klik..klik..

31 December, 2015

Telaga Terrace,Langkawi.

Assalamualaikum...

Sampai Langkawi,amik kereta sewa terus kami menuju ke Hotel.

Sampai2 terus daftar untuk check in,adik tido lepak2 jap kt bilik sampai adik bangun pastu trus keluar cari makan pulak..hotel ni terletak di sepanjang Pantai Cenang.

Sekeping sini yuk...

Dia ni nampak bunga tu abeh lah..hadap sampai sudah...

2malam kami di Langkawi sebenarnya,malam pertama di sini,malam ke2 kami di Pekan Kuah pula.


Luar bilik,nak lepak2 sini bole la malam2 ke pagi2 ke..

Ini bilik yg kami dapat..

Bilik ni ada connecting room yer.

Cantik hotel ni..paling syok x yah turun naik lift.hahaha..kat sini rata2 ramai mat salleh.




Ini bilik airnya..jenis open gitu atasnya,kalau hujan xder la air hujan masuk,cuma separuh bumbung tu mereka pakai jenis transparent punya.hehehehe..mandi x sexy sangat xder hal la kan...tapi satu bab jek yg x berapa ku puas hati,lantai dia agak licin la..yg dalam toilet punya,dah pun ku komplain tulis dalam mereka punya cadangan.hikssss..memang bahaya la kt kids ni...

Telaga Terrace ni,dia ada Restoren tau kt area pantai cenang sana.Bukan belah laut,tapi seberang jalan..bawak kad bilik kita dan kt sana nanti kita bole dapat 10% diskaun.

Lepas makan balik semula ke bilik,mcm dah nak petang pun.lagipun masa sampai Langkawi hujan..makanya balik bilik bawak kanak2 layan pool la nampaknya.

Sampai2 mereka dh nampak pool,memang x sabar2 la kan.Papa nak tido kejap katanya pun x dapat,hahaha.papa mmg penat la drive kan,xperla penat seketika bawak anak2 berjalan..

Jom kita tgk pulak pemandangan di pool Telaga ini...






Xder siapa pun kt pool ni..selain kami dan 1 family dr putrajaya katanya.selainnya mat salleh yg berjemur sexy belaka kt tepi2 tu hahaha...


Mama pun turut serta ahahaha..panas mmg terik la petang tu..

Dh redup sket syok la mandi..malam mmg kompom pingsan sampai pagi ni..hahaha...

Siapa berminat hotel ala2 gini bole la try menginap,yg best sebelah hotel ni ada klinik,depan hotel ni ada pasaraya macam2 jual.Nak ke kedai lintas jalan ajer.Nak ke laut kena naik kete/motor/basikal.Tapi,mat salleh yg dok selang bilik dengan kami dia jalan kaki jek dgn anak dia p jalan ke Pantai Cenang nun.

Breakfast kt hotel ni simple sangat2 lebey kepada western,anakku si adam tu suka la makanan2 gini..tapi mama,nth mcmana pagi tu nak makan nasi lemak,tqvm kt papa p keluar ke sana nun belikan nasi lemak yg biasa kami makan kalau p Langkawi.Papa kata nasib baik ada jual,tapi harga dh naik jadi rm1.50,dulu2 rm1 jek.  

Lepas tu bergerak la kami ke cable car.Kami x pergi island hopping sebab leh katakan kerap ke island hopping tiap kali ke Langkawi.Next time nak ke Pulau Payar la..tunggu adik besar sket..

Ok kita continue lagik....

30 December, 2015

Langkawi 2015.

Assalamualaikum...

Last week kami cuti2 ke Langkawi,bertolak selasa malam,lepas maghrib dan sampai dalam jam12malam,menginap la kami di hotel sekitar Kuala Kedah.

Dah ready nak ke Jetty Kuala Kedah.



Ticket ferry dah kami beli online sesiap,supaya x bersesak nanti masa kt jetty menunggu lama.Almaklumlah bawak kanak2 tanpa bibik kan.Alhamdulilah,kanak2 behave,especially si kecik tu.


Langkawi nya Jetty tgh under construction,makin cantik Langkawi sekarang.

Budak 2 orang ni leh katakan dh selalu gak la ke langkawi,sebab kampung onyang dekat dgn Jetty Kuala Kedah kan,jadi kadang mereka ikt atuk opah balik kg.mereka terus gak ke Langkawi.


Sampai langkawi,terus amik kereta sewa.

Ini kereta sewa kami di Langkawi selama 2malam.Bole la untuk 6beranak..sempit2 sket jek..hehehehe...Rm130 untuk sehari waktu itu..

To be continue.....


19 December, 2015

Lega bersama cool Tea...


Assalamualaikum..



Pedassss wei!!..pedas wei!!...meleleh2 air mata,hidung plak sampai berhingus..hahahahaha...mesti korang pernah macam ni kan??tipu la siapa yg x pernah mcm ni kalau dh makan yg pedas2 tu..hahahaha..aku selalu sangat la wei....

Solution untuk legakan pedas tahap dewa ni kan tanpa minum air berbotol2 ialah Cool Tea!! Iyer,percayalah cool tea mampu melegakan pedas yg melampau tau!! Cool tea ni mengandungi 8 jenis herbal extract yang membantu kita untuk sejukkan badan.cubalah! 



Liquorice Root,Mesona Chinensis,Mulberry Leaf,Grosvenor Momordica Fruit,Selfheal,Chrysanthemum Flower,Honeysuckle flower & Lotus Leaf.Inilah 8 jenis herbal extract yg ada pada cool tea ! Hebat kan..

Weekend lepas,aku berpeluang mendapat jemputan dari Mamee Cool Tea,bertempat di Chilli Rush.

Kami sampai awal tau..sempat la amik2 gambar sket..

Sampai2 kami dihidangkan dengan air ni.Tau dak air ni pedas giler2..gelodak2 perut aku tau.hahahaha...walaupun tepi2 tu ada letak gula.Pedasssss ya ampun....tapi kan,selamat la ada cool tea.
Kemain ko illa nak menelan air tu.hahaha sekali hambek...pedassssss....

Terus la minum cool tea ni,terus lega tau..

Pada hari tu kan,kami menyahut cabaran panas dan pedas dari mamee cool tea.aku kena group pertama..haha..terkejut sekejapan tau,terus2 nak telan chicken wing yg pedas berdesing tu.

Ni nha chicken wing yg kena telan tu,kena abiskan dalam masa 4minit sebanyak 1dozen.Ada brani??hahaha aku 1 pun x abeh wei.....sapa yg makan banyak dalam group tu dia la pemenang.

Ok dah ready nak makan ni tau...hahaa..dh la tgh makan tu x bole telan2 air,dh lepas tu baru leh minum air.Lepas cabaran tu bermula perghhh..tgh makan dh kebas bibir2 aku...tamat jek masa terus minum cool tea,mmg terus rasa lega tau.




Tengok antara blogger2 yg lepas telan hahahaha..kelakar2 wei...muka memasing tahan pedas masa makan....

Inilah pemenang2 dari group yg terpilih.Memang mereka ni hebat2 tau,mmg kuat makan pedas la ni...

Makanan yg sama jugak..pemenang pertama x silap dia telan 5 chicken wing tu..huhuhuhu.....

Sakan ko mimy..bahahahahha...mcm press conference plak khen....tengok 2 botol sekali cool tea untuk seorang.



Hahaha dh start nak meraung...apa pun cepat lega kan dengan cool tea!! kehkehkekehehehehee...

Apa pun tahniah la,dapat hadiah mini fridge kan....



Ni apa kes tetiba??hahahaha....ni amir ni,dalam ramai2 bole pulak dia x masuk list cabaran makan pedas2 ni..kekekeke..last2 dia kena makan sama mc pd hari tu..hebat ko mir makan banyak jugak.

Tq nuffnang atas jemputan ini,nanti jemput lagi ya...


Tq mamee cool tea bagi door gift ni pada kami.Bt pengetahuan semua,cool tea ni bole dapatkannya di pasaraya-pasaraya seperti 7e,mydin,aeon big,jusco,econsave,speedmart,petronas dan lain2 tempat jugak ada,jangan lupa bila makan pedas2 tu minum dengan cool tea,kompom kelegaan cepat dengan cool tea tau..


untuk mengetahui tentang lanjut mengenai Cool Tea ni bole pergi kt 
facebook : Mamee Cool Tea
instagram : mameecooltea.












SILA TINGGALKAN LINK ANDA DI SINI YER.... :):)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Text Select - Hello Kitty

background