klik..klik..

08 September, 2015

Safari Gambang Resort City

Assalamualaikum....

Masa p Gambang ritu kami masuk Safari nya...kt situ water park pun ada kan..tapi water park kami x pg...tempat air dh slalu pg,makanya kita p tgk binatang jek lah....


Jam 10 pagi dh turun kami nak ke Safari....kebetulan masa tengah tunggu Tram tu ada group orang2 kurang upaya,jadi lepaskan mereka punya group dulu..

Kanak2 dh ala2 membosan macam lama kan..knp train dah sanpai mama tapi kita x naik..budak2 kan kalau ko cakap mcmana pun mereka buat2 x paham jugak lah....

Ok dh naik tram...kemain seronok walaupun perjalanan tu sekejap...

Tara!! Dh sampai kami ke sini...sementara papa p beli tiket kami bergambar2...



Mama,amik gambar dinda dgn lion ni....ok adinda...

Si addin tu...dia pantang jupe rumput..dia  mencari belalang katanya...berkali2 la aku ni terjerit pekik panggil dia....

Dapat la jugak pulak tu belalang tu...cinonet kemetot jek..kata si addin...


Dah sampai kt tempat tiket..papa masih Q lagi untuk dapatkan tiket..

Masa sampai orang x ramai sangat lagik..lega..xder la beratuq lama kan...

Pandangan dari atas..tram sedang turunkan penumpang...

Ukuq..ukuq..

Lepas papa beli tiket..terus ada staff kt situ datang nak pakaikan tag kt tangan..mekaseh dik...mekaseh layan kalut kanak2 tu...kekekeke...


Sementara nak ke dalam kan......

Hai hai...dr tempat masuk nak ke tram tu jauh boley tahan...uwaaaaa..dh la stroller x bawak ari tu.....

Simba Hill Plaza...ni tempat nak naik tram ke safari...

Dalam Tram sudah...kanak2 la sangat excited...nasib la mereka ok jalan pada hari tu..


Dah sampai pit stop pertama...kena turun..orang tu kata kena jalan kaki ke atas untuk ke safari park..jalan kaki dalam 5minit..apa??? 5minit..gagagagagaga...


Sepanjang jalan nak naik tram ke safari lagik..bergambar kt sini...masa mula2 sampai..hati btanya2 tempat ni mcm ni jek ke..sebab anak2 sibuk tanya mana animal mama..mana??arghh sudah...


Ok jalan ikut arrow ni yer..




Dah sampai untuk masuk ke safari...ok layan pic kt sini yer.....












Tempat ni terlalu besar...ala2 jurassic park hutan batu...masa kami lalu binatang semua mcm kekenyangan...tingkap semua kena katup ler..aku masuk ni fefeling nampak cheetah tengah lari2 ke...hahaha..tapi x .


Dah2..balik p amik gambar yg mereka snap tadi..tengok2 cantik..ok papa beli..dapat sekeping gambar dan sebijik fridge magnet..

No comments:

SILA TINGGALKAN LINK ANDA DI SINI YER.... :):)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Text Select - Hello Kitty

background