klik..klik..

30 November, 2014

Poney warehouse...

Assalamualaikum....

Tadi pagi pg pos barang...lepas tu lajak ke poney warehouse...oh! Sungguh menarik...siap join happy hour... 2pasang Rm10...seluar jeans la berbaloi kalau dapat..tapi banyak size besar2...dapat la untuk abang2... Selain tu rm19/pc...2pasang rm49...3pcs rm50....

Cadang nak tgk2 jek..skali terjebak gak...sebab pernah pg sblm2 ni x bp minat balik saja...sapa2 ada baby bawah 1y tu syok ah pg...tadi yg tgh berpantang pun sakan memlih..hebat!! 😆😆😆

28 November, 2014

USS ~ PART 1 ~

Assalamualaikum....

wah illa.... berpart2 ea...pg singapore jek pung...hahahaa...ada aku kesah kan??hiksss...tiada niat lain yer...sekadar berkongsi pengalaman....sapa2 sudi baca blog x seberapa ni..mekaseh yer.....


 Ini jalan masuk nak ke parking....kami sampai sana dalam jam 10 pagi...dr umah ayu x la jauh mana USS neh....alhamdulilah masa sampai parking banyak kosong..

Beramai2 amik gambar...sementara berjalan nak masuk ke USS..

 Mama & auntie ayu mcm biasa...kami suka selpie ..kekekekekeke....ya allah bulatnyaaaa akooo...

 Ini signboard nak ke USS..3 tempat tu lagik kami x sempat masuk... Adventure cove waterpark/S.E.A Aquarium dan Trick Eye Museum....sebab dok dalam USS pun dh nak dekat 1 day kan..next time datang lagik..

Makcik diva kita mcm biasa la kan....dia jek nak bgambar..


Dah sampai perkarangan USS..tengok org beratur nak amik tiket boley tahan panjang jugak Q tuh..alhamdulilah...kami dh beli tiket sesiap...dan  x perlu beratur, just bawak yg dh d print tu..nanti mereka scan jer...oh senang!!! lagik best pada tiket tu dapat kupon makanan/shopping dan parking...lagik best..parking kami free!! bhahahhaha.... kalau x dekat RM100+ gak la..duwittt mesia kan..


Sementara tu bergambo jap kt depan USS...x sempat nak amik gambo kt candylicious....eh tu kt KLCC pun ado kan.haha..ngengada ah illa oi!! 


 Aku x bley tahan tgk gambar ni wei..kalau tgk dgn si ayu lagik la kami terbahak2...gelak x sudah....tgk la bibik tu sakan naa bergambo...siap lentuk lagik kt si ayu....kehkehkehkehe...

Papa dah masuk ke dalam ke Guest Services...untuk redeem kupon yg kami dapat tu...oh bahagia!!

Masuk jek ke dalam jumpe menatang neh... woody...oh kena beratur utk amik gbr bersamanya....ok kita beratur la ea...

 Adinda kemain lagik ea..siap pelok2....menatang tu pun cm suka kt dia...asik dok kelebek rambut si dinda....

 Dah adinda...berapa kali aku cakap..jom..jom..dia tetap salam lelama ngn menatang tuh..org rami dh belakang tu dinda aih... dinda mmg x takut...


Tengok tu masih ramai beratur lagik kt belakang nun...huhhh nasib baik la kita cepat...kekekekeke...


ok kita cont...nanti lagik..aku ada kerjaaaaa....



27 November, 2014

Gardens By The Bay, Singapore


Assalamualaikum......

Awal cuti sekolah dah pun kami p bercuti..jauh sket la..hikssss...sampai singapore tgh hari...petang tu kami keluar berjalan dah... Hehehehe....

1st tempat pergi ke gardens by the bay...intro pic...kasi tepek gambo bibik sama addina..hehehehe....

Sampai dalam jam530 ptg...oh sangat cantik tpt ini...

Dah ke atas pun kami...nak naik atas ni kena naik lif..dengan bayaran 5dollar seorang....

Dengan ayu...ayu la tour guide kami sepanjang kami berada di singapore...ayu menetap di singapore...kami jugak bermalam di rumah ayu....mekaseh ayu..... Hikssss...

Selfieeee..berlatar belakangkan bangunan kapal..apa nama ea aku x ingat....

Sangat cantik kan....

Tudia...adam n opah xmo naik...mereka ala2 gayat gitew...bhahahaa...jadi opah tolong tengokkan addina ea..addina tido tu...

Pemandangan dr atas..kt bawah tu tgh prepare untuk krismas nanti...

Selepas tu kami ke childrens garden pulak...ada tempat mandi...tapi xdak kolam...bole lari2 duduk2...

Paling excited dia la...addin...hikssss...mandi sampai nak malam....kt tpt mandi ni ada lampu malamnya..lampu2 tu ikt music....


Jam 8.20 ada pertunjukkan lampu2 yg bergerak2 mengikut music..sangat cantik!!!


to be continue......

26 November, 2014

Dah Tamat tadika...

Assalamualaikum.....



X lama lagi addin nak masuk Darjah 1...macamana la agaknya addin ye..mama risau jek rasa...harapkan abang adam la tengok2 kan addin nanti waktu di sekolah...

09 November, 2014

iphone 6 vs iphone 6+

Assalamualaikum.....

Sememangnya iphone dh serasi dengan jiwaku.....mmg susah daku nak beralih arah sekarang ini...dulu pernah cuba ke lain..tapi jiwaku x serasi...makanya mampu bertahan pakai seminggu jek.... En teman yg seakan2 memahami..x kata banyak pun..aku tau dia dh rasakan tu..hikssss....lain orang lain kan penerimaan....tapi en teman cakap..nak main clash of clans pakai note lagik best...

Ari tu pakai ip6...oh mmg terasa kenipisan dan kepanjangan dia...gambar pun cantik,laju dan smart...hikssss..x sampai sebulan pakai..tetiba beralih arah untuk ke 6+..ada orang suka besar2..ada orang suka yg kecik2 sket kan...

6+ dapat yg gold jugak...x sangka dpt gold...oh gumbira dpt goldddd...sangat cantik...bateri agak save sket dr ip6...maybe sebab dia besar..cita2 ku mmg nak hp sebesar note tu...tapi apple xder keluarkan...skg alhamdulilah apple ada keluarkan....

Besar betol...mmg puas hatilah dapat pakai ni kan...gambar pun superb!!lps tu dok senyap2 ea...hahahaha..psssttt cantik x casing ni??ahhh bole laaa sbb ip6+  nya casing x bp bNyak lagik dikedsi.....

Selamat tinggal ip6..
Selamat datang ip6+....

06 November, 2014

Goreng pisang cheese & coklat...

Assalamualaikum....


Sejak gerai ni bukak..makin ketagih plak aku nak menyinggah....si addin dr x makan goreng pisang...dia leh layan plak sekarang...hari2 ramai orang tau....

Nampak mcm biasa2 jek....1 bekas ni RM5..puas makan...bawah tu dia letak coklat..atas tu baru letak cheese...selalu time ku datang baru lepas goreng..jd dpt mmg tgh panas la kan....ari ni hujan lagik sedap la melantak dlm kete sambil tunggu addin...nyum...nyum..hikssss

04 November, 2014

Adinda oh adinda...

Assalamualaikum....

Tgh ari tadi...bikin aku mau tercabut nyawa rasanya....adinda mcm biasa tiap2 ari mmg akan ikut mama p anta abang2 ke skul....

Balik dr skul mahu turun kereta..bole pulak dia melompat2..terus tersembam kt atas jalan...mama angkt tgk darah penuh dah nitik2..ya allah..nak menangis mama dinda...terus panggil bibik mintak minyak gamat...terus mama tuang..alhamdulilah...terus berhenti darah tu...ada kelegaan sikit disitu...

Nasib papa pun ada tdik..terus siap2 lepas solat zuhur p bawak jupe doctor...huhhhhh adinda....dah 2x mama hadap kejadian gini...doc pesan monitor dia dalam masa 24..ada muntah ke x..sebab masa sampai hospital x sampai 1jam lagi berlalu...harap2 adinda ok tido malam ni...

5 nurse hadap adinda tadik...diam kaku adinda kekekeke...nurse tanya nak cantik x??nk cantik x bole nangis...adinda pun ada jawapan plak itu jam... "Nak la..nak cantik mcm princess"...hiksssssss...

Adinda lepas ni usaha kena kurangkan parut ea...hehehehe..


03 November, 2014

Adam berwajah baru...

Assalamualaikum....

2bulan lepas dh ku perhatikan mata adam berkelip2...bila tanya adam sakit mata ke?dia ckp x..tapi kenapa kelip2...terus zasss p bawak kedai spek mata..cek2..org tu ckp adam silau sangat tinggi....pung pang pung pang itu ini..dinasihatkan bawak adam ke pakar mata..ok....

Bawak pg kinik pakar mata di bangi..berjumpa dengan doc dato johari..sangat lama..dia ramai patient upenya..dekat 1jam45minit menunggu...dapat masuk..dia cek agak lama jugak..cek2 doc kata kornea mata adam nipis sejak dilahirkan..itu pasal masalah silau dia makin tinggi..xder jalan laen adam kena paki spek..disamping kena makan vitamin mata..ok..adam menurut kata doc..dia mmg takot...skrg dia dh x bp nak pgg ipad....

Ini wajah baru adam..eh mama menyibuk sama..hahaha..adam sekarang kerap membaca buku..tiap2 minggu mesti masuk kedai buku...



Ok adam...jaga spek tu baik2..maintenance spek dan harga spek boley tahan jugak....mahal kanta dr bingkai plak..hiksssss....

02 November, 2014

1TT Social TV.....

Assalamualaikum....

Jenjalan kt one utama tadik...niat nak p sale mothercare yg akhir ari ni utk pemegang kad vvip mereka...lepas selesai..jalan2 Sekali tertarik dgn 1TT social tv..terjebak sudah..ahakssss

Sekarang di rumah kami pakai astro enjoi..dan skybox letak di bilik...skybox ok..tapi sesekali jd scrambled...maksunya tgh tgk tv tetiba stop..mcm tu la....




Kotak dia x besar mana pun....nak pasang pun senang..ikt jek step dia...harga yg di tawarkan tadi rm399 untuk seumur hidup..bulanan x payah bayar dah..janji internet laju kt umah tu...warranty setahun ye....

Ni dah siap connect dgn tv..dapat 2 barang ni...harus tahu yer 1TT ni tiada channel astro dan tv3..laen channel yg biasa kita dengar ada....kiranya 1dunia channnel ada...


Senang jek nak setting sendiri...just ikt step jek....




Ada kids channel...yg ni banyak lebih kepada education...kids song pun ada tau lagu2 mcm nasyid...

Ada jugak english movie/korea/japan/indonesian etc..macam2 banyak....

Untuk tahu lebey lanjut lagi..rajin2 ler study kt sini....
http://www.1ottmalaysia.com.my


Malam ni ada AF..jadik tgk kt skybox...jap lagik baru kita bukak 1tt pulak..untuk tgk macam2 movie.... Hikssss..


SILA TINGGALKAN LINK ANDA DI SINI YER.... :):)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Text Select - Hello Kitty

background