10 July, 2017

Avani Gold Coast Resort, Sepang.

السَّلاَم ُعَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللّٰهِ وَبَرَكَاتُه 

Last 2 weeks..kami ke Avani, Sepang.Tujuan utama papa katanya nak memancing.Tapi apakan daya hajat papa x kesampaian,sebab kena gout.Mcm xder mood jadiknya.Hehehehe.... sebab dh booking lama kan..kena la pergi jugak..Jadi berehat2 la kita kt sana.
 
 Berdekatan dengan pintu masuk Avani lalu sini dulu..Selalu lalu jek Avani ni.dulu pernah sekali jek dh lama sangat x ingt tahun bila kami menginap di sini.
 
 Dari depan lagi mmg dah cantik Avani ni..Kalau parking luar tiada bayaran apa2,kalau parking dalam segini kena bayar RM25,pastu kalau keluar masuk balik kena bayar RM10.Avani mmg ada buggy dia dr parking luar sana nun untuk bawakan pelanggan mereka ke Lobby.
 
 Bilik kami betul2 berada di kelopak bunga.
  
Dah sampai bilik..Kami amik Family Villa yang ada 2 bilik punya tu.Harga berapa?sudilah kiranya tuan / puan bukak website Avani.Sebab harga mcm ikt waktu kan.ekekekeke..
bole refer sini yuk..  Avani
 
 
 
 
Pemandangan sepajang berada di Avani..Serius sangat cantik tau....Honeymoon pun best ni...
 
Channel2 yg ada di Avani.Dalam bilik dan ruang tamu semua ada Tv.
 
Dari bilik nak ke pool x jauh mana pun,jalan kaki jek boleh.Nasib baik la dekat,kebetulan papa sakit kaki gout kan.Cuaca ari tu kan cantik sangat2...Tu nha bilik kami di balik pokok tu jek.
 
Baru sampai dh x senang duduk dia ni..ajak pg mandi pool.
Jom kita tgk suasan dalam Villa pulak.
 
Ini ruang tamu,besar jugak kanan tu ada pintu nak ke balkoni.Ada 2 bilik,setiap bilik ada balkoni.
 
Ini balkoni nya,balkoni kt sini ada connecting dgn 2nd room.Best kan..angin kuat dok sini sambil minum kopi..hahaha..

 Ini bilik pertama katil jenis king+king.Memang besar.

 Ada tv sekali.Luar tu Balkoni.

 Dalam bilik 1st ada Jakuzi.Besar boleh tahan,Adinda & addina balik dr pool sambung sini pulak.

 Ni kalau dpt bawak balik best kan.

 Ni pemadangan dr Balkoni bilik pertama.

 Ini bilik ke2.Katilnya mcm ni.
 
 
Sampai ari tu memang dh x sabar nak pg mandi pool.Dah x bole kata nanti2 dah..ok la jom kita pergi.Jam2.30pm x silap p bawak mereka mandi pool.Mana ada org sangat masa ni,nasib baikla x demam anak2 oi..
 
 
Abeh hati dpt mandi pool d panas terik kan kakak & adik.Orang mmg xder sangat,yg ada pak2 dan mak2 arab kt sinun.Suara mereka berdua jek la pun.
  
Tengok xder org pun.hihihi..tu bilik kami di balik pokok2 tuh.







 
Orang gout bole buat apa jek kan.Selalu dia akan turun mandi sama anak2,tapi ni nampaknya mmg sakit sangat lah ni.


 
Oh my gegurl,ari tu pergi bawak mereka berdua jek.Sebab abang2 dah ikt pg balik kampung dengan atuk dan opah.Meriah la korang kan..kekeke.ni masa baru balik mandi pool,masing2 macam dh kepenatan,tapi x tido2 jugak.
Ye mereka bawak aksesori mereka.Memang mereka main semua ni.
 
 Tak tidur2 pun,maka mainla toys yang mereka bawak.
 
Dah sampai waktu dinner mama,jom la kita p cari makan kan kakak adik..


Pemandangan di waktu malam.Dari bilik kami.Ada Band malam tu lagu boleh tahan sedap2.




Ini villa2 yg lain.Mereka kebanyakkan tgh memancing dr bilik tue.

 

Pakngah dan cik mia dtg last minute.Mereka dr Johor balik singgah.Bilik ada kosong 1 lagik tu.hhihihih..

Babai Avani...inshallah kami akan datang lagik..memang nak dtg lagi..Inshallah lepas balik dr Terenganu ya... ehehehehehe.....
Avani best!!!

1 comment:

Bella Jamal said...

Menarik..lama tak bercuti dalam Malaysia. Mesti mahal kan.

SILA TINGGALKAN LINK ANDA DI SINI YER.... :):)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Text Select - Hello Kitty

background