28 February, 2013

Mothercare / Gingersnaps- march 2013 highlights...

Assalamualaikum.....

Dpt email ni tadi siang....agak menarik utk 3 ari yg pertama tu..mmg berbaloi2 la pg waktu tu.... Huhhh..weekend ni byk sale barangan bayi n kids ni... Kt KLCC pun ada...warehouse sale my dear pun ada...tp klcc tu 3 ari jek..kt mydear sampai 10/3...kt mothercare/ gingersnaps 1-24hb.....jom shopping !!

27 February, 2013

Buds...

Assalamualaikum....

Cream adinda dh nk abeh...sblm tlupa baik p beli jap...xdan nk tunggu weekend ni dah...sbb adinda nya kulit agak sensitif...berbeza dgn abg2...xperla adinda apa saja yg terbaik utk adinda mama usahakan...alhamdulilah..adinda serasi dengan Buds ni..head to toe adinda ok menggunakan buds ni...

Adinda & mama...

Assalamualaikum...

Ari ni mama half day...jd saya ikt mama anta abang2 p skul dan balik skul..sangat seronok yeay!!! Lg 2bulan saya nak masuk 2tahun...... :):):)...



My dear warehouse .............

Assalamualaikum....

kembali lagik...yeay!! nk ada baby ni cm syiok plak p melawat warehouse..ekekeeke
jom rami2.. 


Until 10 March 2013

Baby & Children Products Warehouse Sale

Superior Quality and Comfort
Products Offered
Cots
Walkers
Car Seats
Baby Accessories
and many more
Time
9am – 7pm
Location (603 8060 0095)
34, Jalan Meranti Jaya 10
Meranti Jaya Industrial Park
47120 Puchong
Selangor

Wordless Wednesday....


semalam punya menu.....
tapi x lalu makan ngn nasi....cicah ngn roti jerrr....


3a's punya peberet....





25 February, 2013

Puting gentel addin :):)

Assalamualaikum.....

Hehehehe...addin kan time dia nk tido atau baring2 saja..dia akk pgg 1 teat utk di gentel..kekeke..kemana saja dia pg mesti dia ingat teat tuh...tapi teat tu dh rompong sekarang..kekeke..addin ttp suka.....hahaha..

24 February, 2013

Nestle - nestum oat

Assalamualaikum....

Malam ni x leh nk telan nasi daaa..x tau ngaper....ada rs sikit mabuk2 pun yer...jdnya telan la ini 2 packet...kang lewat2 mesti lapar semula kan....xper try makan nasik pulak :):):)

ESP - Shaklee

Assalamualaikum...

Skrg daku tgh pregnant anak ke 4....mabuk boley dikatakan agak teruk jugak..skg dh 5m+..mabuk on off dtgnya..bila dia dtg..apa pun x jd tau...nk melepek ajer...perut lapar..makan....bila makan. X sampai stgh jam luak balik..adoi aiii..kesian baby mama....

Alhamdulilah sejAk amalkan ESP shaklee ni..bole la cover makanan yg x bp boley nk telan lama...esp ni hanya bole amik x lebey 3 scoop sehari...jd daku amik kdg2 2x sehari..kadang2 sekali....ni dh masuk 2botol..ok la setakat ini...ingt nanti dalam pantang nk try la set shaklee pulak....byk kena telan kan..kekekeek..rs dh masuk kali ke4 ni..mmg memerlukan lebey kot supplement utk tenaga yg lebey kan...abg2 n kakak tu nanti bole thn gak mereka tuh.... :):):)

Harap semuanya dipermudahkan nanti...aminnnnn...

Adinda Mea Marissa...

Assalamualaikum.....

Hari ni x kemana2 pun...sbb papa keje...sobsobsob...abang2 dh selamat berjalan sama2 atuk n opah...katanya nk ke Kuala Selangor..waaaaaa...bestnya...kompom mrk p cendol bakar tu!! Dh la baru tayang kt JJCM jp tdik....adinda tgl ngn mama jek la ari neh ye...leh layan Dora sampai lebam!!! Hahahahaha....

Relax kan saya xder gangguan sangat ari neh..yeay!!!! Tp agak bosan sikit..sbb xder kwn bermain....

23 February, 2013

Addin miqael

Assalamualaikum.....

Tgk budak bulat ni...sebelah tudua suh mama amik gmbr gg dia..sbb nk tgk gg d dh ctk ke belum..hahaha

Sebelah lgik tu..merajuk laaa sebab nk ice cream kaler hijau xder...addin laaa....

18 February, 2013

Adam's new hair cut

Assalamualaikum....

Adam dh potong rambut baru....
Apa la yg atuk dia umpan mahu nak potong tu yer..pg pun berdua jek ngn atuk...atuk ckp elok jek dia mahu..ok la tu..adam next year pun dh nk masuk sek rendah kan...kira dh puas la berambut pjg sikit.....



Nuffnangx

Assalamiualaikum...

App ni dh lama ada dlm henpon aku...tapi x guna2 lgik...ari ni asenya berkesempatan nk godek2...hehehee...ada lg yg x siap aku rasa neh....

15 February, 2013

1st time demam time pregnant...

Assalamualaikum.....

Adoi aiii....dh 3 ari demam+sakit2 badan+ sakit tekak...yg x thn tu sakit2 badan tau.....harap2 baby ok..mama risau sangat ttg baby kt dlm tu..... Ini ialah kali pertama ku kena demam time pregnant.....rs teruk jek keadaan ni...mmg x larat sangat2..semalam p jupe doc..spttnya next cek up 26/2 ini..tp dh x thn sangat ku pg semalam..dpt gak jumpa..scan baby ok mcm biasa..alhamdulilah....harap cepat2 laaa pulih seperti biasa...x sanggop dh ni.......

07 February, 2013

Sayur campur + telur puyuh...

Assalamualaikum....

Hari ini mabuk agak keterlaluan....x lalu ku nk telan apa2..makanya sayuran ini jek la yg lalu aku makan...telur puyuh tu mmg peberet aku...sedap kan..sedap kan....jdnya makan sayuran jek la ari ni berulang2....... :):)



04 February, 2013

Legoland ~ Part 2 ~

 Sambungan dr part 1.........


Ini la bibik aku..bukan main lagik kan.....aku le mengoffer dia ckp kalau nk merasa naik..p la naik..waaa kemain pantas dia pergi..ekeke.biarlaaaa nk merasa kan.bg dia seronok sikit...dh penat2 dok umh jaga kanak2 aku kan....


 Lepas tu ke tpt bomba pulak....neh ler org2 yg terlibat..kalau xder la abg2 n kakak2 tuh..haru laaaa atuk,papa n pakngah melayan kan....



Sementara kereta neh nk bergerak snap pic jap...kete neh kan..kita ken tekan pump kuat2 tau.kalau x tekan mmg x sampai la kamu org ke sana..tpt padam api..kekekeke..


Yeay!! dah sampai pun kt tpt padam api....mmg kena pantas..curah la air sampai tingkap tuh katup.......

Aku lupa apa nama menda alah ni....nampak rendah tapi..papa kat mmg gayat giler...yer la..sbb aku tgk adam n addin masa menda ni bergerak muka mereka dh berubah....tapi nak naik jugak kan..
 
 
Orang laen naik semua menan..mak aku xmo..ada sstgh jek dia nak...cm naik train tuh dia mahu la kan....waa relax opah eh...

Lahai..payah bebenar nk nyuruh mereka neh posing..adinda tuh tinggal x lepas kan lagik jek..kekeke..dia teruja la tuh kuda tuh berbunyi2 kan.....

Terik la sangat..aku nyinggah kedai jap..nk beli payung..x tau pulak dia neh ngekor..nasib dh bayo..hehehe..dia request nk amek gambar jek..ok xperrrr..

Dia pulak yg suka sangat dgn payung neh..xmo lepas langsung......

ok nanti kita sambung laei....
aku nk p amik budak balik sek....
bye2...


Legoland ~ Part 1 ~

 Assalamualaikum.....
ni nak crita....weekend 2minggu yg lepas kan daku p menghantar pengantin adik perempuanku ke sana...lepas abeh wedding tu...kami terus ke apartment yg di sewa untuk ke legoland esoknya....
waaaa aku bt entry ada part2 pulak yer....xper la..nk cerita2 kan...sap nk baca, baca ler..saper xmo xper..kekekeke...
 
 Kami sampai dalam jam 12tgh ari..konon aku dh terbayng la org beratur panajng kan..sbb dgr cerita beratur panjang...dh la panas terik..aku risau jek la kanak2 ni berangin....
skali sampai2..ai....xder org ke.....papa pun terus ke kaunter dgn atuk...utk beli tiket...
kiranya 2family la yg pergi...
sbb lepas kenduri semalam tuh..ada yg ke desaru la..melaka laaa..kami jek lgik naekke atas.ekekeke.


Ini perjalanan dr parking kete....ari yg kami pergi tuh..adalah hari terakhir parking free..esknya tuh parking dh kena bayo......alhamdulilah..kekekeeke..

 Sampai2 jek dh menggedik2 nk snap pic.hahaha...panas weiiii tp xper aku rela panas dr hujan kan...

 
Adam & Addin bersama kakak aqilah.. ( eh mereka ni 2 pupu.ada pangkat kan iktkan?aku x tau la sangat ) kakak aqilah request amik gmbr kt situ sbb nk masuk contest katanya...gasakkk layankan...
masa ni katanya x buley bwk makanan kan...aku jahat sikit p ckp kt hubby..beli la air cool blog tuh dalam 8botol...kita ltk kt dlm beg..kakakakaa..bawak masuk dlm kan....si aqilah lagik la..p beli tutti frutti..besar kemain..kongsi la reramai....hahaha...panas weh...bukan nk mkn sgt..nak minum jek....

 Adinda neh mamai2 lagik..sbb bru bangun tdo..dr dlm kete angkat transfer ke stroller...ni dia baru bangun..aku ckp ngn bibik x yah turunkan dia...kang kalut nk p kejar plak..hahaha..

 Destinasi kami yg pertama ialah menaiki train.....masa ni mmg xder org sangat.menunggu pun x lama...syiok....


 Dari atas train..lalu la jugak kt tpt2 neh..sempat la snap kan..cantik sunggoh..semuanya diperbuat drpd lego.....

Budak 2 org neh gemar snap gmbr kt org2 lego neh....
org2 lego neh semuanya bersuara..manala budak2 x teruja kan...

 Pop corn..atuk beli gaknya...sangatlah sedap....sesuai sgt la dgn harganya kt dlm tuh kan.....hehehehe..

 Seterusnya kami ke Airport...permainan kt dlm legoland neh boleh naik semua golongan, kecuali ibu mengandung dgn kanak2 yg tidak cukup ketinggian...kalau sebesar adam tuh dh boleh naik.....pastu pulak..aeroplane neh..kalau dewasa naik sorg jek..kalau agak kanak2 naik buley 2 org..dh tuh kita kena bt keje jugak..kena tekan gear yg ada,..kalau x...x naik ler menda alah tuh..hehehee..

Papa neh tgh2 gout sakit kaki dia buley layan lagik...seronok eh pa........dpt naek...
ok sambung nanti lagik.......



02 February, 2013

Jom follow ku di sini.... :):)

Assalamualaikum...

Ada x yg x follow ku lgik??kekeke...ada ajer ku disini....jom kita tambah kenal kenalan...disamping jgn lupa ya like page ku itew.....byk koleksi utk kanak2 di sana... Tqvm.... :):)



SILA TINGGALKAN LINK ANDA DI SINI YER.... :):)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Text Select - Hello Kitty

background