klik..klik..

23 March, 2016

Lexis Suites, Penang

السَّلاَم ُعَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللّٰهِ وَبَرَكَاتُه 

Cuti sek ari tu kami ke utara.Tujuan asal ada sepupu mama kawin hari sabtu tu.Makanya,papa ajak jalan2 Penang..jadinya seminggu sebelum tu mula la aku bukak website sana sini..kebanyakkan hotel nak full jugak walaupun iktkan dh hujung2 cuti sekolah.

Sekali teringat Lexis Hotel yg baru bukak di Penang,usaha la mama mengklik sana sini kekekeke..alhamdulilah dapat la kami untuk tarikh yg diminta...


Jambatan Ke2 Pulau Pinang.Besaq sungguh...jalan clear masa kt sini.Cuaca lagi la panas melenting.

Alhamdulilah sampai jugak Lexis ni dengan batuan Gps kt kereta.kekekekeke...

Parking bole tahan banyak jugak.kt luar hotel ada,belakang hotel ada,basement pun ada.Kami park di luar sahaja.

Sampai2 jek ada dh troly boy standby.

Di lobby hotel,atas tu cafe mereka.Malam2 lampu ni cantik sangat.


Anak...anakku!! 😆😆😆 sementara tunggu bilik dh bole cek in, duduk la dulu kami di lobby ni.Nak berjalan masing2 mcm kepenatan jek...kesian jugak kt driver kan.kekekeke.naik la dulu kami berehat.







Bilik jenis mcm ni yg kami pilih,disini ada jugak public swimming pool tapi kami x sempat pg,anak2 lebih banyak masa kt pool dlm bilik ni.Lexis ni kaya dgn towel dan toiletries.kalau dtg lexis x payah risau la towel x cukup.kekekekeke.

Malam2 pulak tunggu kanak2 tido kami masuk sauna room..hahaha..kalau x tido mereka risau pulak siapa nak tgkkn mereka,sebab sauna ni dekat dgn pool.Pool ni agak dalam jugak,kalau anak2 x reti berenang mmg kena kawalan parents.



Ini view dr bilik kami,mmg mengadap 1 perkampungan org melayu.Tepi2 tu ada jeti,ada nelayan rasanya kawasan ini.


Dalam boleh tahan,kena la papa mama masuk sama.....😊😊😊😊

Malam tu keluar makan,kami x pg jauh pun..x sampai 1km dr hotel ada 1 kedai makan ikan bakar,makan la kami d situ,oh pic ni jek sempat mama snap..udang ni bakar mcm tu jek sangatlah manis dan sedap!! Makanan lain pun sedap mereka masak.

Tengah2 lewat malam sket surat pun sampai di celahan pintu..kekekeke..lexis PD xder ritu cm ni.kekekeke..bagus jugak  bt mcm ni..Kadang2 x semua pengunjung tahu kan.ingtkan check out jam 11..upenya jam12pm..bagus2..hehehe

Esknya pagi2 dia nak mandi pool,mama malas nak masuk pool..suh mandi dalam ni.sib baik ada penyelamat..kekeke


Abang addin bole la berenang sket2..tu pun mama x berapa nak percaya,jd kena la tunggu jugak hadap mereka...hehehehe..


Best Lexis ni,sekarang sehingga June ada promotion dengarnya..pada yg berminat xnak keluar2 bilik bole la dok Lexis ni.hiksss.....


Ok,nanti kita try Lexis KL pulak...
Tq Lexis atas servis yg cekap..layanan yg memuaskan kami...

14 March, 2016

Corus Paradise Resort.

السَّلاَم ُعَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللّٰهِ وَبَرَكَاتُه

Weekend,semalam....kami ke sini dgn planning last minit..gini ler jadiknya,amik book hotel yg ada.....

Nak nangis p sini..dgn parking susah..fasiliti yg mcm dh berkurun,mcm x pernah guna lama sangat dah.Pendek kata mcm duduk dalam bilik yg kena tinggal lama...uwaaaaa....

Inilah pertama dan terakhir kali yuk....Malam tu kan,lepas balik makan...aku rasa mcm meremang jek bila tgh solat masa rakaat yg ke2..budak2 3 org tu elok pulak dgr cakap suh tido,tido jek..perasaan mcm ada org tgk,pastu berangin kuat!! lain2 semua dh tido kecuali addina sama mama.Addina mcmana nth tiba2 aku tgh solat dok jek sebelah sambil cakap "adik akut la mama..akut".....walhal tv ada jek terbukak.Aku mmg x sedap hati la kan...lepas solat terus ajak dina tido sekali...tgh malam nak p toilet pun takut..hahaha..

Esk pagi2 bangun,suh budak2 mandi siapkan..bagi makan roti sorang 2..terus keluar..jam10pagi dh sampai umah..hahaha..ase scary giler oi!!! 

Bila update status n pic,baru la ada banyak cerita baca..hahaha...





Harap2 pengurusan dapatlah buat apa2 perubahan pada tempat ini..bilik kami bilik air mentol terbakar x d ganti,jadi sendu jek lampu2 tu....bilik pun sama jugak...masa sampai jek mcm ada bau kepam2...peti ais terngaga pintu...balkoni  rupa mcm dh kena tinggal lama..


11 March, 2016

Tips Memilih Jam Tangan Wanita.

Assalamualaikum...

Mesti ramai kat sini yg jenis orangnya peminat giler dengan Jam Tangan kan???


 


Ada yang mengatakan bahawa memilih seutas jam tangan boleh dianggap sebagai satu keputusan mendalam yang melibatkan peribadi seseorang. Kini di luar sana terdapat begitu banyak jenis jam tangan untuk lelaki dan wanita yang anda boleh dapatkan. Oleh itu adalah sangat penting untuk anda sentiasa beringat untuk mencari jam yang sesuai dengan stail gaya anda. Tetapi bagaimanakah caranya ataupun tips memilih jam tangan wanita yang terbaik? 

Jam tangan kebiasaannya sangat disukai oleh kaum - kaum Adam kerana mereka menganggapnya sebagai sebahagian daripada cara  untuk beraksesori.Tidak kiralah samada anda suka Anologue,display yang klasik ataupun digital display yang tampak lebih moden,semuanya ada untuk anda.Jam tangan kini boleh dibeli secara online kerana terdapat banyak online shopping website Malaysia atau Blogshop yang tumbuh bagaikan cendawan di samping menawarkan koleksi jam tangan lelaki yang terdiri daripada jenama - jenama antarabangsa dan tempatan yang berpatutan harganya.Namun anda sendiri haruslah tahu jenis jam bagaimanakah yang anda sukai?




Dalam blog post ini saya akan berkongsikan dengan anda beberapa tips mudah untuk mencari jam tangan wanita yang cukup berguna serta tampil anggun dan bergaya dengan pemilihan yang baik.



 .       Pertama sekali anda haruslah tahu apakah jenis jam tangan yang anda mahukan, yang sesuai dengan cita rasa serta stail anda sendiri. Adakah ianya analog? Digital? Ataupun kedua-duanya sekali?






ini rupa jenis Analog Jam





dan ini jenis Digital Jam.



2.       Soalan yang kedua adalah jenis tali jam tangan mana yang anda lebih gemari? Rubber? Polyurethane?


ini jenis Polyurethane

ini jenis stainless steel


                                                                Stainless steel & leather



ini pula jenis stainless steel & rubber 



1.       Selepas itu barulah anda boleh beralih ke soalan yang seterusnya iaitu rangkaian harga yang anda selesa, agar tidak melebihi bajet anda.Lain jenama jam,agak lainsket pattern dan harganya.Disamping jugak mengikut kesesuaian tangan anda.

2.       Stail jam tangan amatlah penting untuk diambil kira. Jika anda mahu gaya yang sofistikated, anda mungkin perlu dapatkan jam tangan ‘silver’ dengan rekaan yang ‘sleek’. Manakala jika anda mahu tampil menarik dengan gaya yang ‘classy’ pilih jam analog ‘meta’.



Semoga dengan penerangan ini dapatlah membanru anda semua di dalam membuat pemilihan Jam Tangan
yang bersesuian dengan anda.


Happy Shopping!!


























 

SILA TINGGALKAN LINK ANDA DI SINI YER.... :):)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Text Select - Hello Kitty

background