klik..klik..

25 February, 2016

Addin oh Addin...

السَّلاَم ُعَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللّٰهِ وَبَرَكَاتُه 

Oh...2 ari meruntum jiwa mama x senang hati..kenanya kelmarin,dpt tau pagi semalam.Itu pun dr bibik yg bagitau.Bibik pulak sangkakan mama dh tau.Terkejut dgr bibik cerita,sebab darah banyak.

Dh mula x senang nak p kheja pulak..balik kafa,mama sendirik pg amik,keluar opis kejap.Balik terus bawak addin naik atas,suluh dgn lampu dan cuba guna corto bud,masa tu darah dh kering.sapu dgn jerslin oil..

Addin kata x sakit apa2 pun,dan mama pulak berkali2 tanya dgr ke x?sakit ke x?addin hanya jawap ok xder apa2..mula la mama nak jadi hijau tanya 2 org ni,masing2 jawapan cover masing2..lepas tu cerita pulak kt papa..petang balik sekolah papa pulak tgk guna cotton bud sama minyak gamat.Bila guna minyak gamat,ada pulak darah mcm x abis,nampak fresh.oh!! Mama dh nak sakit kepala tgk..malam lepas maghrib papa kata trus pg klinik tgk apa kata doc.

Sampai klinik doc tunjuk lagi jelas,nampak darah..terus papa mintak doc br surat utk refer pakar.Dan pagi tdik lepas anta adinda pg skul,kami terus ke KPJ Kajang.

No giliran 1004,nasib baik sampai awal sebab doc ada operation dalam jam 10.30am.Waktu ni risau nya la mama hai! 

Masuk2 terus cerita kt doc,doc trus scan tgk.amik addin..hidung mulut tekak semua doc scan kekekeke..Dikalangan 4 beradik,addin la yg paling jarang sekali jupe doctor,sekali d awal thn 2016 ini,dia bikin jantung mama mcm nak tercabot..hahaha...

Alhamdulilah..doc kata x sampai ke dalam,menurut scan d atas,darah tu jatuh ke dalam,jadi x nampak sampai gegendang.harapnya dgn antibiotik yg doc bagi,tiadalah jangkitan yg berlaku pada luka d dalam.Next week ada follow up lagik.harapnya clear.

Hati2 la kalau anak2 bergurau,kanak2 kt umh ni selalu sangat berpesan jangan bergurau terlebey2 sangat.Malang tidak berbau kan,perkara dh nak jadik,lagik2 time bergurau pgg macam2 benda.


16 February, 2016

Fareeda new collection..

السَّلاَم ُعَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللّٰهِ وَبَرَكَاتُه
Assalamualaikum...



Penyakit2...urgent nak cari warna ni...nasib la ada seller online..hiksss...koleksi baru warna ni...maroon + peach..senang jaga pun yer..sebabbbb dia xder awning..hehehehehe....terima kasih seller fareeda nur cahaya,perkhidmatan yang sangat pantas... 👍✌🏻️✌🏻✌🏻 

13 February, 2016

Baru dapat sijil..

Assalamualaikum....

Exam bulan Nov ari tu,alhamdulilah adam lulus..kini sudah memasuki hijau 1...


08 February, 2016

Acu dah kawin yeay!!

Assalamualaikum....

Tahniah buat adik ipar mama...Mazrul & Fatin Izzati,sudah selamat bergelar suami isteri pagi tadi.

Majlis berlangsung di Masjid Salehuddin Al-Ayubi,Taman Melawati Setapak KL.

Alhamdulilah dengan 2kali lafaz mereka telah selamat diijabkabulkan.Acu nampak nerveous sangat kan...hikssss...

syok aih tok kadi KL ni..x tanya banyak apa pun..hahahahhaha....

Selepas selesai majlis pernikahan,dia ni dh nak qeyau mintak tukaq baju..mama x bagi lagi,dia p pulak kt bibik...dpt la tukaq...dah tu pulak dok ikt pengantin sesambil dok tenang2 bunga depa tu..

2x makan la kt sini...hiksssss..ayam tu sedap taw!!


Tu dia!! P keneng pulak kt auntie ida,suh buh depa lipstik,blusher bagai...





Sementara nak berarak,bergambar dulu dgn pengantin lelaki..






Adik beradik papa..selesai sudah kesemua 4orang mendirikan rumah tangga,atuk dan nenek sudah punya 10orang cucu..Papa mama 4,ibu abah 4,Ibu ayah 2,coming soon acu la pulak.....kekekekekeke....

Bersama Adik2 iparku...

Akhir kata,Selamat Pengantin Baru buat acu & maksu Fatin,semoga sampai ke anak cucu,semoga perjalanan hidup kami semua dipermudahkan & diberkati,amin...Buat mak& abah,Semoga atuk & nenek beroleh kesihatan yang baik2 aja disamping anak2,menantu dan cucus2 kesayangan..

Continue esk majlis di Pihak Pengantin Lelaki.......✌🏻️✌🏻✌🏻✌🏻✌🏻




SILA TINGGALKAN LINK ANDA DI SINI YER.... :):)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Text Select - Hello Kitty

background