16 July, 2017

Candat Sotong 07/2017

السَّلاَم ُعَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللّٰهِ وَبَرَكَاتُه
Kali ke 3 kami pergi mencandat di Terengganu.Bertolak jam 12malam sebanyak 7 kereta.Of coz banyak persinggahan di tambah lagi ada bawak kanak-kanak dan baby.hikssss....
 
 Sampai di jety Chendering dalam jam 5ptg.
 
 comel2 sampan2 ni.Bila tgk macam seram jek nak naik.Bayangkan berada di tengah2 laut dgn sampan2 ni..huhh...mmg salute la pada mereka nelayan2 tu..
 
 agak lengang sikit sebab ada yang sudah berlepas.
 
 Ni sebahagian barang2 yang dibawa.
 
Anak sedara dan pak sedara.
 
 Nelayan ni baru balik.Dari pagi turun ptg baru balik.Tgk la hasil dia.Terus budak peminat haiwan ni nak pegang.
 
 Rezeki nelayan ni balik2 terus kami booking ikan2 dia.
 
Muka2 kena tinggal.kekekekeke..Addina tu mama risau hari nak pg tu asik2 'adik nak mama..adik nak mama' hahahhaha.
 
 Tu nha Boat kami.
 
 Dekat dah.Boat besar amik kali ni.Apapun mabuk tetap sama..Oh!! tobat lepas ni xnak pg lagi lah..



 
Hero ni mmg wajib pergi tiap2 tahun.
 
pemilik blog kekekekekke..yg gedik2 nak pg tiap2 tahun.Tapi bila sampai apa pun x boleh..mabok oi tumbang abis sampai esk..bila bangun jek uwek uwek..padahal dh telan ubat.Kuat betul penangan mabok laut ni..
 
Budak bandar sesekali tgk laut..
budak bandar sesekali tgk bot2 nelayan..
budak bandar sesekali tgk ikan besar2 naik ke darat..
budak bandar sesekali menginap dekat suasana kampung.
 
dah x sabar2 ni...
 
my lovely mom & dad..sponsor utama aktiviti mencandat kami..tq boss...tq atuk..tq abah..
 
 Sudah berlepas..ni tak silap jam 5.30 - 6.00pm..indah sungguh ciptaan allah s.w.t. mmg cantik hokeh..
 
dalam 5 minit sampai.papa boy dh dapat hasil..sotong baru naik cantik transparent jek..jernih jek mata.
 
 mama kagum dgn semangat dia ni..dia x mabuk2 pun..bole pusing2 1 bot tu..cuma mama yg tgk ni lagi mabuk2.Hahahaha..
 
x lama lepas tu pak ngah pulak dapat sotong.Pak ngah guna tradisional waktu tu.dia pakai koyan.Tu yg kt tangan kiri dia tu..tu namanya koyan.
 
Ni pagi esknya tu.Dapat ikan kerisi.Manis nya bila goreng..
 
Ni sotong katak namanya,kena dgn joran papa boy,besar betul.Masa naik tu dia pagi 2 ke 3 das semburan hitam dia.Kekekekeke..x sempat nak amik pic masa papa tgh usaha nak bawak naik atas..mampu tgk jek..sbb mabuk nak uwek2..masak apa la sotong katak ni ye..bt sambal sedap kot kan...tapi janggut kt mata dia tu besar..takut nak makan..kahkahkahkah...
tengok addin mmg bt main jek ari tu..

 Sebahagian sotong2 yg dapat ari tu...sotong masa naik ke darat dia transparent jernih jek...
bila dh beberapa jam tu dia bertukar jadi mcm ni.

 ikang2...

Tamat sudah aktiviti mencandat kami pada 7/2017.Inshallah ada rezeki lagi thn depan kita pergi ya.tahun ni hasil x seberapa,tapi ada la..
Jumpa lagi candat sotong 2018 Inshallah..

1 comment:

Dewi Aja said...

Hello! Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Apakah Anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website kami http://kbagi.com/ atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.
Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

SILA TINGGALKAN LINK ANDA DI SINI YER.... :):)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Text Select - Hello Kitty

background