klik..klik..

23 March, 2016

Lexis Suites, Penang

السَّلاَم ُعَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللّٰهِ وَبَرَكَاتُه 

Cuti sek ari tu kami ke utara.Tujuan asal ada sepupu mama kawin hari sabtu tu.Makanya,papa ajak jalan2 Penang..jadinya seminggu sebelum tu mula la aku bukak website sana sini..kebanyakkan hotel nak full jugak walaupun iktkan dh hujung2 cuti sekolah.

Sekali teringat Lexis Hotel yg baru bukak di Penang,usaha la mama mengklik sana sini kekekeke..alhamdulilah dapat la kami untuk tarikh yg diminta...


Jambatan Ke2 Pulau Pinang.Besaq sungguh...jalan clear masa kt sini.Cuaca lagi la panas melenting.

Alhamdulilah sampai jugak Lexis ni dengan batuan Gps kt kereta.kekekekeke...

Parking bole tahan banyak jugak.kt luar hotel ada,belakang hotel ada,basement pun ada.Kami park di luar sahaja.

Sampai2 jek ada dh troly boy standby.

Di lobby hotel,atas tu cafe mereka.Malam2 lampu ni cantik sangat.


Anak...anakku!! 😆😆😆 sementara tunggu bilik dh bole cek in, duduk la dulu kami di lobby ni.Nak berjalan masing2 mcm kepenatan jek...kesian jugak kt driver kan.kekekeke.naik la dulu kami berehat.







Bilik jenis mcm ni yg kami pilih,disini ada jugak public swimming pool tapi kami x sempat pg,anak2 lebih banyak masa kt pool dlm bilik ni.Lexis ni kaya dgn towel dan toiletries.kalau dtg lexis x payah risau la towel x cukup.kekekekeke.

Malam2 pulak tunggu kanak2 tido kami masuk sauna room..hahaha..kalau x tido mereka risau pulak siapa nak tgkkn mereka,sebab sauna ni dekat dgn pool.Pool ni agak dalam jugak,kalau anak2 x reti berenang mmg kena kawalan parents.



Ini view dr bilik kami,mmg mengadap 1 perkampungan org melayu.Tepi2 tu ada jeti,ada nelayan rasanya kawasan ini.


Dalam boleh tahan,kena la papa mama masuk sama.....😊😊😊😊

Malam tu keluar makan,kami x pg jauh pun..x sampai 1km dr hotel ada 1 kedai makan ikan bakar,makan la kami d situ,oh pic ni jek sempat mama snap..udang ni bakar mcm tu jek sangatlah manis dan sedap!! Makanan lain pun sedap mereka masak.

Tengah2 lewat malam sket surat pun sampai di celahan pintu..kekekeke..lexis PD xder ritu cm ni.kekekeke..bagus jugak  bt mcm ni..Kadang2 x semua pengunjung tahu kan.ingtkan check out jam 11..upenya jam12pm..bagus2..hehehe

Esknya pagi2 dia nak mandi pool,mama malas nak masuk pool..suh mandi dalam ni.sib baik ada penyelamat..kekeke


Abang addin bole la berenang sket2..tu pun mama x berapa nak percaya,jd kena la tunggu jugak hadap mereka...hehehehe..


Best Lexis ni,sekarang sehingga June ada promotion dengarnya..pada yg berminat xnak keluar2 bilik bole la dok Lexis ni.hiksss.....


Ok,nanti kita try Lexis KL pulak...
Tq Lexis atas servis yg cekap..layanan yg memuaskan kami...

1 comment:

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Silahkan kunjungi website kami www.kumpulbagi.com atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share foto-foto baju, kain dan accessories, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

SILA TINGGALKAN LINK ANDA DI SINI YER.... :):)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Text Select - Hello Kitty

background