klik..klik..

06 April, 2011

Sekinchan Ikan Bakar @ Balakong



Memandangkan lagi beberapa hari nak bersalin kannnnn.....jdiknya mama neh nk makan  lah memacam.ekekkee...mcm2 request kt papa nak makan.,papa pun layan kan jek lah......dh tuh kt Balakong tuh ada Sekinchan ikan bakar baru bukak 1april ari tuh, jadiknya kami menuju ke sana....baru bukak x smpi seminggu..org mmg ramai sgt..jdik nya servis jd agak slow sket..walaupun staff mereka nampak ramai sgt...
okeh...jum ler layan picas yg x seberapa byk daku snap neh.....

 Neh menu yg dia ada...x dpt nk snap btul2.sbb berebut ngn adam....

 Setiap meja ada peringatan ini.....maksud dia neh...utk pesanan kita memilih ikan/udang/sotong/ketam etc ....bp byk yg kita mahu...

 Si adam, mulut x berhenti2 bercakap...pok pek..pok pek..makan x seberapa...bcakap mengalahkan mak nenek...lelagik pg tpt baru kan..mcm2 soalan dia...dah tuh ckp nak kuat2 pulak tuh...bt semua org leh dgr...maluuuuuuu.....bp kali kena piat ngn mama..suh ckp slow2..

 Time neh papa g pilih ikan apa yg nak d ambil...adam mmg nk ikut tuh..tp bila ckp papa g toilet br dia x ikut....kalau x ya allah......dia yg kalut....kompom!!

 Addin sejak 2 menjak neh....kuat merajuk..x bole kena marah sket...kalau kita marah dia akan lawan.ckp..."ayin nk jd askar"ekekek...neh pg mana2 horse tuh mmg x lepas dr tgn...tdo pun bwk....

 Neh air yg kami order.....segelas tuh rm2.00..pendk kata air yg melibatkan susu rm2...kalau air buah x pasti bp rm....ada lagik gelas besar lg dr neh....

 Neh sambal ikan bilis...papa kata sedap...mmg licin papa makan....mamanya x mkn pung..

 Taraaaaaaa...mama n adam...x sememeh muka ku...dh dkt2 nk bersalin neh.....bibir pun pecah2...

 Neh menu ikan bakar kami....ikan pari..amik 2 ekor...rm7.00 seekor..sedap ikanb dia lembut jek...

 ini pula ikan kembung rm 10.00 seekor...sedap jugak...ikan dia mmg fresh2.....

Lala....x silap ku papa ckp 250gm @ rm5.00..lala neh papa makan sorang...ku x bp makan..sebab sedap dok adap ikan kembung ngn pari tuh....adam pulak takut ngn lala neh...nth ngaper la dia tuhhh..

ok....total semua makan kt situ rm42.00..dengan nasi 4pinggan..nasi tambahan dia kira rm1.00..resit ku dh buang..hikhikhik...

So far.... servis kt cawangan neh....tadik agak slow sket la...x tau la sebab br bukak ke org ramai kan...atau mmg slow kalo compare ngn tpt laen...







7 comments:

LiAnA said...

sekinchan ikan bakar ni kat jalan reko area econsave tu pun ada satu.. tak penah try lagi.. org ramai aje mkn kat situ..

-iLLa- said...

sekinchan neh dh byk cawangan dia kak skg....oh mknanya mmg sedap la eh..

Amiizaa2001 said...

sedapnyaaaa....kat puchong pon ada, tapi sentiasa full.....

chinta... said...

leleh air liur tgok ikan bakar tu...dan dan je nak g cari ikan bakar..hehhe

Ya ALya said...

glamer sungguh nama bandar tempat saya tinggal dr kecil hinggala sekarang.....

-iLLa- said...

Kak miiza...mana2 cwgn pnuh skg neh kan......

Chinta mmg sedap,fresh2 mknan dia...

Alya..asal sana erk....dh glamor lah nama sekinchan skg ek..heehehe

mask topeng said...

ari ni wa makan kat tempat ni, wa order ikan bakar krapu dan sambal sotong.... tunggu punya tunggu sambal sotong sampai, lepas 1 jam... ikan tak sampai2... bila tanya waiter mana ikan dia jawap ikan krapu memang masak lambat.... ok, wa pun tunggu... lepas 1 jam 15 minit wa tanya kat waiter mana ikan saya... dia buat terkejut dan pergi cari ikan saya kat meja2 customer lain...wa punya fed up... bayar sotong dan balik tanpa rasa ikan..... sungguh bodoh... letak mamat bangla yang tak tahu bahasa untuk ambil order.... will never go there again...

SILA TINGGALKAN LINK ANDA DI SINI YER.... :):)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Text Select - Hello Kitty

background