kehebatan dia..nak compare dgn yg dh ada..lebey kurang la jugak sama....

Tq lazada atas kepantasan servis anda....

02 May, 2014

Usaha lagik adam..

Assalamualaikum....

Masa bulan 3 ari tu adam ada ujian prestasi di sekolah kafa...risaunya la hai mama ni adam.....bila tanya bole buat ke adam..bole mama..bole mama...dah la pencil case asik kosong jek...adam ni mmg x bp alert sangat taw dia punya alar tulis..kadang terlampau bermurah hati sangat.....

Tadi masa amik adam balik dr kafa..adam bitau dia ada ujian besar bulan 5nanti...tu exam tengah tahun kan???dan dia memberi ini.......mama x mengharapkan keputusan yg hebat2 sangat..mama tau tahap kebolehan adam..tp kalau hebat dr yg mama harapkan..alhamdulilah lah...sekarang baru darjah 1..masih jauh lagi perjalanan adam..makin naik darjah makin susah tau..( adam angguk mcm paham jek masa ni).makanya....

Adam kena lebey lagik berusaha tangga kejayaan......tulisan kena elok2 sket..kasi cikgu mudah paham..dan org laen boley baca ea.......

01 May, 2014

Addina/selsema/bawang

Assalamualaikum.....

Addina di serang selsema pulak...aku kalau addina selsema ni mmg risau lah...sebab dia ada potensi utk asthma kan....

Semalam papa dah p bawak addina jupe pakar kanak2...cm biasa la kan bg ubat...

Ini ialah bawang...kehkehkeh... Aku dengar org kata letak bawang berdekatan dgn tpt tido dia..ok..mama dh letak tepi katil adik..atas lantai la kan...bawang ni berupaya menyedut virus2 yg ada..inshallah...asik telan ubat slalu pun x bagus kan....makanya malam ni..tido berbau bawang la kita ea..mama letak bawang putih dlm socks adik..adik p bukak pulak....

Papa..tolong jangan kata mama pulak yg bau bawang ea..kehkehkehkehe...

Sian adik selsema..dh la selsema..ayaq liur leleh2 pulak..gatal gusi kot nak tumbuh gigi lagik...baju ari ni dh bp kali tukar pun x tau...bagi adik pakai bib adik xmo...semoga cepat sembuh adik.....

SILA TINGGALKAN LINK ANDA DI SINI YER.... :):)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Text Select - Hello Kitty

background