22 April, 2014

Banjir....

Assalamualaikum...

Semalam aku rasa pecah rekod..nak balik umh amik masa dekat 2jam lebih sampai..perjalanan yang biasa dalam setengah jam sahaja....

Kesian kt adamlah...nasib baik semalam masa dia balik dr sekolah tu ada makanan aku bawak...dr cheras selatan aku nengok kete mcm dh slow..eh tertanya gak kenapa awal2 dh slow kan...x terpikir aku kt stesen komuter serdang tu bole banjir macam ni sekali...


Gambar ni ihsan dr mereka yg tepek kt FB...aku pinjam naaaa....

Giler lama semalam nak sampai umah..terketaq2 dh lutut aku walaupin bawak auto..menguap toksah cakap la dh dekat 20 kali aku rasa....nasib baik la semalam papa keje pagi...aku balik dh plan nak masak..skali papa kata x yah papa p beli lauk sket kt kedai..aku sampai umh papa xder keluar..terus masuk dapo..x menahan dh tgk kambengggg..kasi bakar lah.....hikssss...

Ni nha...makan panas2 gitew..nak makan nasi pun x selera dah.....

Ari ni dan esk xdak air ya..harap maklom illa....cpt la berakhir catuan air oi!!!

21 April, 2014

Catuan air

Assalamualaikum....

Tadi p TM...sebelah tm ada kedai jual2 tong ni...aku tgk rege bole tahan murah...rembat la 1...skg kt umh 2ari 2ari..ada air dan xder...rasa mcm kena ada 1 tong lgik lah...tu yg aku beli tadik...kata mereka sampai penghujung bulan april ni saja catuan air di buat yer...kalau betul alhamdulilah....kalau berlarutan...bertabahlah wahai hati...kekekeke...almaklomler rumah aku ramai askar..kekekeke...

Selamat Hari Lahir Yang Ke3 Adinda...

Assalanualaikum.....

Hari ini 21042011 .genaplah puteri mama 3tahun...adinda sudah terang bercakap..dan masih lagik dalam menyusun ayat apabila bercakap... Training utk tidak memakai pampers masih belum berjaya..dah pandai ckp tapi pampers pakai lagik...ishhh adinda ni.....

Kek adinda from www.zauqi.com kek dia sangat sedap hokeh...mmg rekmen lah....pada yg berminat tu silalah ke website dia..kalau kita ada design sendiri pun bole bg kt dia..kompom dia boleh buat....better beritau awal kalau nak order...adinda ni dh last minute order..jd dpt la simple gini...

Ini sessi photoshoot semalam...oh adinda malu sama photographer..maybe baru kenal kan..jd agak makan masa utk amik mood dia semalam...

Inilah family kami!! Hehehehe..kalutnya lahai..adinda tu muka masam sbb addin pgg pisau kek dia...


Happy birthday sayang...semoga adinda berada di bawah lindungan lembayung kerahmatan allah s.w.t....

15 April, 2014

Adam diserang asthma kembali...

Assalamualaikum...

Semenjak sebulan yg lalu..adam diserang asthma... Paed kata adam jenis uncontrol...tapi x la kuat...jadi sebelum ni adam diberi ubatan..sehingga la ambil antibiotik tapi x ok jugak batuk adam...

Doc advise adam pakai menda alah ini...yer tau x bp elok dgn ubat2 gini..apakan daya cara ni saja yg adam boleh lega...adam x lah sampai x boley bernafas..sampaikan kena kejar ke hospital..tidak..adam tidak sampai gitu...

Doc bagi 2 jenis ubat ini..yg biru ventolin pakai untuk 1week sahaja..yg oren flixotide yg mana adam kena amik 3bulan berturut..ianya tidak la berpanjangan..jika dh ok..doc akan suruh stop...

Adam mmg ada history asthma ni..last adam kena sewaktu umurnya 7bulan...dan kembali semula umurnya 7tahun...mungkin faktor cuaca pun jugak...tambahan sejak masuk sek darjah 1 ni..adam mcm aktif bersukan hoki..


Yg warna biru kena guna setiap 6jam selama seminggu..

Yang oren kena guna selama 3bulan berturut2... Pagi dan malAm sahaja...

Semoga adam cepat sembuh yer..bt masa ni adam kena kurangkan aktif bersukan sket...

SILA TINGGALKAN LINK ANDA DI SINI YER.... :):)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Text Select - Hello Kitty

background