klik..klik..

17 April, 2013

Kuantan Tembeling Resort

Assalamualaikum...

2weeks yg lepas..kami ke Kuantan Tembeling Resort..saja jalan2 ke pantai timur...tapi x byk jalan sgt pun..sbb mama x bp larat la..jalan sampai ke cherating jek pung...
ini la resort yg kami duduk...berada di dalam hutan banat....tpt tgl kami pun terlindung dek hutan hijau yg sejuk mata memandang.. ( ikutkan dgn jiwa aku x kena tpt ni..hahaha )
 
Kanak2 2 org neh...dh tentula seronok kan...
sampai dalam tgh ari..sementara nk tunggu ptg mereka nak mandi swimming pool katanya....bagi layan ipad dulu.

Agak2 dah redup budak2 ni perosah papa mama ajak p swimming pool....
Ok..jom kita pg...mamax larat la nk masuk dlm pool...papa la yg melayan...

ok adam..lulus dah.. :)


Sementara papa nak p tpt dewasa...mama tgkkan kanak2 jap...dalam tuh kt tpt dewasa...sampai leher papa..kalau aku harus tenggelam dah..hahahaha..

wah!!! kemains eronok anak daresss neh....ni 1st ime dia masuk pool tau...ari tuh dulu kecik lagik.....hehehehe

Kesokkannya pulak..kami turun ke pantai pulak...resort ni ada private beach dia sendiri..mmg org luar x leh masuk..yg menginap & tinggal dalam ni jek buley....awas!!! makanan..byk beruk kt sini...

 
 Huh!!! bercinta wei nk turun ke bawah tuh..aku rs cm nk terberanak pun ada....

Cantik kan..halus mulus jek pasir dia...cer tgk batu tuh..macam mata penyu kan..kekekee...
er....tembeling tu binatang ke?????sapa taw?

Tu pakngah..dia x mandi...mana layan pantai2 neh..dia sibuk amik pic kami jek....hehehehhe


 Paling seronok sekali....ombak x la kuat mana masa ni..tp kuat la jugak berbuai2 ditolaknya kami.....aku pun mandi jugak tau..tp gambar x yah la ea..mcm mak dugong dh rupenya..aku rasa hahaha..

 Udang masal sambal...

 Siakap 3 rs gaknya..

 Pari bakar...
malam pertama tu ni lah makanan kami..ada lagik malas aku nk snap..masa ni hubby p beli bawak balik umh..x larat kami nk keluar dah..
malam ke2 tuh baru kami keluar p makan kt tanjong lumpur....

 :):):):)
x cukup sorang..sebab adinda tgh tido masa kami turun ni...next time la adinda layan pantai pulak ea...

bye2 Kuantan Tembeling...
 








No comments:

SILA TINGGALKAN LINK ANDA DI SINI YER.... :):)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Text Select - Hello Kitty

background