klik..klik..

03 March, 2012

Adam & Skul


Salam semua....
masuk di bulan ke 3 ini...adam ada penambahan bahan bacaan yg di bawa balik ke rumah...
setakat ini, alhamdulilah..adam dh boleh baca surah al-fatiha, counting A-Z, 1,2,3,Doa makan,tido serta beberapa ayat dia dalam solat dan selawat2 yang ada....mewarna pun dh pandai sedikit xder terkeluar2 sgt dh....insyallah yer adam...teruskan belajar bersungguh2 yer...

 Ini cerita pada hari sabtu lepas...mama n papa ke skul adam..ada parents sharing day...erti kata lain..mcm kita p amik report card lah.....hehe...neh maklumat yg mereka letakkan di pintu bawah sebelum naik atas.jd apa2 parents boleh la baca kt situ....

 Ini hasil kerja mewarna utk umur 4,5 dan 6y..masa neh sempena aulidur rasul kot..sbb gmbr yg mereka warna tuh mcm masa maulidur rasul jek..ehehehe..
cantik kan hiasan mereka kt bwh2 tuh..rajin teacher2 mereka...

 Masa ini turn adam jumpa dgn teacher class adam..teacher Rahna x silap nama dia..sangat friendly..mama pun selesa nk berbual dgn dia.nk bertanya pun rs selesa la jugak..adam pun nampak suka dgn teacher2 dia..tiap2 ari balik skul sebut nama teacher...adam agak takut jugak dgn teacher dia..kalau2 kt umh dia bt perangai...mama suka ckp nanti mama call teacher..nha lepas tuh dia ok..ekekke

teacher kata adam ms 2weeks br masuk mcm diam sket..skg dia dh ok n cool sket...mungkin ms tuh adam baru nak sesuaikan dgn environment kot..yerlah sebelum2 neh adam pg nursery jek..( itu pun sebulan jek) pastu terus masuk skul kan..alhamdulilah adam dh bole terima dgn environment sekarang....
sekarang mama dlm proses untuk memujuk Addin pulak..untuk anta skul..dia kata dia xnk..adoiiii...xper slow2...hikhikhikhikhik..

 3buah buku ini adam akan bawak balik ke rumah....buku neh mmg keluaran dari Genius Aulad...

 Isi kandungan dalam buku ini..suku kata bergambar....nampak gaya cm mudah jugak la adam nak paham dan mengeja....


Buku ini tentang Adam & Dina...adam kata buku ini kisah adam...hehhee..mama tanya napa kata kisah adam..sebab...dalam buku ini nama dia adam..hahhaa...apa2 ajer lah adam.....

tiap2 malam..sebelum tido..adam akan bukak ke3 3 buku ini + number chart dia...mama pun x boleh la nk ngantuk2 time adam bukak tuh....ehheh..paling2 45minit ajar adam....kalau addin kacau sket2 mmg jd 1jam stgh....addin xper nanti p skul skali ya........

*** Monday neh adam ada rombongan ke masjid yg berdekatan...semoga semuanya berjalan dengan lancar...amin....


` Happy Weekend `













4 comments:

Azian Elias said...

mmg cam tu lah.bebudak ni lebih takut kan ckigu dari kita mak dia..heee

-iLLa- said...

@Azian Elias

kak yan..yer lah....bila kita sebut jek nama teacher...mmg dia terus senyap..kdg sampai nangis2...ehehhehe

Ros said...

Salam ziarah....

-iLLa- said...

@Ros

tq ros..salam prkenalan..

SILA TINGGALKAN LINK ANDA DI SINI YER.... :):)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Text Select - Hello Kitty

background