klik..klik..

28 October, 2015

Selesai tiket untuk Bibik.

Assalamualaikum....

Dijangka 10 ari lagik bibik akan sampai ke malaysia, setelah 5bulan dia bercuti dan memberi kata putus xnak kembali ke malaysia lagik...akhirnya nak datang semula...hailaa bibik,please jangan last2 minit lagik...semoga segala urusan beliau di permudahkan....

jauhnya wei KLIA 2..harus sampai awal..bole cuci2 mata...ari tu x sempat...

24 October, 2015

Al kisah Nasi Dagang....

Assalamualaikum....

Hari sabtu,ku ada tamu yg datang dr Melaka.. 2,3 ari lepas ada la cakap kt bibik,ingt nak buat laksa..Dan bibik pun bertanya laksa ajer ke?tanya dia kenapa kurang menu ke?Dan dia menjawap.. "Xpo la bibik buak nasi dage nak?" Terkesima aku..dlm hati pandai nya bibik buat....dia bersuara lagik, "nak nasi dage ke nasi beriani?" Wah beriani! Dlm hati berkata hebat! Kahkahkahkah... Jujur aku x pandai bt nasi dagang..masakan pantai timur mmg x reti langsung...

Ok la..pilih nasi dage...makanya sms la c bibik tgh ari jumaat itu....


Petang tu terus g beli bahan yg dia nak...mungkin dia teringin nak makan pun ye kan...pg la membeli....

Masuk kedai tu xder pulak beras nasi dagang..balik umah cte kt bibik..bibik kata xper la amik jek ketupat dage tu nanti bibik adjustkan..wah adjust siap! Hahaha...

Makanya,ini la hasilnya.....hahaha 3 packet aku beli..guna 2 jek bibik kata ok dah...malam tu sama2 bibik kt dapo siapkan bahan..dia siapkan nasi dagang nya aku laksa punya..sesambil tu ku ajar cara nak buat laksa utara...

Taraaaa!!! Jam9.30 pagi siap dah upenya...

Ooop gini rupernya yek....sedap jugak bibik buat...hikssss....

Ini laksa ...mama buat ea..bibik kata d x pandai buat laksa utara...laksam dia reti lah..wah laksam d reti! Jadi ku ajar la buat laksa ni..aku nya style buat semua ku kasi blend..kecuali asam keping..kekeke..bibik kata pertama kali dengar semua di blender...bunga kantan sama daun kesum tu maksud dia...


Ini la alkisah hujung minggu kami...

19 October, 2015

Tq Mr Papa, kejutan yang menjadik.

Assalamualaikum...


Semalam kan,tiba2 hp ku mengeluarkan tanda "No service" oh rsnya tension tau x bole nak keluar,sebab kalau nak keluar bawak anak2,papa xder dia keje semalam ahad..takut jadi apa2 kan x leh nak hubungi sesiapa...

Pastu saja la tanya kt fb,kot la ada rakan2 yg menggunakan u mobile jd gini kan..sekali ada yg komen cakap ok ok jek mereka punya.Lagi la aku gelabah.hahaha..mmg x budget hp tu rosak,hp tu elok jek aku pakai..bila baca komen kawan2 dpt rs mcm simkad problem kot...dok dalam umah guna wifi jek lah..

Pastu wassup la kt papa cakap hp mcm ni mcm ni..dia mcm xder perasaan jek membalas rintihan ngadu aku neh..hahaha..dia cakap pg la tido dulu dgn anak2,mana tau bangun nanti leh kurus..cait!! Hp aku no service lg x leh tido...pastu siap cakap nanti kang jam 4ada la line balik...jam 4 tu mmg budget d dh sampai umh la kan..

Pastu sampai umh dia trus amik hp ku..connect kt laptop..mcm beria2 jek bt nampaknya..hahaha.skali d bukak sim kad buang..eh aku mcm nak marah pun ada p buang sim kad tu...konon nak ajak la d p umobile kan....skali d cakap x yahla pg...aku ni mcm nak sedih dah...hahaha..mcm nak tido dh amik bantal ttp muka...tiba2 .....

Taraaaaa......hahahahaha...



Dia bawak keluaq ni x pasti dr mana beg dia kot...wah!! Aku nengok mcm kaler Rose gold ..tgk2 mmg yer!! Hahaha..yaaa mcm nak lompat bintang jek...kekekeke..tapi depan anak2 kan malu ah...mild2 sudah...

Buat en suami,tqvm la buat surprise yg ku rasa mmg terkejut la kan..mmg rasa terkejut la..sbb dia jarang bt mcm ni..kalau nak beli apa2 pun biasa ada hint2..tapi ni xder langsung.Memang x ku sangka...siap lock sim kad ni lagik..teruja dan terharu...mmg menjadik la dia nya surprise ni...aku konon baru nak mintak kasut crocs purple cun melecun tu....terus x jd ah dpt ni kan...perut pun cm terus kenyang semalam..kahkahkahkah...

Tqvm mr papa...


Kuala Lumpur Food Truck Feast

Assalamualaikum....

Weekend lepas balik dr umah atuk & nenek dr Kepong kami singgah ke sini.Xder plan pun nak singgah,sebab x pasti ada ke x ari tu,dan kebetulan boys cakap lapar mcm nak makan jek..hahaha...jadi menghala la papa ke dataran merdeka.


Jalan pusing2 x la lama untuk cari parking.Masa traffic light sini papa cakap mcm ok jek kt sini kalau nak parking.Kami pun takut2 gak kan parking sebarangan ni..hehe..alhamdulilah ok .

Asenya ada dalam 20 truck kot.Macam2 makanan ada.Untuk peminat2 burger n pasta banyak la jugak kt sini...

Ni nha yg lapar2 mama papa..padalah kt umh nenek dh makan sebelum balik..hikss..nampak ice cream trus nak..



Adik cool kena dok dlm stroller.Kalau x,x terkawal mama..



Ada2 truck yg kita kena beratur panjang tau...




Pasta n more ni ramai jugak la yg beratuq..


Masa kami jalan nak balik tu,tetiba bunyi macam bom tau..aku terkejut giler2..upenya bunga api..bunyi kuat giler menakutkan tau....tapi bunga apinya mmg superb lah....bp juta la ampa abiskan bt bunga api tu yek..kekekeke..


Pic makanan x dan nak amik..sebab mencari tempat duduk pun payah.ramai kan.Kalau berminat nak pg dia ada setiap minggu pertama dan ketiga hari jumaat dan sabtu,sampai jam 2pagi.

12 October, 2015

Kumon ~ musim cuti sekolah ~

Assalamualaikum....

Adam balik kumon kelmarin bawak ni tunjuk kt mama.....

Macam berminat nak masukkan adinda pulak untuk time cuti sekolah ni...abang2 dah memang belajar kt sini..ingt nak anta adinda pulak..





Pada yg berminat untuk cuba dalam sebulan bole lah hubungi Kumon yg berdekatan anda.Adam dan addin duduk d kumon ni sejak umur mereka 5y.Inshallah nak cuba adinda pulak yg sebula ni....

08 October, 2015

Spotlight ~ Stocktober Sale ~

Assalamualaikum.....

Wah sale kt Spotlight dh start..start 30/9 -13/10 ini..Lambat la spotlight ni anta catalog.Semalam baru sampai.Apa lagi jom kita cuci mata...


Aku kalau p sini suka beli bath mat dia..sedap jek pijak,basuh pun senang.hikssss....cadar2 sarung bantal pun best2.....

Siapa pemegang Vip Card dia bole dapat sale lagik..sila la sila yer..hehehehe...













Kalaulah ku pandai menjahit....dah ku beli mendalah ini..



Ok siapa2 berminat sila la terjah spotlight ya..spotlight ada kt mines/ikano & ampang point....

07 October, 2015

Cuckoo

Assalamualaikum....

Jom kita try brand lain pulak....hehehehe....

Cuckoo...sebelum ni kita pakai coway..perkhidmatan dgn coway dh lama jugak...makanya kita try la yg lain pulak yek....hikssss...

Siap bole bercakap..ada 3 bahasa english,Bm n chinese..sekejap jek technician tu pasang tadik.... 

Kalau berminat nak pakai cuckoo bole contact kita yer.. 0182804408 wassup/sms yuk..

06 October, 2015

Tahniah Pak ngah & cik mia.

Assalamualaikum...

Tadi pagi kelahiran pertama yang dinanti buat pakngah dan cik mia telah berakhir.Cik mia telah selamat bersalin pagi tadi..dengan berat baby 3.35kg.

Saffiya Ammara Bt Saiful Anuar
3.35kg
Normal
KPMC, Kajang

Nama diberi, cucu ke 5 buat Atuk Razak & Opah Rofidah.Semoga baby Ammara menjadi nak yg solehah buat baba & ibu.cepat2 balik..mama x sabar nak hadap Ammara..Buat ibu & baba Ammara,selamat berpantang,selamat berjaga malam..........

Oh 2A ni tadi ke hospital...huhuhuh...bentan kot mama rasa kalau ada newborn waktu2 gini..hahahaha...ssh nya lahai mama nak pegang baby..masing2 kepoci.........tunggu baby Ammara balik lah..

SILA TINGGALKAN LINK ANDA DI SINI YER.... :):)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Text Select - Hello Kitty

background