klik..klik..

29 July, 2015

Kenapa GDEX Kajang macam ni???

Assalamualaikum....

Aku ni memang geram betul la dgn service Gdex ni...setiap kali hokeh......aku biasa dgn area kajang..Gdex lain aku x pasti la kan....kalau aku mmg x guna la kan pos barang2 customer guna Gdex.ni customer return barang kt aku...


Hallooooo driver...apa masalah yer??no hp kan ada???x bole call ke tanya?x bole call ke tanya??kurier lain termasuk poslaju elok jek jupe..mcmana ko sampai 2 hari x bole jupe?sebelum nak dtg tu apa salahnya call dr office ke tanya kt mana tempat aku neh....kalau dh sayang sangat  top up/bill hp ko untuk call Aku.Lagi satu..aku ni pun dh 2 ari gak call gdex,apsal susah sangat nak dapat nha? Call Hq langsung x membantu... Adeh....tutup jek la wei gdex oi!!

24 July, 2015

Eagle Ranch,Port Dickson.

Assalamualaikum...

Raya ke5 ari tu baru papa ada cuti..makanya semalam la kami kenPort Dickson.plan pun last minit,kesian kt kanak2 ni dh pandai bertanya kenapa kita x pergi beraya dan jalan2 mama?lagik2 balik kg.oh sayu nya mama dgr soalan2 itu...pk pk..ok la mama n papa bawak pg pd.tapi pun dah petang jugak sampai sana,dah nak maghrib pun...


Ini pintu masuk ke Eagle Ranch..tempat ni kalau ikt jalan dr Teluk Kemang agak jauh la jugak.Tapi skrg dia dah ada highway bukak bole potong jalan ke sini terus sampai ke Eagle Ranch.Nama highway tu aku lupa..hiksss...



Sementara papa pg cek in..mama p kerah kanak2 untuk bergambar..kekeke..sebelum malam kan cepat2....



Gasak laaaa..kanak2 agak teruja..sebab masa masuk2 jek kawasan ni mereka nampak chalet yg nama Tipee tu..mereka kata mcm tempat koboi..yer la ada sket2 kan...

Mama & kanak2...oh chubby sungguh aih!!




Inilah bilik kami...kami memilih Ban Wagon punya style..bilik ni x besar mana pun..agak kecik jugak untuk kami anak beranak...bilik ni ada connecting room...eee pengalaman pahit semalam d sini...kasut kami laki bini hilang sebelah2...x tau la keje manusia atau kerja anjing..sebab malam tu ada terdengar bunyi anjing,tapi bunyi tu jauh2...nasib la kasut anak2 ada..kasut mereka kasut baru..x sangka pulak bole jd mcm ni d dalam kawasan kan..beritahu management agak slow amik tindakan....



lepas tu pulak..ulat gonggok banyak sangat ah! Kt luar tahan lagik..ni sampai dalam bilik...hahahaha..budak2 ngelupur dah..sama la dgn mak budak sekali...

Si addin suka la melayan ulat2 spesis ulat gonggok ni..tapi bila sampai dah masuk  dlm bilik dia pun jd takut nak tido..yer la takut kan..takut masuk telinga..oh tidak!!

Esoknya tu mcm bosan jek kanak2 ni...nak pg bfast adinda sama addina tido lagik..makanya papa la yg bawak hero2...gambar x bp nak banyak...mcm sayup2 jek perasaan lepas kasut hilang tu....balik berkaki hayam la mama!! Papa nasib ada kasut spare pulak! 

Untuk ulangan kali ke2..kalau saja2 mmg x pg la lagik kot..melainkan kalau kena join teambuilding...sini meriah untuk teambuilding......

Apa pun 1 pengalaman yg indah sekali yg x bisa dirasai dalam hidup ini...kehkehkeh...


23 July, 2015

Salam Aidilfitri 2015

Assalamualaikum......

Raya tahun ni kami beraya di KL sahaja..papa keje,hari raya ke5 baru dpt coti...1st pagi raya beraya di umah atuk & opah dulu,lepas tu baru la ke umh mertua/atuk & nenek di kepong...

Taraaaaa...kami di pagi raya..ya ampun..nak amik gambar family ni susah sangat hokey...kanak2 sorang mcm tu sorang mcm ni...kekeke..apa pun ni dh terbaik ku rasa.....




Macam2 gaya la nak suh budak2 ni bergambar...apa pun kakak dinda jugak cool kan...kekeke...

Papa & mama 4A's...wah!! Chubby nya!! Hahahahaha...

Inilah kami 1 family...cik nuun sahaja xder dia beraya di Johor tahun ni....x besar mana pun family ni...mama 3 beradik jek... Harapkan cucu atuk opah ni la yg meramaikan dan mengecohkan keadaan..kekeeke..

Start dah....masing2 dgn duit raya masing2..tapi lepas tu senyap2..duit raya adinda & addina kena amik..hahaha...

Eh dinda ni...dia kalau dh pegang hp dia mmg ajak org berselfie ajer lah...sampai la hp tu abeh bateri...

Mummy & daddy to be...x sabar nak tunggu baby ni keluar..dh lama rsnya x pegang baby...bahahaha...poyosss btol la ko illa!!

Sebelum ke kepong isi perut dulu....

Addin,adam & haikal...dah sampai umah atuk kepong....

Senyum manjang dh jupe geng..yer la kt umh atuk opah xder sapa..mereka jek...kt umh atuk nenek jupe la sepupu2 mereka...


Selamat hari raya Aidilfitri...maaf zahir dan batin!!

SILA TINGGALKAN LINK ANDA DI SINI YER.... :):)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Text Select - Hello Kitty

background