klik..klik..

29 November, 2015

Kelip - Kelip Kg Kuantan.

Assalamualaikum..

Kelip - kelip Kg.Kuantan...
Dah lama papa nak bawak mama p sini,dr sebelum kahwin lagi.Papa kata tpt kelip2 ni tempat dia bermain menangkap udang masa time sekolah dulu.

Cerita-cerita addin mcm excited nak tau apa itu kelip2..makanya bawa la kami adam & addin ke sana..Kekekekeke..Addin memang gemar dengan binatang2 ni,lagi2 spesis kelip2 yg mcm pelik jek ni kan dgn ada lampu2 pada badan dia.

Macam biasa bergambar dulu.Tidak rancang nak ke sini,pg pun sebab sambil lalu.

Masa sampai orang x berapa ramai lagik,parking pun banyak lagi.


Ada sedikit info sepanjang jalan nak masuk ke jety kelip2 ni..Cuba click pada gambar,harap bole jelas.

Ticket Rm53 untuk 1sampan yg bole muat 4orang sahaja.Sampan jd 5 orang termasuk yg tukang bawak tu.

Ada gst yuk...kekekeke...

Sebelum naik kena sarung jacket dulu ya...

Masa sampai2 kt sini hatiku berkata2..Nhaaa macam ni ke?hatiku berkata bukan sebab naik sampan,tapi dalam gelap,hahaha..serius gelap tau..gelapppp..anak2 kalau bawah umur 4y ke yg x reti bercakap lagi tu x yah la bawak..aku yg tua ni pun seram2 gak..budak sebesar addin yg suka kan binatang ni seronok jek la..suh dekat2 lagi kt pokok ada kelip2 tu..aku ni dok la merisau yg x d undang tu je kan..hahaha..


Lega betul aku bila sampan arah nak balik..hahahah...yg si addin pg la lagik..pg la lagik...hahaha..tidak lagik lahhhh...nasib baik masa kami keluar gegurl x ikut...Apa pun ini satu pengalaman yg menarik.Kalau org tanya pasal kelip2 ni tau la jugak kan.ahahahaha...

Pic kelip2 ada amik tapi x nampak jugak la..x yah la tepek ea.Camera x canggih bawak...guna hp jek...

Legoland 11/2015

Assalamualaikum...

Ini kali ke 3 kami menjejakkan kaki ke Legoland.Bergerak pagi dalam jam6.30am sampai di Legoland tepat jam 10.05am.Alhamdulilah perjalanan lancar,cuma hujan sket masa kt melaka tu.

Sampai2 terus ke Legoland Hotel,park kete dan drop semua beg dahulu.Lepas tu baru la kami ke Theme Park & Water Park.Alhamdulilah cuaca cerah siang tu,malam baru hujan kejap.

Apa lagik..kena la kerahan dr mama untuk bergambar..tapi minah sorang tu xyah kerah,dia sendiri yg mintak untuk bergambar.kekekeke....


Papa mama & kids..hikssss..org ni dh berpindah tempat lak..dulu dia dok tepi kolam sana..skrg dh dok tempat redup sikit.kekekeke...


Dinda ni,dr dlm kete lagik dh cakap dia nak bawak car..ok masa dinda bawak tu cool jek sebab dia sengsorang..hehehe..

Abang addin pun nak drive jugak..

Adik x leh naik..kecik lagik..main lego jek sesambil tunggu abang dan kakak..

Org lego di mana2 saja berada..



Masa dulu 2x sampai x dpt naik boat ni sebab hujan,kali ni baru dapat naik..masa nak naik pun x lama,sebab orang x berapa ramai lagik.



Masuk dalam legoland ni,silala bawak air minuman banyak sket..air mineral kt dalam ni pun dh kt 6hengget...






Paling lama kami dok kt tempat Star Wars ni lah.Abang2 sibuk star wars nya.lagi pun tempat ni berekon.hehehehehe...

Kemahin kan..dia yg mintak amik gambar kt sini...

Penattttt..bagi air suam xnak,minum sikit nak susu jek.

Dr kejauhan,nampak kan minion bersusun tu,addin tergedik2 la nak p main kt situ.

Main2,dapat la jugak seketul...dah bergaduh 3beradik rebutkan  minion tu.Sampai umah sapa pun x layan minion tu..

Abis kt theme park ke water park lak kita.pic banyak dalam Fb.hehehehe...


Sebelum tu bergambar dulu kt pintu gerbang water theme park.hehehe..

Adik yg excited nak p mandi2..



Pic kt water park pun x banyak.sebab kami semua p mandi..camera gopro yg bole masuk air tu pun bateri dh sayup2.hahaha..kalau ada siapa2 yg mahu lihat pic water theme park mcm mana lagik,bole tgk kt album dalam fb legoland 8/2014 ea.

Mama tolak stroller adik,si adinda dh sampai ke atas.Bole pulak budak2 photographer tu melayan dia.Dia pun apa la lagik kan,suh la amik gambar dia la tu..Maka nya terjadi la pic dia sengsorang..gambar ini yg pakej paling murah, 4pcs = Rm120.

Ok..dah abis 2 tempat kita pg..jom la balik hotel pulak...

Next....legoland hotel...

23 November, 2015

Cibiuk Kajang.

Assalamualaikum...

Balik dr bawak Adam jumpa pakar mata,kami lunch di sini.Asik lalu x singgah2...hari ni baru dapat menyinggah..


Sampai sini dah jam 3ptg,masa kami sampai orang x berapa nak ada...yerla dh lepas waktu lunch hour kan..setengah jam kami duduk ramai orang masuk pulak...



Ni menu2 ya g ada,x semua menu aku snap ni...kami pilih yg untuk makan 4 orang tu..

Ini yang ada termasuk sambal2 dia...kesian petai tu xdak sapa makan..dah la besar2 mata petai tu...kami laki bini memang x makan petai...hiksssss...

Ini sambal yg diberi datang sekali set dgn menu yg kami order..

Air mama...

Dia ni x sabar2 nak makan...asik tanya jam np nak makan...hahaha..


Sedap ke addin??kekeke dia mampu angguk2 jek...haha..sedap la tu..pesen budak2 ni kalau makan x sedap mereka x beria makan..main jerk....ni elok jek dok diam makan....


Ni sambal2 yg mereka letak d 1 sudut...mmg kaw lah.....

Sayur peria kan..mmg kot ea makan sambal tu dgn sayur2 ni..



Suasana dalam kedai sangat selesa.....

Nak duduk luar pun boleh..kt luar banyak angin.

Oh kedai ni pernah masuk jalan2 cari makan...kedai ni kt tepi highway jek..kat Kajang Prima...




SILA TINGGALKAN LINK ANDA DI SINI YER.... :):)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Text Select - Hello Kitty

background