klik..klik..

07 June, 2012

TTI - Sungai Terengganu - Pulau Duyong - TTI

keesokannya tempat pertama kami pergi ialah Masjid Kristal...
x sah kan kalau jalan2 ke Terengganu x p masjid neh...

tapi kami ke TTI River Cruise dahulu..sebab nak naik boat...

Sepanjang perjalanan 45minit....ada seorang staff mereka akan memberi penerangan ttg sungai di Kuala terengganu ini...upenya banyak pulau yer...br ku tahu....

Kena beli tiket dulu..RM 15 dewasa / RM 5 kanak2..

Jetty meghala ke boat..cantik...cuaca pun ok...cuma panas terik sket lah...

Cam biasa..kekanak 2 org neh mmg excited kalau bab2 naik kenderaan dalam air neh...x sabar2 la jugak...tiket belum beli mereka dh pakai baju orenggg tuh..kehkehkehkeh..pakngah, bertabah la melayan yer...lepas neh xder peluang lgik dh kan....pakngah dah nak kawin...

 Orang lain semua dok dlm..mereka 2 org neh jek yg nak dok keluar sket...mmg x tkt lgsg...
melambai je yerr..

mama yang risau tgk mereka dok situ..asik melambai2 jek kami kt dalam tuh..hehee

Ini kapal kepunyaan Universiti Malaysia Terengganu...
kapal ini digunakan oleh student UMT, untuk buat research kt tengah2 laut nun..
harga kapal ini x silap 14juta...besar dan cantik sekali....

Ini ialah bot nelayan...atasnya tuh bubu.....bot tuh kaler hijau kan.ianya mengikut negeri..kiranya setiap negeri lain2 warna..ini bertujuan supaya nelayan dia menceroboh masuk negeri laen.....itula cte dia.....

Ini ialah tempat baiki bot nelayan..bot yg besar tuh utk ke laut dalam.......

 Dari kejauhan...tersergam indah masjid kristal.......

cont.........masjid kristal + di mana terletaknya kristal itewww...



2 comments:

Bitt (double IS) said...

ye la banyak pulau tapi baru ku tahu boleh naik bot jenjalan...hehehe pernah sampai masjid kristal...tapi skang tak tahu la ada perubahan ke tidak di sana :)

-iLLa- said...

kami pun ingt x leh naek...upenya boleh..kehkehkehkeh..

SILA TINGGALKAN LINK ANDA DI SINI YER.... :):)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Text Select - Hello Kitty

background