26 November, 2014

Gardens By The Bay, Singapore


Assalamualaikum......

Awal cuti sekolah dah pun kami p bercuti..jauh sket la..hikssss...sampai singapore tgh hari...petang tu kami keluar berjalan dah... Hehehehe....

1st tempat pergi ke gardens by the bay...intro pic...kasi tepek gambo bibik sama addina..hehehehe....

Sampai dalam jam530 ptg...oh sangat cantik tpt ini...

Dah ke atas pun kami...nak naik atas ni kena naik lif..dengan bayaran 5dollar seorang....

Dengan ayu...ayu la tour guide kami sepanjang kami berada di singapore...ayu menetap di singapore...kami jugak bermalam di rumah ayu....mekaseh ayu..... Hikssss...

Selfieeee..berlatar belakangkan bangunan kapal..apa nama ea aku x ingat....

Sangat cantik kan....

Tudia...adam n opah xmo naik...mereka ala2 gayat gitew...bhahahaa...jadi opah tolong tengokkan addina ea..addina tido tu...

Pemandangan dr atas..kt bawah tu tgh prepare untuk krismas nanti...

Selepas tu kami ke childrens garden pulak...ada tempat mandi...tapi xdak kolam...bole lari2 duduk2...

Paling excited dia la...addin...hikssss...mandi sampai nak malam....kt tpt mandi ni ada lampu malamnya..lampu2 tu ikt music....


Jam 8.20 ada pertunjukkan lampu2 yg bergerak2 mengikut music..sangat cantik!!!

Dah Tamat tadika...

Assalamualaikum.....



X lama lagi addin nak masuk Darjah 1...macamana la agaknya addin ye..mama risau jek rasa...harapkan abang adam la tengok2 kan addin nanti waktu di sekolah...

09 November, 2014

iphone 6 vs iphone 6+

Assalamualaikum.....

Sememangnya iphone dh serasi dengan jiwaku.....mmg susah daku nak beralih arah sekarang ini...dulu pernah cuba ke lain..tapi jiwaku x serasi...makanya mampu bertahan pakai seminggu jek.... En teman yg seakan2 memahami..x kata banyak pun..aku tau dia dh rasakan tu..hikssss....lain orang lain kan penerimaan....tapi en teman cakap..nak main clash of clans pakai note lagik best...

Ari tu pakai ip6...oh mmg terasa kenipisan dan kepanjangan dia...gambar pun cantik,laju dan smart...hikssss..x sampai sebulan pakai..tetiba beralih arah untuk ke 6+..ada orang suka besar2..ada orang suka yg kecik2 sket kan...

6+ dapat yg gold jugak...x sangka dpt gold...oh gumbira dpt goldddd...sangat cantik...bateri agak save sket dr ip6...maybe sebab dia besar..cita2 ku mmg nak hp sebesar note tu...tapi apple xder keluarkan...skg alhamdulilah apple ada keluarkan....

Besar betol...mmg puas hatilah dapat pakai ni kan...gambar pun superb!!lps tu dok senyap2 ea...hahahaha..psssttt cantik x casing ni??ahhh bole laaa sbb ip6+  nya casing x bp bNyak lagik dikedsi.....

Selamat tinggal ip6..
Selamat datang ip6+....

06 November, 2014

Goreng pisang cheese & coklat...

Assalamualaikum....


Sejak gerai ni bukak..makin ketagih plak aku nak menyinggah....si addin dr x makan goreng pisang...dia leh layan plak sekarang...hari2 ramai orang tau....

Nampak mcm biasa2 jek....1 bekas ni RM5..puas makan...bawah tu dia letak coklat..atas tu baru letak cheese...selalu time ku datang baru lepas goreng..jd dpt mmg tgh panas la kan....ari ni hujan lagik sedap la melantak dlm kete sambil tunggu addin...nyum...nyum..hikssss

SILA TINGGALKAN LINK ANDA DI SINI YER.... :):)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Text Select - Hello Kitty

background