klik..klik..

31 December, 2015

Telaga Terrace,Langkawi.

Assalamualaikum...

Sampai Langkawi,amik kereta sewa terus kami menuju ke Hotel.

Sampai2 terus daftar untuk check in,adik tido lepak2 jap kt bilik sampai adik bangun pastu trus keluar cari makan pulak..hotel ni terletak di sepanjang Pantai Cenang.

Sekeping sini yuk...

Dia ni nampak bunga tu abeh lah..hadap sampai sudah...

2malam kami di Langkawi sebenarnya,malam pertama di sini,malam ke2 kami di Pekan Kuah pula.


Luar bilik,nak lepak2 sini bole la malam2 ke pagi2 ke..

Ini bilik yg kami dapat..

Bilik ni ada connecting room yer.

Cantik hotel ni..paling syok x yah turun naik lift.hahaha..kat sini rata2 ramai mat salleh.




Ini bilik airnya..jenis open gitu atasnya,kalau hujan xder la air hujan masuk,cuma separuh bumbung tu mereka pakai jenis transparent punya.hehehehe..mandi x sexy sangat xder hal la kan...tapi satu bab jek yg x berapa ku puas hati,lantai dia agak licin la..yg dalam toilet punya,dah pun ku komplain tulis dalam mereka punya cadangan.hikssss..memang bahaya la kt kids ni...

Telaga Terrace ni,dia ada Restoren tau kt area pantai cenang sana.Bukan belah laut,tapi seberang jalan..bawak kad bilik kita dan kt sana nanti kita bole dapat 10% diskaun.

Lepas makan balik semula ke bilik,mcm dah nak petang pun.lagipun masa sampai Langkawi hujan..makanya balik bilik bawak kanak2 layan pool la nampaknya.

Sampai2 mereka dh nampak pool,memang x sabar2 la kan.Papa nak tido kejap katanya pun x dapat,hahaha.papa mmg penat la drive kan,xperla penat seketika bawak anak2 berjalan..

Jom kita tgk pulak pemandangan di pool Telaga ini...






Xder siapa pun kt pool ni..selain kami dan 1 family dr putrajaya katanya.selainnya mat salleh yg berjemur sexy belaka kt tepi2 tu hahaha...


Mama pun turut serta ahahaha..panas mmg terik la petang tu..

Dh redup sket syok la mandi..malam mmg kompom pingsan sampai pagi ni..hahaha...

Siapa berminat hotel ala2 gini bole la try menginap,yg best sebelah hotel ni ada klinik,depan hotel ni ada pasaraya macam2 jual.Nak ke kedai lintas jalan ajer.Nak ke laut kena naik kete/motor/basikal.Tapi,mat salleh yg dok selang bilik dengan kami dia jalan kaki jek dgn anak dia p jalan ke Pantai Cenang nun.

Breakfast kt hotel ni simple sangat2 lebey kepada western,anakku si adam tu suka la makanan2 gini..tapi mama,nth mcmana pagi tu nak makan nasi lemak,tqvm kt papa p keluar ke sana nun belikan nasi lemak yg biasa kami makan kalau p Langkawi.Papa kata nasib baik ada jual,tapi harga dh naik jadi rm1.50,dulu2 rm1 jek.  

Lepas tu bergerak la kami ke cable car.Kami x pergi island hopping sebab leh katakan kerap ke island hopping tiap kali ke Langkawi.Next time nak ke Pulau Payar la..tunggu adik besar sket..

Ok kita continue lagik....

SILA TINGGALKAN LINK ANDA DI SINI YER.... :):)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Text Select - Hello Kitty

background