klik..klik..

04 December, 2012

Adam & Addin's @Kidzania

 Assalamualaikum....
Semalam mama half day..papa pulak off day..jadi selpas lunch mama & papa bawak adam n addin ke Kidzania..masa nak pergi tuh pun x bitau mereka..dh sampai baru la mereka tahu...
sebab takut bitau awal2 kang x jadi kan..budak2 neh paham2 jek lah.slagik x pergi mereka menuntut kan...

ok la xmo bebel panjang jom kita tgk cerita berdasarkan gambar..ehehehe
 
 Masa ni tengah beratur utk beli tiket..tp masa gmbr neh disnap kami kt atas escalator..hehehe..kami masuk sessi petang..jam 4ptg..time public holiday dan cuti sek.ada 2 sessi pagi n petang..
org masa ni x la ramai sgt..tapi boleh tahan laaaa..

 
Kidzania international Airport..ada masa utk beberapa negara disitu..

 
Yeay!! dah dpt...nanti p cashkan kt CIMB yer..hehehe..
ini adalah kai ke2 adam ke Kidzania..1st time pg dia pg dgn skul...mungkin limited kan nak join sana sini..jadi pg ngn mama & papa..dpt la join byk sikit kan...itu pun x abeh lagik..xpe la nnti kita ulang kembali yer...

 
 Ready nak cek in....

 ok kita scan...

 ok 1st sekali beratur ke cimb utk amik duit cash..kekekeke..RM50
( duit tipu2 la..tapi ada tulis RM la..)

 Turn addin pulak...nasib baik addin ok dan paham arahan..risau jugak mama kan...sbb addin x p skul lagik..

 yeay!! kami dh dpt duit masing2..jd boley la mulakan aktiviti....

 1st aktivit yg mereka request ialah.nak p tpt bomba.ok..tpt bomba kena Q panjang jugak..tp masa adam addin g x la lama sgt menunggu..

 Sebelah tpt adam addin menunggu ada Dental care...menarik..mmg mcm real mereka buat..

Mama terserempak sama poslaju.kekekek...huhuhhh tgk cm penat jugak la kerja poslaju neh...budak2 neh kena p cari tpt utk mereka hantar barang berdasarkan map yg mereka beri..

 Addin ready nak jadi bomba dah..addin beratur depan sekali..addin paling rendah..mungkin jugak addin umur paling kecik.ekekeke

 seronok betul dia dapat sarung uniform bomba...

 mereka sedang menonton video..


 Lepas tu dgr sedikit penerangan sebelum berangkat nak naik kete Bomba...

 
Ok kereta bomba sudah mau jalan ke tpt kejadian :)

Adam & addin tgh padam api kebakaran..


Suka addin yer..

 addin masuk milk factory pulak...proses buat vitagen..

 Turn adam pulak.

 suka adam hadap mesin2 neh..

 addin masuk stabillo class..mewarna...adam x mahu....

 yeay!! ni hasil kerja addin...

 Adam nak masuk sini...ok adam..


 Senyum ajer dpt buat aktiviti yang pakai uniform..

 ok choclate factory.....umur suggest +8y..tp addin nak jugak masuk..ok la...boley..


Ini cenderahati dr kidzania..
ada beli gambar semasa mereka buat aktiviti..
1pc rm 20/ 3pcs rm 50
mesti gambar org yg sama.....

ok..ini saja yg sempat buat..adam addin mmg semangat nk join byk aktiviti tp mereka nampak mcm x larat..jd mama n papa suh stop dulu..nanti next time kita continue balik...

kira kos ke kidzania secara kasar adalah :-
tiket dewasa RM 35x2= RM70
kanak2 RM 55x2 = RM 110
Bekas gantung simpan duit RM 15.90x2 = 31.80
Gambar RM50(3pcs)x2 = RM100(6pcs)
Lunch tgh ari = RM 50+-
Tshirt adam addin = RM 35.90x2= 71.80
TOTAL :- RM 433.60

::: ini total secara kasar..tidak termasuk makan malam kami di Ikea/minyak/tol..kekekeke...

serta tidak termasuk belian apa2 jajan/minuman kt dalm kidzania...mmg x sempat nk membeli apa2 jajan/minuman sbb adam addin sibuk dgn aktiviti..mereka hanya minum air suam yg dibuat bekalan :):) :::

seronok kidzania neh..pendedahan alam pekerjaan yg mmg real..
mmg akan kami ulang ke sana lagik :)





1 comment:

Mama Likha said...

mak aiii.... dkt 5 rat abis erkkk ??

SILA TINGGALKAN LINK ANDA DI SINI YER.... :):)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Text Select - Hello Kitty

background