klik..klik..

20 September, 2016

Good Meowing,Bandar Tun Hussein Onn


Assalamualaikum..

Good Meowing,mesti ramai yg pernah dengar kan cafe berkonsepkan ada kucing kt dalam kedai tu.Harap maklum dari segi kebersihan,sangatlah bagus kedai ini.Masuk dalam tempat kucing tu xder bau pun,kucing2 pun bole tahan friendly.

Kelmarin lepas acu fatin sama acu mazrul dtg umah,mereka ajak pergi tgk kucing..Mama pun x pernah sampai2 lagi tempat ni..kekekeke..kebetulan acu2 dtg moh ler kita pergi sama yer...

Paling best kt sini,kita bole pegang kucing2 tu...bole dukung..dah la gemok2 pulak tu.
masuk untuk main2 dgn cat2 ni RM6/30minit.Kalau keluar dah x bole masuk lagik tau.

Ada wifi di sini...

Smoking is HARAM....ahahaha...tertarik ayat2 itu.kekekekeke...

Gegurl sorang kegedikan..sorang kemerajukkan...ahahhaa mereka dh bosan nak balik..

Mama paling suka yg ni..gebuuuu..bulu dia macam carpet..dia mcm dh mengantuk dan kepenatan barangkali...

tengok gemok kan..gebusssss...

Dan jek c adinda melepot kt acu fatin tuh...

Hahahahha..tgk ni...dia hala muka dia ke ekon sesaja..tuan dia kt dlm tu kata dia ni mmg eksyen sket.

Dia ni hitam berkilat..dr jauh dh nampak..memang hitam dia lawa tau..

Yang ni dok jek atas tuh..mcm xmo campur org,tapi kalau kita pegang2 dia,dia ok jek..

Time makan kot..mereka makan daging fresh nampaknya...ptt la gemok2...

Berat x acu??hihihihi..

Ni muka dia penyek..bulu lebat selebat2nya...

Masa sampai mereka dok relax2..org x berapa ramai,sebab masa kami sampai tpt cat ni baru bukak rsnya..

untuk peminat2 kucing sila la ke sini,makanan kt sini pun sedap2 tau...laksa dia kawwwwww!!

19 September, 2016

District 21,ioi City Mall.

Assalamualaikum....

Hari birthday boy Adam mukhridz dia request nak pg District ni,kebetulan hari jadi dia papa pun cuti..mama pulak half day la pe lagik..maka bawak la mereka ke District ni,dgn gegurl sekali ikt..Jom tgk gambar lah..

 
Pintu masuk district..datang pulak cuti sekolah org agak ramai la jugak..

Bertabah lah gegurls...hari tersebut adalah hari abang2..


Birthday boy pada hari itu..

ahahaha..membosan jek rupa mereka..kekeke..xder apa yg bole mereka main selain playground yg ada kt dlm tuh..

jarang  naik basikal kan..nak mula kayuh ni pun mcm x reti..hahah kesian nyaa aih..


penggayat ni..




naik ni pun gayat2..papa kata sampai bawah muka masing2 pucat...kahkahkahkah


Trampoline...lompat2 mmg best la tgk mereka lompat2 kt sini.

Nampak mcm bulat biasa jek kan...kt sini mmg kena kuat mental n fizikal.Addin dh separuh jalan sampai atas tu mcm nak putus asa dh..mcm nak menangis dah..mencari jalan keluar..Nasib baiklah ada abang besar kt dalam tu bole tolong sekali..

Naik ni pun mula2 mcm takut2..mereka ni gayat lebeih.Tanya mereka next time nak pg lagi ke?jawapan ada kata xnak..hahahhaa..mmg kena lasak betul2 kalau masuk dalam ni.berani lg kena ada..


Tempat ni bukak dalam jam 10am mcm tu sehingga jam8malam sahaja.kalau sapa2 nak pergi,better pergi pagi2.time mall bukak tu..

kena pakai sport shoes,wajib pakai sarung tangan dan stokin mereka.

ketinggian 120cm ke atas dgn berat 16kg ke atas.x cukup tinggi kompom x boley..cukup tinggi tp x cukup berat pun x bole,ada permainan2 yg kita kena timbang dulu..

untuk kanak2 13y ke bawah ibu bapa wajib masuk sekali,dengan bayaran rm10/person (tukang bawak )
nak masuk dalam RM75/person..

Aidiladha Kami

Assalamualaikum...

Salam Aidiladha buat semua..rasanya bole la lagik yer...kekekkee..kenapa nth bila update blog dr hp asik kena tendang jek..sejak update ios10 ni...eeeeee...

Raya Haji thn ni x kemana pun kami,sebab papa keje...sebelum2 tu pun papa dh bawak kami jalan2,kekekeke..pagi raya tu d rumah tuk la kita.Atuk nenek kepong pun xder,mereka pg ke Kuantan,papa pulak keje ptg.

Taraa!! kami 1 family dengan atuk dan opah...

mama & kids..
Ammara tu dh mengantuk pun yer...opah maintain bergambo jugak..hahhaa

Menu kami di pagi hari raya..x banyak pun masak ari tuh...lemang tu pun tempah jerk.

ini la pic yg ada pun..hujan2..masing2 sendu jek..lalok....kekekeke...

08 September, 2016

Grand Lexis,Port Dickson.

السَّلاَم ُعَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللّٰهِ وَبَرَكَاتُه

Weekend lepas ke Port Dickson kita,memandangkan hari raya Haji papa x cuti kan..kekekee...

Kami menginap di sini,tapi bukan atas air,atas darat..hihihihi..

Jiran hadapan kami, x jumpa pun jiran..hihihi..

Kawasan luar bilik,kalau budak2 nak main2 pun bole,tapi x leh la bising sangat kan,sbb tpt ni mcm privacy sket.

Ini nombor bilik kami,alhamdulilah dapat bilik dekat dgn parking kereta.

Masa sampai mama x tahan nak terkucil,papa turunkan kami,lepas tu terus papa pg cr parking,lega dpt parking x jauh pun,maka berjalanlah kami ke bilik.



Bilik jenis Deluxe Suite Garden..Kedalaman swimming pool 4kaki.Bilik ni tiada sauna mcm di Hibiscus lexis.Kalau nak ada bilik yg bersauna bole pg sana. Hehehe..




Lexis hotel ni mmg kaya dengan bantal dan towel,suka sangat sebab semuanya tebal2 dan empuk2.

X sabar dh 2 org ni nak masuk pool tu.Sabar...tunggu lepas mama papa abang solat 😆😆😆..

Cantik lampu ni,sampai2 terus terpikat.Macam buat dr batu marble.Memang cantik!




Kanak2 memang suka la kan kalau dpt masuk swimming pool.Sampai kecut2 tangan mandi.Adinda sampai terpaksa suh naik.

Esknya tu,pagi2 dh terjun.Mama bagi 3jam jek mandi,sebab lepas tu nak kena kemas2 bersiap nak balik kan.

Masih lagi ada hati nak masuk pool tu,asiklah dok tepi pool tu.Alasan nak main belon air..kekekee..



Ok jom balik,terima kasih Grand Lexis,tempat penginapan yg sangat selesa dan berbaloi2..

SILA TINGGALKAN LINK ANDA DI SINI YER.... :):)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Text Select - Hello Kitty

background