klik..klik..

25 February, 2016

Addin oh Addin...

السَّلاَم ُعَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللّٰهِ وَبَرَكَاتُه 

Oh...2 ari meruntum jiwa mama x senang hati..kenanya kelmarin,dpt tau pagi semalam.Itu pun dr bibik yg bagitau.Bibik pulak sangkakan mama dh tau.Terkejut dgr bibik cerita,sebab darah banyak.

Dh mula x senang nak p kheja pulak..balik kafa,mama sendirik pg amik,keluar opis kejap.Balik terus bawak addin naik atas,suluh dgn lampu dan cuba guna corto bud,masa tu darah dh kering.sapu dgn jerslin oil..

Addin kata x sakit apa2 pun,dan mama pulak berkali2 tanya dgr ke x?sakit ke x?addin hanya jawap ok xder apa2..mula la mama nak jadi hijau tanya 2 org ni,masing2 jawapan cover masing2..lepas tu cerita pulak kt papa..petang balik sekolah papa pulak tgk guna cotton bud sama minyak gamat.Bila guna minyak gamat,ada pulak darah mcm x abis,nampak fresh.oh!! Mama dh nak sakit kepala tgk..malam lepas maghrib papa kata trus pg klinik tgk apa kata doc.

Sampai klinik doc tunjuk lagi jelas,nampak darah..terus papa mintak doc br surat utk refer pakar.Dan pagi tdik lepas anta adinda pg skul,kami terus ke KPJ Kajang.

No giliran 1004,nasib baik sampai awal sebab doc ada operation dalam jam 10.30am.Waktu ni risau nya la mama hai! 

Masuk2 terus cerita kt doc,doc trus scan tgk.amik addin..hidung mulut tekak semua doc scan kekekeke..Dikalangan 4 beradik,addin la yg paling jarang sekali jupe doctor,sekali d awal thn 2016 ini,dia bikin jantung mama mcm nak tercabot..hahaha...

Alhamdulilah..doc kata x sampai ke dalam,menurut scan d atas,darah tu jatuh ke dalam,jadi x nampak sampai gegendang.harapnya dgn antibiotik yg doc bagi,tiadalah jangkitan yg berlaku pada luka d dalam.Next week ada follow up lagik.harapnya clear.

Hati2 la kalau anak2 bergurau,kanak2 kt umh ni selalu sangat berpesan jangan bergurau terlebey2 sangat.Malang tidak berbau kan,perkara dh nak jadik,lagik2 time bergurau pgg macam2 benda.


1 comment:

Izz Latif said...

Hi, I came across your blog and enjoyed reading your interesting entries on amazing stories and personal insights! I find it really great that you are sharing your experiences with your readers.

Zalora is looking to work with talented bloggers, and I was wondering if you would be keen on a one-time blog collaboration with us. Do let me know if you are interested by emailing me at izz.latif@my.zalora.com so that I can fill you in with the details. Hope to hear from you soon!

SILA TINGGALKAN LINK ANDA DI SINI YER.... :):)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Text Select - Hello Kitty

background