klik..klik..

29 December, 2014

Pandora club...

Assalamualaikum....

Baru baca email la pasal neh.....
Wah!! Ada masa lagik .....
Hikssss....


Sessi persekolahan 2015.

Assalamualaikum...

Alhamdulilah...segala persiapan untuk sessi persekolahan 2015 dah siap.buku2 pun mama dah siap balut n melabel nama.baju pun dh siap jahit lencana dan potong seluar kasi pendek sket.. Hikssss...


Ini addin miqael yg punya.addin akan lalui orientasi rabu ini.mcmana la agaknya addin miqael ni.mama sungguh risau.addin ni kencing bukan bole tahan2..macamana la dia nak ke toilet nanti.harap2 addin dapat berdikari sewaktu di sekolah...time rehat juga harap2 dpt la bsama abg adam.tapi menurut adam rehat darjah 1&2 x sama.x mengapa la.cikgu pun ada kan.kalau x bila nak pandai bawak diri...

Berita pagi tadi cakap.. Sessi persekolahan 2015 di tangguh ke 12/1..nanti nak call sekolah kompomkan balik.sek adam addin terlibat x penangguhan itu.sebab ada kata sek yg start jugak 5/1.

19 December, 2014

Magnum ioi City Mall, Putrajaya

Assalamualaikum...

Tadi cari makan kt ioi city mall.....lepas makan cm biasa jalan2...oh mangum dh bukak ah....ok beratur ....

Ramai jugak org tgh beratur tadik...

Ini mama punya..hiksssss...makannya mama n papa...kt sini kalau setakat beli batang saja x bole makan kt dalam...kalau amik magnum triffle mcm ni leh dok dalam..

Asalnya nak mcm ni..tapi belom ada lagik di ioi ni...





Harga setiap 1batang ice cream 3topping 2 celup coklat dalam Rm10+...

Mcm magnum triffle tu dalam rm30
Yg atas ni dalam rm69+

Rasa?? Sedap✅ x manis sangat mcm kt kedai2 biasa tu...mmg sedap! 
Wifi laju!! Ngeeee...

Yg berminat nak coba tu pg la merasa..sedap jugak...

11 December, 2014

Home Pro, ioi City Mall.

Assalamualaikum....

Buat kali ke3...pg ioi city mall..okeh..skg ku dh bole hafal setiap kedai arah mana...kekekekeke...sangat besar tau..larat x larat jek nak jalan...

Tadi teman adik masuk Home Pro..mereka biasa la tgk2 barang rumah...pengantin baru khen.....hikssss...

Orang ramai...tapi bole la nak jalan2 kan...jom cuci mata...

Tiles ni bole DIY tampal sendiri yer..kuat ke x kuat x pastilah...harga ikut pattern..





Mereka kata cermin kt home pro ni murah...sebab ari tu beli cermin yg sama gini..mahal sket dr home pro..aku ra kaison lg murah...hahahaha...




Nampak si adinda ni menggeletis dia...





Wallpaper dalam ni cantik2 sangat..design mmg exclusif punya..

Harga dh siap..xdak nego2 ...rsnya sama jek dgn harga wallpaper kt luar tu..

Sekian saja setakat ini laporan dr Home Pro... ☺️☺️☺️✌️✌️besar jugak...x semua tpt aku jalan masuk..kekeke..


09 December, 2014

Big Bad Wolf Book, The Mines

Assalamualaikum....

Melaporkan diri ke Big bad wolf semalam sangatlah aman damai...hikssss..org ramai jugak tapi mcm x crowded sangat..bole la nak tolak stroller...

Bawak 3 org neh....
Sementara menunggu papa p toilet jap....


Macam2 gaya...mcm2 perangai semalam..sabar mama....hahahaha....yg sorang tu nasib la berikat dlm stroller....

Orang x ramai kan..sempat la amik gambar sana sini...




Abang addin bersama buku pilihannya...





Hello kitty..menggeletis adinda nampak buku hello kitty..kebanyakkannya untuk kanak2 umur 6y keatas...tapi setakat umur adinda ada la untuk mewarna...

Kids party food...x beli pun...tgk jek...sapa yg rajin deco2 makanan anak ni bole la beli...


Pg sini mmg ke tpt buku children jek...hati2 ye memilih tajuk buku anak2...sebab dalam pd tu ku perasan ada yg tajuk bible2...jesus2...diletakkan sekali bercampur...mmg menarik gambarnya...buku cerita pasal nabi2 kita pun ada..rm1....

X sempat nak snap gambar kanak2 ni punya buku..masuk kete dh selamat..sapa yg belom pg tu..berminat nak pg..pg la pada waktu2 gini..org pun sayup2...kalau rs nak beli banyak..bawak troli sendiri..hikssss...

06 December, 2014

Black Canyon

Assalamualaikum...

Hari ni kami dating...hiksss...kanak2 ikut opah n atuk p orang kawin...adinda ikut pakngah balik johor..addina tido...maka ber2 la jadiknya kami ....hehehehehe....

Mcm biasa suka jalan2 cari makan...
Kemana kita?? ioi mall la!! Pe lagik..hahaha...

BC coffee sedap ...sedap...



Fish cake tu...nama thai dia  x ingt...sedap jugak!!

Ada udang kering, cili jeruk, serbuk cili.....sapa yg x cukup pedas kan....selain makanan mcm ni....dia jugak ada western...western dia pun sedap.....

Semua sedap illa...badan pun makin bolat....gagagahahaha...



02 December, 2014

Absolute Thai....

Assalamualaikum.....

Hari ni x masak..siang2 dh suh bibik keluarkan lauk dr fridge...skali sampai umah mr papa cakap jom la makan kt ioi City Mall..... Wah!! rasa nak melompat tinggi akoo...bhahahaha...jalan2 wei ...sunggoh nikmat....

Sampai2 jek mmg level makanan..wah sunggoh banyak kedai makan...jalan2..perut aku nak makan sini nampaknya...

Absolute thai..ramai org..kena q jugak...x lama la tunggu ..kejap jek...

Sempoi...skrg bagi menu sekeping kertas jek depan belakang...


Servis sangat pantas hokeh!! Sampai2 panas gelegak..cm biasa kt absolute thai mmg kami amik tomyam..sedap tomyam dia...

Ayam pandan jarang amik..sekali amik td 6pcs..mak ai besar2 ayamnya...lenkali amik 4 jek la aku ckp kt papa..hikssss...sedap!!

Beef stir...sedap..dia ltk banyak halia..daging pun lembut jek...

Pakcik ni ngada2 betol..masa amik order dia xmo makan..bila dh sampai baru terhegeh2 nak makan...nasib la dia neh jenis makan apa kami makan..tanya jugak nak makan lain ke..dia kata xmo nak makan tomyam ni..okeh.......

Ok sekian saja menu dinner kami ari ini...

Kembali Ke Sekolah 2015

Assalamualaikum....

Kembali ke Sekolah sudah bermula..alhamdulilah...semalam dapat la mama n papa selesaikan segala keperluan sekolah untuk adam dan addin...adam akan naik std 2..addin std 1...

Semalam kami amik keputusan untuk buat pembelian di Sogo..lepas maghrib jek terus keluar...alhamdulilah jalan clear..sampai sogo pun x sesak sangat..nak memilih pun x sesak sangat..sekarang tempat pembelian dh tukar kt tingkat 5 tau..tpt kt atas tu ku rasa cm sempit sket...

Mama memilih canggih lagik...ari tu adam pakai canggih jugak..puas hati jugak la dr segi material kain senang gosok..cuma sampin hijau tu jek ku x amik canggih punya..sebab canggih dia pakai button..adam addin ni x pas2 lagik dgn pattern button ni..jadi mama amik nichi nya brand ..dia jenis pakai cangkuk...

Rasa lega dh dpt selesaikan segala keperluan termasuk kasut dan alat tulis...sekarang tinggal pembelian buku pulak...

Free gift...dia tanya nak payung ke nak voucher...payung for kids..oh belom amik mereka dh mintak..dapatnya 1..ok x jd payung mama amik voucher..sapa pun x berebut aih...hikssssss....

Minah ni wajib yer...itu pun melalak2 nak beg lagik... "Neng x pernah pun ada beg sofea" oh adinda!! Beg tersangatlah berlambak okeh..kekekekeke...nasib la ada pencil case ni penyelamat..kehkehkehkehe.....


until next enty....



SILA TINGGALKAN LINK ANDA DI SINI YER.... :):)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Text Select - Hello Kitty

background