klik..klik..

30 March, 2014

Cameron Highlands ~ part 1 ~

Assalamualaikum...

Poyosss btol kan...CH jek pun..ada part2 pulak..hahaha..gasakkk lah wei...

Jumaat ari tu kami ke Cameron Highlands pula...papa ada kerja sket kt atas nun...settle kerja baru jalan cari tpt untuk bermalam...dh ku pesan siap2 kt papa..kalau xder kosong bilik kita turun sahaja lah....

Ini adalah 1st time naik ke Cameron setelah ada anak..last naik tahun 2006..masa tu baru 2 bulan kawin..kekekek..aku mmg x brapa gemar naik ke sana..atas sebab jalan dia yg cm tu btkan aku loya meloya dan muntah..kekeke...

Kami naik ikt tapah ari tu..setengan jam perjalanan..adam dh muntah...lepas tu diikuti adinda & bibik..adam 2x muntah..huh!! Kesian betul kt mereka...berhenti sekejap ku lumurkan jerslin oil pada adam & adinda..mcmana aku bole kuat ari tu ..cuma rs cm pening2 sedikit..dan nasib la jugak addina tido!! Masa naik tu...

Jalan sampai ke atas nun...last skali jupe la tempat menginap...kami menginap di Natasya Resort...ok bilik boley tahan..view pun cantik..cuma aku berpikir..kalau bukan cuti sekolah ni mungkin sunyi keadaan kt situ..oh takut aku rasa!!kekekeke...

Ini lah nombor bilik kami...nak ke bilik ni...kete park atas..kena turun tangga..pastu naik tangga sket..gitu...

Yg ada jenis katil gini...Natasya Resort..servis sangat bagus...cepat!! Apa saja kami mahu cpt dtgnya...

Hall...kerusi tu bole d jadikan sofa bed...

Ini dapurnya..mmg x bole memasak..tapi ada microwave & peti ais...

Ruang balkoni kami..sangat besar!! Puas la kalau kanak2 ni nak berlari...


Ini view dari balkoni kami..sangat cantik...atas nun sket kea farm...disana la tpt ku membeli sayuran...

Tempat mula sampai kami jejak..utk legakan yg penat muntah2 tu..kekeke...



Bee farm...geli geleman aku nengok bee2 neh...



Kat bee farm ni jugak bole kalau nak petik strawberi sendiri..harga Rm25 untuk 1mangkuk=2org sahaja..jadi aku ckp x payah la petik..beli sahaja makan..kekeke...

Ini yg dibeli kt situ..rm25 dpt 2 bekas yg besar tu..pastu strawberinya besar2 gemok2 manis2..wowww mmg sedap pa wei...makan kt atas sedap lah kan...


Yg ini kami beli makan disitu...yg atas tu dia buh cream..sangat sedap!! Yg bawah strawberi salut coklat....

Ini pula..bawahnya tu ada strawbei..harga Rm5 satu.....

Lepas tu ke sini pulak..kami jalan jek sampai ke atas..sambil mencari bilik..x rushing pun..kalau ada..ada la rezeki kami kan..kalau xder..mmg balik kl lah...hehee...


Kanak2 ajak turun ke bawah nun..mama kata malas..keke jd x p la ke sana..jauh la wei...




Sudahnya...mama masuk dalam ni beli la beberapa tea...kekeke..

To be continue part 2........;


No comments:

SILA TINGGALKAN LINK ANDA DI SINI YER.... :):)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Text Select - Hello Kitty

background