21 April, 2017

Happy Birthday Adinda Mea Marissa yang ke 6 tahun.

السَّلاَم ُعَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللّٰهِ وَبَرَكَاتُه 
21/4/2017 -  ulang tahun kelahiran buat Adinda Mea Marissa Bt. Mazlan yang ke 6. Mama x bercadang pun nak bt apa2 majlis... opah cakap buat la sikit makan2 kita sekeluarga. Ok baiklah.. jatuhnya hari Jumaat,mama pun keje,maka halfday la mama sebab pg mencari kek dinda.
Tahun lepas kita dh buat majlis agak besar kan..jadi thn ni kita slow2 sket lah..hahaha...



Kenapa ada 2 kek?? Tau ada yang tanya... hahaha... sebab makcik sorang tu tergedik2 kata birthday dia jugak.Memang x bole dipujuk lagi,jadi kena beli la 2.....tq atuk & opah sponsor kek & kfc ... x sempat la mama nak cr kek frozen dinda oi...

Ni cik mia yg belikan... tq cik mia....

Ni nha budak yg fefeling birthday dia jugak hari ni....hahaha....

Buat kakak dinda..selamat hari lahir.. semoga kakak beroleh kesejahteraan hidup di dunia dan di akhirat.Semoga kakak menjadi anak yg solehah....
Dah besar kakak..rasa mama mcm baru lagi lahirkan kakak.... ❤️❤️❤️

19 April, 2017

إِنَّا لِلّهِ وَإِنَّـا إِلَيْهِ رَاجِعون              

السَّلاَم ُعَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللّٰهِ وَبَرَكَاتُه  
Sudah lebih kurang seminggu abah mertuaku pergi mengadap ilahi...


Beliau pergi pada 10/4/2017 jam 6.43ptg sewaktu tengah buat dialisis..Sangat terkejut kami...masa abah buat dialisis tu abah mmg dah warded,sebab batuk2 yang berpanjangan..




 Ramai jua orang yg hadir pada malam selepas abah balik ke rumah...terima kasih kepada mereka yang terlibat di dalam pengkebumian arwah abah pada hari itu..

Terima kasih juga kepada mereka yang mendoakan serta ucapan takziah..x mampu nak balas 1 persatu...

Abah,selamat jalan..damailah di kau di sana..semoga abah di tempatkan dinkalangan orang2 yang beriman...

  اَمِين يَا رَبَّ الْعَالَمِيْن ....

Kamarun Bahrin bin Ahmad Zailan
1947 - 2017
10/4/2017
6.43pm
Kepong,Kuala Lumpur.

02 February, 2017

Selamat Bertunang Nurul Sharwani & Farhan


Assalamualaikum..

Alhamdulilah nurul sudah selamat bertunang.Pertunangan di antara kutub utara & kutub selatan.Kikikikikiki...


 Sampai2 jek 2 org ni mmg hadap la si nurul ni sampai sudah.
 Especially makcik ni..


 2 hantaran jek mama snap.Kenapa ntah 2 jek ada pulak bila tgk.Semua hantaran yg ada ni nurul buat sendiri.Kreatif & rajin.

Adik pulak ngan maksu nurul.

 
 Mama jugak haruslah khen..kekekekkee

 Alahai adik..dia dh mengantuk sebenarnya dan ajak balikkkkkk..

 x dapat gambar penuh,tpt nak berdiri limited sebab ramai amik gambar.

 Bersama2 bakal mak mertua dan mak nurul.

 dah masuk tgh ari sikit mereka mintak tuka baju,layankan ajer janji x merengek.Cuaca pun agak panas hari itu.





Menu pada hari itu.Masakan kampung sedap sangat nikmatnya.Jarang dapat kan.kikikiki..ada lagi menu lain,kambing masak gulai kurma,kari ayam,pulut dan bubur labu.Nikmat sungguh makan ari tu tu.kebetulan cheat day mama kan..paling rare sambal belacan tu lah!!

akhir kata...

Selamat bertunang buat nurul sharwani & farhan.
inshallah bulan 4 nanti jumpa di Kedah & Johor noh....




01 February, 2017

Short Trip ~ Penang ~

Assalamualaikum..

ini merupakan short trip yg pertama pada tahun 2017.Ewahhhhh...hihihih...kebetulan ada sepupu mama nak bertunang kat kampung,jd kami menyinggah la ke Penang dulu.Nasib baik la singgah Penang,jalan jem jugak meghala ke utara ari tu.Mengikut jangkaan masa sampai,kami lewat 1 jam dr masa sebenar sampai..




Nak ke Penang Art Street dulu,maka kami ikt melalui jambatan lama.
Sampai2 Penang tempat kami tuju mcm x berapa jem jek.Rupanya ramai duduk di sebelah Batu Feringgi.


 Sampai jek masa jalan2..addin ni bole pulak terjumpa anak burung..suka la dia..sebab dia ni suka kan haiwan.

 Inilah rupa anak burung itew..mcm sakit x sihat pun yer..Addin kata dia mcm demam mama,badan dia panas jek..hahahha..

 Excited anak2 jupe burung,tu ada niat nak bawak balik kl tu...tapi mama x bagi,yerla kita nak jalan jauh lagik,kang x sempat kesian dia dh jd aniaya pulak.



 dapatlah bergambar dgn beberapa gambar yg ada di Penang art street ni.

 kids dan mama...







Masjid kapitan namanya.Masjid yg harus dilawati pabila kita ke Penang..x dpt mama nak masuk ke dalam,sebab kanak2 dh penat kata mereka.Xperla next time kita dtg lagi yer..

SILA TINGGALKAN LINK ANDA DI SINI YER.... :):)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Text Select - Hello Kitty

background