15 September, 2014

Selamat Hari Lahir Adam Mukhridz

Assalamualaikum....

15/09/2007 - 15/09/2014
Selamat hari lahir yang ke7 buat hero mama yg pertama...Adam Mukhridz Bin Mazlan.

Harapan mama semoga adam menjadi anak yg soleh,rajin2 solat,dgr cakap mama dan papa, rajin2 belajar dan lain2 lah..serta semoga adam beroleh kesihatan yang baik2 aja.....adam baru lepas keluar hospital..kena rajin2 makan vitamin,kena makan nasi ontime....jangan selalu kacau2 adik sampai melalak..adam dh besar..dh boleh jadik contoh pada adik2....... 

Ok..akhir kata "selamat Hari Lahir" sayang mama dan papa....jangan kerap sangat hadap game ye adam cuti2 sekolah ni...jalan2..bulan ni xdak...inshallah bulan depan ea...hikssss...


10 September, 2014

Adam x sihat..

Assalamualaikum....

Agak merisaukan mama dan papa pabila adam demam on off..maksudnya..kejap dia ok..kejap dia x ok..kejap panas kejap cool....selama 2weeks...

Bawak ke panel..dia cakap bacaan blood test adam x brapa nak cantik....oh mama sudah mau pitam!! Kenapa adam ni.....

Semalam x buley jadik....cakap kt papa jom jupe pakar terus...bawak la segala result yg ada itu..senang keje doctor nanti kan..kekeke

Sampai hospital..sambil menunggu turn kita selpie dulu...kekekeke...

Doc kata adam kekurangan air dalam badan....kena masuk air...dan terus amik darah untuk full blood test.....menangis jugak la masa nak amik darah tu...sampai ward nurse kata kena amik darah lagik..sebab yg amik masa kt bawah tu doc cakap x cukup..oh mama x bole nak tgk..mama mudah tersentuh....adam dgn papa ea....

Masa ni demam on off jugak...doc cakap kena on terus antibiotik..mama merisau masa ni ttg result darah adam...sebab bNyak kemungkinan...dan sebab jugak adam hanya demam sahaja..tiada batuk/selsema...

Malam tadi..punya gambar..baru nak bermalam dia dh bg mcm2 soalan kt mama.. "Mama bp ari nak duduk sini".."mama..berapa lama nak pakai kt tangan ni"..."mama..kenapa mesti pakai".."mama kenapa x bagi jek ubat minum kt mulut terus.." Oh!! Aku rs nak hangin jugak..hahahahaha...setiap soalan dia bg mama dh jwp okeh..

Hari ini punya gambar...dia membosan agaknya..sebab mama x bagi ipad kt hospital..nak suruh dia rehat..mama balik pagi td..dia kirim bawakkan homework kumon..ok adam!! alhamdulilah nampak demam dia dh kurang....makan dh berselera sket..

Tengah adam bt kumon..doc pun datang bawak result...

Doc explain semua..alhamdulilah semuanya normal dan negetip..termasuk denggi....tulang dalam semua...tinggal result kepialu..sama result unggas..aku x ingt apa nama saintifik dia tadik..doc pulak cakap..dia x tau apa nama bahasa melayu..pendek kata result gigitan unggas yg berbisa...

Doc kata..kalau kepialu..adam kena on antibiotik selama 7ari...kalau x esk last antibiotik dan lepas abis adam bole balik...harapan mama gitu lahhh....

Demam adam adalah disebabkan jangkitan bakteria dalam darah..bukan virus..doc kata jgn salah paham bakteria sama virus yer......

Ok adam..semoga adam cepat sembohhhh....mama cuti lama dah ni..adam nasib baik sek bagi cuti sempena upsr...cuma sek kafa kena bagi surat mc......

05 September, 2014

Saya sakit GiGi

Assalamualaikum....


Alkisahnya...semalam 1hari minah ni mengadu sakit gigi.....ok pagi tadi mama dan papa bawak adinda jumpa dentist...dia sangat excited okeh...mulut mcm biasa non stop pokpekpokpek...sampai org tegur adinda banyak bercakap...tapi sakit gigi.....

Masuk klinik gigi tunggu turn...dia ada tanya kenapa org besar2 saja mama....mama ni risau cner keadaan dia hadap doc tu nanti kan...masa belum jupe mmg la seronok x takut rasa..skali doc panggil..suruh duduk atas kerusi dan baring..dia dh start mula pandang2 sana sini..gerak hatiku mmg dh rasa...

Kompom!!! Doc cuba pgg jek gigi dia..dia melalak.... "Xnak mama..xnak papa..sakit..jom balik..jom balik...." Oh adinda kalau dh mcm tu mmg x makan pujuk dah....doc kata xper..dia bagi ubat minum..dan bila perlu sahaja...kalau dia mengadu sakit lagi kena bawak dan paksa dia..huhuhuhuhuh.....         

Adinda...oh adinda....


SILA TINGGALKAN LINK ANDA DI SINI YER.... :):)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Text Select - Hello Kitty

background