klik..klik..

23 December, 2016

#KundasangKamiDatang ~Sabah~Day 2

Assalamualaikum..
Hari ke2 masih lagi area Kundasang,dan hari ke2 jugak kami bertolak ke KK.
Kali ini selepas balik dr Dairy Farm terus ke :
Kundasang Memorial War
Jambatan Gantung Tamparuli
Rumah Terbalik & 3D Wonders Museum.

singgah2 amik gambar jek..hiksss..


 Pintu masuk ..kena menapak sikit nak sampai atas..

 kt pagar tu banyak la memo2 yg bergantung..

 x lupa jugak....mama & papa...bukan selalu kann..haha


 Ni tulisan2 yg ada,peniggalan sejarah lama..





 xder apa pun kt atas ni..bangunan bersejarah jek.amik2 gambar cantik lah.

 Rumput tu x bole pijak..ada cctv..

 Otw ke kk..singgah jambatan gantung tamparuli..ni jek la pun nak layan bergambar.


 sian adik gayat...mama suh benti jap..nak amik pic adik..dia meraung dah...mmg gayat la sket..aduh adik dgn kasut terbaliknya..


 Cuaca panas,cantiklah untuk bergambar.

 Rumah terbalik,x bole amik gambar kt dalam tu..

 Alhamdulilah masa sampai org xder la ramai sangat,xder la lama beratur,suka masuk toilet rumah terbalik ni,sangat bersih!!masuk 2 ari kt sabah masuk rumah terbalik baru jupe toilet yg betul2 bersih!

 tempat wajib bergambar khenn..

 Keluar jek dr umah terbalik mmg ramai org terus bergambar kt sini..pastu kasi bunyi sekali gong...kikikiki

 ni 3D Wonders Museum,2 org ni jek la nak layan bergambar

 ini tiketnya,kata org dh mahal yer?x tau la pulak.kami x bayar pun dh ari tu.sebab dh bayar sesiap dgn ejen.


 Sekarang mana2 negeri pg dh ada 3D museum kan..


ok, kita continue day 3...

19 December, 2016

#KundasangKamiDatang ~Sabah~Day 2

Assalamualaikum...
Hari ke2 di Kundasang,Seawal jam 7pagi kami dh keluar untuk ke Desa Dairy Farm.
sampai2 kami kenderaan yang ke 2 beratur untuk amik tiket..patutla tourist guide tu ckp kena awal2,x sampai stgh jam sampai mmg banyak betul kenderaan dh beratur belakang.
berikut harga untuk masuk ke dalam Dairy Farm.Kami x perlu bayar apa2 lagik sebab kami dh bayar semua siap2.

Sampai pagi2 jadi aktiviti yang pertama jek la dapat kami hadap.itu pun dh cukup lama di sana rasanya.Hihihihih..

 Sementara tunggu bukak jam8pagi,bergambar dulu 1 family.Kalau tgk gambar ni x cukup korum kan??yer2 mmg x cukup lagi sorang anak,sebab dia memekap dgn atuk n opahnya,mereka di KK masa ni.

 Ni jek yg ada pada waktu itu.Cuaca sangat lah sejuk..menggigil2 tau.Acaner nak p main snow ni.hahahha..sejuk kundasang pun dh terketaq2..

 ni masih di luar Farm.


 lawa kan pemandangan kt sini.Sepanjang jalan mmg cntik jek..mmg betul2 mcm kt NZ.

 Belakang tu bangunan masuk untuk beli susu2 ice cream etc.belum bukak lagik,dh ada yg beratur pun.

 Happy nya gegurl ni.Nak tgk lembu..bau lembu pun mereka dh excited.hahaha..

 nhaa ni dh kt dalam,belatarbelakangkan gunung kinabalu.berkabus jek..

 Belakang tu gunung kinabalu,kata tourist guide tu,yg warna brown tu kesan dr gempa ari tuh.ramai jugak yang mati dan hancur x bole bt apa dah.Takutnya dgr..

 Abang adam xder..x cukup korum..

 nah kau selambak..kekekkekee....chubby lagi mama & papa..belakang tu lembu2 tgh sarapan..

 pagi2 sampai sini kan..nampak sangat kambing2 ngn lembu2 ni kelaparan.


 ni tempat proses perahan susu,x bole masuk tgk dr atas jek dr dalam cermin.Memasing ikut turn masuk dalam ni untuk proses perah susu.Teratur jek tgk.

 Adinda kata : kesian makcik kambing ni lapar.mana la dinda tau kambing tu makcik?hahaha


 Sebelum balik wajib la kan beli ni,minum time sejuk2 mmg sedap.Ada juga perasa kopi sedap ya ampun!! masa ni perasa ory xder,yg ada coklat n kopi jek.

ini sejenis bunga,kalau tgk mcm buah kan,tapi bukan.sejenis tumbuhan yg mekar kt luar pintu masuk dairy farm.1st time kami tgk.apa nama bunga ni?tourist guide pun x taw...

#KundasangKamiDatang ~Sabah~ Day 1

Assalamualaikum..

11hb Disember 2016 - 14hb disember 2016
tarikh ini dipilih sempena cuti umum yang panjang untuk kami 1 keluarga berjalan hihihihih..
flight ke KK jam 6.45pagi.awal2 tgh malam dh bertolak ke KLIA2 memandangkan KLIA jem waktu2 tu.




  Sampai airport KK dijangka pada jam 9.20am,tapi kami sampai awal dalam jam 9.10pagi..nasibla kanak2 tido,especially adinda & addina.
 
2 org ni mmg x sabar2 dah..

 fefeling anak 5 masih ada baby yg berdukung.kikikikiki

 Sampai2 kami mmg terus berjalan,dari airport KK terus ke Kundasang.Perjalanan amik masa dekat 1jam lebih jugak.Semalam jek menginap di kundasang.Terus ke Fish Spa ni nha..

 Masuk kena ikut nombor tu..pondok mcm ni jek..masuk ke dalam cantik jugak sungai dia..banyak ikan besar2..ada jual makanan ikan kt situ rm0.50 sen.

 Budak ni mmg excited la kan hadap ikan..geli2 takut jugak tuh..

 Mama pun terpaksa la masuk..walaupun geli2 jugak.hahahha.

 Bila ikan dh geget2 kaki dia,baru dia merasa kot geli2 tuh.

 Macam tu sekali dadin oi.hahaha.

 Besar2 oi!! mmg geli lah!!

 tara!!! kami 1 family...x ramai mana pun...singgah pulak Ladang Teh Sabah.


 Minum teh sabah jap.apapun x bole lawan teh CH.kikikiki..ikhlas dari hati...pendapat ku sahaja.

 
Lepas tu ke Hot Spring...


Pasrah kuciwa pabila sampai sini canopy walk tu dah katup..ngam2 sampai jam 4 ptg dia dh tutup..
huaahuahuhauhaa..p bukit nanas KL jek lah nanti..kekekkee....cool jek gegurl ni jalan naik2 turun bukit mereka ok jek..kesian anak mama....

continue day 2...
more picture - FB.


SILA TINGGALKAN LINK ANDA DI SINI YER.... :):)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Text Select - Hello Kitty

background