15 April, 2014

Adam diserang asthma kembali...

Assalamualaikum...

Semenjak sebulan yg lalu..adam diserang asthma... Paed kata adam jenis uncontrol...tapi x la kuat...jadi sebelum ni adam diberi ubatan..sehingga la ambil antibiotik tapi x ok jugak batuk adam...

Doc advise adam pakai menda alah ini...yer tau x bp elok dgn ubat2 gini..apakan daya cara ni saja yg adam boleh lega...adam x lah sampai x boley bernafas..sampaikan kena kejar ke hospital..tidak..adam tidak sampai gitu...

Doc bagi 2 jenis ubat ini..yg biru ventolin pakai untuk 1week sahaja..yg oren flixotide yg mana adam kena amik 3bulan berturut..ianya tidak la berpanjangan..jika dh ok..doc akan suruh stop...

Adam mmg ada history asthma ni..last adam kena sewaktu umurnya 7bulan...dan kembali semula umurnya 7tahun...mungkin faktor cuaca pun jugak...tambahan sejak masuk sek darjah 1 ni..adam mcm aktif bersukan hoki..


Yg warna biru kena guna setiap 6jam selama seminggu..

Yang oren kena guna selama 3bulan berturut2... Pagi dan malAm sahaja...

Semoga adam cepat sembuh yer..bt masa ni adam kena kurangkan aktif bersukan sket...

05 April, 2014

Addina 10 bulan sudah...

Assalamualaikum....

Semalam 4/4/2014 genaplah addina mama ni 10bulan..wah!! Pantas sungguh masa berlalu...lepas ni dh kurang la bau2 baby....apa pun mama tau dina tido malam tetap nak bau mama kan..hahahaha....




Tadi adik p injek dos terakhir untuk pneumococul...alhamdulilah selesai semuanya...

Addina sekarang dh berdiri lepas2 tangan...gigi atas nampak cm dh penuh...dah terang sebut mama!!! Naik tangga dh lulus sampai ataih!! Semoga addina sihat selalu ya!!! 

~ Cameron Highlands ~ Part 2 last!!

 Assalamualaikum....
lama bena nak bt entry part 2...dh bt last pulak tu..kekekee..ok lahh..blog aku ni x sehebat blog org laen...ramai giler pengunjung..aku ni nth ada ke tidak...kekeke..apa pun suka dgn blog aku ni..sbb aku suka baca entry lepas2....



okeh..hari ke 2 kami ke butterfly farm...tpt ni dekat sangat dn tpt penginapan kami..budak2 dr semalam nak p sini..terpaksa lah singgah..ikut aku malas jakkk.. hahahaha

 Lepas beli tiket kena turun ke bawah utk masuk sana...mak ai tangga...aku tgk dh pikir nak balik kang kompom au mengah2 tahap gaban.....dh x sehebat dulu..dulu asal cuti sem aku akan naik gunung...

 Minah ni dh pandai sekarang..almaklom la teroka pg tpt2 gini umur dia dh besar sikit dh paham kan..jd seronok sangatlah dia....


 Aku masuk sini aku agak terkejut jugak..sebab rama2 dia banyak sangat2....dan jinak2.....x mcm kt kl aku rs..kt kl tuh cm sikit2 jak..ni x.kt baju tgn kita pun dia leh hinggap....2 org ni suka nak tangkap2..

 seorang tukang tangkap...seorang tukang jerit2 gediksss sebab seronok....



kat sini ada jugak binatang laen..mcm2 eh....mcm mini zoo jugak aku tgk........sekian setakat ini saja lah crita ku...tenet cm slow x best la nak upload2.....

30 March, 2014

Cameron Highlands ~ part 1 ~

Assalamualaikum...

Poyosss btol kan...CH jek pun..ada part2 pulak..hahaha..gasakkk lah wei...

Jumaat ari tu kami ke Cameron Highlands pula...papa ada kerja sket kt atas nun...settle kerja baru jalan cari tpt untuk bermalam...dh ku pesan siap2 kt papa..kalau xder kosong bilik kita turun sahaja lah....

Ini adalah 1st time naik ke Cameron setelah ada anak..last naik tahun 2006..masa tu baru 2 bulan kawin..kekekek..aku mmg x brapa gemar naik ke sana..atas sebab jalan dia yg cm tu btkan aku loya meloya dan muntah..kekeke...

Kami naik ikt tapah ari tu..setengan jam perjalanan..adam dh muntah...lepas tu diikuti adinda & bibik..adam 2x muntah..huh!! Kesian betul kt mereka...berhenti sekejap ku lumurkan jerslin oil pada adam & adinda..mcmana aku bole kuat ari tu ..cuma rs cm pening2 sedikit..dan nasib la jugak addina tido!! Masa naik tu...

Jalan sampai ke atas nun...last skali jupe la tempat menginap...kami menginap di Natasya Resort...ok bilik boley tahan..view pun cantik..cuma aku berpikir..kalau bukan cuti sekolah ni mungkin sunyi keadaan kt situ..oh takut aku rasa!!kekekeke...

Ini lah nombor bilik kami...nak ke bilik ni...kete park atas..kena turun tangga..pastu naik tangga sket..gitu...

Yg ada jenis katil gini...Natasya Resort..servis sangat bagus...cepat!! Apa saja kami mahu cpt dtgnya...

Hall...kerusi tu bole d jadikan sofa bed...

Ini dapurnya..mmg x bole memasak..tapi ada microwave & peti ais...

Ruang balkoni kami..sangat besar!! Puas la kalau kanak2 ni nak berlari...


Ini view dari balkoni kami..sangat cantik...atas nun sket kea farm...disana la tpt ku membeli sayuran...

Tempat mula sampai kami jejak..utk legakan yg penat muntah2 tu..kekeke...



Bee farm...geli geleman aku nengok bee2 neh...



Kat bee farm ni jugak bole kalau nak petik strawberi sendiri..harga Rm25 untuk 1mangkuk=2org sahaja..jadi aku ckp x payah la petik..beli sahaja makan..kekeke...

Ini yg dibeli kt situ..rm25 dpt 2 bekas yg besar tu..pastu strawberinya besar2 gemok2 manis2..wowww mmg sedap pa wei...makan kt atas sedap lah kan...


Yg ini kami beli makan disitu...yg atas tu dia buh cream..sangat sedap!! Yg bawah strawberi salut coklat....

Ini pula..bawahnya tu ada strawbei..harga Rm5 satu.....

Lepas tu ke sini pulak..kami jalan jek sampai ke atas..sambil mencari bilik..x rushing pun..kalau ada..ada la rezeki kami kan..kalau xder..mmg balik kl lah...hehee...


Kanak2 ajak turun ke bawah nun..mama kata malas..keke jd x p la ke sana..jauh la wei...




Sudahnya...mama masuk dalam ni beli la beberapa tea...kekeke..

To be continue part 2........;


SILA TINGGALKAN LINK ANDA DI SINI YER.... :):)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Text Select - Hello Kitty

background