klik..klik..

19 July, 2016

Buka Dan Pasang Implan.

Assalamualaikum....


Semalam,sampai masanya sudah untuk mama bukak implan setelah 3 tahun pakai... Last date untuk remove pada 12/7/2016, dan semalam 18/7/2016 baru la mama ke hospital untuk bukak...Risau jugak nak bukak,mcm2 pikir..kekekeke..

Sampai hospital dalam 8.30pagi,patient no 2 lagi tu.Doctor tgk tekan2 katanya agak kedalam ni,makanya doctor kata buat jam12 tgh ari nanti,dan kena bt di bilik operation.Wah!! Tetiba mcm risau lagik..sebab kedalam..Doctor kata 2 kemungkinan,samada masa pasang masuk ke dalam,atau berat badan mama naik..kahkahkahkah....

Jam11.45 dah sampai balik spital,hati pun ada debar2 sket..hikssss..terus nurse bawak ke bilik operation,kena tukar baju tu..tetiba teringat kanak2 4 orang,masa bersalinkan  mereka dulu.Doctor pun sampai,baring terus buat..bius x rasa apa la pun kan,nampak la apa doc buat,nak tgk tapi takut..curi2 tgk.doc suh tgk,oh tidaklah...dekat 5orang nurse jugak hadap tolong doc utk bukak,sbb mencari implannya,dok dalam kan..

Alhamdulilah....dekat 1 jam jugak baru selesai..buang lama jahit masuk baru...


Pagi tadi mama dh bukak balutan tu..dan cuba utk bukak plaster tu,tapi takutttt..kekeke..tunggu la mintak tolong papa bukakan..yg plaster berdarah tu,tpt lama kena jahit sudah.Yang kiri lebam2 tu,doc insert baru.
Next, Julai 2019
Semoga pilihan mama ini memudahkan segala urusan kami tanpa sebarang masalah.Hahahahaha.....

Pada mereka yg masih berfikir untuk family planning,sebaiknya berjumpa dgn doctor terlebih dahulu.Sebab lain pilihan lain tindak balasnya.

Untuk implan yg mama buat ni,kos bukak dan pasang semula dalam Rm800+,last time 2013 pasang pun dalam Rm500+.

Sekian terima kasih... ☺️☺️☺️
Kalau ada sebarang pertanyaan..kot malu2 disini,bole la wassup mama ke 0182804408.bole kita berkongsi pengalaman.✌๐Ÿป️✌๐Ÿป✌๐Ÿป๐Ÿ˜Š๐Ÿ˜Š

2 comments:

Miss Moon said...

Ila ,

Pasang implan ni mmg 'selamat' ya Ila

Moon tak pernah makan atau pasang implan sebab buat planning sdn bhd. Tapi kadang cam nak pasang je implan ni sebab takyah nak buat kira kira n berhati hati sangat hahahahha

tp tuh la boleh tahan juga harganya

-iLLa- said...

Alhamdulilah moon,ni pasang untuk kali ke2..3y jek implan ni..sebelum ni pun ada try sdn bhd,tapi sangkut jugak ritu..tu yg pakai implan terus...kata mereka kt LPPKN murah yer?cuba try sana..tapi kata mereka lagi kena Q kan utk pasang kt sana.

SILA TINGGALKAN LINK ANDA DI SINI YER.... :):)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Text Select - Hello Kitty

background