klik..klik..

24 July, 2016

Rockbund Fishing Chalet.

السَّلاَم ُعَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللّٰهِ وَبَرَكَاتُه 

Hari Raya ke4 ari tu kami ke Lumut.Ada jemputan sepupu mama bertunang,jd sesambil tu lepas majlis kami bermalam di Rockbund Fishing Chalet.Papa nak memancing katanya.Kata papa lagik,x dpt ikan pun xper..nak merasa mancing laut..kekekeke..dapat ikan rezeki la tu...☺️☺️☺️☺️
Di pintu masuk Rockbund ada seketul batu ni..cantik..sesuai la nak bergambar kan...

Sampai2 terus papa p register,mama booking sebulan lagi nak puasa..masa tu mcm x penuh lagik bilik.Bilik dh dekat date tgk penuh dah.



Bilik di sini sangat selesa hokeh!! Aircond lg la..sejuk giler..tekanan air pun laju.Mandi pun syok jek,sebab air laju tul..kekeke..1 chalet mmg std ada 2 bilik.masuk2 kiri kanan bilik,tgh2 hall.

Bilik yg kami amik ada TV,kalau nak yg ada tv kena tambah rm50.jadi total bilik dalam rm300+ jadiknya,utk semalam.Owner Rockbund ni peminat barangan dr ikea gamaknya..sebab kt sekitar chalet,cafe,sampai la ke bilik dia bole katakan 99% mereka guna barangan ikea.


Ini pemandangan mengadap bilik kami,betul2 mengadap pelantar ni dan bersebelahan dgn Reception.maknanya org yg sampai akan lalu depan bilik kami sekiranya mereka dr reception.Kereta pun x payah risau la sangat parking,sebab bole park jek sebelah bilik kita.



Ini rupa biliknya,best,selesa,angin kuat..aman damai jek rasa. 😊😊



Sampai2 jek,letak barang sesiap..apa lahi..bergambar la kami..kekeke..pemandangan cantik betul tau!!

Dia ni dh x sabar2 lagik dah...

Layan ice cream dulu,sementara papa pg cr umpan.


Kt sini banyak port untuk bergambar.Cantik sangat.



Petang lepas asar papa start memanncing.Kata org kt situ pakai umpan udang,tu yg papa cuba udang.




Dh nak maghrib cantik sungguh pemandangan..




Sampai ke tgh malam memancing..akhirnya paksu yg dapat ika,dia dapat baby shark..

Ini nha ikannya,lepaskan mcm tu jek..agak berat jugak kata paksu.

Adinda sama opah.


Ok sampai masa nak balik dah..kata papa,harus repeat lagik,tpt memancing best,cuma xder rezeki dpt ikan malam tu.Nanti papa kata kita pg lagik...Tempat pun selesa sangat.Makan malam dekat ada 1 kedai seafood,masakan dia sangat best!!


22 July, 2016

Tq Poney...

السَّلاَم ُعَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللّٰهِ وَبَرَكَاتُه 

Tqvm Poney...
Berapa la Poney nak bagi kali ni.... Kekeekeke....


20 July, 2016

Ulang Tahun Kelahiran Adinda Mea Marissa & Addina Mea Mikayla


 
Assalamualaikum....

Semoga cerita ni masih panas la lagik sket..Majlis ni lagik seminggu nak puasa rasanya.Mama bt sket majlis ulangtahun kelahiran Adinda & Addina.2 org ni jek la kot gegurl yg mama ada.Jom kita layan beberapa keping gambar...hikssss.....


Ini decoration untuk tema pada hari tersebut.Warna pum ada sket lembut2,persiapan mama buat biasanya 4bulan awal.Masa tu la bayar deposit sana sini untuk lock date yg kita mahukan.

Cupcake 

Lembut jek warnanya kan.hikssss.....

 
Taraaaa...inilah kek Adinda & Addina Pada hari itu.Dalam 2kg lebih rasanya.Rasanya sangat sedap tau..x muak pun.Tetamu yg cakap ni tau..hihihi..yg Happy Birthday tu bukan datang sekali dgn kek yer.Yang tu mama tempah lain.

 

 

 
Cakepop,nasib baik pembuat cakepop ni dekat dgn umah.Senang nak pg pickup.Rm3 untuk 1 batang yg ni,minimum x silap 25pcs,Mama amik 35pcs ari tu.

 
Baby Macaron,yg ni order sama dgn tempat kek.

 
Ini pun cakepop tapi pattern sofea lah.sedap tau!! yg ini RM4/pc. ni pun mama amik 35pcs.Berbaloi lah!



 
Tara!!! Birthday girl pada hari itu...nasib baik mood okeh...




Nak amik pic family ni nampak jek cool..hakikatnya kalut sket..kekekekeke

 


 

 
 
 







 

 
 Ini acara untuk ibu dan anak/atau ibu saudara dan anak saudara..tiup belon ko...mengah2 mak...kekekeke..agak2 dh besar kena pecahkan pulak...

Ini pula acara umtuk bapak2...belon siapa yg paling besar..hikssss....

 Inshallah ada rezeki kita bt lagi birthday bole la panggil abang badut ni lagik...pandai dia tarik perhatian kanak2..x bosan lah..

 
Kawan alam maya mama yg sudah kenal hampir 9y lebih kurang kan...terima kasih sudi datang..


Diakhir majlis papa memberikan sepatah 2 kata.

Terima kasih pada tetamu yang hadir pada hari itu,Pada yg x sempat di jemput harap tidaklah berkecil hati,inshallah ada rezeki kita jumpa lagik...Mohon maaf kiranya ada yg terkurang atau tidak memuaskan hati sepanjang majlis berjalan.


untuk info :-

Kek & Macaron IG : wahdi_le.chouette.macaron
cake pop IG : crazepop
Baloon Decoration : Party Balloons
Catering & Khemah: Dju Catering Sdn.Bhd


Sekian....... :):)















SILA TINGGALKAN LINK ANDA DI SINI YER.... :):)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Text Select - Hello Kitty

background