klik..klik..

31 August, 2014

Selesai Sudah.....

Assalamualaikum....

Selesai sudah majlis di pihak lelaki...alhamdulilah.......segalanya berjalan dengan baik...disamping cuaca pun baik2 aja...jom kita layan gambar ea..

Pelamin...yg menjadi pilihan pengantin lelaki....
Suasana di dalam dewan....
Turut diiringi dengan muzik gamelan....
Ini lah ahkak perantin..sama abang iparnya..kehkehekehe...

"Mama...lama lagik ke nak naik atas pelamin tu"???dia x sabar hokeh nk ke atas pelamin tuh....

Pengantin dah sampai...alhamdulilah mood adam & adinda ada baik..adam tu demam malam tu...banyak kali tanya adam ok ke x..alhamdulilah dia nampak ok...


Terima kasih ah..kat acik aqilah..yg sudi melayan kerenah adinda mea marissa neh....

Pengantin dh bararak masuk ke dalam dewan...jAuh wei mereka jalan..kesian...hahahaa...

Adam sama adinda ajer yg mahu naik ke atas tu..addin non mahu..awal2 sudah sound yer....

Abah dan mak menepung tawar....

Mak pak kedua pengantin.....

Keluarga pengantin lelaki..kami 3beradik semua dah kahwin...semoga till jannah!! Cucu atuk ada 4...2gurl ajer sempat naik ke atas..boboyssss ntah mana2 pgnya...

Ini family di sebelah pihak perempuan...mereka 5beradik...seorang lagik lelaki tiada..masih di jepun...comey jek 3beradik depan tu...

Rombongan dari pihak perempuan...dari johor....


Pengantin potong kek.....malu2 tuh...hahaha...

Sweet jek gambar neh kan....

Hamboiii perantin...takut aku tgk aih lompat2..kekekeke..dinda ckp mcm nak nyayi lagu frozen..kehkehkehkehe...

Anak mama yg cute lagik comey neh...alhamdulilah..mood dia ok...dia tido agak lama..tetiba dj putarkan lagu ya hana naaaa..dia boley bangun daaaaaa....

Ok...setakat ini aje la gambo yer..aku maleh nk upload lagik..kekekeke...terima kasih kepada mereka2 yg sudi memeriahkan majlis serta bertungkus lumus didalam persiapan untuk majlis.......maaf seandainya ada yg terkurang ke..apa ke khen.......


Selamat pengantin baru pak ngah dan mia syamilah...semoga tabah didalam menjalani liku2 berumah tangga.....amin......














28 August, 2014

Persiapan Perkahwinan Pak Ngah ~ Part 2~

Assalamualaikum....

Lagi sehari sahaja majlis di sebelah pihak lelaki akan berlangsung..alhamdulilah setakat ini persiapan berjalan dgn lancar...lelaki kan..x banyak kesah hiksss....

Ini draft untuk pelamin nanti...sudah siap..pak ngah pun dh pg settlekan semua semalam.....tema ni perantin yg pilih... Ala2 arab contemporary...aku xdak la nak pakai arab2..hahahah....

Warna mungkin begini....ok..harap2 segala urusan dipermudahkan...amin......


Pak ngah memilih pelamin dari Rins Suzana ...



25 August, 2014

Burgerbyte ~ Tasik Permaisuri ~

Assalamualaikum.....

Malam ni tekak nak makan ala2 western...kekeke..balik dr midvalley tadi..en teman ajak p burgerbyte...ok ah jalan pun x jem sangat, cuaca pun nampak ada baik sket...angin sepoi2 bahasa jak.......

Bawak 2 org kanak2 yg macam 4org kanak2..aku cakap A mereka cakap BCDEF.....grrrrrrrr.......

Menunya banyak la jugak...tapi kt sini yg top2 menu jek dia iklan...

Kena bayo dulu d kaunter ea...jauhnya nak p kaunter...aku malas..en teman jek ah pg...

Ini yg aku order...naked burger namanya...kekekeke...ini salah 1 top menunya..oh mmg sedap!! Tekak aku leh pg ah dgn menu ni...ayam dia sangat sedap..apatah lagik kuah dia.....ini ayam dan daging...next aku nak try lamb dia pulak...


Ini en teman punya..aku x rasa pun..sebab dh makan yg tu kenyang pulak kan..en teman cakap sedap la jugak...budak 2 org tu xnak makan..nak terkinja jek kt situ...

Ini environment yg dpt aku snap sket..xmo snap banyak2 kang org pasan cakap aku jakun kan...kekeke..tempat selesa..parking bole tahan senang la jugak...kalau weekend aku x pasti..ssh kot parking...kedai ni di kelilingi bangunan kedai2 laen..tempat sangat bersih...

Air order 3 jek..tu pun hazabedah nak ngahbihkan....air dia x manis sangat..bole la nak telan..ada rasa la sedap jugak...

Ini total bil utk 2menu dan 3jenis air..air tu x mahal mana kan..biasa jek kan rege dia...makanan ok kot..std ah rege ala2 western kan.....

Burgerbyte ni dah banyak cawangan kan..jadi utk mencuba..pergilah cawangan yg berdekatan...hiksssss....

22 August, 2014

mereka telah selamat tiba...

Assalamualaikum....

Al fatihah.......
Buat penumpang dan anak kapal MH17 telah selamat tiba di bumi Malaysia.....semoga tenang di sana..

Salam takziah buat ahli keluarga dan waris penumpang serta anak kapal MH17....


21 August, 2014

Salam takziah...

Assalamualaikum....

Salam takziah buat keluarga2 mangsa...semoga mereka tabah dalam menghadapi dugaan ini....
Semoga segala urusan pada esk hari berjalan dengan lancar tanpa sebarang masalah....



Al fatihah & salam takziah....

Persiapan Perkahwinan Pak Ngah ~part 1 ~

Assalamualaikum....

Lagi beberapa hari saja lagi majlis di sebelah pihak lelaki akan berlangsung....syok wei org nak kawin neh...persiapan macam2 dibuat....ini ialah kali terakhir majlis kahwin diadakan di sebelah pihak ku...lepas ni xder lagik dah...kami 3 beradik jek..kira semua dah kahwin lahhh....

Sticker untuk tampal2..simple jek...belah lelaki x yah nak over sangat kan..kekekeke...

Ini ialah hadiah untuk tetamu yang datang...bagi gitu jek..xdak makanan/jajan apa2 pun.....senang...x koser aku nak kesahkan makanan..kang berkulat lah apa lahh kannnnn...

Ini pun utk tetamu.....belum siap sepenuhnya ni...



Ini untuk tetamu di sebelah pihak perempuan..isinya belom masuk penuh lagik..mana yg ada jek ah.......


Saya ialah penyibok utama.....

Ok kita cont...nanti pulak....

19 August, 2014

Tq Nuffnang!!

Assalamualaikum....

Alhamdulilah..ada rezeki sket dr nuffnang...tp biarkan jek la dulu...walau pun update blog pasang surut..tapi nuffnang ttp bermurah hati...mekaseh nuffnang....

Jemput rakan taulan klik..klik..klik...kekekeke..... Tambahkan wang tabungan..

Terima kasih juga pada pengunjung blog ku yg x seberapa neh...

Legoland Malaysia ~ theme park ~

Assalamualaikum.....

Lepas p masuk waterpark...selepas lunch hour kami ke theme park nya pulak...cuaca sangat baik....

Dia neh sangat minat dengan stars wars...bercita2 nak datang lagik tgk miniland stars wars yg akan bukk pada bulan hadapan..... Inshallah adam..belajar jek rajin2 ya..

Sampai2 terus nak p driving..kt sini utk kanak2 yg berumur 3y-5y...



Adinda tu...x pandai control stereng sama minyak...pastu mulut menceceh ajer....asik la dia sampai lambat....

Melalak...nK p main kereta kt tpt abang2 pulak..mana bole...  

Dapat jugak driving school kad......jadik lah.....


Abang2 naik kt sini..sini sebelum memulakan memandu kena dgr taklimat dahulu....mmg btul2 mereka bt cara nak belajar memandu ah...kena patuh tradfic light....

Papa n mama pun naik ni tau....kekeke...masa pergi dulu aku x dpt main apa2 pun..sebab masa tu tgh pregnantkan addina...skg..mcm2 dapat maen..kekekeke...

Topi legoland... Sangat berkualiti....


Masuk sini main tembak2 kt dlm gua tu...



Mereka ber2 ni nampaknya minat susunan bangunan dr lego2 tu...siap auh amek gambar lagik...



Minat btol dgn chef ni...semua org2 lego kt dlm ni..kalAu disentuh ada suara/lagu yg keluar...

Nak balik tunggu atuk urut kaki jap..minah 2 org tu mcm biasa ah....setia menunggu atuk....

Babai legoland..nanti kami dtg lagik....
Banyak gambar laen lagik..tp xper la ea..upload yg ada ni..video pun ada...video tu utk tontonan bt tatapan sendiri jek ah..kekekeke.......

SILA TINGGALKAN LINK ANDA DI SINI YER.... :):)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Text Select - Hello Kitty

background