klik..klik..

03 May, 2010

Tanaman Bibik

Bibik ku ini suka bcucuk tanam upenya..memandangkan umah ku xder tanah..depan n belakang umh abeh tpt parking kete...maka dgn itu, dia bcucuk tanam d tepi pagar yg ada tanah dlm tuh...ikut tangan aku..jauh skali r nk cucuk tanam nehh...ekekeke
tuh daun pandan....elok jek hijau....

.bibik kata ada rumput2 sket suda tumbuh x nyempat nk di buangin...
 
 Yang ini pokok labu..ms snap pic neh pokok neh x mjalar lagik sangat..skg dh mjadik2....di balik labu tuh ada kunyit..sebelah kunyit tuh ada pokok cili...dekat2 pulakk...

Taraaaaaa.....Addin n bibik.......

bibik mau balik raya bbrp bulan saja lagik.....cmno laaa aku nk jaga pokok dia nehh.... ;);):):)



8 comments:

LiAnA said...

huh kalau Puan Ila yg jaga takut pokok2 tu jd arwah lak wakakaka

-iLLa- said...

kompom kak zaara!!! wakakka...sblm dia balek neh harus ku pg nursery cr pasu2...suh d pindahkan dlm pasu..ikikiki...

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

wahh subur semua pokok2 nie .. kalau kita tnm pokok sure kering jer .. my mom kata tgn pns

zealvia said...

senang2 ila sohje bibik tu sedekah kat aku bila dia nak balik nanti..sbb tinggalkan dekat ko kan kompem tak de jangka hayat dah tumbuhan itu..muahahahahahahahah

-iLLa- said...

diana..yer laa kata org tgn panas...

zea, ko nk jaga kee??rela kee..wakakkaa....pagik tdik aku tgk pokok labu tuh dh mjalar naek ke atass..uwaa...sempat ke nk pindah dlm pasu nehhh..eheee..
aku suka pokok bunga..tp bibik neh suka sayur..

Prettylady-ATuL said...

wahhhh.... mesti rajin berkebun bibik mu ila...
aku pun suka...
meh bg aku jaga lahh...

eynda said...

Memang green fingers la bibik illa ni...subur je tanaman dia ...cemana la illa yg nak jaga masa bibik takde nanti kikiki...

iLLa said...

rajin atul..mmg rajinn..cuma tanah jek terhad kt umh ku..abeh simen sumer..kakaka..

kak eynda tuh la masalahnya....bibik xder t cmner laa..stakat siram pagi ptg bule la..nk gembur2 mcm bibik bt tetiap ari tuh x dapek laa kot..akkakaa...lelagik ngn budk 2 org neh...bibik bt sumer neh time mereka tdo..

SILA TINGGALKAN LINK ANDA DI SINI YER.... :):)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Text Select - Hello Kitty

background