klik..klik..

31 July, 2014

Tq GoPro

Assalamualaikum....

Tq gopro memudahkan aku...yg gemar amik2 gambar neh..hikssss...raya2 ni ramai jumpa sedara mara...sian plak kang ada yg x masuk dalam gambar khennnn....kekekeke...

Raya pertama kami di umah mertuaku..di kl...amik gambar control guna gopro..hikssss....

Petang hari raya pertama..dah sampai ke ipoh kami... 😊😊😊..

Di hari raya ke2..mahu bertolak ke alor setar pulak....mekaseh gopro...😊😊😊👍

Dalam kete pun bole bergopro..kekeke..bosan wei...

Yeay!! Dah sampai alor setar..anak daresss mcm biasa ea.....

Ini gambar tadi siang...masa nak p umh pakcik......hikssss sesambil kita ber wefie dulu...kekeke...

Ada banyak lagik gambo..nanti continue eksss....

23 July, 2014

Addina warded kali ke 3...

Assalamualaikum....

Ini ialah kali ke3 addina kena bermalam di ward...1st masa umur 3m, 2nd 9m..dan kelmarin 1y1m...mengikut history mamanya..mmg ada asthma..x sangka addina yg kuat segini...apa pun mama usaha yg terbaik untuk addina sembuh ya....

Isnin ari tu sampai2 jek kt bilik doc..trus doc cakap..ok tahan..dah aku jangka kan dr awal lagik..tekaan mama tepat..

Xper la dina..mama nak dina sihat betul2...masuk ward kena amik neb every 2hours...lepas tu ok..doc up kan 4hours..dan hari ini 6hours..neb yg terakhir jam 530pm karang..pastu bole balik...

Dah masuk bilik...sampai terseliuh pinggang mama dina..kekekeke..addina xmo dia..biasalah tpt baru mcm nk terpka semua..bilik besar..sedap dia berlari...yg mama marah..dia memanjat..lps tu terjerit pekik x reti nak turun balik...

Bila dia tido..ada sedikit lega la pada mama..mcm org berpantang jaga dia d ward..kalau dia tido mama pun kena tido sama...dia xmo ngn papa ..nak mama jek...alhamdulilah addina x merengek2...

Pabila bangun tido lihatlah rambut saya! Hahahaha....

Hari ke2..subuh2 lagik dia dh bangun celik mata trang2..nak turun dari katil...uwaaaa addina..mama mengantuk..kekekeke..sbb tgh malam pun addina kena neb jugak...

Ari ni dah bole balik...semoga addina cepat sembuh......tqvm pada nurse2 yg banyak membantu sepanjang kami di ward..

18 July, 2014

MH17

Assalamualaikum....


Sungguh besar dugaan negara malaysia tahun ini....semoga segala urusan dipermudahkan.......

Salam takziah buat keluarga2 mangsa...al fatihah.....


11 July, 2014

Menang Poney Membership....

Assalamualaikum....

Ari tu x ingt bila nth...aku ada join poney nya giveway ni..tup2 semalam dapat email dari poney..dia kata aku menang la dapat jd membership poney....nak dapatkan kad member poney ni kena beli dalamRM250 keatas di poney..baru leh jd member..

Sayangnya lahai...aku dh memang ada member card poney neh....apa kata poney bg tukar ke voucher ea?kekekekeke....tapi x bole..dia cakap kalau dh ada bole berikan pada kawan2 atau sedara mara....mmmmm...

Apa pun tq ea poney..memilih aku sebagai pemenang......ada voucher travel..pun masih belum digunakan lagik....

09 July, 2014

Misi mencari Baju.....

Assalamualaikum....

Semalam lepas keje..merayap p PKNS shah alam...misi aku mencari baju adinda & addina..abang2 x yah..sebab mereka tempah sama papa...1st nak ucap mekaseh bebanyak la kt hubby.sebab dia semalam cuti..dan sanggup teman aku p s alam tu..kekeke.. (Ala mcm la sblm2 ni x bt gitu kan) hehehe...kami jalan dr hujung sini sampai hujung sana..siap masuk SACC Mall lagik..kengkonon leh dpt la baju mama jugak khennnn..hikssss..

Jalan punya jalan...aku ni mencari baju yg sama..masing2 frame laen2..addina agak kecik sket..adinda pun slim dan x bp tunggi..skali ternampak 1mcm jubah la jugak..jenis kain mcm lycra telekung yg berat tu..pegang2..wah sedapnya kain dia sejuk..aku nak jugak.hahahaha

Beli x bawak tuan2nya..jadi kami laki bini main agak2 size utk mereka..hahaha..addina of coz kena amik size paling kecik..tu pun besar bila try..adinda aku teragak2 nK amik size 2y/3y..tgk beza inchi x bNyak..makanya amik la size 3y..balik2..aku belum bukak pelastik lg dh leh agak labuh sangat ni..
Secara real cantik weh jubah ni...ada macam2 kaler tau...tapi aku kena amik kaler neh....ok dinda..nanti mama p anta tailor utk klimkan sket...

Balik2 tu pasrah kengkonon baju aku xdapat..hahaha..last2 en hubby cakap tgk kt butik yg biasa aku beli tu...ok pg situ la..

Ni weh butik Lydia..baju kt sini cantik2 tau....tgkt 3aku rasa lah..kt dalam the mines..sama level dgn pizza hut x silap aku lah.....aku masuk sini berejam2 pun xpe..kekekeke..tu la kengkonon nk tukar seler beli tpt laen..last2 x leh gak..mesti ke sini...p la try masuk nanti wei..selera laen2 kan...hiksssss....

04 July, 2014

Soyfresh Hershey's...

Assalamualaikum....

Tadi masuk 7e..acaner nth aku leh tertarik dgn 2air neh...bulan puasa kan..nafsu tu membuak2..hahah.macam kanak2 dah..tu nak ini nak..amik kauu sekali 2 aku amik...

Air ni aku minum lepas berbuka..time berbuka aku mmg x minum air yg berunsurkan susu...nanti aku mual...kekeke..lorat la ko illa....makanya lepas berbuka td dalam 1jam lps tu aku cuba bukak yg mocha..yg coklat adam minum..oh sungguh nikmat wei...paling2 mocha mmg sedap..coklat pun sedap...

Bagi aku paling sedap mocha...dan paling best waktu nak minum adalah tengah2 sejuk air neh..mmg terasa..

Ok lepas ni bole repeat kembali..
Setakat ni dalam 7e aku jumpa..di aeon jj belum ada aku tgk..

02 July, 2014

GoPro Hero 3++



Assalamualaikum....
aku tengah dok meratib nak menda alah neh wei......
bermimpi2 wei..hahahaha....hari2 aku godek dok study konon pasal menda alah neh..kekekekeke..harap2 en teman nak la layan..hahahaa....






Salam Ramadhan

Assalamualaikum....

Salam ramadhan untuk semua pembaca blog ku yg x seberapa neh....hikssss.......
Harap2 x terlambat la eh....

Setiap kali bulan puasa mmg aku agak mencabar bila menghadap adam & addin tu..kekeke..lagik2 mencabar di saat jam2 yg terakhir tu...addin mmg akan start tanya pelbagai soalan...mcm2 la..malam ni trawikh yg kebp?bp rakaat..nak duduk depan ke belakang..gagagagag...

Adam ada2 masa jek angin dia..kalau ok..ok lah...kalau x ok pun so so gitu lah..biasala budak2 punya puasa kan..kalau berbuka pun bukan nak makan sangat..mereka nak minum ajer...


Semalam wei..baru nak p tempah baju melayu adam addin ngn papanya..nasib la uncle tu mahu amik lagik...masa kami sampai semalam ada la 2,3org dtg nak amik baju yg dh siap..kami ni baru nak p anta..hiksss..adinda cm biasa menyibuk sokmo....kekeke....


SILA TINGGALKAN LINK ANDA DI SINI YER.... :):)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Text Select - Hello Kitty

background