22 May, 2017

Kawan baru addin

السَّلاَم ُعَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللّٰهِ وَبَرَكَاتُه
2 ari si addin merebel nk kan kekura ni..Makanya semalam bawak la papa nya pg beli.Addin mmg sukakan binatang.Tapi tu la mama x tahan tgk bila dia betul2 bawak main binatang ni.
Turun membeli dgn papa, pastu kan x pasti pulak jantina kekura ni.Sebab tiap kali mama tgk kekura ni mesti bertindih 2 😅😅 hahaha..

Masa snap pic ni air belum ganti lagik. Bekas kura2 ni mmg dh ada dulu addin pernah bela jugak.Ni nak membela lagik.Harga seekor Rm9.50.
Semoga kekura ni baik2 aja la dok dgn abg addin ya...rajin abg dadin sblm pg skul tukarkan air kekura..kekekeke..

21 May, 2017

Tq Pokoks..

السَّلاَم ُعَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللّٰهِ وَبَرَكَاتُه
New collection dr pokoks Wau....telah selamat sampai minggu lepas.Moga2 sempat la nak pakai nanti..Boys ni amik yg paling besar punya size...
Untuk gegurl, pun mama amik mmg ikt size mereka ngam2..X ingt pulak kali keberapa ni membeli dgn pokoks.Material pokoks mmg best!!

Tq pokoks!!
Servis yg pantas!!
Material yg cun!!

20 May, 2017

Selamat Pengantin Baru Aqilatul Afifah & Anas Bukharie

السَّلاَم ُعَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللّٰهِ وَبَرَكَاتُه
Minggu lepas anak sedara mama aqilah telah selamat menamatkan zaman bujangnya.Telah dinikahkan dengan Anas Bukharie,pemuda yg berasal dr Simpang Pulai Perak.
Lepas ni aqilah akan mengikut suaminya tinggal di Johor Bahru.Babai aqilah...semoga tabah menjadi seorang suri rumah.kekekekeke...

Sebelum panjang lebau menaip, harus tepek dulu pemilik blog kan..kekekeke....


Mereka dinikahkan selepas isyak.Dinikahkan sendiri oleh bapa aqilah.Aqilah merupakan anak tunggal perempuan drpd 6 org adik beradik.

Alhamdulilah telah sah menjadi suami isteri.

Bersama2 keluarga di kedua2 belah pihak.

Ibu dan bapa pengantin.Muda lagi mereka.. hiksss ☺️

Keesokkannya majlis diadakan di Dewan Komuniti TTDI Kuala Lumpur.Senyum lebar pengantin..




Makan beradab..Opah & atuk wakilkan utk keluarga belah perempuan.2x ni opah & atuk makan.kekekeke...

Selpie sket..


Babai aqilah....selamat menempuh alam baru bahtera rumah tangga...

Selamat pengantin baru.....

19 May, 2017

Selamat pengantin Baru Nurul & Insp.Farhan.

السَّلاَم ُعَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللّٰهِ وَبَرَكَاتُه 

Last month sepupu mama kawin kt kampung.Kawin dengan orang dari Johor.Tapi dia kerja posting kt Kedah.Kira kutub utara kutub selatan kan...kekekeke.


Sempat mama bergambar dengan pengantin perempuan.Masa ni belum nikah lagi.Baru sampai.Pengantin lelaki belum sampai.

Opah pun tidak ketinggalan...heheh..

Nurul nampak berdebar ni....kekekeke...

Farhan Ni pun nampak muka dia berdebar2..hahaha..tapi dh selesai relax jek kan...


Alhamdulilah selesai majlis pernikahan mereka pada malam itu.Ikt plan asal nikah esk nya pagi,sebab kan tok kadi ada ceramah,jadi di awalkan la pada malam itu.. tahniah nurul & Insp.Farhan.


Kami siap2 dah nak p makan kenduri....

Dia paling busy ni.....






Alhamdulilah majlis pada hari itu berjalan dengan lancar.Cuaca pun sangat cantik.Tahniah buat Nurul & Insp.Farhan.Selamat menempuh alam baru..



26 April, 2017

Karnival Saudagar Seni

السَّلاَم ُعَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللّٰهِ وَبَرَكَاتُه  
Weekend lepas kt Bandar Tun Hussein Onn ada buat Karnival Saudagar Seni.Adala org meniaga2 aktiviti2 anjuran Saudagar Seni ni..
Sampai2 terus tuju ke sini...apa lagi..nampak benar budak bandar jakun sangat... ☺️☺️☺️


Nak bagi makan..tapi takut2...


Si addin memang berani sikit.. si adam berani2 takut....

Angsa ni kalau la bole bercakap.... mesti dia rimas dengan 4 org tu..haha..masa kami sampai org x ramai lagi..makanya budak 4 org ni la sakan....kata budak yang jaga tu angsa ni bole di pegang dan d peluk2. Dia x agresif pun..tapi budak 4 org semua xnak.

Ada ayam,kambing,angsa dan arnab.





Lama jugak la kt dalam ni.. dh belikan sorang 1 makanan,x kenyang2 pulak binatang dalam tu.Suap jek makan ajer pulak..

Udah abis makanan,badut pun keluar...bergambar la sekejap.Nak masuk dalam kandang tu kena bayar Rm5 seorang,makanan haiwan tu rm1/cup.Bagi sorang 1 nha bagi la sampai puas..
Keesokkannya pulak pagi datang lagik,sebab adam nak masuk pertandingan mewarna.Mama pg berdia jek dgn Adam,x bawak adik2 pun sebab panas sangat cuaca takut adik2 x bole tunggu lama kan.
Pertandingan mewarna ni untuk umur 5y - 10y sahaja.Bayaran Rm5/seorang.Duit bayaran tu mereka agihkan beri kepada pemenang.


Bermula jam 10.30pagi,ramai jugak peserta.



Sementara tunggu keputusan mereka suruh bergambar dulu.

Adam x menang apa2 pun.Semua kemenangan di bolot oleh kanak2 perempuan.Memang yg warna tu lawa2 lah.Perempuan yg warna kan.. mmg lawa lahh...hahaha...


21 April, 2017

Happy Birthday Adinda Mea Marissa yang ke 6 tahun.

السَّلاَم ُعَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللّٰهِ وَبَرَكَاتُه 
21/4/2017 -  ulang tahun kelahiran buat Adinda Mea Marissa Bt. Mazlan yang ke 6. Mama x bercadang pun nak bt apa2 majlis... opah cakap buat la sikit makan2 kita sekeluarga. Ok baiklah.. jatuhnya hari Jumaat,mama pun keje,maka halfday la mama sebab pg mencari kek dinda.
Tahun lepas kita dh buat majlis agak besar kan..jadi thn ni kita slow2 sket lah..hahaha...



Kenapa ada 2 kek?? Tau ada yang tanya... hahaha... sebab makcik sorang tu tergedik2 kata birthday dia jugak.Memang x bole dipujuk lagi,jadi kena beli la 2.....tq atuk & opah sponsor kek & kfc ... x sempat la mama nak cr kek frozen dinda oi...

Ni cik mia yg belikan... tq cik mia....

Ni nha budak yg fefeling birthday dia jugak hari ni....hahaha....

Buat kakak dinda..selamat hari lahir.. semoga kakak beroleh kesejahteraan hidup di dunia dan di akhirat.Semoga kakak menjadi anak yg solehah....
Dah besar kakak..rasa mama mcm baru lagi lahirkan kakak.... ❤️❤️❤️

SILA TINGGALKAN LINK ANDA DI SINI YER.... :):)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Text Select - Hello Kitty

background