klik..klik..

11 January, 2017

Adinda Menang Contest Pokoks..


Assalamualaikum...

x silap bulan October ari tu kot adinda ada join contest dgn pokoks ni.korang kenal kan pokoks?pakaian yg unik2 bagi aku..cantik simple..material pun best. 





2 gambar ni yg mama hantar masa tu...mama pun dh lupa contest ari tu,tgk2 tadi dpt email..wah meriah!! dapatlah voucher pembelian untuk barangan pokoks sebanyak rm300+..

terima kasih pokoks..
terima kasih pada mereka2 yg mengundi dan share tu...terharu sangat... :) :)

pada yg tidak mengenali pokoks.. bole la tgk kt web dia ni..menggila woi tgk koleksi dia..


23 December, 2016

#KundasangKamiDatang ~Sabah~Day 2

Assalamualaikum..
Hari ke2 masih lagi area Kundasang,dan hari ke2 jugak kami bertolak ke KK.
Kali ini selepas balik dr Dairy Farm terus ke :
Kundasang Memorial War
Jambatan Gantung Tamparuli
Rumah Terbalik & 3D Wonders Museum.

singgah2 amik gambar jek..hiksss..


 Pintu masuk ..kena menapak sikit nak sampai atas..

 kt pagar tu banyak la memo2 yg bergantung..

 x lupa jugak....mama & papa...bukan selalu kann..haha


 Ni tulisan2 yg ada,peniggalan sejarah lama..





 xder apa pun kt atas ni..bangunan bersejarah jek.amik2 gambar cantik lah.

 Rumput tu x bole pijak..ada cctv..

 Otw ke kk..singgah jambatan gantung tamparuli..ni jek la pun nak layan bergambar.


 sian adik gayat...mama suh benti jap..nak amik pic adik..dia meraung dah...mmg gayat la sket..aduh adik dgn kasut terbaliknya..


 Cuaca panas,cantiklah untuk bergambar.

 Rumah terbalik,x bole amik gambar kt dalam tu..

 Alhamdulilah masa sampai org xder la ramai sangat,xder la lama beratur,suka masuk toilet rumah terbalik ni,sangat bersih!!masuk 2 ari kt sabah masuk rumah terbalik baru jupe toilet yg betul2 bersih!

 tempat wajib bergambar khenn..

 Keluar jek dr umah terbalik mmg ramai org terus bergambar kt sini..pastu kasi bunyi sekali gong...kikikiki

 ni 3D Wonders Museum,2 org ni jek la nak layan bergambar

 ini tiketnya,kata org dh mahal yer?x tau la pulak.kami x bayar pun dh ari tu.sebab dh bayar sesiap dgn ejen.


 Sekarang mana2 negeri pg dh ada 3D museum kan..


ok, kita continue day 3...

19 December, 2016

#KundasangKamiDatang ~Sabah~Day 2

Assalamualaikum...
Hari ke2 di Kundasang,Seawal jam 7pagi kami dh keluar untuk ke Desa Dairy Farm.
sampai2 kami kenderaan yang ke 2 beratur untuk amik tiket..patutla tourist guide tu ckp kena awal2,x sampai stgh jam sampai mmg banyak betul kenderaan dh beratur belakang.
berikut harga untuk masuk ke dalam Dairy Farm.Kami x perlu bayar apa2 lagik sebab kami dh bayar semua siap2.

Sampai pagi2 jadi aktiviti yang pertama jek la dapat kami hadap.itu pun dh cukup lama di sana rasanya.Hihihihih..

 Sementara tunggu bukak jam8pagi,bergambar dulu 1 family.Kalau tgk gambar ni x cukup korum kan??yer2 mmg x cukup lagi sorang anak,sebab dia memekap dgn atuk n opahnya,mereka di KK masa ni.

 Ni jek yg ada pada waktu itu.Cuaca sangat lah sejuk..menggigil2 tau.Acaner nak p main snow ni.hahahha..sejuk kundasang pun dh terketaq2..

 ni masih di luar Farm.


 lawa kan pemandangan kt sini.Sepanjang jalan mmg cntik jek..mmg betul2 mcm kt NZ.

 Belakang tu bangunan masuk untuk beli susu2 ice cream etc.belum bukak lagik,dh ada yg beratur pun.

 Happy nya gegurl ni.Nak tgk lembu..bau lembu pun mereka dh excited.hahaha..

 nhaa ni dh kt dalam,belatarbelakangkan gunung kinabalu.berkabus jek..

 Belakang tu gunung kinabalu,kata tourist guide tu,yg warna brown tu kesan dr gempa ari tuh.ramai jugak yang mati dan hancur x bole bt apa dah.Takutnya dgr..

 Abang adam xder..x cukup korum..

 nah kau selambak..kekekkekee....chubby lagi mama & papa..belakang tu lembu2 tgh sarapan..

 pagi2 sampai sini kan..nampak sangat kambing2 ngn lembu2 ni kelaparan.


 ni tempat proses perahan susu,x bole masuk tgk dr atas jek dr dalam cermin.Memasing ikut turn masuk dalam ni untuk proses perah susu.Teratur jek tgk.

 Adinda kata : kesian makcik kambing ni lapar.mana la dinda tau kambing tu makcik?hahaha


 Sebelum balik wajib la kan beli ni,minum time sejuk2 mmg sedap.Ada juga perasa kopi sedap ya ampun!! masa ni perasa ory xder,yg ada coklat n kopi jek.

ini sejenis bunga,kalau tgk mcm buah kan,tapi bukan.sejenis tumbuhan yg mekar kt luar pintu masuk dairy farm.1st time kami tgk.apa nama bunga ni?tourist guide pun x taw...

SILA TINGGALKAN LINK ANDA DI SINI YER.... :):)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Text Select - Hello Kitty

background