klik..klik..

18 August, 2014

Legoland Malaysia ~ Water Park ~

Assalamualaikum....

Menyelam sambil minum air..hikssss....ini adalah kali ke2 kami ke legoland..dan pertama kali ke waterpark nya...1st time pg..hotel n waterpark tgh buat...selepas selesai majlis pak ngah...esknya tu kami mahu ke Legoland water park dan theme park...kali ni kami amik combo tiket..maknanya masuk 2 2 tempat sekali....

Sampai2 pagi dalam jam 10pagi terus kami ke water park dulu..org nampak dah ramai jugak, tapi belum masuk lagik...

Sebelum masuk bergambar sama atuk dan nenek...syok atuk ngn nenek p legoland...hehehehe..jalan2 atuk nenek...
Sebelum masuk kasi welfie dulu..hikssss..sementara tunggu papa p beli tiket...cuaca mcm panas2 mendung jugak..tapi alhamdulilah x hujan pun...

Macam2 la eh..kekekeke....

Berhadapan dengan Legoland Hotel..pintu masuk yg mengadap nak ke waterpark...akak pintu belakang kot..kekeke..next time kita dok hotel dia pulak ea..

Abang2 ntah kemana dh jalan ke depan..xper la kakak ngn adik jek ea amik gambar dulu....

Dah sampai pintu masuk ke waterpark....

Orang x ramai lagik masa ni...segar betul udara kt sini...lalu2 ada bau wangian bunga2 kt tepi2 tu.....

Sampai2 masih ada cabana yg available...ok ah tu...kami sewa ni 1hari...1hari RM280 dapat air botol dalam 8botol,towel 2helai dan ada siap peti besi..towel tu bole amik terus..agak selesa untuk atuk n nenek nak berehat sementara kami p mandi manda....cabana ni agak selesa kiri kanan depan belakang bole ttp kalau mahu...dan ada kipas diatas tu...

Ini peti ais dia..air belom sampai lagik.....

Ini harga2 yg tertera...half day utk sewa cabana bermula jam 2pm Rm150..

Minah 2 org ni x sabar dah...dok kelebek la org lego tu...

Sama2 jugak di mana sahaja...tapi bergaduh mesti ada..wajib!! Kekekeke...

Mula2 sampai masuk sini dulu...layan kanak2 yg x lepas utk masuk tempat2 dewasa tu...wah adik dina..mama ingt adik nangis takut..tapi adik ok jek....



Papa, mama dan gegurls...abang2 dh kemana ikut acu...ok kita welfie sesambil mencari abang2....

Yeay! Jom kita pusing2 exercise....adinda tu mula2 macam gayat..pastu ok dah..adik pun mama tgk cm risau jek takut nangis...upenya adik ok..nak lelap pun ada...

Daddy's little girl..hehehehe...adik tu mmg mengantuk nak tido tu..2 round jek kami buat...


Addin jek ikut mam n papa..adam still dgn acu....susun addin lego tu..addin kata bawak balik bole x..sebab lego ni besar2 nanti xder hilang2 kan mama..haha addin..

Ok sudah dah..kita main lego jap...sementara papa p anta adik kt bibik...
Eh mama n papa lagik..hahahahaha....eh masa ni kami mencari adam n addin tau..jumpa haikal..haikal pun cari adam n addin..



Last upenya mereka dh kembali ke sini...grrrrrrr...

Itulah cerita weekend kami......... Aku kan ada bt video tau masa naik slide tu...giler kuat nya jerit tahap maximum..gayat wei itu la pertama dan terakhir aku naek..hahahaha...

Ok...nanti continue kt theme park pulak ea...


No comments:

SILA TINGGALKAN LINK ANDA DI SINI YER.... :):)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Text Select - Hello Kitty

background