klik..klik..

25 June, 2014

Wordless Wednesday : kami bosan kot

Assalamualaikum....

Kekekeke...bosan apanya kan..lagik2 adinda & addina..tgh ari slalu ikt mama p anta abang2 p skul......ni malam tdik addin sibuk nak makan donut..walhal dh memasing kt bilik..leh d ckp lapar nak donut...maka ke aeon la kami....tu jek yg paling dekat kan...

Semua dh berbaju tido..termasukla mama kan..tapi mama tuka la kan nk keluar...hehehe.

24 June, 2014

Happy Birthday Mr Papa..

Assalamualaikum.....

Selamat Hari Lahir buat suamiku yang tersayang....... 24/06/1978 - 24/06/2014

Ngeeee...beza daku ngn suami adalah 4tahun...alhamdulilah..kami dilahirkan dalam bulan yang sama tahun laen2 ekekeke....

makin bagai johan kita ea pa...dulu masing2 slim melim..hahaha...poi btol la ko illa!!!ya allah gembol2 muka akoo..kehkehke..

Eh lari topik plak!!
Selamat hari lahir untuk papa..
Semoga papa beroleh kesihatan yang baik2 aja...
Semoga papa di murahkan rezeki...
Semoga papa sentiasa ceria di samping isterimu yg tersayang ini dan anak2 yg slalu bikin kita geget bibir..kehkehkeh...
Semoga pApa sukses dalam bidang yang diceburi....
Semoga papa senantiasa berada di bawah lembayung kerahmatan allah s.w.t....amin....

Akhir kata...salam sayang dari kami.....

** pa gopro sebijik!!! ;);)


23 June, 2014

Adinda oh adinda...

Assalamualaikum.....

Tadi jam 11.30 bibik sms aku bitau dahi adinda berdarah...dan dia dah sapu minyak gamat...tapi katanya luka mcm terbukak... 

Aku ni yg dengar dh dupdapdupdap..dh la papa ko keje pagi minggu ni..selalu dia keje ptg..jadi waktu gitu dia mmg ada umah la kan...aku trus capai handbag..call la papanya kejap bitau....gigil la..dek terbayang cner darah yg banyak tu keluar...otw balik jalan jem sket..ya allah rs cm nk terbang je...

Sampai2 umah tgk dahi dh berlilit ngn kain napkin..darah banyak lgik walaupun dh ltk minyak gamat..trus aku bawak adinda p klinik terdekat...dalam kereta dia diam jek..takottttt jek rupenya...hiksss..aku pun lutut gigil2 gak neh....


Sampai klinik aku tanya doc nk kena jahit ke?doc kata kalau x bukk besar sgt gam jek..kalau besar kena jahit..aku rs cm nak pitam tau!! Skali dia cuci sket tgk kata x yah jahit gam jek..arghh lega aku...aku seriauuu wei!!

Sebelum dan selepas..muncong tetap ada yok...dlm bilik doc meraung2.. "Papa tolong doc bt dinda..." Aku yg bawak ko p klinik..nama papa yang ko panggil ea..hahahaha..anak papa ni....memang!!
Bila dh selesai doc ckp ok sudah..pap! Trus senyap dr tangisan..kehkehkehkeh..nasib la dind oi x kena mata!! Bila mama tanya kena kt mana..dia buley jawap "tolong diam jangan sakap ye..."..ok ok...xper petang nanti mama tanya semula yer..kasi cool dulu...

Adoi... dinda...yg nyata lutut mama ketaq2 lagik tau!! 

21 June, 2014

Westerns Cafe Bukit Cheras

Assalamualaikum....

Peminat westerns area Cheras...kedai ni terletak di Bukit Cheras..tepi jalan...kedai ni jugak tersenarai dalam Jalan-jalan cari makan...memang patut la pun tersenarai...

 Dah banyak kali aku p makan kt kedai neh..ni baru nk update kekeke..malam ni malam minggu orang toksah dok tanya la ramai ke x..ramai sungguh...tapiiii serve cepat!! Biasa aku dtg sini weekdays..org so so ajer..tapi ramai la jugak..x leh lawan la ramai waktu weekend kan...

Ini makanan hubby..mix steak...sangat sedap!! Kuah tu sangat sedap....kehekehke.. Harga Rm15+...harga dan kelazatannya sangat lah sesuai...

Ini untuk adam & addin..beef steak..sedap jugak..besar la jugak dagingnya..puas makan...kuah tu dpt kt addin mcm x cukup jek..ahaksss...
Harga Rm13+..

Ini aku yg punya salmon grill...oh..x cukup rasanya..hahaha..kena repeat kt umh pulak..bt sendiri lah...ikan dia sedap trasa fresh....aku x cicah ngn sos tu pun..cicah sama kuah black pepper heroes tu...oh sedap!! Harga dia Rm18.90...salmon dia agak besar jugak...

Hahahaha..addin dh penat duduk kottt..berdiri kejap..dia marah tau org amek gambar dia tgh makan..kehkehkekhe..budak ni kan..sejak lepas berkhatan ni, dia punya selera aku takot tgk tau..tapi xperla..biarla tgh nak mau makan ni kan...tgk tu pinggan dia nak licin dah! 

Ok pada peminat westerns tu..bole la dtg ke sini untuk try2..menu yg ada tu.kedai ni dia jual makanan westerns sahaja..masak2 goreng2 bagai tu tarak ea...air dia pun oh!! Cukup rasa...tapi area situ ada kedai2 laen..bole la order..gerai2 otak2/kerang bakar/rojak sotong/kepak ayam dan lain2 pun ada....
Bagiku kedai ni x la mahal sangat..harga dgn makanan sesuai la....jadi..sila laaaa sila....

** kalau datang time weekend ni kan parking cm susah2 sket lah..datang weekdays ok lah..

Nescafe Latte Caramel...

Assalamualaikum...

X tau la dh lama keluar ke..atau baru..bagi aku mata baru tengok tadik..jd kata baru la kan....aku mmg peminat nescafe...kalau abis rajin ingt beli....


Ye aku taw x elok minum ni sangat...hikssss...tadi beli..bAlik trus bukak untuk rasa..huuuuhhhh mak ai...mmg sedap gilakk abaq kt hang!!! Hahahaha..rasanya semua cukup okeh...bitau bibik rasalah sedap..bibik aku mcm x bp suka..x pa lahhh ang x suka..lgik baguih..hahahah..aku la dok telan...laki aku pun non layan air2 gini....

Lepaih ni..janganlah ada dok kata plak ada lemak B*** pulak.......

So..aku rekmen ni belilah..pada peminat nescafe mcm aku neh......

18 June, 2014

Genap ari ini seminggu mereka berkhatan..

Assalamualaikum....

Alhamdulilah...hari ini genap seminggu sudah adam & addin berkhatan...antara mereka berdua..nampak yg paling betul2 dh mcm sembuh ialah addin..sudah terkinja2 dan boley pulak naik basikal....ari tu masa sunat dia yg kerap menangis katanya sakit pedih....

Tengok..budak bandar mandi sungai..ala2 takut2 sikit...papa masih bercuti..dan bawak merek p mandi sungai...pelik plak aku..biasa p mandi rendam lama2 ni utk yg nak bersunat..tapi ni x..papa kata kasi kembang..kulit bersih..oooo gitu yek....okeh...mmg nampak kulit tu bersih lah....



Mama pun join sama lah...aku ni tingin nak mandi sama..air jernih dan sejuk giler..tapi si dinda dh terjerit pekik..takot2...x jadi lah turun...addin tu muka masam mencuka.sebab xmo balik lagik..nak mandi lagik...

Mandi x sampai sepoloh minit naik dh..terjerit pekik mcm apa jek..jarang p mandi sungai mcm neh la kan...org ingt aku dera anak kang...

Genap seminggu ari ni..semalam addin kata dia nak p skul ari ni..adam aku tgk mcm belum boley lagik...pastu pagi2 bangun tdik cakap xmo p skul pulak..ish..addin neh.......

Alhamdulilah..selesai satu tanggungjawab berkhatankan anak lelaki...

15 June, 2014

Happy Birthday Atuk & Happy Father's Day

Assalamualaikum.....

1st ingin ku ucapkan happy father's day kepada mereka yg bergelar abah/papa/ayah/bapak/apak/abi/daddy/walid/ayahnda dan lain2.....

Terima kasih papa kerana menjaga kami dengan sepenuh limpahan kasih sayang..papalah superhero kami...terima kasih jugak sebab cool melayan kerenah2 kami yg kadang kala bikin papa  pening jua...kehkehekehe.... 

Tidak lupa jua...selama hari lahir buat abahku/atuk yg kami sayangi yg ke56...semoga abah sentiasa berada di bawah lembayung kerahmatan allah s.w.t disamping anak/menantu dan cucu2 yg tersayang......terima kasih segalanya atas pengorbanan dan jasa2 abah yg x terbalas!! sayang abah!!! 




13 June, 2014

Oh Addina...

Assalamualaikum...

Ari ni ari ke3 aku cuti..pg opis kejap2 jek pun...sejak abang2 dia berkhatan oh..dia bikin aku seram2 aja...dia dah berjalan dan boley berlari sudah.....
Jadi aktiviti panjat memanjat mmg la semakin hebat..bebudak ni xmo naik atas..nak dok bawah jek..jadiknya aku rasa kena jaga si addina ni je yg lebey...

Dia nk sangat pergi kt abang2nya nak tgk apa ada dalam kain tu..hahahaha...siap gaya nak selak ..yg abang dah terjerit2.....

Mama sangat seram okeh...asal boley jek addina ni lah....

Ari ni ari ke3 abang bersunat..dh bole bangun/mandi & duduk..harapan mama cepat semboh......

12 June, 2014

Lesen Memandu ...

Assalamualaikum...

Yeay!! Dh ada lesen baru... Lesen tamat last week...semalam baru aku pasan...ishishish....aku ni seriau kalau drive lesen xdak/mati....mana2 aku pergi asik jupe roblock polis jek...cermin kete buley tahan jugak la kan...hiksssss...

Selesai jugak tadi di JPJ UTC Kuala Lumpur....gambar aku tu gambar ic..malas aih nak tukaq gbr baru..sapa2 nak p bt kalau nak tuka gambar..boley la bawak gambar sesiap..pastu pastikan mykad chip dia buley baca..kalau x buley baca..kena bt trus gak kt situ...

Tadi sementara tunggu lesen ni siap..aku p JPN jap..kengkonon nak bt ic baru..amik nombor la sesiap...siap jek lesen p makan jap..balik makan nombor pun masih jauh lagik..malas nya aku nak nunggu...last2 balik lah..hiksss..ahad p lah..

11 June, 2014

Adam & Addin Berkhatan...

Assalamualaikum....

Pagi tadi adam & addin telah dikhatankan...sebelum2 ni papa & mama ada sebut2...pasal khatan ni...tapi merek berkeras xnK..xnK....nth cner lepas balik dr pulau pangkor kelmarin lps..mereka mintak nak sunat katanya...

Banyak kali tau aku dok tanya btul ke x..btul ke x...mereka angguk2 iya ajer....ok la..bt temujanji dan booking...pagi tadi jam 8pagi bermula la......

Mama yg semalaman perasaan asik risau & bercelaru..nth kenapa x tau....ni pagi tadi..nampak dia cm cool jek..adam pun sama...mungkin sebab mereka yg mahu..jd perasaan bersedia sudah ada kan..

Dah sampai hospital..tengah menunggu turn..adam yg bt dulu...dia ni sibuk2 nak p kt adam..aku risau kot2 dia terdengar teriakan adam ke mana tahu kan...ni pun masa dia tgh main ipad ni dia cakap..dia xnk la..jom balik..argh sudah....lepas jek dia ckp tu trus turn dia.....huh legaaa...

Adam dh di bilik menunggu...tanya adam x sakit ke?dia kata sakit sikit2...oh ok..tetiba aku terdengar suara addin melalak..argh sudah!!! Aku dh risau..ketaq lutut sudah.....

Dah sampai umah..ubat bius abis kot...menangis jugak la..dia pedih2 tu rasa kan..kesian aku tengok...sambil nangis tu dia asik la ngomel2.. "Kenapa mesti kena sunat mama?" Nanti addin xnk sunat lagik...hikssss

Menurut doc yg bt tu..adam & addin punya buta sket..jd cm mmg ada sakit l sket2...dan mereka ni bt pakai pisau letrik..berbeza yer dgn kaedah clamp??

Dah puas nangis +minum susu sebotol +makan ubat dia trus tido...dh bole tido ti maknanya dh xder rs sakit la tuh...

Xperla..apa pun alhamdulilah dh selesai..tinggal nak baik ajer...lepas ni xder sunat2 dh lagik ye adam addin...

Mama doakan semoga anak2 mama cepat sembuh....mereka request nak ke Legoland Waterpark...jauh la addin mana sempat skg..bulan lain la ea....kalau gitu mAma belikan lego superheroes..yolah!! 

10 June, 2014

Happy Birthday Mama & Addina

Assalamualaikum....

Cte dh basi kot ea..eh x basi lah..baru last week jak..hikssss....x buat pun majlis besar2...kami2 ajer..hehehehe..beli kek bagi dina sama mama potong..hehehehe...

Kek secret recipe jek pung....... Addina 4/6 mama 5/6...ye sebelah2...heheheh...masa ni mama balik waktu lunch hour....papa keje ptg masa ni..dh papa p belikan kek sesiap.....so masa waktu rehat mama..kita potong kek.. hehehe

Adik bibik pakaikan baju ni sesiap..hehehehe..suka adik eh...mama cakap jangan jalan adik..berdiri jek..tu yg dia jd cm gini berdiri..kekekee


Kalut ya amat..bila 4 kanak2 hadap kek..sblm potong kek tu..addina dh cekup kek tu dgn tangan dia..arghhhh...kekekeke...

Dia ni jek yg lebey..dia ckp tu nama dia bukan nama dina...apa2 ajer lah adinda aih....iyakan ajer ea..kang moncong....

Selamat hari lahir Addina Mea Mikayla yg pertama...doa mama dan semua semoga adik menjadi anak yg solehah...beroleh kesihatan yg baik2.....semoga adik berjaya di dalam hidup kelak nanti....

Mama,papa,abang adam & addin serta kakak adinda sayang addina....muahhhhh... 😊😊

Cafe - Dip & Dip

Assalamualaikum...

Kat sini semua berasaskan choclate...masa ni kami dok luar..dalam dh full...masa ni..dating ber2 jek..hikssss...

Air ni aku yg punya..apa nama x ingt lah....sangat sedap tau.....belakang tu ice lemon tea...sedap jugak!!

Hubby nya pilihan..x ingt nama gak..kami main order je..hahaha..sedap jugak neh..coklat melimpah ruah...

Aku pilih yg neh..x besar sangat..bole la nak telan..aku ni jenis cepat muak...kalau bab coklat2 neh.....

Sapa2 yg mau merasa segala jenis bentuk waffle ke..pancake ke..bersalut coklat2 ni..silalah ke Dip & Dip ini..kalau perut x brapa nak penuh sedap lah makan..kalAu perut ko rs2 kenyang lagik..sila la lupakan hasrat nak makan sini...nanti muak..bila dh muak jd x abis..aku kalau x abis rugi..rugi tau..hahahaha....

Ok..total semua makanan ini hari itu dalam Rm64.80...ini aku ber2 dgn hubby..kami kalau ber2 mmg suka dok sini..kekeke..sebab anak2 kureng makan coklat2 ni...kalau dgn kanak2..p bawak tpt yg btol2 leh kenyang..kalau bwk mereka sini..xdernya nak makan..bergurau lebey..mak pak jek yg balun..hahaha...

07 June, 2014

Kota Belanda..

Assalamualaikum....

Aktivit ari ini ialah merayap2 pusing 1pulau..pagi budak2 ni dh melayan pool...lepas tu jam 11pagi naik..memasing dah nak pengsan....

Makanya...lepas itu kami ber3 bersama adinda naik la motor pusing2 pulau..isi mintak kasi full dulu ya..kang tgh jalan xder minyak nayaaaa....huh!! Sakit pungkoq aku tau naik moto neh...jalan bukit bukau..laki aku bawak laju boley tahan..aku kt belakang terjerit pekik...kehkehkehe...

Pusing2...kami singgah di sini...upenya terletak dalam kampung yer...Kota Belanda..selama ni baca sejarah buku jek..skg p tpt betul2 yah!! Adinda asik suh amik gambar jek..ok layan....

Mari baca sejarah.....





Mama..amik gambar kakak kt sini..okeh...adinda ini meriam....ooo mariam..bukan mariam..meriam....4x aku ajar dia sebut tau...last2 ok..dia dh kenal meriam..




Mama..panas sangat lah...aku kata dh x payah bergambar dia nak jugak..ok kita teruskan....

Ini lah 1 1nya kedai craft yang cantik kt situ..aku x pergi pun sbb seberang sana...

Ok..selesai utk hari ini belajaq sejarah...petang p mandi laut yah..

Island Hopping/Snorkelling Coral Island

Assalamualaikum.....

Sampai Pangkor tengah ari...petang tu jugak kami p jalan2 pusing pulau dan mandi manda di Coral Island....

Dalam van nak p Teluk Nipah..dia ni dh siap awal2 lagik...

Macambiasa suh amik la kan gambar dia...

Sebelum nak berangkat briefing dulu...kami pergi 2 bot...



Mama dan kanak2...bergambar sebelum bot sampai....

Yg ini sewa Rm5...kalau hilang ganti Rm50 ea...

Perasan x batu hitam tu?? Macam ikan kan...depan batu tu mcm mulutnya...

Kt sini tempat kalau nak snorkeling pun boley..tapi menurut pemandu bot tu banyak batu2 di bawah tkt sakit kaki kan...masa kami sampai sini..orang ramai sangat..ramai yg bg ikan makan..air pun nampak cm keruh sket..jd kami x turun lah...dr bot pun leh nampak ikan2 nya....

Pemandu bot bagi roti..berpusu2 ikan tu datang..geram tgk aih...



Bermandi manda di coral island..kalau nak balik call pemandu bot tu...nanti datang lah dia..kt sini air lagik jernih ikan kecik2 nampak mcm tu jek....kalau menyelam nak tgk ikan pun boley cantik2 ikannya...


SILA TINGGALKAN LINK ANDA DI SINI YER.... :):)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Text Select - Hello Kitty

background