klik..klik..

04 February, 2013

Legoland ~ Part 1 ~

 Assalamualaikum.....
ni nak crita....weekend 2minggu yg lepas kan daku p menghantar pengantin adik perempuanku ke sana...lepas abeh wedding tu...kami terus ke apartment yg di sewa untuk ke legoland esoknya....
waaaa aku bt entry ada part2 pulak yer....xper la..nk cerita2 kan...sap nk baca, baca ler..saper xmo xper..kekekeke...
 
 Kami sampai dalam jam 12tgh ari..konon aku dh terbayng la org beratur panajng kan..sbb dgr cerita beratur panjang...dh la panas terik..aku risau jek la kanak2 ni berangin....
skali sampai2..ai....xder org ke.....papa pun terus ke kaunter dgn atuk...utk beli tiket...
kiranya 2family la yg pergi...
sbb lepas kenduri semalam tuh..ada yg ke desaru la..melaka laaa..kami jek lgik naekke atas.ekekeke.


Ini perjalanan dr parking kete....ari yg kami pergi tuh..adalah hari terakhir parking free..esknya tuh parking dh kena bayo......alhamdulilah..kekekeeke..

 Sampai2 jek dh menggedik2 nk snap pic.hahaha...panas weiiii tp xper aku rela panas dr hujan kan...

 
Adam & Addin bersama kakak aqilah.. ( eh mereka ni 2 pupu.ada pangkat kan iktkan?aku x tau la sangat ) kakak aqilah request amik gmbr kt situ sbb nk masuk contest katanya...gasakkk layankan...
masa ni katanya x buley bwk makanan kan...aku jahat sikit p ckp kt hubby..beli la air cool blog tuh dalam 8botol...kita ltk kt dlm beg..kakakakaa..bawak masuk dlm kan....si aqilah lagik la..p beli tutti frutti..besar kemain..kongsi la reramai....hahaha...panas weh...bukan nk mkn sgt..nak minum jek....

 Adinda neh mamai2 lagik..sbb bru bangun tdo..dr dlm kete angkat transfer ke stroller...ni dia baru bangun..aku ckp ngn bibik x yah turunkan dia...kang kalut nk p kejar plak..hahaha..

 Destinasi kami yg pertama ialah menaiki train.....masa ni mmg xder org sangat.menunggu pun x lama...syiok....


 Dari atas train..lalu la jugak kt tpt2 neh..sempat la snap kan..cantik sunggoh..semuanya diperbuat drpd lego.....

Budak 2 org neh gemar snap gmbr kt org2 lego neh....
org2 lego neh semuanya bersuara..manala budak2 x teruja kan...

 Pop corn..atuk beli gaknya...sangatlah sedap....sesuai sgt la dgn harganya kt dlm tuh kan.....hehehehe..

 Seterusnya kami ke Airport...permainan kt dlm legoland neh boleh naik semua golongan, kecuali ibu mengandung dgn kanak2 yg tidak cukup ketinggian...kalau sebesar adam tuh dh boleh naik.....pastu pulak..aeroplane neh..kalau dewasa naik sorg jek..kalau agak kanak2 naik buley 2 org..dh tuh kita kena bt keje jugak..kena tekan gear yg ada,..kalau x...x naik ler menda alah tuh..hehehee..

Papa neh tgh2 gout sakit kaki dia buley layan lagik...seronok eh pa........dpt naek...
ok sambung nanti lagik.......



No comments:

SILA TINGGALKAN LINK ANDA DI SINI YER.... :):)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Text Select - Hello Kitty

background