klik..klik..

21 May, 2015

Johnson's Baby - So Much More

 Assalamualaikum.....

 Johnson & Johnson siapa x kenal kan?? produk ni memang terkenal dr aku kecik lagik...dah la wangi...bau sedap macam nak makan pun ado...kehkehkehkeh..anak aku kalau nampak sabun johnson ni pun waaaaa meriahan mereka dalam bilik air tuh...



Rangkaian Johnson Bath time ini diperkayakan dengan bahan semulajadi, dirumus demi melembapkan kulit kering yang tidak bermaya dengan mudah, menjadikan lembut licin dan cantik berseri.Produk Johnson & johnson ini juga merupakan produk no 1 di Malaysia dan  jenama yg dipercayai oleh ibu bapa.




Baru-baru ini Johnson telah melancarkan kempen So Much More yang mana di dalam kajian penyelidikan telah menunjukkan bahawa perkembangan otak bayi juga dapat memberi rangsangan dengan teknik sentuhan melalui dengan cara mandian bayi.Melalui rangsangan multisensorial jugak, ia dapat memupuk keupayaan bayi untuk belajar, berfikir serta dapat meningkatkan imun badan di samping membesar dengan sihat dan jayanya.. hiksss..




Aku sebagai seorang blogger telah menerima jemputan ini.chubbynya gambar neh...muehehehehehehe...


Bersama produk johnson yg ada pada hari itu.


Kempen ini telah  dirasmikan oleh Timbalan Menteri Kementerian Pembangunan Wanita, keluarga dan pembangunan masyarakat YB Datuk Hajah Azizah Datuk Seri Panglima Hj Mohd Dun Said.


 Beliau berkata, " Kita patut mengetahui bahawa, kanak- kanak adalah masa depan untuk semua orang yang mana mereka jugak pada akhirnya menjadi ikon yang membawa bersama nilai - nilai aspirasi dan warisan nenek moyang kita. Dengan itu, ibu bapa turut memainkan peranan yang penting di dalam membentuk generasi akan datang kerana setiap apa tindakan yang di ambil pada hari ini akan memberi kesan pada hari esk/ akan datang.

Di dalam penjagaan bayi, Johnson telah mempunyai penyelidikan yang maju di dalam memberi inspirasi yang gembira  di dalam perkembangan bayi yg sihat.Kajian menunjukkan bahawa rangsangan sensorial dengan kaedah sentuhan adalah penting dalam tempoh 3 tahun pertama dalam kehidupan bayi. 



Korang tau x, ada 4 cara yg boleh kita lakukan melalui sentuhan dengan bayi yg mana boleh merangsang perkembangan otak mereka.



Sentuhan
Dengan cara sentuhan sahaja sudah memberi keintiman antara bayi dgn ibu. tak kisahlah ibu ke ayah kan..dengan cara sentuhan serta pandangan mata ke mata serta ungkapan2 ayat yg positif sudah cukup memadai untuk bayi itu...kalau ada ibu dan ayah sekali lagik bagus khenn...


Bauan
Bau???? hahaha anak korang ada x mcm anak aku..dia mcm tau la kalau aku bangun lepas tidurkan dia..macam tau2 jek bau mama dia yg wangi semerbak tu tiba2 hilang dr sebelah dia..hahaha walaupun dia tido kat baby coat. Kan tgk betapa kuatnya aura bau ibu kan....eh bau jugak boleh meningkatkan ketengan, meningkatkan mood baby serta kewaspadaan tau...korang nak tido pakai losyen johnson tau..kompom bayi lagik suka.kekekeek..


Auditory
Maksud auditory ni..dalam masa 24m umur mereka..contoh time mandikan mereka, bonding lagik kuat kan skin to skin. sambil2 mandi tu cuba bercakap2 dgn mereka dgn kata2 pujangga yg mempunyai perbendaharaan kata yang lebih besar. Bercakap depan mereka..belakang mereka.. mana ada bayi/kanak2 yg xmo lama bila mandi kan...sambil mandi sambil urut2 baby/kanak2 tuh..main bubble2 ke..amik la masa dalam 10-15minit..sambil nyanyi2....budak2 sapa x suka lama2 mandi kan..tapi kang sejuk sangat plak kan..hiksss...

Penglihatan
Ni pandangan mata bertentang mata jugak sangat penting kan....kita tgk dia.dia tgk kita..pastu gelak2 sambil2 tu koordinasi tangan dan mata yang memerhati meningkatkan kemahiran perkembangan mereka jugak.



Ini lah produk yang ada pada hari itu..mandian bayi tu sangatlah harum wangi semerbak..sebelah tu baby oil.penutup dia aku tgk dah berubah rupa.lagi safety la nampaknya..anak aku susah la nak bukak kali ni..kalau x jd la mandian bersama baby oil..



Korang..kalau nak beli mandian ni..beli yg ada tulis improved formula.yg tu ada bau wangi sikit.yg sebelah dia xder..eh dgn mandian yg bau wangi ni..dapat jugak meningkatkan aura sentuhan kita dgn bayi tau..automatik merangsang perkembangan otak bayi.



Pada hari itu selebriti jemputan ialah scha..dia dtg seorang ajer.x bawak lara pun.oh sangat slim dan tinggi..


Selepas selesai majlis.sessi bergambar.



Bersama rakan blogger yg lain.ada 2 orang lagik blogger belum sampai rasanya waktu ni.





Oh mama banyaknya dapat.semua ni untuk dinda kan..anak aku yg sorang ni mmg suka main dgn buih.dapat johnson ni punya lg menjadik2 la dia..



Terima kasih Johson & Johnson, terima kasih nuffnang atas peluang yg diberikan ini...

untuk keterangan dengan lebih lanjut lagi mengenai johnsons baby ni, boleh la rujuk di facebook https://www.facebook.com/iLoveJohnsonsbaby.com . Banyak lagik maklumat tentang Johnsons Baby ni....


Terima Kasih sudi baca blog kiter... :)





19 May, 2015

Nak bercuti..nak bercuti....


Assalamualaikum.....


 

Mood holiday sudah mari...kehkehkekekehekekkee.....
ada family day nanti....syoknyaaa.....

SILA TINGGALKAN LINK ANDA DI SINI YER.... :):)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Text Select - Hello Kitty

background