klik..klik..

24 July, 2016

Rockbund Fishing Chalet.

السَّلاَم ُعَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللّٰهِ وَبَرَكَاتُه 

Hari Raya ke4 ari tu kami ke Lumut.Ada jemputan sepupu mama bertunang,jd sesambil tu lepas majlis kami bermalam di Rockbund Fishing Chalet.Papa nak memancing katanya.Kata papa lagik,x dpt ikan pun xper..nak merasa mancing laut..kekekeke..dapat ikan rezeki la tu...☺️☺️☺️☺️
Di pintu masuk Rockbund ada seketul batu ni..cantik..sesuai la nak bergambar kan...

Sampai2 terus papa p register,mama booking sebulan lagi nak puasa..masa tu mcm x penuh lagik bilik.Bilik dh dekat date tgk penuh dah.



Bilik di sini sangat selesa hokeh!! Aircond lg la..sejuk giler..tekanan air pun laju.Mandi pun syok jek,sebab air laju tul..kekeke..1 chalet mmg std ada 2 bilik.masuk2 kiri kanan bilik,tgh2 hall.

Bilik yg kami amik ada TV,kalau nak yg ada tv kena tambah rm50.jadi total bilik dalam rm300+ jadiknya,utk semalam.Owner Rockbund ni peminat barangan dr ikea gamaknya..sebab kt sekitar chalet,cafe,sampai la ke bilik dia bole katakan 99% mereka guna barangan ikea.


Ini pemandangan mengadap bilik kami,betul2 mengadap pelantar ni dan bersebelahan dgn Reception.maknanya org yg sampai akan lalu depan bilik kami sekiranya mereka dr reception.Kereta pun x payah risau la sangat parking,sebab bole park jek sebelah bilik kita.



Ini rupa biliknya,best,selesa,angin kuat..aman damai jek rasa. 😊😊



Sampai2 jek,letak barang sesiap..apa lahi..bergambar la kami..kekeke..pemandangan cantik betul tau!!

Dia ni dh x sabar2 lagik dah...

Layan ice cream dulu,sementara papa pg cr umpan.


Kt sini banyak port untuk bergambar.Cantik sangat.



Petang lepas asar papa start memanncing.Kata org kt situ pakai umpan udang,tu yg papa cuba udang.




Dh nak maghrib cantik sungguh pemandangan..




Sampai ke tgh malam memancing..akhirnya paksu yg dapat ika,dia dapat baby shark..

Ini nha ikannya,lepaskan mcm tu jek..agak berat jugak kata paksu.

Adinda sama opah.


Ok sampai masa nak balik dah..kata papa,harus repeat lagik,tpt memancing best,cuma xder rezeki dpt ikan malam tu.Nanti papa kata kita pg lagik...Tempat pun selesa sangat.Makan malam dekat ada 1 kedai seafood,masakan dia sangat best!!


1 comment:

Cik-Anne said...

wahhh...macam best je kat situ...

nanti nak ajak hubby pi Lumut....


p/s: entri terbaru di cik-anne.blogspot.com

SILA TINGGALKAN LINK ANDA DI SINI YER.... :):)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Text Select - Hello Kitty

background