klik..klik..

07 October, 2013

Hal maid...harap dpt selesai dlm masa tdkt ini..

Assalamualaikum...
jadual penerbangan bibik ke mesia 28/10 ni..harap2 dpt settle dgn cpt...

 Ini status yg baru dikongsi tadik.....mmm...

Ini contoh kadnya..begini la rupa kartu itu.. mesti ada yang tanya kan apa itu KTKLN? ialah Kartu Tenaga Kerja Luar Negara..maid aku dh ada kad mcm ni...konon nak p renew...skali macam2 mereka mahukan....baru leh dpt renew.....

mereka mahukan..
1-surat perjanjian dengan agensi.
2-surat kebenaran bercuti drpd majikan.
3-insuran
4-Photostat kad pengenalan majikan

kesemuanya mestilah ada cop dengan kedutaan indonesia di malaysia....dh lepas buat ada semua tu..bibik kena buat semula medical di sana..barula kartu/kad ni boleh dpt n berlepas ke malaysia....
harap hal ini dpt settle sebelum 28/10 ini..tiket bibik 28hb tuh..jam 8malam....
ada rs kesian jugak sama dia..nak ke tpt bt kad ni dgn tpt tgl dia makan masa dalam 2 jam..pgnya naik motor...

KTKLN ni hanya boley dibuat di INDONESIA SAHAJA..
boley pergi kt sini...pada mereka2 yg ada maid tu..bila mereka balik nanti..suh mereka p buat...
 (a) Badan Nasional Penempatan Dan Perlindungan Tenaga Kerja Indonesia (BNP2TKI) di Jakarta
(b) Balai Pelayanan Penempatan Dan Perlindungan TKI ( BP3TKI )
(c) Pelayanan Penempatan Dan Perlindungan TKI ( P3TKI ) di provinsi
(d) Pos Pelayanan Penempatan Dan Perlindungan TKI ( P4TKI ) di provinsi
(e) Lapangan Terbang (Bandara) Soekarno Hatta-Jakarta Dan Juanda-Surabaya )

lepas tu urusan di malaysia pulak kan...yg kata ada undang2 baru mengenai kena buat I CARD tu kan..xperla dh sampai sini hal di sini pulak...harap2 segala urusan dipermudahkan...

No comments:

SILA TINGGALKAN LINK ANDA DI SINI YER.... :):)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Text Select - Hello Kitty

background