klik..klik..

29 September, 2014

Jom Membeli Gadget Baby di Mama Kids Jnction.....

Assalamualaikum....

neh korang nak bitau neh....ini page kawan ku..hehehehe...jemput2 la sudi ke page & insta dia...dia ada buat sale start hari ni 29/9/2014 - 1/10/2014.. sale ni online sahaja tau....dia pun ada kedai jugak..tapi sale yg d buat ni online sahaja...sudi2la jenguk website dia..



 Aku ada gak la selalu membeli dengan dia..la ni baby dh membesar agak kureng sket...beli yg kecik2 jek.kekeke..gadget besaq2 dh abeh zaman....yang penting dia punya ory mehhh...kekekekekeke.....



Pada korang yang nak beli barang authentic especially stroller,carseat,apa2 la yg berkaitan dgn gadget baby ni..at very good price jom follow @mamakidsjunction ni.

Barang die semua best best and price memang cun sangat la tak payah bayar mahal mahal kat shopping mall.lepas tu boleh installment jugak.

Ade gak preloved items pon harge die menarik kalau korang tak caya cube click follow.

@mamakidsjunction
@mamakidsjunction
@mamakidsjunction

best semua price ade kat picture tak pening nak wassap nak tanya price kan....boleh tengok and cuci mata kalau suka zassss wassap teros ok korang.


 untuk yang mahu ke kdai dia..
Mama Kids Junction 
69, jalan PUJ 3/9 Taman Puncak Jalil 
43300 Seri Kembangan Selangor 
apa2 boleh call/whatsapp 014-3338680

website dia sila click sini : mamakidsjunction



22 September, 2014

Perkasam Daging...

Assalamualaikum......

Selalu makan ikan perkasam...tapi kali ni makan perkasam daging...xder la mengidam..tapi aku teringin sangat nak merasa cner lah rsnya...hikssss...

Tahu kt kedai maybe ada jual..tapi aku rasa lgik cpt dapat kalau online...kekekeke.....

Minggu lepas ada ku tepek status ini di pesbuk....

Alhamdulilah..ramai yg bagi feedback...oh ramai rupernya yg jual daging perkasam ni...inshallah akan ku cuba 1 persatu ya...saya peminat tegar perkasam..hiksss..

Dan tadik....telah sampai daging perkasam itu....


Oh aku tetiba rs cm x sabar nak makan kan...hahaha...aku beli 3pek tau...bagi mak 1...bagi jiran 1...nanti bole repeat lagik kalau mahu....dan balik2 tadik terus ke dapo..semangat btol..tapi x bp syok...sebab partner makan xder..dia shift ptg.. :(

Makanya...

Inilah perkasam daging aku...aku x bp suka garing2..suka ala2 gini...baru nikmat rasa perkasam dia..hahahah..oh yer..owner perkasam ni..dia bg aku cabai burung sama limau...pedas dia...mak ai...menambah2...acaner nak diet....gagagagagaga...

Perkasam daging dia sedap..daging dia lembut ajer....makan dgn nasik panas..sedap..bahaya..hahahaha...oh abis diet aku..kengkonon!!! 

Lepas ni masak makan dgn papa pulak ea...sapa2 yg berminat tu..bole la contact  nama seperti d atas..ni dia buat sendiri...

Nanti kita try laen pulak yer..kalau rekmen  untuk ini pun bOle...sedap!!! Harga rm7/100gm...

19 September, 2014

Adam Kena injek

Assalamualaikum.....

Last 2weeks adam x dtg sekolah..sebab yg dia demam tu kan...masa tu rupenya ada KK datang untuk bagi injection..x silap nama adam adalah yg pertama..jadik dh kena pulak time dia x datang, so cikgu bagi buku kesihatan tu.. Dan pergi la ke klinik kesihatan yg dinyatakan dalam surat itu.....

Jadualnya hari ni....bermula 830am... 815am kami dah sampai kt KK tu..alhamdulilah kt Kk tu parking sangat besar...sampai2...orang dh ramai...amik nombor naik tgkt 1..tunggu la giliran..upenya ramai jugak kanak2 laen yg diarahkan ke Kk itu untuk suntikan..dr sek laen2 gamaknya...

Aku budget pergi ber3..sama papanya sekali..mcmana pulak ari ni addin sama adinda bole bangun awal..mcm biasala mana bole kata tinggal kan..lagik2 adam ikt...makanya..papanya la yg bawak adam masuk ke dalam bilik tu...alhamdulilah proses menunggu x lama..dalam 1jam lebey setel semua...

Amik gambar dari hp papa...

Ini injection yg adam kena amik ari ni..aku ingtkan sebelah..rupenya 2 2 belah.....patut ahhhhhhh...

Muka toyer jek adam ni ah....alhamdulilah..lepas keluar hospital ari tu dia xder demam..selera makan pun naik semula.....adam ni takut ke..x takut ke..dia x bercakap..jenis diam......

Tahu..tahu....

Kiri kena..

Kanan pun kena....bila aku tanya sakit ke adam..dia xnk jawap pulak......

Xperla..harap2 ok adam...tiada apa yg merisaukan....balik2 adam nak makan roti canai..ok.....sampai umah sambung tido pulak........

15 September, 2014

Selamat Hari Lahir Adam Mukhridz

Assalamualaikum....

15/09/2007 - 15/09/2014
Selamat hari lahir yang ke7 buat hero mama yg pertama...Adam Mukhridz Bin Mazlan.

Harapan mama semoga adam menjadi anak yg soleh,rajin2 solat,dgr cakap mama dan papa, rajin2 belajar dan lain2 lah..serta semoga adam beroleh kesihatan yang baik2 aja.....adam baru lepas keluar hospital..kena rajin2 makan vitamin,kena makan nasi ontime....jangan selalu kacau2 adik sampai melalak..adam dh besar..dh boleh jadik contoh pada adik2....... 

Ok..akhir kata "selamat Hari Lahir" sayang mama dan papa....jangan kerap sangat hadap game ye adam cuti2 sekolah ni...jalan2..bulan ni xdak...inshallah bulan depan ea...hikssss...


10 September, 2014

Adam x sihat..

Assalamualaikum....

Agak merisaukan mama dan papa pabila adam demam on off..maksudnya..kejap dia ok..kejap dia x ok..kejap panas kejap cool....selama 2weeks...

Bawak ke panel..dia cakap bacaan blood test adam x brapa nak cantik....oh mama sudah mau pitam!! Kenapa adam ni.....

Semalam x buley jadik....cakap kt papa jom jupe pakar terus...bawak la segala result yg ada itu..senang keje doctor nanti kan..kekeke

Sampai hospital..sambil menunggu turn kita selpie dulu...kekekeke...

Doc kata adam kekurangan air dalam badan....kena masuk air...dan terus amik darah untuk full blood test.....menangis jugak la masa nak amik darah tu...sampai ward nurse kata kena amik darah lagik..sebab yg amik masa kt bawah tu doc cakap x cukup..oh mama x bole nak tgk..mama mudah tersentuh....adam dgn papa ea....

Masa ni demam on off jugak...doc cakap kena on terus antibiotik..mama merisau masa ni ttg result darah adam...sebab bNyak kemungkinan...dan sebab jugak adam hanya demam sahaja..tiada batuk/selsema...

Malam tadi..punya gambar..baru nak bermalam dia dh bg mcm2 soalan kt mama.. "Mama bp ari nak duduk sini".."mama..berapa lama nak pakai kt tangan ni"..."mama..kenapa mesti pakai".."mama kenapa x bagi jek ubat minum kt mulut terus.." Oh!! Aku rs nak hangin jugak..hahahahaha...setiap soalan dia bg mama dh jwp okeh..

Hari ini punya gambar...dia membosan agaknya..sebab mama x bagi ipad kt hospital..nak suruh dia rehat..mama balik pagi td..dia kirim bawakkan homework kumon..ok adam!! alhamdulilah nampak demam dia dh kurang....makan dh berselera sket..

Tengah adam bt kumon..doc pun datang bawak result...

Doc explain semua..alhamdulilah semuanya normal dan negetip..termasuk denggi....tulang dalam semua...tinggal result kepialu..sama result unggas..aku x ingt apa nama saintifik dia tadik..doc pulak cakap..dia x tau apa nama bahasa melayu..pendek kata result gigitan unggas yg berbisa...

Doc kata..kalau kepialu..adam kena on antibiotik selama 7ari...kalau x esk last antibiotik dan lepas abis adam bole balik...harapan mama gitu lahhh....

Demam adam adalah disebabkan jangkitan bakteria dalam darah..bukan virus..doc kata jgn salah paham bakteria sama virus yer......

Ok adam..semoga adam cepat sembohhhh....mama cuti lama dah ni..adam nasib baik sek bagi cuti sempena upsr...cuma sek kafa kena bagi surat mc......

05 September, 2014

Saya sakit GiGi

Assalamualaikum....


Alkisahnya...semalam 1hari minah ni mengadu sakit gigi.....ok pagi tadi mama dan papa bawak adinda jumpa dentist...dia sangat excited okeh...mulut mcm biasa non stop pokpekpokpek...sampai org tegur adinda banyak bercakap...tapi sakit gigi.....

Masuk klinik gigi tunggu turn...dia ada tanya kenapa org besar2 saja mama....mama ni risau cner keadaan dia hadap doc tu nanti kan...masa belum jupe mmg la seronok x takut rasa..skali doc panggil..suruh duduk atas kerusi dan baring..dia dh start mula pandang2 sana sini..gerak hatiku mmg dh rasa...

Kompom!!! Doc cuba pgg jek gigi dia..dia melalak.... "Xnak mama..xnak papa..sakit..jom balik..jom balik...." Oh adinda kalau dh mcm tu mmg x makan pujuk dah....doc kata xper..dia bagi ubat minum..dan bila perlu sahaja...kalau dia mengadu sakit lagi kena bawak dan paksa dia..huhuhuhuhuh.....         

Adinda...oh adinda....


02 September, 2014

Marrybrown BTHO

Assalamualaikum....

Aku nak kabokan...Marrybrown Bdr Tun Hussein Onn dah bukak...hehehehe....bawah restoren atas tadika addin..Genius Aulad.....

Dah pun hari2 la dok p anta amik abang addin kan...adinda tidak ketinggalan untuk mengikuti.....dan hari2 la mereka tanya bila nak siap marrybrown ni...padahal mereka x pernah pergi pun marrybrown ni...yerla sblm2 ni p mcd kan..skg mama cakap NO MCD...hikssss....

Addin bergambar berlatarbelakangkan restoren marrybrown...kita x leh pg sini selalu..sebab ni fast food ...x elok dimakan selalu.....hehehehe...

Orang ramai td..almaklomla baru bukak khen.......

1st time aku masuk marrybrown....konsepnya mcm ni.....

Ini jek kot makanan yg bole pg dgn selera papa....pendek kata papa cakap makanan org sakit ..hahahaha...

Minah ni datang sini mintak nasik....nak nasi sahaja....mmmmmm..nasi tu sedap jugak...

Dia ni makan bubur..makan nasi..makan nugget jugak...tgk la sampai pejam2 matanya..rata2 rakan fb cakap bubur dia sedap..aku cuba order..dan addin mintak nak makan...yer mmg btol bubur dia mmg sedap...

Mmmm..bole la nak makan kt marrybrown ni...kalau dh xder pilihan laen kan....harap2 restoren ni kekal bertahan di situ selamanya...sebab dh banyak restoren bukak..semua nya x lama....

Seminar Untukmu Wanita.....


Asaalamualaikum...

Anda semua dijemput.....

 Cantik Di Mata, kadang-kadang Tak Cantik Di Hati

Tak Cantik Di Mata tapi Cantik Di Hati

Mahukan kedua-duanya?

Cantik Di Mata, Cantik Di Hati

Dapatkan jawapannya daripada Ybhg. Ust Kazim Elias.

Tak datang anda rugi.

Cepat daftar!

SILA TINGGALKAN LINK ANDA DI SINI YER.... :):)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Text Select - Hello Kitty

background